perjantai 24. helmikuuta 2023

Supersöpöä

 Pian alkaa kissojen kuukausi. Frodokin sen tietää, vaikka pitää kaikkia kuukausia ominaan.   Frodoa katsellessa tulee mieleen, miten hyvin se on tänne kotiutunut.  Merriin Frodo ihastui jo heti alkujaan ja loppujen lopuksi Merrikin alkaa olla tottunut ajatukseen, että se ei ole enää ainut kissa talossa.  Frodo tekee edelleen jäynää Merrille, mutta kaikessa rakkaudessa.   Huvittaa ajatella, mitä kissojen päässä liikkuu, kun ne touhuavat yhdessä.   Etenkin Merrin ilme on usein paljonpuhuva 😅

Frodo viihtyy nykyisin hienosti sylissäkin, vaikka ei itse siihen hakeudukaan.  Se kehrää, tallustaa tassuineen ja tuijottaa vastaan niillä "Saapasjalkakissa -silmillään", jos tiedätte, mitä tarkoitan 😍😃

Frodo saa edelleen villikissakohtauksiaan, juosten valtavalla vauhdilla paikasta toiseen ja huutaa mennessään MMMRRRAAAAUUHH!    Ehkä se on se nuoruus ja innokkuus.  Joskus Merrikin osallistuu juoksenteluun, joko takaa-ajettuna, tai takaa-ajajana. Merrin bravuuri on hypätä valtava loikka pöytätasolta (ei ruokapöydältä kuitenkaan!) ihan Frodon viereen. 


Minulla on ollut tänä vuonna vähän  hakusessa, mitä neuloisin. Siksi olikin mukavaa, kun veljen vaimo lähetti kuvan ja kysyi, osaanko tehdä tällaiset.  Helppo homma, kun sattui ohjekin olemaan tuossa ensimmäisessä Fazer -Novita -lehdessä.  Kyseessä on tietysti Super salmiakki I, suunnittelija Anniina Imponen. 
Lanka on 7-veikkaa, kulutus 220g. Vain mustan jouduin ostamaan, muut löytyivät kotoa. 
Puikot olivat kokoa 3½. 
Sukkien koko on 40. 


Varren yläosassa ja kantapään kieppeillä on ruudutettua kohoneuletta.  Kantapään ja  terän suhteen en niin tarkasti katsonut ohjetta. 


Muoto näyttää vähän muhkuraiselta, kun en tykkää kostutella, enkä höyrytellä, venytellä vain.  Muokkautuvat sitten jaloissa.  
Sukkien sauma on takana, mutta siirrän omapäisesti kantapään kohdalla sauman aina sivulle. Näin saan värien vaihtumiskohdat ja pääteltävät langanpäät pois jalan alta painamasta. 
Oranssien pallojen sisällä olevat mustat pallot on jälkipistelty. 

Ihan mukava oli päästä kokeilemaan tätäkin mallia 💖



Frodo ei nuku meidän kanssa sängyssä. Sillä ei ilmeisesti riitä kärsivällisyys sellaiseen. Se haluaa olla itsenäinen ja valita nukkumapaikkansa hetkellisen mielijohteen mukaisesti.  Se nukkuu mielellään tässä takan edessä lämpimässä. Hyviä paikkoja on myös nojatuolissa, sohvalla ja kirjoituspöydän tuolissa, joka näyttää siltä, että kissa voisi pudota milloin tahansa 😂 
  Mikäli Frodo päättää sittenkin tulla sänkyyn nukkumaan, se tulee Merrin niskaan makaamaan, jonka seurauksena Merri väistää ja Frodo käy sen lämmittämään kohtaan nukkumaan.   

Miten voikaan olla  niin erilaisia eläintenkin luonteet. 😻😻




Hyvää yötä, tai ainakin lämpimiä unia.  💖

22 kommenttia:

  1. Salmiakkia - ihanan komppaavat värit! Nämä ihanat sukat saa aina mun tuntemaan saamattomuutta... ne mun tiput ei taida tippua lainkaan puikoilta... missähän ne nyt onkaan... ei enää edes olkkarinnurkassa... ja pääsiäiseen on enää....
    Klups... Ihana Frodo - vauhdikkaan villi&vapaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä mallissa on selkeät kuviot ja oikeat värit :)
      Kyllä se pääsiäinen tulee joka vuosi!
      Frodo on vielä siinä luulossa, että elämä on yhtä vauhtia ja vapautta ;) Paitsi, jos tulee koiria kylään. Silloin on vain vauhtia, piiloon juoksu.

      Poista
  2. Salmiakki on mun ehdoton ykköspahe. Jos kutoisin nämä, pahenisiko pahe entisestään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luultavasti kyllä. Tai sitten se voisi olla se todellinen koetinkivi, jonka ylitettyäsi pääsisit paheestasi eroon ja siirtyisit esim. suklaaseen.

      Poista
  3. Aivan ihana tuo eka kuva. Ja kivat salmiakkisukat.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  4. Ihanat Merri ja Frodo! <3 Ja niin upeat sukat!

    Lokoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En tiedä, onko lokoisa hyvä sana kuvaamaan viikonlopun aamuvuoroja ;D Tällä hetkellä tekis mieli painaa pää takasin tyynyyn.

      Poista
  5. Jänskät sukat! Kissat ovat lepposia loikoilijoita, mut kyllä niistäkin vauhtia löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kokeilla uusia malleja :) Kissat saa hepuleita ;) Niin kait ihmisetkin joskus.

      Poista
  6. Hienot sukat. Ruudutettu kohoneule kuulostaa ja näyttää hauskalta. Ehkä sitä voisi kokeilla sellaisenaan vaikka lapasten selkämykseen.
    Voi kun Merri ja Frodo asuisivat meillä - niin ihania ne ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ruuduttelu oli oikeastaan aika hidasta verrattuna muuhun neuleeseen. En ollut ensisilmäyksellä edes tajunnut, että sukassa on tuollaistakin kuviota.
      Merri saattaisi olla eri mieltä ;) Se on sellainen kotimuru ;) Frodostakin alkaa hiljalleen kehkeytyä hellyyttävä kisuli :)

      Poista
  7. Meidänkin Arttu nukkuu usein niin sohvan selkänojan laidalla että näyttää kuin justiinsa tippuisi .Vallankin kun painoa alkaa olla kiitettävästi ; sitä keskivartalolihavuutta :-) niin kuvittelisi että tasapainoa on vaikea pitää mutta ihan turhaan huolehdin. Supersalmiakki. Ihan parasta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kissojen ulkohäkkiin meno siskautta sellainen, että kissat pääsee luukusta tasolle, joka on ulkoa katsoen aika korkealla. Sieltä sitten useamman tason kautta lattiatasolle. Välillä pelottaa, kun kumpikin kissa juokseee täysillä häkkiin, etteivät vaan juokse liian kovaa ja tipu yli laidan... tää on näitä ihmisten pelkoja. Kissat tietää, mitä ne tekee ;)

      Poista
  8. Hienot sukat, tuon mallin olen ajatellut itsekin toteuttaa jossain vaiheessa. Minäkään en ikinä höyrytä neuleita, lukuun ottamatta lahjaksi meneviä paitoja/neuletakkeja. Omaan käyttöön tulevat sukat ym. saavat muotonsa käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, että olisi itselleni salmiakkisukkia tehnyt, joten oli kiva, kun tuttava pyysi sellaisia ja pääsin neulomaan tuon mallin.

      Poista
  9. Kivan näköiset sukat! Välillä on mukava tehdä käsitöitä saajan toiveen mukaan. Merri ja Frodo on hauska pari, mitä lie nekin mielessään tuumii ihmisten touhuista. 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiveet on tosi kivoja. Mitä oudompia, sen parempi ;D Just tällä hetkellä minulla on ihan musta aukko, että mitä seuraavaksi neuloisin. Kauhea tunne!
      Olis tosiaan kiva tietää, mitä eläimet mahtaa meistä ihmisistä ajatella ;)

      Poista
  10. Kiva kuulla että Merri lähentynyt Frodon kanssa🐱🐱Minun edesmenneeni Otto-kissa aina välillä tuli nukkumaan sänkyyn, ja aina jalkojen päälle.
    Ihanat nio Salmiakkisukat, omet kyllä taitava kutoja👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äsken mentiin taas niin Frodon viemänä, että Merrillä näytti sauhu nousevan korvista ;) Frodolla on tyhmä tapa käyttää myös takajalkoja painin aikana ja useimmiten Merrillä on pää tulilinjalla. Pelottaa, että osuu silmiin.
      Salmiakit on nyt tehty ja vähän muutakin, mutta puikot on taas tyhjillään. Tämä vuosi on ollut vähän jähmeää aiheiden kanssa. Nyt en keksi yhtään mitään, vaikka olen katsonut jo kuinka ja monta mallilehteäkin.

      Poista
  11. Varsinaiset herkut nuo sukkasi. Rakastan salmiakkia ja siksipä nuo sukat on juurikin ne ihanimmat.
    Kivaa, että Merri ja Frodo ovat lähentyneet. Upeita kuvia molemmista kisuleista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään näiden sukkien vahvoista väreistä ja koko mallista. En kuitenkaan itse ole salmiakki-ihmisiä, joten en olisi omaan käyttöön tullut tehneeksi. Ne suklaasukat sen sijaan... en tiedä uskallanko niitäkään, ettei iske suklaanhimo, kun olen jaksanut olla jo aika kauan suklaalakossa :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!