perjantai 10. helmikuuta 2023

Koirat ja kissat

 Näyttää rauhalliselta lepohetkeltä, vaan kuinkas olikaan todellisuus?


Liikaa yleisöä!  


Viikko sitten meillä oli yökyläilijöitä viikonlopun yli.  Merrille tämä oli ihan ok, kunhan ne vaan ymmärsivät, kuka talossa on vakituinen asuja. Se saattoi kävellä Unnan ja Ruutin vierestä, katsoen suoraan niiden ohi.  Koirat olivat hetken aikaa hengittämättä, mutta olivat niin uteliaita uuden kaverin suhteen, että eivät täysin malttaneet pysyä paikoillaan. Ne nousivat vieretysten, kuin yhtenä koirana, katsomaan lähempää Merrin ohikulkua. Merri käänsi ylhäisesti pään niitä kohti,  päästi äänettömän sähähdyksen ja päätä kääntäen jatkoi matkaansa 😂 

Koirien nukkuessa lattialla Merri saattoi kuitenkin käydä uteliaisuudesta haistamassa niiden häntää ilman, että koirat tajusivat mitään. 


Missä mahtaa olla Frodo??? Ei ole näkynyt, mutta jotain outoja hajuja täältä löytyy!
Frodo otti samantien jalat alleen, kun koirat tulivat ovesta.  Se vietti melkein koko viikonnlopun alemmassa kerroksessa. Uhkarohkea Unna kävi välillä katsomassa sitä. Yllättäen Frodokin kävi salaa 2 kertaa yläkerrassa, kuin huomaamatta....   Aika tekee tehtävänsä. 


Nämä tyttöset ovat kuin paita ja peppu, on sitten kyse nukkumisesta, syömisestä, ulkoilusta tai mistä vaan.  Ne ovat tosi kilttejä ja tykkäävät ihmisistä.  Samassa huoneessa pitää aina olla.  Tästä oli helppo loikata yli 😂

Koirien ulkoilutus on rankkaa puuhaa, sanovat koirattomat ihmiset 😏 Minulla oli onneksi aamuvuorot, niin vältyin suurimmalta lenkkeilyltä.  Osani sain kuitenkin minäkin. 


Unna on vasta noin vuoden ikäinen ja virtaa riittää vaikka muille jakaa. Sekin on silti oppinut paljon hyvässä ohjauksessa (en puhu nyt meidän läsnäolosta! 😁) ja "isosiskon" mallilla. 


Kotoa tuotu pesä oli kovassa käytössä. Etenkin tämä pienempi. Isompi makuupaikka sai olla yleensä tyhjillään. 


Välillä voi ottaa pienet painit leikkimielisine ulinoineen.  Näytti ihan samalta, kuin Frodon ja Merrin touhut 😂

Yörauhan takia päätettiin jakautua kahteen eri huoneeseen nukkumaan. Mies meni kissojen kanssa alakertaan ja minä jäin koirien kanssa olohuoneeseen.  Nukuin sohvalla. Meillä on kulmasohva ja sen toiseen päähän majoittui Ruut.  Unna halusi tietysti mukaan sohvalle ja kävi siihen kulmaukseen. Minulla oli aluksi hieman vaikeuksia saada se käsittämään, että olin ottanut tyynyn itseäni varten, eikä koiraa.  


Lopuksi vielä ihan muuta juttua. Meillä on mieheni äidin tekemä kastepuku, jossa on kastettu kaikki lapsemme. Nyt sitä tarvittaisiin uuden tulokkaan ristiäisissä.  Puku, etenkin kaulusosa, on ajan myötä tummunut ja pitäisi jotenkin saada valkenemaam.  Materiaali on jotain silkkisatiinin tyyppistä.  Voisikohan tähän käyttää Kloritea, vai mitä suosittelisitte? 


Vauvaperheeseen kuuluu "isosisko" Maisa. Elämä on Maisan kohdalla muuttunut kummalliseksi. Se ei ole enää pääosassa ja kotona kuuluu outoja ääniä.  Kitisevä pötkylä haisee kummalliselta.  Maisa yrittää silti pitää yllä hyvää yhteishenkeä ja esiintyä itse rauhallisesti ja tyylikkäästi. 




Pakko vielä kertoa maskiuutisista työpaikalta. Melkein 3 vuotta ollaan käytetty kotihoidossa maskeja asiakaskäynneillä ja toimistolla. Sitten tuli yht´äkkiä riemastuttava vapautus!!   2 työvuoroa ehdin tehdä hengittäen kerrankin vapaasti, kunnes homma peruttiin.    Nyt on sitten vedetty riittävästi happea ja saatu kasvojen iho rauhoitettua, joten maskien käyttöä jatketaan.  (Lisään vielä, että maskeja on tietenkin käytetty aina tarpeen vaatiessa muulloinkin, kuin pakolla). 
Työpäivät tuntuivat oudoilta ilman maskia. Ikään kuin olisi ollut jotenkin vajavaisesti pukeutunut. Oli myös sellainen syyllinen olo, kuin olisi ollut luvattomia tekemässä 😂  
Kotoisastihan se maski alkoi siihen jo taas juuttumaan.  Eipähän tarvitse tätä hiustyyliä alkaa sivuilta muuttelemaan, kun maskien kuminauhat toimivat jälleen hiuspidikkeinä.....

Hapekasta viikonloppua kaikille!

38 kommenttia:

  1. Meillä oli sama homma ristiäismekon kanssa mutta vanishilla ja sappisaippualla lähti puhtaaksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Sappisaippua on minulle ihan outo. Vanishia olen joskus kokeillut johonkin.

      Poista
  2. Juu, maskisuositus lieveni, mutta on edelleen päivystyksessä ja ikäihmisten läheisessä hoidossa osastoilla ja kotihoidossa. Hauskoja yövieraita teillä olikin. Kokeile ensin jollain Vanishilla, kloriitti on aika jymäkkää ainetta ja voi tuhota vanhan materiaalin, josta ei edes tiedä, onko jotain keinokuitua ja miten paljon. T Saukkis, joka luki Kuluttaja-lehden tahranpoistoainevertailun ja yllättyi, kun paljon mainostettu aine olikin tehokkain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilen itsekin Kloriten olevan aika jykevää. En ole vielä uskaltanut kokeilla mitään. Vanishia olen joskus kokeillut.
      Maskien kanssa olisi ollut ehkä vähemmän tuskallista, jos joku ei olisi siinä välissä ensin vapauttanut meitä niistä ;) Huopaillaan ja soudetaan.

      Poista
  3. Suloisia! <3
    En ehkä ihan ensimmäiseksi uskaltaisi kokeilla kloritea. Toimisikohan sappisaippua? Tai valkaiseva hammastahna? Tai joku muu vähän vähemmän haiseva...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan kokeilla tuota sappisaippuaa varovasti. En ole tajunnutkaan, että hammastahnaakin voisi käyttää. Kiitos vinkeistä :)

      Poista
  4. Ihanaiset karvakamuset teillä koolla.
    Voi tuota kuvaa, kun koiruudet nukkuvat vierekkäin.
    Hih Frodo on kuin meidän Lulu, yksikin koura jos meille tulee kiin kissa häipyy piiloon ja siellä pysyy.
    Muistoja täynnä oleva kastemekko teilläkin❤️ Meillä myös kummitätini tekemä jossa minut eka kastettu ja sen jälkeen kaikki meidän perhepiiristä.
    Niinpä ihmeen hyvin maskien kanssa oppi elämään,mutta helpompi on hengittää ilman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainioita höpönassuja nämä koirat ovat. Kilttejä ja suloisia.
      Frodo saisi vähän alkaa siedättyä koiriin, kun niitä kuitenkin silloin tällöin täällä käy. Äidillänikin on pieni koira. Hyvä merkki oli nyt se, että Frodo ei enää viettänyt aikaa sängyn alla, vaan sen päällä, eikä lähtenyt heti siitä karkuun, kun käytiin ovella kurkkaamassa :) Ehkä toivoa vielä on ...

      Poista
  5. Voi että ovat ihania nuo kissat ja koirat! Yllä ehdotettu sappisaippua on varmaan kaikista varovaisin tapa. Vanish ja kloriitti ovat sitten tehokkaampia. Onnistuisiko kokeilla vaikka helmaan noita järeämpiä? Jos pilaa kankaan kokeilukohdasta, niin helman pieni lyhentäminen ei haittaa koko puvun ilmettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sappisaippuaa ajattelin nyt kokeilla. Sekin on minulle ihan uusi tuttavuus, piti oikein kuukeloida mistä sitä saa. Näköjään ihan yleinen aine :)

      Poista
  6. Tunnistin heti tuon alastomuuden tunteen kun on ilman maskia. Hammashommissa totuin jo aikanaan niin totaalisesti maskin käyttöön että joskus se unohtui naamalle kotiin lähtiessä. Vasta kun pääsi Sokokselle ostoksille tajusi että nyt on jotain pielessä kun ihmiset katsoo pitkään :-).
    On siinä ollut puuhaa kerrakseen kun on kissat ja koirat samassa huushollissa mutta hyvinhän tuo on näyttänyt menneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän näitä jokaiselle itsestäänselvyyksiä tuppaa viemään arkielämään :) Muutaman kerran olen hiippaillut kenkäpussit jalassa vielä käynnin jälkeenkin ;) Koskeminen ovenkahvoihin on myös vaikeaa, kun niihin ei haluaisi paljain käsin koskea (tämä menee aina hiljalleen ohi, kun on lomalla ;D ).

      Poista
  7. Ihanat eläimet! Valkaisuun en ota kantaa. Minä onnistuisin pilaamaan koko vaatteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jo salaa miettinyt, mistä löydän uuden kastepuvun, jos pilaan tämän ... ;)

      Poista
  8. Onpas teillä reippaita kissoja, kun koirat hyväksyvät huusholliin👍Minä en ole tohtinut vielä kokeilla muuta kuin kerran koiraa ovensuussa ja silloin Nacho tuli uteliaana parin metrin päästä katsomaan. Täytyy sanoa, että pelkäsin silloin koiran puolesta, joten vierailu jäi lyhyeksi😅t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirien turvallisuus minullakin on ekana mielessä. Merri on kyllä koko ikänsä ollut tosi sosiaalinen, vaikka tekeekin sen omalla tavallaan. Frodolla on vielä oppimista. Mökkeilyä ajatellen olis kiva, kun oppisivat tulemaan toimeen, kun meidän äidilläkin on koira. Merriltä kyllä tuokin sujuu. Jos voisivat olla pitempään samassa tilassa, alkaisi varmaan Frodokin tottua.

      Poista
  9. Aivan huippuihana postaus ja kuvat varsinkin sulattivat sydämeni. Voin ihan nähdä Merrin ylvään ilmeen sieluni silmin, kun hän ohitti nuo koirien nappisilmät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläimet on niin kivoja. Ne on kaikki erilaisia luonteeltaan. Minäkin näen edelleen silmissäni tuon Merrin ohitustilanteen ;D Ilme on tärkein! ;)

      Poista
  10. Suloisia eläinvieraita teillä. Minä hämmästelen sitä, että Frodo ja Merri pelkäävät koiria. Minä tiedän monia kissoja, jotka näyttävät heti koirille, että ketkä talossa määrää :D Sitten tuli toki mieleen ystäväni kissat, jotka pakenevat saunan lauteiden nurkkaan, jos asuntoon tulee ketä tahansa vieraita eivätkä tule sieltä pois millään lahjuksella.

    Meillä nuorisolla ei edelleenkään ruoka osu aina suuhun :) Säännöllisesti putsaillaan tahroja. Olen laiskistunut niin, että isken kaikkeen Vanishia. Senkin teho on parempi kun ensin käsittelee kohdan Vanishilla, liottaa, käsittelee uudelleen ja sitten koneeseen. Minulla ei ole mikään vielä mennyt pilalle Vanishilla. Sappisaippuaa käytin kun lapset olivat pieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkään aina kyläilevien koirien puolesta, ettei kissat käy kimppuun. Silmät voi olla vaaravyöhykkeellä. Merri ei oikeastaan pelkää koiria, se on oikeastaan aika kiinnostunut ja pyörii lähistöllä. Kävelee sitten tosiaan ohi ihan vierestä ihan muina kissoina ;D Frodo ei ole oikein koskaan saanut kunnon mahdollisuutta siedättyä koiriin. Kissoillakin on varmaan erilaisia luonteita.
      Näillä koirilla on 2 kissaa kotona, eivätkä ne osanneet pelätä meidänkään kissoja, vaan olisivat heti halunneet leikkimään. Kissoilla onkin varmaan juuri tuo koirien yli-innokkuus, joka alkaa hermostuttaa. Rauhallisen koiran kanssa tulee varmemmin juttuun. Merri tulee toimeen naapurin koirankin kanssa.
      Jos voisi olla pitempään saman katon alla, alkaisi varmaan Frodokin luottaa koiriin.
      Tänään sainkin töistä yhdeltä asiakkaalta kotimyyntiainetta, jolla voi valkaista hellästi (kuulemma ;) ) Sitä aion kokeilla. Samanaikaisesti pohdin jo, mistä löydän toisen kastemekon, jos tarvis tulee....

      Poista
    2. Höh, sinähän ompelet itse uuden, jos tarvitsee. Uskon kyllä, ettei tarvitse. T Saukkis

      Poista
    3. Ei tarvi alkaa uutta ompelemaan ;D Hyvin toimi tuo aine, jota sain. Pesin innoissani myös kaikki valkoiset kauluspaidat vaatekaapistani ;)

      Poista
  11. On teillä ollut hulinaa, kun saman katon alla on ollut kissoja ja koiria. Vieraampien koirien hoitaminen vaatii varmaan vähän enemmän varuillaan oloa, kun ei tiedä, miten eläimet suhtautuvat toisiinsa. Eikä toisen lemmikkiä hoitaessa voi ottaa suuria riskejä.
    Maisa on kieltämättä hiukan hämmentyneen näköinen. Aikooko uusi pötkylä tosissaan viedä hänen erityisasemansa?
    En uskaltaisi käyttää kloriittia. Vanishia tai sappisaippuaa minäkin kokeilisin. Niitä on tullut käytettyä onnistuneesti vaikeissa tahroissa, mutta perintökalleus tuottaa taatusti oman huolensa.
    Meni pitkään ennenkuin tuntui luonnolliselta käydä kaupassa ilman maskia. Meidän terkkarin ovessa on edelleen kävijöille maskisuositus. Olin ainoa, jolla oli maski. Naapurikunnan terkkarissa käydessäni taasen kaikilla oli maski. Isän hoivakodissa monista koronan tuomista toimenpiteistä on jo luovuttu. Maskeja on edelleen käytettävä, käsiä desinfioitava ja vierailijat saavat olla ainoastaan asukkaiden huoneessa, ei yleisissä tiloissa läpikulkua lukuunottamatta. Ymmärrän, sillä kyse on tehostetun hoivan yksiköstä. Asukkaat ovat iäkkäitä ja useimmat varsin huonokuntoisia. Tavallinen flunssa voi olla tällaiselle ihmiselle viimeinen niitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoitoeläinten kanssa tilanne on just noin, että pitäisi vielä tarkemmin hoitaa, kuin omat. Sitten ajattelen myös, että jos hoidettavien omistajat uskaltavat ehdottaa ja tuoda eläimiään hoitoon, ei vastuu ole täysin minullakaan. Parhaimpansa sitä silti yrittää :)
      Maisa on muutenkin niin itsenäinen persoona, että sillä ottaa varmaan koville ;) Makuuhuoneeseenkin on nyt pääsy kielletty.
      Enimmäkseen ihmetytti tuo edestakaisin vatvominen noiden maskien kanssa. Onhan sitä ennen koronaakin hoidettu ilman maskeja normaalitilanteissa. Ilmeisesti elämässä ei ole enää normaalia siltäkään osin. Olisihan nää päättäjät ensin voineet keskenään sopia, että jatketaanko vai ei ;) Ehkä eivät olleet puheväleissä ;D

      Poista
  12. Sappisaippuaa minäkin suosittelen. Eihän siitä uutta mekkoa saa millään, kyllä pieni harmaus ja käytönjälki saa näkyä tuollaisessa vaatteessa. Sehän on historiaa ja ehkä siihen taas tulee jokin jälki nykyajasta. KristiinaS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liotin pukua sellaisella kotimyyntiaineella, jota sain hiukan yhdeltä asiakkaaltani ja puvusta tuli oikein hyvä. Valkaistui selvästi. Uutta ei saa, eikä ole tarkoituskaan, ellen sitten olisi pilannut tätä pukua väärällä pesulla ;)

      Poista
  13. Teilläpä oli kunnolla vilinää hauveleiden ja kissojen kanssa🐕🐱Minulle tulee huomenna vieraaksi, 1 viikoksi, iso koira, jossa osittain tanskandodggia, joten riittää kokoa. Hauva ei tule toimeen kissojen kanssa, joten pitää löydä syöttämässä kissat erikseen. Voihan harmicettä maskipakko ensin peruttiin ja sitten tuli uudestaan, ei kivaa. Mukavaa viikonlopun jatketta sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilinää oli tosiaan :) Ei tarvinnut miettiä muuta ohjelmaa. Paitsi, että minä olin töissä aamuvuoroissa ;) Tanskandoggi onkin iso koira! Minäkin pelkäisin sitä, jos olisin kissa ;) Kissoja kannattaa koirien pelätä ihan luonnostaan. Silmät on luultavimmin tulilinjalla, jos tulee paniikkihyökkäys.
      Ollaan puhuttu viime vuosien aikana, että maskit on tainneet tulla jäädäkseen. On niissä myös hyviä puolia (muitakin kuin tuo hiusten pitely), hajut jäävät vähän lievemmiksi "tiukoissa tilanteissa" ;D Huomasi nimittäin heti, kun oli muutaman päivän ilman.
      Mukavia hetkiä hoitodogin kanssa!

      Poista
  14. Teillä onkin sujunut yövieraiden kanssa hyvin. Aina saa vieraiden kanssa olla vähän varuillaan, vaikka olisi ihan tuttujakin vieraita. Meidän koiravanhus näytti eilen kaapin paikan pojan pikkukoiralle, mutta onneksi tilanne kuulosti pahemmalta kuin oli, sellainen paljon porua vähän villoja tapaus. Vanhat arvokkaat käsityöt on hankalia puhdistettavia, kun ei yhtään tiedä mitä ne kestää. Kloritea en kastemekkoon suosittele, ehkä ennemminkin sappisaippuaa, josta minulla ei tosin ole kokemusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sappisaippua on minulle ihan kokeilematon juttu, pistän korvan taakse, jos joskus taas on tarvetta. Tällä kertaa sain mekon puhtaaksi kotimyyntituotteella, jotain sain töistä yhdeltä asiakkaalta. Nyt on kastemekko käyttökuntoinen jälleen :)
      Hauska sanonta tuo paljon porua ja vähän villoja ;) En muista, olenko koskaan kuullutkaan.

      Poista
  15. Onpa mukavaa seuraa teillä, monenlaista karvakasta söpöliiniä..)
    Kissat ovat ylväitä oman tien kulkijoita. Hyvä että sopuisia ovat keskenään. Hurjaa jos joutuisi vahtimaan etteivät vahingoita toisiaan.
    Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissoilla on ne omat kuviot, joista ne taitaa olla aika ylpeitä ;) Koirien puolesta piti pitää vahtia. Niillä ei aina ole sitä tarpeellista itsesuojeluvaistoa. Etenkin kun näillä on kotonakin 2 kissaa, joiden kanssa pelehtivät päivittäin.

      Poista
  16. Oi, teillä kävi ihanat vieraat. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin selvittiin, vaikka ensin vähän epäröitiin ;)

      Poista
  17. Eläimellistä menoa - kirjaimellisesti, hih!!
    Minä olen koukuttunut suihkutettavaan sappisaippuaan.... sillä on hennoimmatkin pitsiliinat saatu hohtavan valkoisiksi... suihkutan sitä ennalta reilusti ja sitten vain vaikka hienopesulla (jos muutoin huoli kestävyydestä) koneeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen kai ollut aina vähän laiska tahrojen poistelija ja sappisaippua oli ihan vieras tuote. Nyt sain kuitenkin yhtä kotimyyntiainetta ja tilasin sitä nyt itsellenikin purkillisen. Saa nähdä innostunko tahranpoistosta jatkossa, vai jääkö purkki käyttämättömäksi :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!