torstai 23. marraskuuta 2023

Messuista ja muusta

 Olen joskus vannonut, että en enää mene Tampereen Kässämessuille. Olin tuolloin kokenut niin valtavaa ryysistä joka paikassa, että hermo ei  meinannut kestää.  Niinpä vaan huomasin taas olevani messuilla viime viikonloppuna 😀 Muutamana viime vuonna reisusta on tullut myös lähipiirin yhteinen messupäivä ja yhdessäolohetki.  Tänä vuonna mukana oli äitini ja tyttäreni.  Nuorin ajoi mennen tullen, omasta halustaan. Samalla äidin auto sai "liikuntaa" vähän enemmän, kuin yleensä.  Minä sain istua repsikan paikalla ja yrittää pysytellä hereillä. Se ei tälläkään automatkalla sujunut hyvin 😆 Minua alkaa nukuttaa autossa aina ihan vietävästi. Välillä nukahdan ihan muutaman kilometrin matkallakin.  Ajaessa en tietenkään nukahda... 


Messuilta en kuvia ottanut. Tulee aina tunne, että myyjät eivät halua tuotteitaan kuvattavan, joten
 en sitten käynyt salakuvaamaankaan.  
Sunnuntai oli messupäiväksi erittäin hyvä valinta.  Suurin ryntäys oli ollut varmasti jo perjantaina ja lauantaina. Sunnuntaina pääsi kulkemaan ihan kivasti, eikä myyntipisteissäkään ollut puristavaa ahtauden tunnetta, joka latistaa tunnelmaa.  Rauhassa sai katsella. Joissain paikoissa oli vähän jonoa, mutta ei niin paljon, että ei olisi malttanut odotella. 

Paljon tavaraa, mutta vähän ostoksia.  Paljon ideoita, ehkä myös vähän toteutuksia niiden näkemisestä huolimatta 😂  Toisten tekemiä juttuja on kuitenkin kiva katsella ja hämmästellä tekijöiden luovuutta. 

Yhden kojun kohdalla oli pakko pysähtyä, kun näin tämän niskan taakse laitettavan kohdelampun. Ystävä kerran tilasi tällaisen jostain ja sanoi sen olevan hyvä.  Silloin minua nauratti, mutta nyt päädyin itse samaan ostokseen.  Varsi on joustava ja taivuteltava. Valoja voi himmentää tai kirkastaa.  Lamppuja ladataan johdon kanssa tarpeen mukaan. 
Myyjä sanoi esittelynsä yhteydessä sanan "mökki", jolloin minäkin tajusin, että juuri tällaista valoa olen tarvinnut! 😁


Autossa ei päässyt testaamaan, kun ei ollut käsityötä mukana. Minulle tulee helposti huono olo autossa, eikä nukkuessakaan ole järkevää käyttää kohdevalaistusta. Ehkä unista saisi lampulla selkounia, ken tietää?!  Silmälasit päässä nukkuminen on ainakin kirkastava kokemus. 

Kotona testasin lamppua. Pelkällä niskalampulla ei kyllä meikäläinen pärjää, ainakaan mustan langan kanssa.  Lisävalona tämä on kuitenkin ihan hyvä juuri sellaisessa paikassa (mökki), jossa ei ole niin hyvää valaistusta joka nurkassa. 


Kyläilevä Sam -kissa halusi kokeilla kohdevalossa makaamista.    Sam kotiutui muutaman päivän vierailullaan tosi hyvin. Se sulautui hyvin Merrin ja Frodon porukoihin, pääsi Merrin kanssa sänkyyn nukkumaan ja osallistui kilpajuoksuun ja painiin aktiivisesti.  Ehkä sillä kuitenkin oli myös vähän jo ikävä kotiin, kun se tässä kuvauksen yhteydessä viihtyi sylissä pitkän aikaa. 


Messuilta ostin muutaman jouluisen tiskirätin, tai tiskiliinan, miksi näitä vähän paksumpia pyyhkeitä nyt kutsuisikaan.  Olin jo ajatellutkin, että ostan, kun silmiin osuivat nämä kissa-aiheiset liinat. 

Kotiin tuliaisiksi maistiaisia Kuivalihakundilta, metrilakumyyjältä ja kalakukkomyyjältä.  Kukoissa on kyllä eroja, riippuen kuka ne on tehnyt, se on todettava. 

Niina Laitisen myyntikojusta jäi käteen tämä alla oleva sukkalehti. Neulomisessa tykkään eniten kirjoneuleista.  Tässä lehdessä oli monta tosi kivaa mallia. 


Lehden kannessa Lumi Karmitsan Rastopaalit. 

Alla Marjukka Vuorisalon Stahsbusterit.


Heini Perälän Rositat alla. 


Lumi Karmitsan Missikirrit. Näihin olin kiinnittänyt huomiota jo aiemmin netissä. 

Monta muutakin kivaa mallia lehdessä on, mutta nämä valikoituivat tämän hetken mielenkiintoisimmiksi valinnoikseni. 


Minulla on edelleen joululahjasukat keskeneräisinä.  Alkaa sama malli jo tympimään ja odotan innolla, että pääsen käsiksi johonkin ihan muuhun. Kaikenlaista tapahtumaa on viikon aikana ollut.  Olen tilannut erinäisiä asioita postin kautta  ja olen ollut hukkua "olemme lähettäneet paketin 1/3, 2/3, 3/3", "seuraa lähetystäsi", "pakettisi saapuu silloin ja silloin suunnilleen tähän aikaan",  "olemme saaneet pakettisi kuljetettavaksi".......  
"Olemme yrittäneet olla sinuun yhteydessä tuloksetta", paitsi että kukaan ei ole soittanut (eikä laulanut) puhelimeeni päivän aikana.  Yhdet paketit oli viety postiin ja niitäkin oli 2. Sekosin ilmoitusviestien tulvaan, enkä tajunnut hakea kuin toisen... että harmitti, kun pääsin kotiin.  Onneksi seuraavana päivänä tuli taas yksi lähetys, jolloin sain  edellispäivän paketin haettua samalla kertaa. (HPöllön paketin sain siinä samalla matkaan 😍). Lähes kaikki ilmoitukset ovat tulleet sekä sähköpostiin, että tekstiviestillä.... kili-kili-kili....     Sinne väliin vielä muutama tavallinenkin viesti.  

Äiti alkoi kyselemään, miten henkilökortti uusitaan. Kerroin, ja katsoin samalla oman korttini/ passini. Kumpikin oli vanhentunut elokuussa!   Kipaisin sitten valokuvaan ja tein hakemuksia netissä.  Sinun on käytävä poliisiasemalla tunnistautumassa!  Selvä. yritin varata ajan netistä. Ensimmäinen aika tammikuun puolivälissä...    Menin sitten suoraan töistä, ihan sulkemisajan kynnyksellä poliisiasemalle ja pääsin alle puolen tunnin jonotuksella ulos sieltä!   Hienosti meni!   Postilähetyshän siitäkin taas tulee, eikä tietenkään samaan paikkaan, kuin muut lähetykset ja ilmoitus tulee, juu, juu 😂

***
Orkesterin kanssa käytiin soittamassa joululauluja kauppakeskuksen joulunavauksessa. Oli mukava keikka siinä joulupukin ja Pikku Myyn puristuksessa 😄 
Tuosta keikasta tuli taas mieleen, miten ihmeellisissä paikoissa sitä on tullut käytyä soittamisen merkeissä. Monessa paikassa, johon ei muutoin olisi ollut mitään asiaa.   Mieleen tulee ainakin kuorma-auton lavalla, tehdashalleissa, teltoissa, kaupungintaloissa, pommisuojassa, Lieksan vaskiviikoilla, naapurimaassa,  Kille-kissan turkissa Titi-Nallea lämppäämässä,  satamassa, hiihtomajalla, häissä, hautajaisissa, syntymäpäivillä, Ahtisaaren puhetilaisuudessa, itsenäisyyspäiväjuhlissa, raveissa, koulussa, palvelutaloissa, palokuntatalolla, markkinalavalla, konserttisaleissa, kirkoissa, AA-kerhon tilaisuudessa, ....       
Soittaminen, mikä hauska syy tunkeutua erilaisiin kohteisiin 😂

                                                                                             ***

Kaikkialla tapahtuu nyt ihmeellisiä asioita, joita päivittäin seurataan aktiivisesti, ainakin minä seuraan.  En muista katsoneeni nettiuutisia aiemmin näin aktiivisesti.  Toivottavasti tilanne tasaantuu ja koneisto toimii, kuten kuuluukin. 

Työpaikalla on jatkuvia muutoksia, eikä niissäkään tahdo pysyä perässä.   Parhaiten selviää, jos pystyy pitämään pään kylmänä ja pysymään rauhallisena, sekä ennakoimaan kaikkea mahdollista.   Onneksi on tulossa vielä viikko lomaa ensi kuussa. Sitä odotellessa...

Muhkeaa ja makeaa marraskuuta juuri Sinulle!

34 kommenttia:

 1. Onpas kätevä tuo kohdevalo ja maittavat tuliaisetkin sait hankittua.
  Muikkukukko herkkuani. Ovatko hyviä nuo kuivalihavalmisteet? Metrilaku se on aina perinne.
  Kauniita sukkamalleja lehdessä onkin.
  Tsempit työmuutoksiin, tuntuu joka puolella ja kaikilla aloilla
  olevan aika myllerrystä.
  Mukavia hetkiä marraskuun loppuusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakut katosi vauhdikkaasti, kuivalihat hitaammin ;D Muikkukukkokin on jo syöty, eikä hetkeen tule toista :)
   Sukkamallit kutkuttavat jo mieltä, vaikka ensin taidan tehdä pari muuta juttua.

   Poista
 2. Kiva, että kässämessureissu onnistui. Minä hermostuin ihmismassaan ja ryysimiseen, enkä ole toistamiseen mennyt. Ehkä kannattaisi uusia reissu, jos vaikka saisi toisenlaisen kokemuksen. Messuilla ja markkinoilla kuvaaminen ei ole ihan yksinkertaista. Yleensä kysyn luvan. Yksi antaa, toinen kieltää ehdottomasti. Monet kädentaitajat kokevat kuvaamisen ideoiden kopioimisena. Olen kertonut, ettei tarkoitukseni ole kopioida eikä varastaa kenenkään ansaintamahdollisuuksia. Kerron laittavani kuvat blogiin jakaakseni tietoa myös muille. Luulisi, että ilmainen mainostaminen kelpaa. Mutta ymmärrän kyllä sen kopioimispelonkin. Varmasti ideavarkaitakin riittää.
  Sinä olet tosi taitava kutoja, joten kirjoneulekirjat on sinulle hyvä ostos. Katselin kirjakaupassa, että neulekirjoja on taas tullut markkinoille lukuisia. Tuollainen niskalenkkivalaisin on ihan kätevä. Mustalla langalla kutoessa tuntuu, ettei mikään valo riitä. Otsalamppu on sitä varten lähellä. Sam nauttii samanaikaisesti läheisyydestä ja solariumista.
  Kovin tuttua tuo postissa ravaaminen ja muistutusviestien lukeminen. Joskus uusi viesti postista kilahtaa samalla hetkellä, kun postinhakureissulta palatessa olen avaamassa kotiovea. Ei todellakaan samaan syssyyn viitsi lähteä takaisin.
  Soittokeikkasi tarjoavat sinulle hienoja tilaisuuksia nähdä erilaisia ihmisiä ja paikkoja. Ystäväni mies on taitava hanuristi ja nyt hän on alkanut opiskella myös viulunsoittoa. Etenkin hoivakotikeikkoja olisi vaikka joka päivälle.
  Maailma on mullistuksen kourissa, valitettavasti aika negatiivisissa merkeissä. Toivottavasti järki viimein voittaa.
  Tsemppiä työsaralle ja mukavaa loman odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sunnuntaipäivä oli tosiaan hyvä valinta. Ainakin tänä vuonna. Olen monesti päättänyt, että neulekirjoja alkaa jo olla aika paljon... mutta taas sitä mentiin, kun osui sopiva vastaan :)
   Johan oli taas aamusta tullut viestiä, että pakettia on tulossa ;D En edes muistanut, että tänään on arkipäivä, kun on itsellä vapaa. Olen tilannut nyt vissiin oikein urakalla ;D Sattunut monta tilattavaa juttua samaan aikaan. Tilaan meidän työporukalle Dermosileja ja niiden kanssa on myös aikamoista puljaamista, kun tilatut tavarat pitää myös aina jaella pusseihin jne. Passiasia sujui yllättävän ripeästi. Saa nähdä, tuleeko postissa passi ja henkilökortti myös ripeästi.
   Muutama hoivakotikeikka on tullut itsekin heitettyä, ihan vaan itsekseni. Pitäisi tarjoutua useamminkin, mutta elämä tuntuu olevan muutenkin niin touhukasta. Inhoan nykyään tosi paljon sitä, että jotain pitää sopia etukäteen jonkin päivän "täytteeksi". Ei tarvi olla iso asia, kun alkaa jo tuntua, että koko ajan on jotain. Töissä kaikki on niin kellotettua, että vapaalla on tunne, että pitäisi olla täysin avoin aikataulu kaikkeen, mikä ei ole mahdollista sekään.
   Kohta se on taas lähdettävä katsomaan uutisia, kun tulee joku tiedotustilaisuus...

   Poista
  2. Kiitos, että mainitsit passin. Sen uusiminen on minullakin ajankohtaista. Samoin henkilökortin.

   Poista
  3. Pari päivää sitten passi tuli noutopaikkaan! Oli todellakin nopeaa toimintaa!

   Poista
 3. Ihania messuostoksia. Tuollainen valo olisi neuloessa aivan huippu.
  Minäkin ennakkotilasin tuon lenpisuunnitteliloideni lehden ja olen noita pääkallosukkia jo ehtinyt kuolata ja Lumi Karmitsan malleja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mieleen tuota valojuttua kirjoittaessa, että se toimisi hyvin myös esim. ristipistoja tehdessä. Tosin äitikin sanoi, että pitäisi olla myös suurennuslasi. Minullakin menevät silmät kieroon aina ristipistomalleja syynätessä.
   Karmitsan mallit on aina kiinnostavia ja erilaisia :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Terveisiä sinnekin! :) Ilma on harmaa ja luminen. Kissahäkkiin oli satanut vähän lunta. Frodo meni eilen vauhdilla aamupalan jälkeen luukusta ulos, mutta vain puoliksi. Sitten se perääntyi ihmettelemään, mitä tapahtui ;D Astui sitten rohkeasti uudelleen ulos kokonaisuudessaan. Hassun näköistä. Merri on jo konkari vuodenaikojen vaihteluissa.

   Poista
 5. Hitaampi jo hengästyy kun lukee mitä kaikkea olet kirjoittanut :-). Ja tuo messuhässäkkä on tuttua menneisyydestä kun olen ollut joskus Pikkahallissa myymässä työkenkiä ja kerran kävin jossain Pohjanmaalla kahden päivän messuilla myymässä tiffany-lasitöitäni. Tosi raskasta puuhaa. Suurin osa lasitöistä kiinnostuneista kyseli tekniikoista ja mistä laseja ostetaan jne.Kauppa kävi nihkeästi. Ja se työ ennen ja jälkeen messuja.Huh.
  Otsalamppu vaikuttaa kätevältä. Sellaista tarvitaan kyllä mökillä ainakin huussireissulla :-) ja mahdollisten sähkökatkojen aikaan kultaakin kalliimpi kun etsii sytytettäviä kynttilöitä.
  Ihanat tiskirätit :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin tuota juttua, että onkohan messuilla millainen myynti yksittäisillä myyjillä. On niin valtavasti tarjontaa. Ihmiset usein vaan katselevat ja kyselevät ja hiplailevat. Jossain myyjäisissä olen joskus itsekin ollut myymässä jotain, tai kirpputorilla. Ei kovin kannattavaa hommaa, ja työlästä järjestää. Viime aikoina olen vienyt kirppiskamatkin suoraan kierrätyskeskukseen.
   Tuota niskassa roikotettavaa lamppua voisi käyttää mökillä ulkovessassa käydessä ;D Sähkökatkot ei edes tulleet vielä mieleen, mutta silloinkin toimii.

   Poista
 6. Minä en ole koskaan käynyt näillä messuilla . Mukavia tuliaisia ostit yleensä jos me jossain käymme on jotain syötävää ostettu .
  Muikkukukkoa olen syönyt anopin valmistamaa muita kokemuksia ei taida olla .
  Sukkalehdet on kyllä koukuttavia mutta nyt olen tehnyt lapsen lapsille vain perus sukkaa ei kuvioita .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole käynyt muilla tällaisilla suurilla messuilla, kuin Tampereella. Matkakin varmaan ratkaisee. Onhan näitä kädentaitomessuja muuallakin Suomessa.
   Irene Partasen kalakulot Kuopiossa ovat ainakin tosi hyviä. Itse en ole koskaan kokeillut tehdä.
   Lehtien ja kirjojen ostelussa ei siinä mielessä ole mitään järkeä, että maailma on pullollaan ohjeita, joita ei vielä ole tullut kokeiltua :)

   Poista
 7. Kässämessuilla en ole käynyt juuri sen ryysiksen takia. Pitäisi kai jonkun järjestää minulle oma yksityistilaisuus, mutta veikkaan, ettei sellaista ole luvassa, kumma kyllä. Hyvät hankinnat teit messuilla, ei mitään heräteostoksia. Kivoja malleja sukkalehdessä, varsinkin noi kissojen kuvat. Harrastusten ansiosta saa elämään sisältöä ja pääsee näkemään paikkoja, joihin ei muuten ole asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan kässämessut myös netissä. Olen joskus kokeillut seurata niitä, mutta ei se ollut kovin selkeää, ainakaan minun mielestäni. Heräteostot jäivät tosiaan hankkimatta! Hienoa sekin. Tai no.. en tiedä tuosta lampusta ;D

   Poista
 8. Kätevä tuo kohdevalo. Kelpaisi minullekin. Messuilla tulee nykyään käytyä harvoin. Viimeisin käynti taitaa olla puutarhamessut Helsingissä ja nekin useita vuosia sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ei olisi tullut muuten lähdettyäkään, mutta kuten sanottu, oli tämä myös kolmen sukupolven yhteinen päivä :)

   Poista
 9. Olipa kivat ostokset! Ja ihania sukkamalleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :) Mieli jo hivottelee neulomaan, mutta saavat vielä odotella vuoroaan.

   Poista
 10. Minä en nyt käynyt messuilemassa, viime vuonna olin siellä heti kun aukesi ovet. Jotenkin on ollut niin outo olo, ainakin joka toinen päivä. Olisihan siellä päivä mennyt mukavasti katsellessa.
  Hieno tuo lamppu ja tarpeellinen. Kyllä näilläkin valoilla alkaa olla tumman sukan kutominen vaikeaa, pimenee niin aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johonkin juttuun lähteminen on minustakin hirveän vaikeaa. Sitten kun saa lähdettyä, niin on kuitenkin ihan mukavaa vaihtelua. Tykkään myös yksinolosta ihan rauhassa. Paras lähtö on sellainen, joka päätetään ja lähdetään saman tien. Kun ehtii suunnitella, alkaa jo tuntua, että ei viitsiskään lähteä.

   Poista
 11. Monipuolinen postaus, monessa olet ollut mukana.
  Hyvät ostokset, kulutustavaraa 🌹
  Nuo jouluiset kissakortit ovat ihanat 🐈🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta kivaa juttua olisi ollut ostattavaksi, mutta entistäkin tavaraa on ihan yllin kyllin. Johonkin se raja on vaan vedettävä.
   Nuo ei ole kortteja, vaan tiskirättejä, mut nättejä nekin :)

   Poista
 12. Lampusta on varmasti hyötyä juuri mökkiolosuhteissa ja erityisesti mustan langan kanssa. Tai kun pitää ommella nappi kiinni mustalla ompelulangalla. Minä en nyt sitten ollut messuilla tänä vuonna, mutta tuo on hyvä tieto mahdollisesti ensi vuoden kannalta, että sunnuntaina olisi vähän väljempää - ei kovassa tungoksessa oikein jaksa keskittyäkään mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamppua pitäisi nyt ymmärtää hyödyntää erilaisissa tilanteissa, eikä vaan neulomisessa.
   Joko tänä vuonna oli kokonaisuudessaan vähemmän kävijöitä, tai sitten se sunnuntai oli tosiaan hiljaisempi. Toki porukkaa oli nytkin, mutta aiempia vuosia vähemmän.

   Poista
 13. Niskalamppu olikin ihan uusi tuttavuus minulle, varmasti kätevä tiettyihin juttuihin. :) Ennen kuvan katsomista tosin mietin, että mihin kukaan tarvitsee lamppua, joka näyttää valoa selän taakse, mutta kuva selkeytti asian. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D No mutta kävelylenkillä heijastimena olisi hyvä näyttää valoa taakse ja eteenkin ;D Ei ihan yllä pään ympärille molempien korvien päälle ;D Uusia käyttöaiheita on hyvä kehitellä.

   Poista
 14. Minäkin tahtoisin tuollaisen lampun, kun tuntuu, ettei mikään valo ole enää riittävä. Tosin voisin kyllä käyttää enemmän silmälaseja kutoessa... Kivoja sukkamalleja! Minneköhän olen jemmannut kaikki käsityölehdet? Saatoinkin juuri muistaa.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vein kaikki tosi vanhat kässälehdet töihin yhdelle asiakkaalle. Saa selata ja heittää pois, jos ei kiinnosta.
   Näkö on kyllä huonontunut huomattavasti, eikä vaan ulkonäkö ja nyt puhun vain omasta puolestani ;D

   Poista
 15. Messupäivityksiä on aina kiva lukea. Mahdottoman paljon on ollut kävijöitä tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
 16. Pöllö kuittaa ja kiittää ❤️
  Ihanat säärystimet odottivat paketissa, kun eilen kotiuduin viikon sairaalareissulta - vedin ne heti jalkaan ja ovat kuin just mulle tehdyt! Kiitos ihana ❤️ Ja suklaa on syöty, Mursu oli syönyt kaikki "tuliaissuklaat" yksin ollessaan 😁
  Mulla oli kolme pakettia odottamassa kun tulin kotiin, kaksi tiesin mitä ovat kun odotin niitä, mutta sinun pakettia mietin tovin "kuka kumma...en muista tilanneeni mitään..." Kunnes valo sitten syttyi 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että ovat sopivat. Näyttivät niin kaposilta, mutta kyllähän ne venyy hyvin. Toiset säärystimet pitikin arpoa uudelleen, kun eka voittaja ei ikinä ilmoittautunut.
   Taisi olla aika kamalan näköinen paketti, kun jouduin teippailemaan sitä pienemmäksi ;D
   Mukavaa, että olet jo paremmassa voinnissa!

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!