lauantai 18. helmikuuta 2023

Pikkuihmiselle

 Pikkuisen sain ommeltua, kun löysin lehdestä pikkuihmisen trikoomekon kaavan.  Se oli nopeasti piirretty ja siihen tarvittiin vain vähän kangasta.  Tein aiemmin näistä kankaista bodeja, mutta en halunnut tehdä niitä lisää, koska pikkuihmisellä on varmasti jo aivan liikaakin vaatteita. Jotain teki kuitenkin mieli ommella, joten sarjatyönä syntyi tällä kertaa mekkoja.  Hihansuu on sen kokoinen, että mekkoa voi luultavimmin käyttää myöhemmin esim. tunikapaitana. 


Ei tarvitse kauaa olla ompelematta, kun huomaa unohtaneensa ompelukoneen säädöt.....    Muistin silti, että saumurissakin oli joku rypytyssäätö. Löytyihän se: differentiaalisyöttö!  Muistin lopulta nappuloiden säädötkin, mutta en luottanut itseeni, ennen kuin olin tarkistanut ohjekirjasta.  Tuolla ompeleella saumuri tekee rypytyksen samalla, kun se siistii kankaan reunan.  Sitten vaan tavallisella syötöllä rypytetty kangas kiinni toiseen osioon. 

Ei ollut mitään ajatusta tuon kankaan kuvien kohdistamisen suhteen ja siksi se menikin noiden isojen kuvien kanssa aika typerästi pieleen. vieläpä justiin tuossa etupuolessa. Huomasin ketun pään lytistymisen vasta valmiissa työssä.  Etsin kankaista leikattaviksi aina sellaisia kohtia, joilla kangasta kuluisi mahdollisimman säästeliäästi ja tämä oli lopputulos.  Tämä on juuri sitä, että intoa on enemmän, kuin taitoa.   

Kokonaisuutena olen tähän sarjaan kuitenkin ihan tyytyväinen. 
Meiltä löytyi vielä noin söpöjä henkareita, joissa oli kiva kuvata. Tässä on meidän tavanomainen tilanteemme: 

Merri on tulossa ulkohäkistä sisään. Frodo vaanii piilossa kulman takana. Sieltä se hyökkää Merrin kimppuun heti, kun Merri työntyy sisään heiluriluukusta. Sitten taas juostaan peräkkäin ympäri huushollia.   Yhteen aikaan Frodo päivysti aivan ikkunan takana ja heti, kun Merri yritti avata luukkua, Frodo läppäsi luukkua sisäpuolelta takaisinpäin.  Nykyisin Merri on alkanut jekuttamaan läpsyttämällä luukkua itse ulkopuolelta, ilman minkäänlaista yritystäkään tulla sisään.  Luultavasti siksi Frodo on päätynyt nurkan taakse vaanimaan. 


Pienoinen loppukevennys jälleen: 
 
Kävin leipomon tehtaanmyymälässä pitkästä aikaa.  Paikka on suosittu ja nytkin oli pikkuisessa myymälässä useampi ihminen.  Kassajonossa edelläni ollut nainen kyseli, onko niitä rikkoutuneita donitseja, joita myydään pusseissa sopivaan hintaan.  Myyjä sanoi, että nyt ei ole, mutta ovat odottaneet itsekin, koska niitä taas tulee. 
Asiakas harmitteli ja sanoi leikkimielisesti, että laittakaa nyt heti maanantaista alkaen joku tunari taas töihin, niin ei tule pelkkää priimaa 😂

Kommentti oli niin älytön, vaikkakin leikkimielinen, että jäin miettimään, miksi meidän alalla (kotihoito), kukaan asiakas ei toivo, että tulisi taas joku tunari tekemään työt?   Ehkä joku voi olla oikeasti sitä mieltä, että tunareita on ollut, mutta ei sitä varmaan kukaan erityisesti toivo 😏

Millä muulla, kuin leipomoalalla voisi olla asiakkaalle hyötyä tunareista?    

46 kommenttia:

 1. Söpöt mekot! Ihana olisi tuon mallinen lyhyt mekko aikuisellekin. Taitavat vaan olla vähän pieniä ;-)
  Voi ei tuota Frodoa, ärsyttävä pikkuveli. Musti niin ymmärtää, sillä Ransu on ihan samanlainen. Pyrkii esim. puremaan Mustia hännästä silloin, kun Musti menee luukusta ulos ja kaikenlaista muuta ihan tyhmää jäynää. Tuntuu siltä, että 14 ikävuodesta huolimatta se ei ole ikinä kasvanut aikuiseksi. Jotkut pojat taitaa vaan olla sellaisia ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai kestää tuo kissapojan teini-ikä koko elämän ;) Voi Merri - ja Musti -parkoja ;)
   Näillä mekoilla saisi aikuiselle lämmittimen osalle käsivartta ;)

   Poista
 2. Somia mekkoja, sopivasti osa kissakuvioisesta kankaasta. Kuviollisen kankaan kanssa on vähän niin, että joutuu valitsemaan kohdistaako kuviot vai käyttääkö kangasta säästeliäästi. Aika veitikoita molemmat Merri ja Frodo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin. Sääli, kun kangasta menee hukkaan, jos alkaa kuvioita kohdentamaan. Tässä mekossa en kyllä edes muistanut yrittää... Ajattelin kai, että kuviot on niin hajallaan, että ei onnistu mitenkään.
   Jotain jähnää on useita kertoja päivässä. Useimmiten Frodon aloitteesta.

   Poista
 3. Nyt on kyllä tosi söpöt ja kauniit mekkoja.
  Hauska kevennyt. 😂😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulkeissa kuulee kaikenlaista ja kun on vilkas mielikuvitus, heräävät kommentit ihan omaan eloonsa ;)

   Poista
 4. Oisko käsityöalalla? Siis jos on oikein käsityöläinen ammatikseen ja oikein tunaroi urakalla, niin voihan sitä kakkoslaatua myydä halvemmalla😁Tiiä sitten haluaako sitä kukaan ostaa🤔
  Meillä on kissoilla samanlaiset huvit. Tyttökissa Taco odottaa luukulla tai piilossa, että saa hyökätä toisen kimppuun ja sitten mennään kuin hevoslauma peräkanaa pitkin huushollia. Joskus pitää oikein sanoa, että päästä nyt toinen sisälle, kun koko ajan on läppäämässä luukkua😂🐈🐈 t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä olis. Vaikka tuotetta käyttäessä voisi alkaa harmittaa, kun huomaa, että keskellä on jotain haperoa. Tuleehan sitä sutta ja sekundaa monessakin hommassa ja osa on on omalla tavallaan ihan käyttökelpoista.
   Niin kova vauhti on kissoilla välillä, että hämmästyttää, miten ne ei matkalla törmää mihinkään esteisiin.

   Poista
  2. Käsityö tuli mieleen minullakin - äitini oli joskus 40 vuotta sitten töissä kutomossa/vaatetehtaassa. Siellä tehtiin siis kankaat itse ja niistä vaatteita. Muistan, kun äiti sai sieltä kankaita joista teki mulle vaatteita. Kaikki muut oli ihan ok, mutta muistan yhden sinisen frotee- tms. kankaan, joka oli sillä tavalla sekundaa, että n. 3 cm välein siinä oli raita, siitä siis puuttui.. no, te varmaan hoksaatte? Ne siis oli "raidalliset", vaikka olikin yksiväriset. Äiti teki niistä mulle pitkät kalsarit ja olihan ne hyvät, mutta ai kauhee miten nolotti koulussa niinä päivinä, kun oli jumppaa ja piti vaihtaa pukuhuoneessa jumppapuku päälle! Kaikki näki ne mun sekundat kalsarit! 😂😂

   Poista
  3. Kyllähän sitä kaikenlaisia vaatenolosteluja kouluikäisenä oli ;) Suurin harmi oli varmaan just se, että oltiin porukassa ja kaikki näki, mitä toisella oli päällä.

   Poista
 5. Langanvärjäys on ala, jossa sekundaa myydään halvemmalla.
  Joskus kauan sitten isämme osti lihakaupasta (silloin oli sellaisia) aina "jätepaloja" kilohintaan. Ne olivat esim. makkarapötkön päitä ja sekalaisia leikkeleitä.
  Kesäpaikassamme Porvoon saaristossa oli siihen aikaan monta veneveistämöä. Sieltä sai halvalla mahonkisia ylijäämäpaloja. Meillä lämpisi hella mahongilla - aika luksusta.
  Teillä on nyt pieni prinsessa, jolle voi ommella toinen toistaan suloisempia mekkoja. Söpöjä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistan, että ostettiin jotain sekundaa tehtaan myymälästä. Ihan syötäviä lihapaloja olivat, vaikka olivat osittain ihan silppua. Kyllähän nuo tuollaiset kannattaa käyttää hyödyksi.
   Mahongilla lämmittäminen on jo aika ylellistä ;) Vaan eipä menneet hukkaan nuokaan palaset.

   Poista
 6. Hyviä käyttövaatteita! Kissat ovat taas hauskoja. TSaukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet kaavat on kivannäköisiä, mutta eivät nappaa syystä tai toisesta. Tämä tuntui kivalta ja oli helppo toteuttaa.
   Katselin kaupassakin vauvanvaatteita ja niissä tuntuu olevan entistä enemmän vastaavanlaisia printtikankaita ja paljon värejä. Ei minusta ennen ollut noin paljon. Onkohan tämä nyt tämän aikakauden juttu ja mihin tästä edetään muutaman kymmenen vuoden kuluessa. Ehkä vaatteista tulee jonkinlaisia neutraaleja avaruuskäyttövaatteita, keveine, extrakäyttöisine materiaaleineen.

   Poista
 7. oh the little girl dresses are so cute :)Is there someone in your family who is granted with those?I love the cat door..wow !!
  I hope you do fine!Happy Fastelaven to you :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have nearly a month -aged granddaughter, who will get these dresses :) She is so little, that these are still too big.
   Cat door in the window is from Zooplus. You can order your own, if you have place to put it ;) Cats can come and go on their own, if the inside window is open. There is a outdoorcage behind the door.
   I´m fine! Soon we are going out and do the snowworks! Lots of snow again. Sunday greetings to you!

   Poista
 8. Suloisia mekkoja 🧡🥰😍😘
  no mutta entä nämä killit ? 😻😻..voin vain kuvitella sitä juoksua,kun peräkanaa viipeltävät.kun ensin päästään kunnialla ulkoa sisälle 😺😼.
  Tuota "tunarointi-asiaa",,mietin olan takaa......🤔😏😮
  Ehkäpä Tämä oli vahinko? kaatunut turvemultakuorma tielle (Suoralla tiellä,kesäkelillä,,ei vastaan tullijaa??)
  ,Kyllä oli naisimmeisiä ,jos jonninmoisiin pusseihin
  ja kippoihn hakemassa multaa 😀
  Saatto sitä multaa käydä kirjoittakin hakemassa.🤣😅

  t.Liisa 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista tilannetta mietin itsekin jo kirjoittaessani ;) ehkä ei niin ihanaa sille tunaroijalle, jos nyt mikään tunarointi tuntuu itse päähenkilöstä mukavalta. Tuosta keräilystä tulee mieleen hevosenkakkaroiden keräilijät, vaikka hevoset eivät lasketellessaan mitään tunareita olekaan ;D
   Juoksuvauhti on kissoilla niin kova, että ihmettelen, kun eivät lennä päin seiniä. Pienistä raoista suikkaavat menemään, että pääsevät toiselta karkuun.
   Makiaa laskiaista sinulle! Laskiaispullien merkeissä, tai ilman :)

   Poista
 9. Ihastuttavat mekot. Tee lopuista tilkuista kuolalappuja, peittyy tuo puolikas kettunen.
  TeSa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olisikin ihan oivallinen juttu :) en muistanut koko kuolaamisvaihetta, kun ei ole ollut pieniä lähellä pitkään aikaan ;D

   Poista
 10. Söpöjä mekkoja, kissakankaassa upeat värit.
  Parolassa oli taannoin Black Horsen tehdas, joku siellä työskennellyt kertoi, että ompelivat tarkoituksella 2 tikkauksen sijasta 3 => sekundaa. Se kolmas ompele oli sitten helppo purkaa kotona => priimaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! ei niin mieluisaa kuultavaa varmaan työnantajalle, mutta voin kuvitella, että tuo ei ole ollut ainoa paikka, jossa noin tapahtuu. Silti mietin, että aika iso homma sen kolmannen tikin purkukin on ollut ;D Että oliko sitten sen arvoista;)

   Poista
 11. Söpöt mekot kivoilla kuoseilla. Ihanaa, jos tulevat myöhemmin käyttöön tunikoina, näppärää.
  Lumista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuloin tyttärelle aikoinaan mekon ja hän piti sitä paljon. Kasvaessa huomasin, että mekko meneekin sitten tunikana myöhemmin. Näille voi varmaan tehdä saman ratkaisun, mikäli muuten miellyttävät käyttäjää.
   Lunta tosiaan on!

   Poista
 12. Söpöyden huippuja nuo pikkuiset mekot. Ihanuuksia kankaat nykyisin. Ihan taas nään sieluni silmin kaksi kattia juoksemassa kilpaa ympäri huushollia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä söpömpää on se, että on joku, jolle ne mahtuvat ;)
   Vauhti on päätä huimaavaa!

   Poista
 13. Lohduttavaa luettavaa, että Sinäkin unohdat ompelukoneen säätöjen kikkailut vaikka suhteellisen usein koneen polkaiset käyntiin. Saatikka sitten tällainen tonttu joka ompelee noin kerran vuodessa....ihan hukassa :-). Söpöjä tuotoksia nuo pikkumekot.
  Kissoilla on ihan omanlaisensa huumori. Sitä ei ihminen ihan aina ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säädöt unohtuvat hämmästyttävän nopeasti ;) Ärsyttää alkaa aina uudelleen etsimään vastausta ohjekirjasta.
   Kissojen huumori on tosiaan omanlaistaan ;)

   Poista
 14. Suloiset mekot :)
  Aika muista kuhinaa teillä on kissaluukulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me vaan ihmetellään, mikä ihmeen kolina on taas käynnissä. Aluksi näytti siltä, että Merri yrittää tulla sisään ja Frodo ei laske. Ainakin nyt on alkanut näyttää ihan tahalliselta tuo Merrinkin touhu ;)

   Poista
 15. Duudeli miten suloiset mekot. 💕

  Ja voi noita kissan kehveleitä ! 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kissat keksii juttujaan ihan yllättäen, maattuaan ensin tuntikausia päiväunosilla ;)

   Poista
 16. Söpöjä mekkoja. Pikkuiset tytöt tai pikemminkin tyttöjen äidit tulevat olemaan iloisia noista. Ompelin kaikenlaisia mekkoja omalle tyttärelleni, kun hän oli pieni. Vielä päiväkotiin sain hänet pukemaan mekon ylleen, mutta kouluun mennessä ei enää onnistunut. Aikuisena en ole tainnut nähdä häntä kertaakaan mekossa/hameessa. Saiko pienenä yliannostuksen mekoista vai oliko syntymästään saakka mekkovastainen? Jäänee arvoitukseksi.
  Kissoilla on mainioita leikkejä. Ainakin omistajaa varmasta välillä naurattaa ja välillä harmittaa kaikenlainen sähellys.
  Ei taida olla kovin yleistä toivoa priiman sijasta tunaroituja tuotteita. Toisaalta taas tavalla tai toisella vaurioituneesta tuotteesta ei halua maksaa täyttä hintaa, vaikka vaurio ei itse tuotteen hintaan vaikuttaisikaan. Satakunnassa käydessäni yritän ehtiä Fredman Groupin tehtaanmyymälään. Siellä myydään II-laatuista kuituliinaa isoissa rullissa. Samaa tuotetta on myytävänä myös kaupoissa, mutta rullan koko on joka suuntaan huomattavasti pienempi. Ostaisin vaikka ykköslaatuisenakin samaista tavaraa normihintaan, vaan kun ei ole saatavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet lapset pukevat vielä mitä heille esitellään, kunnes oma tahto löytyy. Pienistä eri asiatkin ovat jännittävämpiä, kuin isona, jolloin ne muuttuvat noloiksi ;)
   Onhan noita kakkoslaatutuotteita monessakin firmassa, kun asiaa alkaa syvällisemmin miettimään. Onhan se ihan mukava saada ostettua edullisemmin asioita, joissa ei näyttäisi äkkimältään olevan mitään vikaa, tai ei ainakaan mitään oleellista. Risa munkkikin maistuu suussa samanlaiselta, kuin ehjä ja muuttuu vatsassa samaksi massaksi ;)
   Piti oikein kuukeloida tuo tehtaanmyymälä ja todeta, että siellähän on paljon tuttua tavaraa, jota näkee työpaikalla.

   Poista
 17. Ihania pikkumekkoja, tosi sööttejä 🥰

  VastaaPoista
 18. Oih mitä mekkoja/tunikoita...
  Frodon ja Merrin seikkailuista olisi vaikka pikkuprinsessalle kirjaksi... mietin yhä niitä "tyhjiä" albumeitasi...
  josko tekisit lähikissojen tarinat pikkuneitin iloksi... hih... kaikkea mielessäni liikkuvi.
  Hih... tuli heti mieleen yksi tunaritoive... Kustavin saven tekstimukit... ne kakkoslaatuiset, voisi joku tunaroida lasituksen tai jonkun muunkin kohdalla... auts.... itsekäs toivekko??? En vaan kesällä raaskinut ostaa priimaa....
  Leppoisaa laskiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla menee kalenterissa nyt tämä laskiaishomma ihan ohi. Koululaisten hiihtolomastakaan ei ole mitään tietoa, kun ei ole sen ikäistä porukkaa ympärillä. Toivottavasti huomaan, kun tulee pääsiäinen ja vappu ;) Vapun luulen tunnistavani, kun on vappusoittoja.
   Albumit on tosiaan vieläkin ihan tyhjiä ;D

   Poista
 19. Meillä saa jätesäkin kokoisia leipäsäkkejä halvalla leipomoista. Tuotteet on leikkuri leikannut viutiloon taikka tuotteet ovat jotenkin vinksahtaneita. Tuoreita ja terveitä muuten. Sekundaulkonäkö ei haittaa, kun syöjäkin on vähän sinnepäin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on säkitkin pienempiä. :(
   Hyviähän nuo sekundat on, usein melkein priimaa. En ole enää isoja leipäsäkkejä itse ostellut, kun ei ole kuin 2 syöjää, ja säkit kestää melkein isältä pojalle ;)
   Sekundaulkonäöstä tulee mieleen, että kampaaja ei välttämättä tarvis olla tunaroivaa sorttia. Vai pitäiskö mennä hiustenleikkuuseen ja todeta, että otetaan kakkoslaatua, jos sen saa halvemmalla tai paljousalennuksella ;D

   Poista
  2. Kävin kerran Valko-Venäjällä kampaajalla. Kampaaja oli imenyt vaikutteita mädänneestä lännestä ja teki musta punkkarin. Siihen aikaan siellä ei ollut geelejä eikä hiuslakkoja. Niin vaan saatiin tukka pystyyn sokerivedellä. Taisin maksaa tuplamaksun, että pääsin äkkiä pois pesemään pääni työmaaparakin kylmän vesihanan alla.

   Poista
  3. ;D No mutta luovaa ajattelua hänellä ainakin oli ja yritystä! Hänen mielestään sellainen hiusmalli selkeästi sopi sinulle. Miksi luovutit niin helpolla??

   Poista
 20. Ihania mekkoja. Ketun rypistyminen ei ketään haittaa. Ja kissat on huippuja.
  Ikävää, että priimaa pukkaa vaikka sekundaa kaivattais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuohon kettuun ei käyttäjän päällä enää niin kiinnitä huomiota.... että siltä puuttuu puolet päästä ;)
   Sepäs se! Aina ei voi voittaa, edes ihan joka kerta :)

   Poista
 21. Ihastuttavia joka ikinen mekko .Voihan tuohon laittaa vaikka rusetin jos haluaa mutta minusta ei kaipaa mitään . Kyllä nuo kisut on kivoja . Minä en ole tehnyt mitään muuta kuin verhojen saumoja moneen vuoteen tai pannulappuja .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rusettiasiahan on ihan harkitsemisen arvoinen! Hyvä idea! Mallissakin taisi olla joku koristelärpäke tuossa edessä, mutta jätin sen pois.
   Verhot, lyhennykset ja muut perusompelut on tärkeitä. Ilman konetta ei oikein pärjäile.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!