keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Jälkijoulun jutut

 Turhaan Frodon touhuja epäiltiin kuusen suhteen. Eilisiltainen kuva todistaa, että se tykkää vain lepäillä kuusen katveessa.  Alimmille oksille asetellut "kissojen joulupallotkin" ovat saaneet olla aivan rauhassa. Ei pitäisi olla niin ennakkoluuloinen, vaan antaa tilanteen kehittyä rauhassa omaan tahtiinsa. Tämä ohje täsmää moneen muuhunkin asiaan elämässä. 

Kuusi oli jo heti aluksi vähän kuivakan oloinen. Vettä se on imenyt vain 4 litraa hissukseen.  Oman haasteensa antaa takan läheisyys 😅 Eiköhän tässä sentään jakseta lakaista näitä neulasia tuonne loppiaiseen, tai vaikka Nuutin -päiväänkin asti. Meillä on perinteisesti aika hidas tuo poistuma joulun jälkeen. 



Joulupakettiin meni  jonkin verran neuleita. Pikkuiselle tytölle neuloin jo syksyn aikana liivimekon Moda 6/2011 -lehdestä.  Lankana käytin kiiltelevää Nako Moonlight -lankaa, jota kului 150g. Osa painosta on kyllä tuota valkoista, jota en osaa nimetä. Myöskään mallin suunnittelijaa en lehdestä löytänyt. 


Helmaosan neulominen oli kaikkein mukavinta 😍.  Minä olen vahvasti kirjoneuleneuloja.  Tuossa vaiheessa en oikein edes tiennyt, miten homma jatkossa etenee, mutta helma oli kiva. Valkoinen lanka olisi saanut olla hieman ohuempaa. 


Kaulukseen oli vielä tarkoitus virkata valkoisella reunus, mutta jätin kauluksen noin, kun se on ihan siisti ja punainen lanka on pehmeää. 


Rustassa iskin silmäni taas tähän Tova -pöperölankaan. Se on niiiin ihanan tuntuista, kuin kissaa silittäisi.  Lankaa kului 155g.  Puikot olivat kokoa 5. Neuloin omilla ohjeilla (ilman mitään ohjeita 😂) tämän näköisen viritelmän, josta toivoin syntyvän jonkinlaista boleroa. 


Eteen yksi nappi pitämään etuliepukkeita vähän paikoillaan. 


Tässä setti kokonaisuudessaan. Voihan niitä erilläänkin käyttää. 



Viime vuonna neuloin jouluksi 5 paria erilaisia Hattivatti -sukkia tuttavan pyynnöstä. Hän ei ikinä hakenut niitä. Tänä vuonna ajattelin käyttää ne omalle väelle joululahjoiksi.  Neuloin vielä neljä paria lisää ja näin saivat kaikki 3 lasta, heidän puolisonsa, äiti, mieheni ja minä itsekin Hattivatti -sukat 💖

Viime vuonna minulla oli kirjastosta lainassa yksi Muumi -neulekirja. Sitä en viitsinyt enää hakea, vaan tein kaikki uudet sukat Novitan Muumi -lehdestä.  Pieniä muunteluita tein, että sukat erottuisivat toisistaan, kun samaan talouteen meni aina kaksi sukkaparia. 


95g koko 40-41 15 silmukkaa puikolla. Lanka kaikissa Nallea. 


Ensimmäisissä en muistanut, että silmät piti vielä jälkipistellä ympäriinsä.  Onhan tuossa eroa, onko silmät tehostettu, vai ei. Kädetkin on ommeltu jälkikäteen. 


105g,  silmukoita 16/puikko, koko 38-39


100g, 16s/puikko, koko n.39


105g, 16s/puikko, koko 38


Nämä samannäköiset ovat siis lehdestä Moomin x Novita vuodelta 2018, Minna Metsänen. Salama -kuviolla tehostetut ovat siitä kirjaston kirjasta, eli Onnelliset villasukat, aakkosmatka Muumilaaksoon. Sukkien suunnittelija on Minttu Wikberg. 



Hautausmaalla pyörähdettiin vielä aattoiltana. Näytin tämän kuvan yhdelle asiakkaalle töissä. Hän kysyi, miksi maa on niin vihreä? Eikö ulkona olekaan lunta?



Alla oleva (vähemmän vihertävä) kuva on otettu samalla reisulla. Kokeilin kännykän yökuva-asetusta. Aikamoinen ero valoisuudessa. 



Tiedättekös, kuka täällä kurkistelee??   Tämän päivän synttärissankari, kuusivuotias Merri!!  Onnea rakkaalle karvatassulle!  



Frodollakin oli aattona kravatti kaulassa.  Molemmissa kravateissa on tosi löysä kuminauha.  Hämmästeltiin, miten kiltisti kumpikin kantoi omansa, yrittämättä kertaakaan kiskoa niitä pois. Ruokailun ajaksi ne piti kääntää niskan puolelle 😂   Ehkä ulkoiluvaljaita käyttämään tottunut ei niin välitä näin kevyestä kaulakoristeesta. 


Lunta sataa jälleen. Sitä katsellessa tulee mieleen, että ennen sitä hiihdettiin jo täyttä häkää tällaisilla lumilla! Vaan eipä enää 😄 Viime, tai ehkä toissavuonnakaan, en hiihtänyt kertaakaan.  Voikohan minun "antiikkisuksillani" enää edes ladulle lähteä...
Oletko Sinä käynyt hiihtämässä?

46 kommenttia:

  1. Onnittelurapsutukset Merrille! Melkoinen kasa hattivatteja, huh. Niin kaunis tuo mekko ja varsin loistavasti siihen sopiva bolero! Olen ollut suksilla viimeksi yönä, jona täytin 19 vuotta. On siitä siis "vähän" aikaa. Mukavia vuoden loppupäiviä! (Jos tämä kommentti lähtee tällä kertaa..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta. Aika puisevaa oli neulominen loppusuoralla. Sanoin, että enää en tee, mutta veljen vaimo pyysi vielä itselleen, joten ehkä hissukseen, jossain vaiheessa.
      Sinä olet harrastanut yöhiihtoa? Olen kyllä kuullut yöjuoksuista, mutta -hiihto? ;)

      Poista
  2. Hienot kravatit! Sellainen minulta (vielä) puuttuu. Onnea hurjasti Merri! - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistäkääpä heti tilaukseen! Mirri on myös passeli :)

      Poista
  3. Oi, ihana Merri! Hurjasti onnea ja silityksiä sankarille!
    Miten ihana tuo mekko ja neule pikku prinsessalle. Kyllä mummin kulta on
    onnellinen , kun olet taitava tekemään asusteita.
    Ihkut villikset, on kyllä perheen jalatkin onnelliset.
    Lupsakkaa loppuvuotta ja onnekasta vuoden vaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on mielissään huomiosta ja juoksentelee rehvakkaasti Frodon kanssa pitkin kämppää tällä hetkellä ;)
      Sopivan vaatteen tekeminen ihmiselle, joka ei ole sovitusetäisyydellä, on välillä haastavaa, mutta aina voi yrittää!
      Piakkoin ollaan jo uuden vuoden puolella.

      Poista
  4. Ihanat kravattipojat!! Ja todella kiltit. Kun joulukuusikaan ei heilunut!
    Voi että, miten suloinen neulemekko ja bolero! Syötävän ihanat.
    Ja ihan uskomatonta, ettei tuttava hakenut kovalla työllä väkertämiäsi monia sukkia. Aivan törkeää. Jotkut eivät sitten yhtään ajattele, mitä toinen tekee tuollaisten asioiden eteen. Minulla oli ennen yksi ystävä, joka ei koskaan kiittänyt yksistä sukista, jotka hän minulta pyysi ja kohtuullisella vaivannäöllä tein. Sai ne kyllä, sen sain joskus jälkikäteen utelemalla kuulla, mutta ei vaivautunut edes kertomaan, että paketti oli tullut perille. Tuo nyt ei yksin vaikuttanut ystävyyden loppumiseen, mutta kun tuon tyyppisiä asioita kasaantui todella paljon, ei oikein ystävyyttä enää riittänyt.
    Tuota noin, hiihtäminen... Lapsena joskus joo, ja koulussa... Jo teini-ikäisenä aloin vihata lunta (kylmää, märkää). Joskus aikuisena, takaisin Suomeen muutettuani sitten hiihtelin äidin vanhoilla puusuksilla huvikseni, kai jonkinlaista kansallistunnon kohotusta (sitä riitti yhden tai kahden talven verran). Mutta niillä ei voi mennä laduille, kun nykysukset ovat niin kapeat. Hankin uudet sukset joskus 15 vuotta sitten, hiihdin niillä kerran ja totesin, ettei ole mun laji. Myin ne eteenpäin. Käyn mielummin uimahallissa kuvittelemassa, että on kesä.
    Paljon onnea ihanalle Merrille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikani tuota sukkajuttua ihmettelin, kun ei mitään kuulunut, edes tilauksen perumista. Sitten päätin, että eivät ne edes ole enää tarjolla. Paras osuus on se, että noin viikko sitten tuli kysymys, että vieläkö sukat ovat tallella..... Piti sitten sekin vielä nähdä ;D
      Eipä yllätä, että olet enemmän uintiharrastaja ja kesäihminen :) Minä kyllä tykkäisin hiihtämisestä, mutta jostain syystä se on vain jäänyt. Jospa tänä talvena edes kerran...
      Kravattipojat ovat niin hyväkäytöksisiä, että! Merri on saanut Frodolta monta syntymäpäiväpainia ja kilpajuoksua. Se on myös antanut osan ruuistaan tänään Merrille ;)

      Poista
  5. Ihana liivimekko ja bolero. Olet tehnyt myös ihailtavan runsaasti sukkia. Mainiot kravattikisut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pitkällä aikavälillä ovat neuleet syntyneet, kun ei voinut ennen joulua niitä näytellä. Kravatit ovat isompien juhlien asusteita ;)

      Poista
  6. Ei pitäisi ketään tuomita ennakkoluulojen perusteella. Toivottavasti Frodo ei ottanut nokkiinsa, vaikka sen touhuja epäiltiin jo etukäteen ja aivan suotta. Tosi soma liivimekko ja pörröinen bolero kruunaa kokonaisuuden. Asu näyttää varmaan sievältä pienellä tytöllä. Merille onnea oikein olan takaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri kiittää onnitteluista!
      Eilen illalla istuin vielä iltavuoron jälkeen neulomassa jonkin aikaa ja yht´äkkiä kuulin kuusen alta kummallista ääntä. Frodo oli siellä juomassa kuusivettä! Sen jälkeen se keksi, että kuusenalusmaton alla saattaa olla jotain tärkeää ja alkoi kaivella oikein vauhdilla ;D Kuusi oli onneksi vakaa, eikä edes heilunut.

      Poista
  7. Miten suloinen mekko ja bolero sen kaverina - ihanat!
    Hattivatti -sukat ovat myös ihania.
    Merrille hurjasti rapsutuksia syntymäpäivän johdosta - kravatit ovat molemmilla upeat!

    Tämä hattivatti -tarina ei nyt ehkä ihan tähän suloiseen joulupäivitykseen sovi, mutta kerron kuitenkin: Mursu sairastui keväällä 2012 virtsarakon syöpään ja oli kasvainten höyläyksessä juuri samana päivänä kun minä ja Riesa kohdattiin. Mursua oli kolme kuukautta tutkittu useampaan kertaan ja hän sanoi, että ne kasvaimet näyttivät ihan Hattivateilta 😆
    Loppu hyvin, kaikki hyvin - Hattivatit saivat kyytiä ja Mursu on terve.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävissä asioissakin jää mieleen hassuja yksityiskohtia ;) Jälkikäteen hymyilyttää. En oikein tiedä, ovatko hattivatit hyviksiä vai pahiksia. Eivät ne taida pahaa kenellekään tarkoittaa.
      Merri on nyt komea kuusivuotias! :)

      Poista
  8. Siellä on ollut oikea Hattivatti-tehdas. Kiitettävä määrä sukkia, ja hattivatteja. On se vaan kiva malli - ehkä joskus tartun tuohon. Mutta aivan ihana asukokonaisuus pienelle prinsessalle. Valkoinen kuvio helmassa on oikea piste iin päälle. Ja vielä kaunis, asua täydentävä bolero. Kyllä neidin kelpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sellaiselta se tuntuikin ;D Hattivattien ajoittainen sähköistyminen ei yhtään auttanut asiaa.
      Eihän tällaisilla juhlavaatteilla niin hirveästi ole käyttöä pienen lapsen elämässä, mutta ehkä joskus.

      Poista
  9. Olipa hyvä, että sait kuitenkin lopulta hattivatti-sukat alkuperäistä tarkoitustakin parempaan käyttöön. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juurikin näin (kuten telkussa yhtenään sanotaan ;D ). Ei tarvinnut tehdä niin monia sukkia täksi jouluksi, kun hoksasin käyttää nuo aiemmin neulotut ja kokojakin löytyi. En koskaan osaa aloittaa ajoissa neulomaan joulua varten. Jos neulon yhdelle, haluan neuloa kaikille. Jossain vaiheessa syksyä saatan päättää, että tänä jouluna jätän sukat väliin. Sitten lokakuun paikkeilla tajuan, että onhan ne kuitenkin neulottava ;)

      Poista
  10. Ihanat karvaiset joulun juhlijat kravatteineen! Niin söpöt :)
    Pikkutytön neulemekko ja bolero ovat niin suloiset. Aika tympeää tuollainen, että tilaa viisi pari sukkia eikä sitten haekaan niitä :( Ainahan sukille löytyy käyttöä ja ovat veikeän näköiset.

    Kivaa vuoden viimeistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempaan käyttöön menivät nyt ;) Hauskaa, kun on paikalla monta ihmistä, jotka ovat Hattivatteja ;)
      Ihmeellistä, miten antoivat noiden kravattien olla paikoillaan ;)

      Poista
  11. Todella suloisen ihana tuo punainen neulemekko ja bolero kyllä kruunaa kaiken. Olet kyllä uskomattoman taitava tekijä ja ihmettelen varsinkin tuota "omasta päästä" tehtyä mallia. Täydellinen.
    Itsekin katselin tuota lankaa aiemmin Rustassa mutten saanut ostettua kun en keksinyt mitä siitä rustaisin :-).
    Onnea Merrille ! Niin komeita juhlakaluja kummatkin kravatit kaulassa :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua pyydettiin tänään leikkaamaan avannepussin aluslaattaan omasta päästä jonkun kokoinen reikä ;D Epäilin, että voi tulla aika iso .... ;D
      Mitenkähän sitä onkin itse aina niin kriittinen omia tuotoksia kohtaan? Aina on vähän sellainen fiilis, että tämmöinenhän tästä nyt vaan tuli ;) Tai musiikissa; kunhan tässä nyt vaan jotain soittelen .

      Poista
  12. Onnea onnea Merri ja onpas upeat kravatit molemmilla!🐈🎁Ja aivan ihanan pikkuneidin mekon ja boleron olet tehnyt🤗🤗Voi kun olisikin joku, jolle voisi tuollaisia yrittää tehdä. Ja hieno kokoelma Hattivattisukkia. Onneksi löytyi saajat, kun edellinen perui👍 Tai ei ehkä perunut, vaan jätti hakematta; vielä pahempaa😬t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva neuloa enemmänkin pieniä juttuja, mutta jostain syystä ne eivät ole koskaan minulta oikein sujuneet, tai on ollut vaikeaa. En tehnyt edes omille lapsille mitään nuttuja tms. Sitten, kun olivat vähän isompia, syntyi kyllä villapaitaa, virkattua mekkoa jne. Ehkä tässä voisi kohtapuoliin alkaa värkkäillä nukenvaatteita, kun leikkijä kasvaa vielä hiukan.
      No ei edes perunut. Käsiin jäivät. Muutaman kerran muistuttelinkin. Toisaalta, ei minulla olisi nyt yhtään hattivattisukkaparia, jos ei olisi joku sysännyt tätä alulle.

      Poista
  13. Onnea söpöläiselle synttärisankari-Merrille!
    Totta totisesti olet oikea kirjoneulemestari. Mikä määrä Hattivatti-sukkia ihan vain joululahjoiksi. Eivätkä todellakaan ole ainokaisia kirjoneuleita, niitähän on kuluneen vuoden aikana nähty ja ihasteltu lukuisia määriä. Pikkuneidin mekko on niin kaunis ja bolero bonuksena. Mekosta tuli mieleen, kuinka oman tyttäreni puin mekkoihin vähintäänkin juhlapäivinä ja kylään mennessä. Taisi saada yliannostuksen, sillä aikuisena hän ei mekkoa päälleen laita.
    Onpa tylyä käytöstä jättää pyydetyt sukat noutamatta. Sellaiselle ihmiselle en enää mitään kutoisi. Käsityöryhmissä tällaisiin tapauksiin välillä törmää eli ei ilmeisesti ole ainutlaatuista.
    Muksuna hiihdettiin paljonkin. Teini-iässä ei taas yhtään. Aikuisena kävimme Ukkokullan kanssa hiihtämässä töiden jälkeen läheisen järven jäällä ja nykyisessä kodissa naapurin kanssa muutaman kerran viikossa kierrettiin valaistua latua. Viimeisimmästä hiihtoreissusta on useampi vuosi aikaa. Kellarissa on hyvät monot ja sukset, mutta eipä ole tullut niitä sieltä haettua. Hiihtäminen on mukavaa ja lähellä hyviä sekä kunnan että yksityisten ylläpitämiä latuja. Ei ole vaan tullut lähdettyä.
    Hyvää Uutta Vuotta 2024 sinulle ja kissoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri kiittää onnitteluista! Niitä onkin tullut runsaasti ;)
      Kovasti hämmästelin tuota sukka-asiaa, kunnes lakkasin hämmästelemästä ja päätin, että ne eivät enää ole hänelle olemassa. Huvittavinta on, että vähän ennen tämän vuoden joulua hän sitten kysyi, onko niitä vielä ;D Ei ollut.
      Kirjoneuleet ovat lähinnä sydäntä, vaikka muitakin juttuja tulee neulottua. On niin kiva katsoa, kun se kuvio lähtee hiljalleen muotoutumaan.
      Mikäs kumma siinä ryhtymisessä ja aloittamisessa aina onkaan! Miten vaikea on saada itseään liikkeelle, mutta sitten on ihan kiva, jos sai. Ehkä pitäisi nyt laittaa tavoitteeksi hiihtää edes se yksi kerta ensi vuoden puolella :)

      Poista
  14. Nauratti tuo hidas poistuma joulun jälkeen. :-D Jos mulla olisi kotona kuusi, se olisi samalla paikalla vielä varmasti juhannuksenakin – jolloin siitä voisikin tehdä hieman eksoottisemman saunavihdan.

    Kerrassaan upeita neuleita! Onnittelut miehen ikään (?) päässeelle Merrille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on hidas poistuma kaikessa siivoukseen liittyvässä ;D Frodo on nyt ruvennut viettämään aikaa kuusen alla ja joka kerta sen turkkiin tippuu vähän neulasia, joita se sitten kuskaa ympäri kämppää. Minä odotan kuitenkin sitä loppiaista, koska siihen asti voi ihan reilusti olla siivoamatta kuusta pois. Sitten kun se loppiainen tulee ja menee, alkaa hiljalleen tuntua, että tarttis tehrä jotain! Siitä sitten pilkon oksasaksilla kuusen palasiksi ja poltan sen hiljakseen takassa, joka on siinä vieressä. Rangan kannan lopulta pihalle, jossa se on pihan rumentajana siihen asti, kun keväällä otan haravan käteen (jos otan..).
      Merri kävi äsken muistuttamassa, että synttäreistä on vasta niin vähän aikaa, että synttäritarjoilua voisi vielä muutaman päivän jatkaa.

      Poista
  15. Kiitos päivän naurusta! Nuo kravatit...Onnea!
    Ihana neulemekko ja bolero, suloisia.
    Varmaan 10 vuota sitten olen kokeillut hiihtämistä ja lensin pyrstölleni heti pihassa. Selkä kipeenä jätin ne kokeilut sitten pois kokonaan. Nyt ei onneksi ole suksiakaan enää. Hyvää vuoden vaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein kravatit vuosi-pari sitten miehen vanhasta kravatista. Laitoin pehmeää, hieman leveämpää kuminauhaa kaulan ympärille. Hyvin näyttävät pysyvän ja kelpaavankin ;) Merri on herrasmieskissa!
      Pitäisi ehkä hävittää sukset minunkin, niin ei tarvitsisi miettiä, miksi ei tule hiihdettyä ;)

      Poista
  16. Minusta aivan ihana mekko ja bolero ja hattivatti sukat on kyllä mainiot .
    Onnea Merrille ja komeita poikia molemmat kravateissaan .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! ja neuloskommenteistakin :) Tänään kuljin omissa hattivateissani jo töissäkin.

      Poista
  17. Suloinen neulesetti tytölle ❤️ Nuo pörrölangat on kivoja neuloa, osa jopa purkautuu helposti.
    Hattivatteja riittää! Hyvin olet saanut eläväisen porukan sähköisyyden ilmennettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä purkautui aika hyvin, kun tuli vähän virhettä ja piti purkaa. Ei ollut niitä "pitkiä siimoja" ;)
      Aluksi tein noita salamoita, mutta lopulta ne hiipuivat vain raidoiksi. Keltainen on kuitenkin shokkiväri tuossa mustassa.

      Poista
  18. Ihanat joulukisut<3 Tuo pienen tytön asukokonaisuus on kerrassaan valloittavan ihana!
    Oikein mukavaa vuodenvaihdetta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos myös kisujen puolesta :) Merrillä jatkuu joulu ainainen. Ainakin se luulee, että voi syödä koko ajan ;D

      Poista
  19. Onnittelut Merrille. Ihanat ja hellyyttävät kuvat sankarista krakuineen kaikkineen.
    Suloinen on myös tuo neulomasi setti. Ihan näen sieluni silmin, mikä pieni prinsessa tuossa setissään tanssii.

    Me meinattiin uupua hautausmaalle Jouluna. Meillä on lunta ( https://enkulinkasityot.blogspot.com/2023/12/luova-joulukalenteri-ja-valokuviani.html) ja haudoilla vain pääväylät oli aurattu. Lapioimme uria haudoille puolitoista tuntia. Hautakivistä näkyi vain ylälaita, mutta onneksi tiedettiin minkä kiven luo pitää polku kaivaa. Monelle oli kyllä yllätys ja eivät saaneet vanhukset vietyä haudoille kunttilöitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän lähihautausmaalla oli myös nuo pääväylät aurattu ja muualle vei kinttupolut. Lapioita ei tarvittu, eli lunta ei sitten varmaan ollut niin paljon, kuin teillä. Olisi se ollut aika hommaa lapioida, jos ei olisi ollut ihan varma oikeasta rivistä ;) Siinä olisi jo ehtinyt jo seuraava aamu koittaa. Ikäihmisille haudalla käyminen on tärkeää ja oli varmasti ikävä huomata, että ei onnistukaan.
      Merri kiittää onnitteluista!

      Poista
  20. Paljon onnea Merrille♥ Ihanat Hattivatti sukat ja miten kaunis liivimekko ja bolero pikkuneidille!
    Kaikkea hyvää uudelle vuodelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää uutta vuotta sinnekin ja kiitos onnitteluista!

      Poista
  21. A-P-U-A-!! Hiihto ei tosiaan sovi mulle... lehteen pääsin jo eka luokalla.... rukkaseeni itken kuvassa, kun olin eksynyt jollekin kansalaishiihdon ladulle.... otsikkona "Pirjon hiihto meni pipariksi!"
    Ukkokultani ei uskonut, että parikymppinen ei osaa hiihtää, vaan vei kuin väkisten tulevan anopin suksilla ladulle... ei ole yrittänyt viedä uusiksi... ihan on käynyt itsekseen hiihtämässä. Tartteeko enää enemmän avata asiaa... no, ehkä sen verran, että tartten pienimpäänkin nyppylään hissin... alas laskettelen kyllä vauhdikkaasti!!

    No nyt sai hiihto ihan liikaa "palstatilaa" kommentissani.. sillä tuo mekko boleroineen ansaitsee suurimman huomion
    - siis vuosisadan mekko.. voi onnellista prinsessaa! Käsittämätön taiteilija/taikuri/ideanikkari/toteuttaja olet puikoilla.

    Minä palaan "tilaukseeni" alkuvuodesta, kunhan tämä pikkuvarpaiden vipellys nurkissa rauhoittuu ja arki alkaa...

    Iloa, energiaa ja omanoloisia nautintoja vuoden viimeisiin päiviin ja uuden vuoden aloitukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä uskoisi, että sinä ikiliikkuja et olekaan hiihtäjäainesta ! Voi sinua, kun jo noin pienenä sait harteillesi tuollaisen hiihtäjän maineen. Tuota manttelia on ollut vaikea kantaa ja eroon ei ole päässyt ollenkaan.
      Aikamoisia pakkasia luvassa. Moni muukin hiihtäjä saattaa jättää sukset varastoon joksikin aikaa. Minulle se on hyvä syy olla aloittamatta ollenkaan ;D
      Hiljalleen tässä arki taas pyörähtää käyntiin. Tuntuu talvi taas pitkältä, ennen kuin kevät koittaa :)

      Poista
  22. Myöhästyneet syntymäpäivä ONNITTELUT MERRI-killille 🍗😽😺😸😻🍗 t,Väinö -🐕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS! Tuo minun niskalenkittävä kissaveljeni on Frodo. t: Merri

      Poista
  23. Väinö 🐕,unohti "pikku-killin 😻 " nimen ,Lähettää myös hänelle terveisiä.
    Ja tuo emäntä ihailee kaikkia Sinun (palvelijan) kättentöitä,niiksikö niitä sanotaan vai kujelmiksi,,Oikein HYvää rauhaisaa sopuisaa uutta vuotta Merrille ,Frodolle ja koko väelle!..t.Väinö ja Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain puikkojen heilutuksia tuo mamma tekee vähän väliä, kun on kotona. Minun pitää aina muistuttaa, että olis välillä ruoka-aika. Se väittää, että muistutan liian usein! Ei ole reilua!
      Kiitos terveisistä ja lähetetään sinnekin päin hyvät uuden vuoden toivotukset! t: Merri

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!