maanantai 27. helmikuuta 2023

Siellä koti missä kissa

 Tässä piti kuulemma lukea jotain ihan muuta, mutta me päätettiin Frodon kanssa kaapata sometilaa yhden jutun verran.  Me voitettiin Pepsin ja Maxin blogista arvontavoitto, jota me halutaan nyt esitellä teillekin.  

Kyseessä on kirja Kreisistä kissaleidistä (Agnes Loonstra & Ester Scholten). Me nähdään tämä juttu kyllä vähän toisin...  Meille tässä on käsikirja ihmisten, eli palvelijoiden ymmärtämiseen.  Kaikki ei tosiaan ole aina sitä, mitä näyttää!  


Kyllähän minä heti huomasin, että paketissa on varmasti muutakin, haju oli sen mukainen.  Veikkaan, että Pepsi ja Max ovat hieroneet itseään noihin tavaroihin ennen lähettämistä. 

Mukana oli kissamaisen hieno kortti, kisusuklaata (ihmisille) ja hiiri! Minä olin nopea ja katsastin paketin sisällön jo ennen Frodoa, jolla meni aika kauan ymmärtää, mistä on kysymys, ainakin jos minulta kysytään....


Yritin olla näennäisen välinpitämätön, että Frodo ei iskisi silmiään tuohon hiireen....


Ja sitten se mokoma näki sen! Painithan siitä tuli heti!  Yllätin Frodon niskalenkillä, jota se itse yleensä käyttää minuun. 


Frodon teki ehkä mieli vain painia, koska näytti siltä, että se ei sittenkään ollut vielä huomannut hiirtä.  Se katseli pakettia vielä pitkään, vaikka se oli jo tyhjennetty. Minä nappasin hiiren ja pidin sitä otteessani, kunnes tuo Kreisi kissaleidi, eli meidän palvelijamamma otti sen pois pahvista. 


Sen jälkeen lennätin sitä ympäri keittiötä, kurtaten matonkin ihan kokonaan.  Hiiri lensi melkein tiskialtaaseen asti!   Minä harvoin innostun leluista, mutta tässä oli sitä jotain! 
Mamma yritti ottaa kuvan, mutta minä ehdin jo poseerata tavalliseen tapaani lelu kainalossa. Eihän kuvanottohetkellä sovi remuta, eihän!? 


Hiiri on pidettävä visusti piilossa, että Frodo ei nappaa sitä. 


Annoin Frodon pidellä hiirtä vähän aikaa ja kävi juuri niin kuin arvelinkin:  Frodo ei ole mikään suuri saalistaja!  Ei se ole hiiriä nähnytkään 😹


Kirjaa alettiin selata sitten ajan kanssa.   Sieltä löytyy tietoa mm. ihmisten toisilleen antamista kissamaisista nimistä, kuten  Kreisi kissaleidi, kisuäiti, Kolli - Olli, Kissaihminen, Katti -täti, Kisu -kuiskaaja, kissologi.  Me keksittiin vielä muutama muukin nimike, kuten Ruokavastaava, Kissaviihdyttäjä, Unikaveri, Sylittelijä. Onhan noita!  Keksittekö te muita nimiä, tai vastuualueita ihmisille? 

Ihmisillä  on heikko sydän ja siihenkin pystymme varautumaan tämän kirjan avulla.  Kirjassa on vastaus melkein kaikkeen, mutta näetkö alla olevan VIRHEEN??    Eihän meitä kissoja voi omistaa! Me omistamme ihmisemme! Jotkut ihmiset ovat puutarhassamöyrijöitä, vaikka ne ei ulos pissaakaan. Oletteko huomanneet, miten ne kaivaa monttuja, mutta eivät tee sinne asioitaan??    Kirjassa on neuvottu, miten ihminen voi perustaa kissoilleen viihdykkeeksi kissanminttutarhan. Tätä me kannatetaan!   

Frodo haluaa muistuttaa, että ihmisten kanssa on ihan kiva harrastaakin, kuten kirjassa neuvotaan. Voidaan yhdessä harrastaa kärpästen ja hyttysten bongailua ja pyydystämistä.  Ihmiset on siinä hommassa aika hyviä, eikä ne edes tiputa kukkapurkkeja, tai muita esineitä pöydältä samaan aikaan! 

Ollaanhan me Frodon kanssa päästy tekemään lihashuoltoakin ihmisten kanssa. Näkisittepä, miten tuo mammakin välillä käy lattialle kissa-asentoon, ja köyristää selkää ylös ja alas.   Se on niin hassun näköistä, kun sillä ei ole edes häntää!  Ihan kun kissavenytyksiä voisi tehdä ilman hännän antamaa tasapainovarmuutta. 😹

Alla oleva ohje on tosi pelottava. Suunnittelemme Frodon kanssa, että tuhotaan tuo sivu, kun ihminen nukkuu.....    Oletteko koskaan nähnyt kissaa, joka haluaisi itselleen kaninkorvat?? Ei tuo kuvan kissamannekiinikaan näytä olevan kovin ilahtunut...


Tämän homman meidän palvelijat osaavat ihan huolella!  Laatikoita meillä on aina.  Niissä voidaan testata piileskelyä, nukkumista tai leikkimistä. 


Kirjassa yritetään opastaa ihmisiä keksimään kissoilleen sopivia nimiä.  Aika monet tuntemamme kissat ovat vähän hassun nimisiä, mutta eihän se nimi kissaakaan pahenna, vai mitä luulette?   Me tunnetaan ainakin  Sam, Maia, Malla, Miko, Pate, Pepsi, Max, Romeo, Julius, Maisa..... Ihan kivoja nimiä kaikki.  Mehän ollaan saatu nimemme siitä yhdestä elokuvasta, jossa sellaisia pieniä karvajalkaisia hobitteja, jotka pärjää vaikka jättiläisille! 

Sellaisia terveisiä nyt sinne ruutujen toiselle puolelle, että meillä alkaa olla tämä homma nyt hiljalleen hallussa ja voidaan vaikka vastailla teidän kysymyksiinne, jos niitä asian tiimoilta ilmenee. 
Siihen asti hyppään pahvilaatikkoon ja otan pienet päiväunet.

terveisin Merri 
Omasta ja Frodon puolesta kiitokset ja terveiset Pepsille ja Maxille arvontavoitosta!

48 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niistä voi kiittää tuota palvelijaa, vaikka aihe on tietysti tärkein ;)
   t: Merri

   Poista
 2. Onnittelut hienosta arvonta voitosta. Kirja näyttää mielenkiintoiselta ja sisältää varmaan tärkeitä neuvoja ihmisille . Sinun ja frodon iloksi oli hiirikin piiloutunut pakettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiri oli mukava yllätys! Niin kuin hiiret aina ovat. Ihmisetkin tarvitsevat oppaita ja samalla me voimme yrittää ymmärtää heidän toimiaan tätä kirjaa selailemalla.
   t: Merri ja Frodo

   Poista
 3. Wau😍 Onnea huikeasta arvonta voitosta🐈
  Kyllä nyt onkin puuhaa.
  Voin myös todeta tuo suklaa on todella hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaa on aina hyvää ja osa siitä katosi aika nopeasti ;)
   Noh, noh mamma! Minulla on kommentointivuoro! Olihan se mukava, että palvelijatkin saivat osansa tästä meidän paketista. Me ollaan oikein iloisia Pepsin ja Maxin paketoinneista.
   t: Merri ja Frodo

   Poista
 4. No kylläpä oli kiva kun Merri otit blogin haltuusi! Huippua että tykkäsit hiirestä; kyllähän sinä hiirten päälle ymmärrät! Kirjassa on kyllä jotain epäloogisia kohtia kuten se omistajuus, mutta pitää vain lukea terveellä järjellä, jota sinulta löytyy. Tassut**

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitäisi kai tehdä tämä useammin? Tuossa kirjan lukemisessa minua vähän hirvittää, jos ihmiset ymmärtävät oman osallisuutensa väärin ja siksi huolestuin tuosta omistajuudesta. Onhan meillä kyllä omat keinomme osoittaa, kuka se täällä määrää, vai mitä?
   Hiiri on niiiin huippu! Tällä on hyvä kuivaharjoitella näin kevään kynnyksellä. Odotan, että pääsen taas naapurin aidan alle kytttäilemään, kun ilmat lämpenee.
   t: Merri

   Poista
 5. Paljon ONNEA; upeasta arvonta voitosta Merri.Frodo ja Palvelija-mamma.😻😻👱‍♀️
  Ei yhtään koiruus 🐕 oo ollu mielessä Pepsillä ja Maxilla,arvonta voittoa suunnitellessa.😼😼(.."..koira huumoria ")
  Minua hiukan Merri 🙀 nuo sinun kommentit nauratti,oot aika velmu.killi,Ei tuo 🙀 Frodokaan oo killiä kummempi,hauska temppuilija,,
  Meillä j o s k u s myös matot myttyrällä."pitää harjoitella nopeaa spurttia kesää varten.🦟🦟.,olen aika hyvä inisiöiden nappaaja,ihan vaan lennosta....
  ..mutta nyt kuulemma eksyin aiheesta,Eihän killit haittaa.😻😻
  Terveisiä teidän mammalle 👱‍♀️ ,huiskuttelee minun emäntäni..👩‍🦳
  terv. hännänhuiskutuksin Väinö (minulla kuulemma yhtä upea häntä kuin kettu-repolaisella,valkoinen hännän pää 🐕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Väinö & Palvelija! Maukaise terveiset (kissahuumoria... ) ;)
   Kyllä Pepsi ja Max tietää, mistä kissat tykkää! Ujuttaneet varmaan ihan tahallaan hiirunkin kyytiin. Ja hyvin tekivätkin!
   Kyllä se aina vähän tunnelmaa kohottaa, jos saa matot upealle kasalle. Sinne väliinkin voi sitten tunkea itsensä ja jäädä odottelemaan, josko joku huimaisi... parasta on, jos palvelija tajuaa tuolloin möyhiä siitä päältä.
   Onko sinulla Väinö olemassa mitään tämäntyyppistä opaskirjaa ihmisiä ymmärtääksesi?
   t: Merri

   Poista
  2. Kuuleppa Merri, 😻
   ...tuo opaskirja asia,minulle ihan uusi juttu.
   Tänäpäivänä on jos jonninmoista "eriyis-asiantuntijaa",Voisko ne auttaa,selvittämään ,voi kauhia ,menin nyt ihan sekasin ,tässä kirjoituksessa? 🐕🐰..Tiiätkö pitkäkorva loikkii melekein minun nuuskupaikalla,,,,heti miten kun ulkovalot sammutettu,Minun keskittyminen nyt keskeytyi,,ymmärrät varmaan ,kuinka tärkeä on tehtäväni Katsoa ikkunasta sen loikkuja 🐇.No nopeasti ,sanon tämän,Emäntäni luki Kirjaa-narskuista..Minä innostuin turhaan ,se olikin palvelijoiden "kemia-juttuja",koko kirja.👩‍🦳🙃,
   ..mutta heilutellan häntiä ja tassutellaan Merri-Killi 😻😼
   t.Väinö 🐕

   Poista
  3. Minäpä olenkin yllätys yllätys kuullut narskuista, mutta en ihan samassa yhteydessä! Mamma on kuunnellut Harry Potter kirjoja ja siellä on yksi tyttö, joka sanoo narskujen varastavan kaikenlaisia tavaroita! Ole sinäkin nyt Väinö tarkkana, etteivät pian vie sinun eväitäsi!
   Pidätkö sinä Väinö kirjaa niistä jäniksistä, joita näet! Minä olen ajatellut pitää jonkinlaista kissanhäntäkirjanpitoa ohikulkevista jäniksistä. Käyn sitten ulkoillessani haistelemassa, onko kyse yhdestä vai useammasta jäniksestä.
   t: Merri

   Poista
 6. Kumma juttu miten joku lelu voi olla ylitse muiden . Artullakin (= meidän karvahousu ja mammanpoika) on yksi ja ainut leikkihiiri jolla se viitsii teutaroida lähes joka päivää. Olen joskus miettinyt, että mitä kummaa sen sisällä oikein on kun se jaksaa kiinnostaa vuodesta toiseen.
  Hauskat kuvat; tuli naurettua ääneen heti aamutuimaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin nauratti, kun saatiin niin hieno paketti! mammaa näytti naurattavan, kun heivasin hiiren melkein tiskialtaaseen! Arttu vaikuttaa ymmärtävän hiirien päälle! Hyvä Arttu!
   t. Merri

   Poista
 7. No nyt kyllä tuli VOITTO ja osuva palkinto niin-niin oikeaan osoitteeseen ettei tosikaan.
  Aivan loistava postaus ja kiitokset sille ihmisellekin, jonka olit pestannut kuvaajaksi... tuo painikuva kaikessa vauhdikkuudessaann on bestis, mutta koko kuvasarja tuki upeaa kerrontaasi paremmin kuin kukaan ihminen osaisi asioita kuvailla!! Kiitos... helmikuun lopun paras piristys... valmiina Miaaaauuuuuliskuuhun - mitähän te sit keksittekään???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaliskuu se on vasta oikein kissojen kuukausi! Silloin me Frodon kanssa mennään jo varmasti ihan pihalle haistelemaan kevättä ja päästään ulkopissalle ja kakalle. Meidän vakiopaikat on nyt lumen alla! lumen kaivaminen kakkaamista varten ei tunnu yhtään niin mukavalta.
   Me oltiin tosi hyväonnisia arvonnassa! Hyvä tuuri, tai sitten ihan taito. Varmaan sellainen kissan kuudes, seitsemäs tai jopa kahdeksas aisti ;)
   t.Merri

   Poista
 8. Onnittelut arvontavoitosta, parasta on kissojen ilo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan usein iloisia, paitsi äsken, kun kukaan ei tullut ajoissa töistä kotiin, eikä saatu ruokaa. Ruoka se vasta tärkeä asia tässä elämässä on!
   t:Merri

   Poista
 9. Kiitos hienosta bloggauksesta. Minä olen enemmän koiraihminen, mutta on minulla kissakin ollut. Sen nimi oli Tiku eli Tilkkutäkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me vähän koiristakin tykätään, vaikka minä en oikeastaan kovin paljon viitsi sitä niille näyttää. Ne aina riehaantuvat niin nopeasti. Frodo ei kyllä koirista välitä, mutta ihmiset sanovat, että sen pitäisi kyllä jo hiljalleen siedättyä!
   T: Merri

   Poista
 10. Arvaa, sainko vastakaikua, kun esitin tuon totuuden sydänkohtauksen välttämisestä. No, en saanut, p-le!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään! Teidän on nyt kiinnitettävä huomiota kaikkiin muihin ennaltaehkäiseviin toimiin, että teille ei kävisi huonosti! Suosittelen kyllä vahvasti tuota kissavaihtoehtoa!
   t: Merri

   Poista
 11. Kiva kissamainen voitto, onnea! Ja hauskat kuvat!
  Olit, Sartsa, vahvasti mielessä, kun kudoin äidin sukkia. Johtuu langasta. ;)
  Hyvää vaihtuvaa kuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä! Kerron tuolle palvelijalle, että tulee kurkistelemaan neuloksiasi!
   Maaliskuu, kissojen kuukausi!
   t: Merri

   Poista
 12. No olipa hieno paketti ja oivallinen hiiri! Ehkä Frodo jonakin päivänä ymmärtää hiirten funktion.
  Ihana kuvitus tuossa kirjassa. Joitakin vähän outoja kohtia kyllä. Minusta, vaikka olen ihminen, on myös tuo kissan pukemiskohta aivan järkyttävä. Meillä vietetään tuolloin(kin) Älä pue eläintä -päivää.
  Onnea voitosta, olipa mukava juttu ja kiva lukea siitä! Täälläkin muuten mamma tekee kissavenytys-yrityksiä ja Ransu tulee aina apuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voin Frodolle näyttää, miten hiiriä metsästetään, kunhan se pysyttelee kauempana seuraamassa tilannetta, eikä tule apajille. en kyllä usko, että Frodo jaksaa istua aidan alla niin montaa tuntia kerrallaan, kuin minä.
   Ransu sinä olet varmasti hyvä joogaohjaaja! Teillä on siellä saaressa ihan mahtavat oltavat Mustin kanssa! Esitelkää taas sitä puutarhaanne ja yrittäkää saada se palvelijanne kasvattamaan täydellinen kissanminttutarha!
   t: Merri

   Poista
 13. Kiitos tarinasta Merri! Annathan Frodon välillä lainata hiirtä? Voitte leikkiä vuorotellen. - Ai ei onnistu. No ei kai sille sitten mitään voi. Sinä näit sen ensin. Anna mammalle tuo kuvassa ollut kortti. Ihmiset tykkäävät tuollaisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frodo voi leikkiä hiirellä sillä aikaa, kun minä olen päiväunilla, jos se vaan muistaa palauttaa sen paikalleen. Mamma on syynäillyt tuota korttia jo moneen kertaan. Suklaatakin on jo syöty.
   t: Merri

   Poista
 14. Tämä arpajaisvoitto on selkeästi tuottanut RUTKASTI iloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti on! Ihan siitä asti, kun tuo palvelija kantoi sen kotiin. Onnenkantamoinen suorastaan!
   t: Merri

   Poista
 15. Nykyään on vaikea löytää kelvollista palvelusväkeä, mutta teillä on käynyt tuuri. Ainakin laatikoita on riittämiin ja muutenkin taitaa olla asiat reilassa. Ja tuhotkaa se sivu, jossa esitellään niitä pupunkorvia. Kuka kissa semmoisia tahtoo käyttää. Höh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niin paljon laatikoita, että jotkut vieraat ihmiset välillä ihmettelevät, miksi meidän sohvallekaan ei mahdu istumaan....
   Sivu on tuhottu. Frodo ei olisi halunnut pureskella sitä, kun se ei maistunut millekään, mutta minä sanoin, että se on vaan meidän kissojen parhaaksi.
   t: Merri

   Poista
 16. hah hah Siinä hiiressä on täytynyt olla kissanminttu! :)))Ihania kuvia kissoistasi!Joo, me palvelijat murskaamme laatikoita ja kaikenlaista!Tänään ostin nukensängyn, jossa kissat joskus nukkuivat, mutta se oli ehkä vähän pieni.. Hän sai peiton ja neuloi peitto liian hih hih..aion tehdä hänelle talon parvekkeille, onko sinulla vinkkejä?Kiitos kivasta postauksesta--Ja oletko nähnyt tämän lelun https://www.facebook.com/reel /699016632006386

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt taitaa olla Pomo kirjoittelemassa, kun tekstit on poikkeavasti suomeksi! Sinulla on selvästi hyvä palvelija siellä kaukana. Varmaan pahvilaatikoistakin voisi tehdä talon, mutta parempi olisi jostain laudoista, jos palvelijallasi pysyy vasara kädessä?
   Oletko nähnyt niitä lintuja, joita palvelijasi kuvaa? Niistä minä olisin ainakin kovasti kiinnostunut...
   Pidä sinäkin häntä korkealla, nyt alkoi kissojen kuukausi!
   t: Merri

   Poista
 17. Onnittelut arvontavoitosta!
  Virallisen valvonnan tulos osoittaa, että hiiri on sopiva lelu. Ehkä Frodokin saa vielä tilaisuuden tutkia sitä.
  Hauska kirja. Siinäpä hyvä nimpparilahjaidea kissanomistaja-tyttärelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frodo on saanut jo koskea hiireen, mutta arvaahan sen, että ei sitä kiinnosta koko hiiri, ennen kuin minä päätän leikkiä sillä. Niin tyypillistä Frodoa! Aina samoilla apajille.
   Suosittelen kirjaa. Hyvä opas ihmisille ja myös meille kissoille!
   t: Merri

   Poista
 18. Kylläpäs ihanan voiton saitte; Taco ja Nacho ovat ihan kateellisia😅👍Meilläkin on kissa-mamma ymmärtänyt noiden pahvilaatikoiden tärkeyden ja leikeissä vie melkeinpä voiton hajotettu vessapaperirullasta tehty lelu. Siitä kun saa yhden palasen irti, sitten ravataan peräjälkeen ympäri taloa😅Maaliskuu on selvästi lisännyt naukumista, varsinkin Nachossa. Tacolle naukuu aina kun on hiiri suussa; aivan kuin yrittäisi toista ärsyttää, että ähäkutti, mullapas on hiiri😁t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä te! Rullat vaan vauhtiin! Meillä palvelija oli vähän ihmeissään kerran, kun Frodo oli vienyt sellaisen pahvilelun vesikuppiin. Se näytti vähän oudolta mössöltä, vaikka se ei ollutkaan sitä "sulavaa" laatua.
   Minä murisen pihalla Frodolle, jos yrittää tulla haistelemaan saalistani. Sen saalis, kenen väijy! Niin se vaan on.
   t: Merri

   Poista
 19. Ihanaa. Upea arpajaisvoitto ja mitkä RIEMUKKAAT kuvat. Aivan ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sanoisin, että me ollaan ihan omannäköisiä kuvissa. Palvelija voisi opetella ottamaan kuvia vähän paremmin. Se yrittää aina silloin, kun me liikutaan.. ehkä se vielä oppii. Tai jos me saadaan jostain joku opaskirja sille, niin sitten!
   t: Merri

   Poista
 20. Voi teitä ihanuuksia! Teidän aatoksia on aina niin ihana lukea. <3 Onnea arpajaisvoitosta ja pitäkää huolta siitä hiirestä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä hiiri onkin vähän sitkeä ja se on vielä kokonaisuudessaan jäljellä. t: Merri

   Poista
 21. Pue kissasi päivä kuulostaa kyllä tosiaan vähän kyseenalaiselta. 😁 Mutta onneksi paketista kuitenkin taisi kokonaisuudessaan jäädä fiilis plussan puolelle. 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti hyvä paketti! osan jutuista voi painaa villaisella, kirjailijat eivät aina ole tutkineet asioita tarpeeksi, ennen kuin kirjoittavat kirjojaan. T: Merri

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!