tiistai 5. joulukuuta 2023

Joulukortteja

 Perinteisesti haluan lähettää joulukortteja, vaikka iso osa ihmisistä ei enää niitä lähetäkään. Uutisissakin kerrottiin, miten vähäiseksi on joulukorttien lähettäminen vuosien mittaan jäänyt.   Syitä on varmasti monia. Postimerkkien hinnat nousevat vuosi vuodelta. Monet ovat päättäneet laittaa postimerkkirahansa hyväntekeväisyyteen, tai säästöön muita ostoja varten.  Kortin merkityskin on muuttunut vähäisemmäksi.  Sähköiset viestit ovat korvanneet jouluntoivotukset eri muodoissaan.  

Kaikki on muutenkin muuttunut niin sähköiseksi, että postilaatikotkin ehkä kohta jo poistetaan?  Postinjakajat irtisanotaan lopullisesti ja ihmiset alkavat keksiä laatikoilleen sopivaa kierrätyskäyttöä.  Laatikoista voisi ehkä tehdä linnunpönttöjä, kukkaruukkuja, säilytyslaatikoita, tai kierrätysasemien jätettä.  No, vielä ei olla tässä pisteessä, mutta ei kaukanakaan.  Postit kuljettavat myös paketteja, joten ehkä heistä jokunen saa pitää vielä työpaikkansa tulevaisuudessakin. 

Päällimmäinen ajatus korttien lähettämiseen on tuttavan ilahduttaminen. Kortti käsissä on konkreettisempi ilon tuoja, kuin sähköinen versio, veikkaisin. Tämä on tietysti vain minun mielipiteeni. 

Lisäksi käytän sitä yhtä mainoslausetta: Lähetän kortteja, "Koska mä voin", ja myös tahdon.  


Aloitin korttien tekemisen jo loppusyksystä, muutama kerrallaan.  Tarkoituksena oli käyttää kotoa löytyviä materiaaleja.  Jotain muistan kyllä viime joulun jälkeen ostaneenikin alennusmyynnistä.  Jostain syystä korttieni aihe alkoi siirtyä aina vaan jouluttomampaan suuntaan 😂 Onneksi tuo jouluntoivotusteksti kuitenkin ilmaisee, mistä on kyse. 


Olen saanut anopilta lähivuosina paljon askarteluun liittyviä juttuja, kun hän ei enää jaksanut niitä itse käyttää.  Nyt, muutettuaan palvelutaloon, löytyi asunnosta vielä roppakaupalla lisää askartelumateriaalia!   Ilahduttavaa nähdä, kuinka joku muukin hamstraa asioita 😉


Korttipohjissa löytyi paljon taitettavia, kaksipuoleisia kortteja, joita päätin käyttää. Osassa oli kurkistusaukko etuosassa. Se oli niin hauska, että leikkasin muutamaan muuhunkin aukkoja.  Vanhasta kissalehdestä löytyi paljon materiaalia kurkistelijoihin 😻 Paperitarvikkeistani löytyi myös vanha Mauri Kunnaksen kalenteri, jonka olen säästänyt kuvien takia. Niitäkin päätyi kortteihin. 
Käytän  vanhoja tietosanakirjoja liimauspainoina.  Joka väliin mahtuu pari korttia. Ensin avoinna, sitten taitettuina.  


Anopilla oli paljon kolmiulotteisia koristeita. Minä en osaa niitä käyttää, eikä kärsivällisyys riitä opettelemaan. Onneksi koristeet toimivat sellaisinaankin. 


Ääriviivatarroja on ihan älytön määrä. Niitä käytin runsaasti joka korttiin.  Yhdessä ääriviivaliuskassa on niin paljon tarroja, että yhtäkin liuskaa on vaikea käyttää kokonaan loppuun. 


Muutamasta kortista tuli hieman persoonallisempia 😉


Kortit on nyt kirjoitettu ja laitettu kuoriin.  Vielä puuttuvat postimerkit.  Jostain syystä tuo osoitteiden kirjoittaminen jää usein ihan viime tippaan.  Tänä vuonna sain homman tehtyä ajoissa.  Syynä mahtaa olla se, että olen ollut jo viikon kotioloissa.  Sain koronan muutama päivä ennen loman alkamista.  Niin paljon oli tautia liikkeellä, että  arvasin sen olevan tulossa ennemmin, tai myöhemmin.  
Oireet voivat olla niin vähäisiä, että kantaja ei edes tiedä sairastavansa.  Minulla alkoi yhtenä yönä kurkkukivulla. Se ei ole sinänsä mitään erikoista, kun maskien käyttö aiheuttaa kurkkukipua muutenkin.  Niin ajattelin nytkin käyneen.  Olin suunnitellut meneväni kuntosalille ja sitten iltavuoroon.  Kurkku oli tavallista enemmän kipeä, joten päätin, että pysyn kotona.  Sitten alkoi mietityttämään, saanko oikeastaan edes mennä töihin, kun kurkku on kipeä ja lievää nuhaakin tuntui.  Tein koronatestin, joka ensin näytti negatiivista. Toinen testi oli sylkytesti, joka näyttikin heti positiivista.  Eipä ollut sitten töihinkään asiaa. 

Ensimmäinen päivä meni aika kesysti, mutta sitten nuha alkoi lisääntyä. Silmät vuotivat lähes tauotta ja nenäliinoja kului roppakaupalla.  Tämähän se sitten jatkuikin päivätolkulla. Tänään, seitsemäntenä päivänä, on nenä vielä tukossa ja silmät arat, mutta selvästi ollaan jo voiton puolella.  Kuumetta, tai yskää ei ole ollut koko ajassa. 
Mies ei ole saanut tartuntaa, ihme kyllä. 
Maanantaina piti lähteä Tallinnaan joulutoria ihmettelemään, kun kerrankin saatiin kumpikin vapaata oikeaan aikaan.  Hei, hei Tallinna, nähdään jonain toisena vuonna..... 
Nyt on korona estänyt meiltä Santorinin lisäksi myös Tallinnan.  Ensimmäisellä kerralla matkat peruttiin yleisen turvallisuuden vuoksi ja nyt oman sairastamisen. 
Yritin nopeuttaa paranemista näillä inkiväärijuomilla, mutta hukkaan meni sekin yököttävä litku.  


Joku hyväkäs oli käynyt laittamassa alusvaatekoriini jättihämähäkin. Se ei pelottanut minua, eikä muitakaan. 


Merri on kaikkien ystävä. Se antoi hämähäkin ratsastaa selässään. 


Sam oli sitä mieltä, että hämähäkki haittasi sen päiväunia.  Se yritti pudottaa otuksen alas. 
Loma jatkuu.  Päivät ja päivämäärät ovat ihan sekaisin.  Onneksi on itsenäisyyspäivä, joka maadoittaa meidät huomiseen keskiviikkoon. 

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! 

38 kommenttia:

 1. Kivoja kortteja olet askarrellut! Laskitko, kuinka monta lähetät? Harmi, kun Tallinnaan lähtönne peruuntui. Olen käynyt monta kertaa siellä joulutorilla, eikä se minua enää kiehdo, kun siellä on samat jutut joka vuosi. Ei tuo teidän harmitukseen tietenkään auta. Olen kerran maistanut inkiväärishottia: eka ja vikan. Ihan kamalaa, kuten on tuo hämähäkkikin!
  Pikaista paranemista ja hyvää huomista itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 25 lähtee postin mukana.
   Minä join tuota inkiväärijuomaa ihan vaan siksi, kun kehuvat sen nopeuttavan paranemista. En tiedä, miten kauan olisin sairastanut, jos en alkaisi jo paranemaan :) Juu. Nyt en taida enää uskoa moiseen. Maku oli aivan hirveä, mutta nopeasti juotuna sitä ei ehtinyt siinä välissä maistella, maku tuli vasta lopuksi.

   Poista
 2. Ihania kortteja on syntynyt käsistäsi ja määräkin on kunnioitettavan suuri. Minullakin koronan oireet olivat alkuun hyvin vähäiset ja testikin olisi jäänyt varmasti ottamatta, jos edessä ei olisi ollut koronarokotusaika varattuna odottamassa. Minulla yskä on haitannut muutoin lievää tautia.
  Mainiot kuvat taas Merristä ja Samista.
  Pikaista paranemista sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa valmistuneet, niin ei tuntunut isolta määrältä. Jos jää yli, niin ensi vuonna voi taas käyttää :)
   Eipä olisi itsekään tullut testattua, jos ei olisi ollut työpäivä. Ehkä sitten parin päivän päästä, kun alkoi nuha. Vieläkin silmät tosi herkässä.

   Poista
 3. Hienoja kortteja! Varmasti ilahduttavat. Korttien lähettäminen on valitettavasti vähentynyt kovasti, itsekin siihen osallistun. En jotenkin osaa ennakoida ja yhtäkkiä ne olisikin jo pitänyt lähettää. Aika menee nopsaan, mikä on tietty hyvä, sillä kevät tulee sitä nopeammin, mitä nopeammin aika kuluu ;-)
  Koronasi kuulostaa todella ikävältä. Minullakin oli se, mutta kovan kurkkukivun lisäksi sairautemme tuntuu olleen hyvin eri tyyppistä. Jännä, miten samalla taudilla on niin monia eri muotoja ja jotkut eivät tosiaan sairastu ollenkaan.
  Harmittaa reissujenne takia, mutta ainakin sait kortit tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tosiaan rientää. Ei mene kauaa, kun ollaan jo vierähdetty uudelle vuodelle :)
   Tiedän koronaan sairastuneita, joilla on oireena ollut ainoastaan jatkuva ripulointi, niin, että kukaan ei ole osannut sitä ensin edes koronaan yhdistää.
   Rahaa meni reisun takia, mutta toiselta kannalta ajateltuna sitä ehkä myös säästyi ;)

   Poista
 4. Oletpa tehnyt paljon ihanan jouluisia kortteja! Kissakortit saavat varmasti vastaanottajansa iloiselle mielelle.
  Minäkin lähetän vielä kortteja ja aion tehdä niin vielä tulevinakin vuosina, vaikka postimaksut ovat kyllä nousseet todella korkeiksi.
  Koronaa tuntuu olevan liikkeellä ihan joka paikassa ja kyllä se tuntuu olevan aikamoinen tauti, vaikka rokotuksia onkin saatu. Pikaista ja täydellistä paranemista!
  Hyvää itsenäisyyspäivää kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut jouluperinteet ovat vaan itselle mieluisia ja muuttuneet vuosien myötä tärkeimmiksi. Joulukorttiasia on aina ollut meidän perheessä asiaankuuluva, ihan lapsuudesta asti. Muistan kirjoittaneeni niitä äidin sanelusta.
   Taitaa korona olla jo kuitenkin lieventynyt niistä ensikosketuksista. Tarkemmin tarkasteltuna omaa tautiani, niin nuha oli se päälimmäisin juttu. Ennen oli monta nuhaa vuodessa, nyt se tuntui tosi ärsyttävältä.

   Poista
 5. Hienoja kortteja. Olet askarrellut niitä muutaman naapurinkin edestä. Kivasti kissat seikkailevat monessa kortissasi.
  Laitoin omat joulukorttini postilaatikkoon sunnuntaina. Määrä on vähentynyt huippuvuosista, mutta edelleen niitä oli iso pino. Korttien lähettämistä inspiroi ajatus, kuinka mukavaa itse on saada postikortti. Tärkeintä tietenkin, että muistetaan tavalla jos toisella, mutta näin joulun alla postilaatikosta löytyvät joulukortit ovat niin mieluisia.
  Kylläpä nyt on koronaa joka nurkalla. Johan tässä jännittää, milloin se eksyy ensimmäisen kerran tähän huusholliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, oletteko te selvinneet ihan kokonaan koronasta! Varmaan moni muukin, mutta useimmiten mainitaan vain ne sairastetut kerrat. Toivottavasti selviät kokonaan. Tosin minun eka korona oli lähes oireeton.
   Postia tulee nykyisin tosi harvoin. Ennen oli aina hieman jännittynyt odotus, että mitähän postia on tullut. Nykyisin loota on useimmiten tyhjä. Voihan siellä olla joku lasku, jossa sitten mainitaan, että kannattaisi muuten laittaa e-laskuksi tämäkin ;)

   Poista
 6. No voihan korona! Ei se perhana vaan irrota otettaan. Ja kurja juttu, että teiltä meni tiedossa ollut matkakin sen takia sivu suun. :-(

  Mutta kortit ovat upeita! Ja aiheet vaihtelevia, vaikka kissateema pyrkii selkeästi ykköseksi. :-) Arvaat varmaan minun suosikkikorttini. <3 (Jos et, niin annan pienen vihjeen: kuvassa on valkoinen nalle. :-D)

  Mukavaa itsenäisyyspäivää! Vieläkös ne linnan juhlat kättelyineen järjestetään tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on nyt vaan paras mökkihöperöityä, eikä suunnitella enää mitään reisuja mihinkään päin, kun ne menee aina kankkulan kaivoon. On vaikea saada edes vapaita sopimaan yksiin.
   Minäkin olin huomaavinani jonkinlaista kissateemaa, mutta yksittäinen vastaanottaja ei kyllä tiedä tästä kokonaisteemasta, vaan luulee korttiaan sattumaksi ;D Nallekorttejakin oli muutama ;)
   Sauli järjestää viimeiset juhlansa tänään. Ken se onkaan ensi vuonna, ei tiedä...

   Poista
 7. Melkoisen määrän teitkin kortteja, kivan näköisiä. Kissathan sopii ilman muuta aiheeksi joulukortteihin ja sopisivat juhannuskortteihinkin, jos sellaisia lähetettäisiin. Kiva kun olet säästänyt Kunnaksen kalenterin. En siis olekaan ainoa, jonka kaapista löytyy vanhoja kalentereitakin. Minua on vähän laiskottanut ja mietin, viitsinkö lähettää joulukortteja ollenkaan tai jos lähetänkin, niin ostanko vaan kaupasta. Ja kuinka ollakaan eilen illalla askartelin kortteja ja aamulla jatkoin. Se siitä laiskuudesta. 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalentereissa on usein niin kivoja kuvia, että sääli laittaa pois :) On minulla muitakin kalentereita jemmassa.... mm. kissakalentereita ;)
   Korttihommassa on aina vaikeinta se aloittaminen. Päätän usein aloittavani jo heti edellisen joulun jälkeen, kun menis vähän niin kuin samoissa fiiliksissä, mutta aina se homma jää tekemättä.

   Poista
 8. Hienoja ja persoonallisia kortteja olet tehnytkin. Kiva! Mullakin muutama kortti odottaa osoitteita, tai kuori, koska askartelin kaikki ite täälläkin. Yhden annoin tänään "käteen" ja muutaman vien postiin, 10 postimerkkiä ostin, loput saa onneksi käyttää muina jouluina vaikka.
  Onpa keljua kun tuo tauti estää vielä teidän matkaa, eikös niiden piikkien pitänyt estää tautia. On kuitenkin sitä "vakavaa" estänyt. Toivottavasti menee ohi. Ite oon juonut inkivääri teetä ja joskus noita shottejakin, eikä ole yhtään pahaa. Myös D-vitamiiniä napsin kunnolla, jos se estäisi tautia saamasta. Vuonna-22 kesällä oli mulla pari kertaa tautia.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää, onhan se lepokin hyvästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota vähän mietinkin, että voiko edellisen joulun merkkejä käyttää tänä vuonna. Tosin minulla ei ole kuin 1 tai 2 ylijäämää.
   Kyllä tää tämän talven korona on varmaan jo helpompaa, kuin ne ekat, kun ei kellään ollut vielä vastustuskykyä tai rokotuksia. Yksittäiset sairastajat ovat aina eri juttu, missä tahansa sairaudessa.
   Viimeistä shottia juodessa tuli mieleen, että ehkä tähän tottuisi, jos inkivääriä joisi usein, vaan ei sittenkään! ;D En yleensä juo teetäkään. Lisäksi petyin siihen, että olo ei kohentunut yhtään monen shotinkaan jälkeen.

   Poista
 9. Kivoja kortteja. Ihastuin erityisesti noihin musiikillisiin, saksofoni ja nuotteja - joulun hengessä ❤️🎼🎷
  Kissakortteja pitää tietenkin olla 😉
  Me olemme jo monta vuotta käyttäneet osoitetarroja joulukorteissa. Mies on niitä väsännyt.
  Kun on ensin tehnyt pohjatyöt ne on helppo tulostaa ja asentaa korttien päälle.
  Ehdit varmaan sopivasti parantua jouluksi, pidetään peukkua 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olisin tehnyt lisääkin musiikkikortteja, mutta ei oikein ollut sopivia kuvia, enkä sattuneista syistä ostanut mitään uutta. Musiikki sopii aiheeksi ympäri vuoden :) Osoitetarrat on varmasti käteviä.
   Jos en parane jouluksi, niin alan todella huolestumaan. Nyt on kyllä jo selkeästi parempi olo, vaikka nenä onkin vielä tukkoinen ja silmät aristaa vetoa ja valoa. Onneksi on talviloma, ettei tarvitse vielä lähteä töihin vetistelemään. Joku vielä luulee, että meikäläisen herkkä empatiakyky on ylittänyt rajansa ;)

   Poista
 10. Upeita kortteja olet tehnyt! Itse kuulun niihin jotka eivät enää kortteja lähettele, vaan toivotan hyvät joulut joko soittamalla tai viestillä. Mulla korttien lähettämisestä oli tullut enemmänkin välttämätön pakko kuin oikea halu ilahduttaa, joten jätin sen pois.
  Toivottavasti kurkkusi on jo parantunut. En tiennyt että koronasta on olemassa sylkytestikin. Se onkin varmaan miellyttävämpi ottaa kuin tuo nenästä otettava.
  Mukavaa joulun odotusta sinulle ja kisuille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa ajattelin korttien lähettämisestä samoin, mutta se on jotenkin taittunut haluksi lähettää kortteja ihan oikeasti. Ehkä syynä on juuri se, että kortit alkavat olla sitä katoavaa perinnettä. Soittaminen on varmasti hyvä tapa toivotella joulua ihan henkilökohtaisesti.
   En minäkään tiennyt sylkitestistä, kunnes törmäsin niihin apteekissa. Saatavilla ei tuolloin ollut edes vaihtoehtoa, joten ostin muutaman sylkytestin. Se oli tosiaan kätevä. Onhan siinäkin tietysti se vaara, että putkilossa oleva aine on kuivahtanut, kuten taannoin totesin useamman testin kohdalla. Netissäkin näkyi kirjoituksia aiheesta.
   Jouluisia tunnelmia sinnekin!

   Poista
 11. Meidän lapsuuden perheessä lähetttiin paljon kortteja. Piti muistaa nimipäivät, syntymäpäivät, joulu, pääsiäinen ja ihan kaikki mahdolliset merkkijutut lähettämällä postikortti.Tosi ihania itsetehtyjä juttuja sekä kaupan kortteja löytyi VALTAVASTI Äidin tavaroista.Monta päivää käytiin niitä Siskon kanssa läpi ja jaettiin parhaat keskenämme kun ei vieläkään raaskittu heittää kaikkia pois. Eli tullaan siihen hankalaan kohtaan, että mitä tehdä kaikille niille hienoille korteille joita on aikoinaan saanut.Kun on vaikeaa heittää pois jotain kaunista.Minä lähetän nykyäänkin vielä kortteja mielelläni ja Siskoni kanssa on tapana lähettää kortti syystä tai toisesta ihan vain siksi kun kaupasta löytyy joku kiva siihen tilanteeseen sopiva kortti. Joulukortteja lähetän kymmenkunta ?
  Kyllä korona on kiusallinen juttu vaikkei se periaatteessa ole flunssaa kummoisempikaan.Minulla/meillä se on ollut kerran todistetusti ja toisen kerran luultavasti.Ja kaikki rokotukset on saatu.
  Parane pian ja leppoisaa (lomaa) ja Itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama "ongelma" on minullakin noiden saatujen korttien kanssa, kun ei raaski hävittää ;D Minulla on laatikollinen vanhoja, suloisia kortteja. Yhtenä vuonna käytin niitä uusien korttien tekemiseen.
   Kyllä tässä pitäisi taas ottaa itseään niskasta kiinni ja konmarittaa tavaroita pois, ettei jää jälkipolville päiviteltäviksi. :)
   Kyllä on hieno juttu, että on loma, vaikka siitä osa onkin nyt mennyt sairastellessa. Varsinaista saikkua oli vaan ekat 3 päivää. En viitsinyt lähteä mitään saikkua hakemaan lisää loman siirtämiseksi. Merri ottaa kaiken ilon irti siitä, että koko ajan on joku kotona. Nytkin se makaa välillä sylissä välillä tuossa vieressä, näköetäisyydellä.
   Eiköhän tää vointi ala hiljalleen tästä kohenemaan :)

   Poista
 12. Toivottavasti alat jo toipumaan koronasta, eikä tule mitään jälkijuttuja. Me olemme tänä syksynä olleet terveitä tähän asti, ja toivottavasti vastakin. Olisi edessä vielä monta tärkeää asiaa hoidettavana. Olin isossa koulutustilaisuudessa, jossa ei ollut yskiviä tai räkäisiä osallistujia ja junavaunussakin vain yksi yski vähän. Viime talvena tuntui joka kerran junassa, että on jonkun päivystyksen räkävastaanoton odotushuoneessa eikä junassa.
  Minä lähetän paljon joulukortteja, nyt ihan ostokortteja, vaikka askartelutarvikkeita olisikin, mistä tehdä itse. Jospa jouluna askartelisimme ensi vuodeksi omatekoisia. Nyt en edes tilaa valokuvakortteja.
  Arvokasta ja mukavaa itsenäisyyspäivää toivottaa Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauan kesti mokoma nuha (ja vieläkin nenä tukkoinen), että olen alkanut uskoa myös mahdollisiin jälkitauteihin (joita toivottavasti en saa!). Liekö ikäkin tässä jo vaikuttanut. Ainakin miehen kanssa joudutaan vähän väliä toteamaan, että tämä se tästä vielä puuttui ;D
   Tuollaisissa isoissa väkijoukoissa korona väkisinkin leviää. Juuri kukaan ei enää halua käyttää maskia, kun siitä nousi niin iso haloo silloin aiemmin. Töissä meillä on ollut maskit käytössä jo jonkin aikaa, sekä asiakaskäynneillä, että toimistolla. Silti epäilen saaneeni tämän töistä, kun siellä tautia on ollut jo jonkin aikaa. Oireet ovat lopulta niin vähäisiä, että niitä ei meinaa edes tunnistaa. Kävin yhdelläkin asiakkaalla useampana päivänä ja sen jälkeen kuulin, että hänellä onkin korona. Jees.. Siitä se sitten varmaan lähti. Eihän nuo perusmaskit ole niin pitäviä.
   Äsken juuri hain oikeaa sanaa toivottaa itsenäisyyspäivää, eikä tullut sitä oikeaa mieleen. Arvokas on juuri hyvä! Sitä samaa sinulle.

   Poista
 13. Hienosti olet kierrättänyt materiaalia korteissasi. Upeaa!
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 14. Kunnioitettava määrä hienoja kortteja. Hienoa, että olet tehnyt niitä, niin eivät postipojat aivan heti työttömiksi jää. Meidän lähimmässä postissamme, K-kaupassa on niin valtavasti paketteja, etteivät ne melkein mahdu koko kauppaan. Näin juuri, kun lisää roudattiin rullakko toisensa jälkeen. Posti on siis siirtynyt kirjeenkannosta pakettipainajaiseen. Veikkaan, että nämä ovat vielä Black Friday -paketteja, mutta kohta tulevat joulupaketit.
  Harmi, että korona iski ja peruutti teidän matkanne. Alkoi kiinnostamaan tuo mainitsemasi sylkytesti. Mistä sellaisia saa vai ovatko ne vain terveydenhoitohenkilökunnalle tarkoitettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo testi löytyi ihan apteekin hyllystä. Oli useammanlaisia, kaikki syljettäviä. Tavallisia ei silloin ollut ollenkaan, kun näitä ostin. Tämän hinta oli 5e ja vanhan oli 2e.
   Minua surettaa meidän postihenkilöt, kun ne tuo meille kissanruoka- ja hiekkapaketteja. Etenkin ne hiekat painaa hirveästi. Se yksi mies sanoi, että hänen kuntonsa on kasvanut töissä ollessa huomattavasti ;) Ei näytä kantaminen surettavan, mutta yksi nainen on aina ihan hätää kärsivän näköinen.

   Poista
 15. Itse tehdyt kortit ovat niin parhautta, on ilo lähettää ja saada❤️
  Kauniita kortteja olet tehtyt ja noin paljon.
  Hih jopa on hämähäkillä kokoa nyt leikkikamuiksi kisuilla.
  Hyvää itsenäisyyspäivää💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein hämähäkki saanut kavereita näistä kissoista :) Merriä ei olisi voinut vähempää kiinnostaa.
   Kortit on nyt saatu postiin ja vastaanottajat saavat ne vielä ennen joulua (kuten oli tarkoituskin ;) ).

   Poista
 16. Wow mikä määrä kortteja.... ihailen!!
  Pirskatin K:ta sen sijaan inhoan - että sen pitikin tulla pilaamaan reisunne...
  Laiha lohtu sanoa, että nyt se reisu on sitten vasta edessä...

  Joulumieltä iloista ja hiipivää jo toivottelen, kun sitä itsekin yritän jotenkin löytää...
  en tiedä minne on kadonnut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortteja tehdessä mietin, että en tule koskaan saamaan aikaiseksi sellaisia luomuksia, kuin te korttitaiteilijat, mutta olen ihan tyytyväinen näihinkin. :)
   Viime vuonna jo oli haaveena lähteä joulutoria katsomaan, ei vapaat onnistuneet. Nyt tuli korona. Ehkä kolmas kerta toden sanoo, tai sitten : ei kahta ilman kolmatta. No. Elämä on, ja se siitä. Turha siihen on pysähtyä. Matkan hinta oli huomattavasti halvempi heittää taivaan tuuliin, verrattuna vuosien takaiseen lentolippujen hankintaan, kun edelliseltä lennolta myöhästyimme...
   Ajattelin syksyn aikana, että joulukuussa minulla on viikko lomaa ja voin jo valmistella jouluasioita. Nyt mietin, että mitä sitä sitten tekisi... Eipä sitä mitään ihmeempiä juttuja oikein edes tule tehtyä. Joululahjasukat on jo valmiina ja pääsin vihdoin neulomaan jotain muuta. Olen ollut niistä neuloksista niin mielissäni, että olen istunut ja neulonut päivät pääksytysten. Ei mitenkään järkevää, mutta kuitenkin mieluista ;D Eilen leivoin yhdenlaisia pipareita, niin voin sanoa, että olen jotain edes tehnyt ;D

   Poista
 17. Hienoja korttteja olet tehnytkin! Minä lähettelen kans postissa kortit, useimmiten valmiina ostetut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jos en olisi tehnyt kortteja, olisin ostanut minäkin.

   Poista
 18. Oletpas sinä saanut aikaiseksi hurjan määrän kivoja joulukortteja. Respect! Minä lähettelen useinpina jouluina kortteja. Välillä suurimmaksi kompastuskiveksi on osoittautunut se korttien postitus. Tänä vuonna on heikko tilanne, en ole saanut aikaiseksi tehdä kortin korttia. Alustavasti ajattelin, että jos rykäisisi pari korttia kasaan sellaisiin osoitteisiin, joiden asukkaita tulee nähtyä vuoden aikana harvemmin.

  Voi harmi tuota koronaa, kun pilaa jo toisen matkan. Toivottavasti oireet ovat pysyneet maltillisena ja olet parantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittaminen oli vähän jähmeää mutta useassa erässä liimaillen valmistui pikkuhiljaa riittävä määrä. Osa saattaa jäädä ensi vuodeksikin :) Osoitteiden laittaminen ja postittaminen on tosiaan jotenkin ihan ylimääräinen homma, kun ne kortit on kerran jo valmiita :) Ihan kohtuullisen nopea homma kuitenkin, kun on kaikki valmiina ja saa aloitettua.
   Kyllä tässä nyt voi jo sanoa olevansa terve. Nenä vuotelee edelleen vähän, mutta ei muuta mainittavaa.

   Poista
 19. Ihastuttavia kortteja! itselläni on sama että tykkään lähettää aidot joulukortit joka vuosi. Mukava on kortteja askarrella, mutta usein tulee teetettyä eläinten kuvista valmis kortti, vaikkakin askartelutarvikkeita olisi syytä käytellä pois säilöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää mennä fiilisten mukaan. Välillä voi lähettää valmiskortteja, jos ei askartelu lähde käyntiin. Valokuvakortit on "aitoja", kun on tunnistettava hahmo kuvassa :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!