tiistai 2. elokuuta 2022

Salainen pahe

 Merri on heittäytynyt reporankana keskelle pihatietä.  Väsymys on iskenyt kesken ulkoilun. Vielä jaksaa pää nousta, kun kuulee linnunlaulua 😄


Aiempaa taulua varten kävin kangaskaupasta ostamassa valkoista keinonahkaa. Silloin iski taas "tarve" ostaa upea kangaspala!  Tarkoitus on ollut ommella jo olemassaolevista kankaista jotain, että saa niitä pois, mutta vastustamattomat kuvakankaat veivät taas mennessään. Selvisin kuitenkin vain tällä yhdellä kangaspalalla.... kunnes....


Halusin tehdä palasta tyynyliinoja, mutta pää tyhjänä ja väsyneenä ei todellakaan kannata mennä leikkelemään minkäänlaisia kangaspaloja.  Tein ihan hölmöt leikkaukset, enkä saanut niistä enää mitään järkevää tuhlaamatta kangasta liikaa.  
Päätin laittaa toiselle puolelle yksiväristä kangasta, jota ei tietenkään kotivarastostani löytynyt, vaan piti mennä kangaskauppaan...  
Pengon aina palakangaslaatikot ja erityisesti tässä tilanteessa käsityöpuuvillalaatikot.  Oli tarkoitus ostaa pakalta ihan mustaa lakanakangasta, mutta löysinkin tämän pilkullisen mustan palan, joka lähti mukaan. ( Jotain muutakin taas lähti.... ).
Sain tehtyä 4 reilun kokoista tyynyliinaa näiden kahden kankaan yhdistelmästä.  Minulla on niin reilun kokoiset tyynyt, että normaalinkokoisessa tyynyliinassa ne ovat pingottuneen pulleita, eikä tyyny enää mukaudu kunnolla pään alle. 

Olisi mukava tehdä kaikki tyynyliinat uusiksi ja laittaa vanhat kiertoon tai räteiksi.  Tykkään kahvia juodessa eriparisista mukeista. On kiva valita senhetkisen mielen mukainen muki.  Tyynyliinan valinta olisi mukava tehdä samalla periaatteella.  


Nyt tulee "tosi huima" päivitys Kotkan Meripäiviltä, peräti yksi kuva! Siinäkään ei näy mitään koko suuren mittakaavan markkinahumusta 😂   
Pysähdyimme  istuskelemaan sataman kulmille, kun näimme jonkun lähtevän benjihypylle.  Pitkän mietiskelyn jälkeen kori laski takaisin maahan. Täytyy sanoa, että viisas ratkaisu! En minäkään olisi sieltä hypännyt 😏    Jäin miettimään, että pitikö kuitenkin maksaa se koko 90e, joka kyltin mukaan oli hypyn hinta. 



Kiersimme kaikki myyntikojut, joita oli useammalla kadulla.  Söimme katuruokaa ja italialaista jäätelöä.  Paljon oli ihmisiä liikkeellä. 
Tytär oli mukana ja ajoi auton takaisin kotiin. Matkalla Batmobilimme pysähtyi Susikoskelle kahville 😛 Tuolla nimellä kuului yksi kahvittelijoista autoamme kutsuvan. Nauratti, koska olin Tattoo -päivityksessäni juuri laittanut itsestäni kuvan Batmanina 😄
Virallisesti auto on  Imperial Crown vuodelta 1961, jonka mieheni on kunnostanut ja ajaa sillä kesäautona.  Minä sitten säästän omalla pikkuautollani bensakuluissa... 


Merri haluaa  vielä esitellä kissakiemura-asentonsa. Tämä se jaksaa aina hymyilyttää. Miksiköhän kaikki kissat tekevät  välillä näin?   Tämä on jonkinlainen rentoutumisasento. 


Vielä yksi yökuva (tai oikeastaan aamu).  Merri nukkuu aina minun jaloissani, Frodokin tulee sänkyyn silloin tällöin. Se ei kuitenkaan aina osaa käyttäytyä, vaan alkaa ärsyttää Merriä.  Sujuvasti ja rauhallisesti viihdytään näinkin lähekkäin, jos Frodo nukkuu, eikä möngi. 
Ehkä teitäkin nyt mietityttää, missä minä sitten nukun?  Sitä samaa ihmettelen välillä itsekin 😂 Onneksi minulla on niin hyvät unenlahjat, että pari isoa kissanvonkaletta ei niitä vie.  



Minulla on muuten saumurin talla (poljin) alkanut kuumenemaan käytössä. Se on puhallettu paineilmalla puhtaaksi, mutta vika ei kadonnut. Onko muilla vastaavaa kokemusta ja mitä pitäisi tehdä? 

Lomaterveisin Sartsa ja Merri ja Frodo 

32 kommenttia:

  1. Ihanat kollinvonkaleet! Kyllä tulee paremmat unet, kun lauma on koossa, eikä vilukaan pääse yllättämään ;-)
    Kivat tyynyliinat teit! Väsyneenä ei toden totta pitäisi tehdä yhtään mitään, tulee vain sutta ja korjattavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frodo jää usein yksin yläkertaan ja tulee ajatus, että kokeeko se itsensä hylätyksi. Toisaalta se lähtee usein pois, kun kannan sen petiin.
      Kyllä tulee viisas olo kun ensin mittailee ja sihtailee ja lopulta huomaa, että eihän sen näin pitänyt mennä. Siinä vaiheessa on syytä heittää homma vähäksi aikaa sivuun ja Mietintämyssy päähän 🐛

      Poista
  2. En hyppäisi benji-hyppyä, vaikka saisin sen 90 euroa. En edes 900 eurostakaan.
    Ihanat Merri ja Frodo! Voi kun olisi kissa!
    Saumurin polkimen kuumeneminen kuulostaa omituiselta, varsinkin kun se on puhallettu puhtaaksi. Auttaisiko soitto johonkin alan firmaan? Varmaan osaavat neuvoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan se on korjaamolle vietävä. Ajattelin vaan kysellä, josko jollain olis ollu samanlaisia kokemuksia. Ei se kuumeneminen oikeen terveeltä kuulosta.

      Poista
  3. Todella kauniit tyynyliinat! Onko tuo benjihyppy todella noin kallis? :o Itsehän haluaisin moisen hypyn joskus toteuttaa. En vaan ole ihan varma että menikö se juna jo, olisi ehkä pitänyt jokunen vuosi sitten jo hypätä, nykyään tuntuu paljon hirvittävämmältä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen hinta luki viereisessä kyltissä. Ehkä näitä toteutetaan myös eri tavoin? Eikös jossain hypätä veden päälle? Tässä oli asfaltille levitetty keltainen peite tms. Että siihen sitten sihdattava 😂
      Kai tuosta jonkinlaisen adrenaliiniryöpyn saa palkkioksi.

      Poista
  4. Minä ymmärrän täysin ajatuksesi vaihtaa tyynyliinaa fiiliksen mukaan. Minä vain valitsen lakanat fiiliksen mukaan, on sitten lakanoita moneen tunnelmaan. Kissakiemura-asento 🤣 mikä loistava kuvaus tuolle kissojen korkkiruuvimutkalle! T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän nyt kaivelee, että lakanat ei ole uusia, eikä edes samaa kangasta, kuin uudet tyynyliinani. Niihin menee jo niin paljon kangasta, että lienee halvempaa ostaa valmiina.

      Poista
  5. En olisi minäkään tuolta hypännyt! Merri on tosi notkea kun itsensä noin melkein solmulle kääntää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin keksin monta mukavampaa juttua, kuin tuo hyppy 🤭
      Vähän kadehtien katson tuota Merrin notkeutta...

      Poista
  6. Vaikka meillä on vain kissoja yksi kappale niin senkin kanssa välillä taistellaan nukkumatilasta.Usein se haluaa nukkua nimenomaan poikittain ja vie lähes kaiken tilan. Välillä itse nukun mitä kummallisemmissa asennoissa ja peittoa ei riitä nimeksikään.Mutta kun kissan kavereita ollaan niin sitten ollaan :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkähän takia kissan pitääkin nukkua poikittain? Itse ei uskalla edes nukkua jalat harallaan, kun kissa on jo jalkojen välissä. Vaihda siinä sitten asentoa 😂 Peitostakin tulee tosiaan usein kilpailua.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Seuraava kohde on juuri maalauksessa. Se on Dodge Coronet 1970 vuosimalli.
      Nää on vähän niin kun neulominen mulle. Uutta on vaan aloitettava 😁

      Poista
  8. Minusta olisi vähän noloa mennä ensin ylös "benjihyppäämään" ja tulla hetken päästä samaa kautta alas. :-D Vaikka toisaalta eräänlaista rohkeutta on sekin, että pystyy myöntämään, että ei uskallakaan. Mä katselen näitä puuhia suosiolla vain maasta.

    Mutta hittolainen, oliko pakko kirjoittaa noista erilaisista kupeista. Minä juon kahvini aina samanlaisista kupeista (aamulla yhdenlaisista ja iltapäivällä toisenlaisista), ja olisi kyllä kiva, jos voisi valita kupin mielentilan mukaan! Pitääköhän mun alkaa nyt ostella kuppeja... :-D

    Upea kesäauto teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä mekin mietittiin, mutta ehkä järjen ääni voitti. Alas oli kerääntynyt jo iso joukko katselijoita. Hyppypaikalle ei ollut jonoa ja kun joku aikoi hypätä, niin kaikki kiinnostui.
      On mullakin mukeissa kokoeroja, vaikka ne onkin eri kuvilla ja teksteillä. Aamulla keskikokoa, päivällä isoja. Vieraille pienintä mukikokoa, jos ei sitten oteta ihan kahviastiastoa, jota käytän tosi harvoin. Miehellä on jostain syystä ongelmia käsittää, mistä mukista milloinkin haluan juoda. Miksiköhän? 😂

      Poista
  9. Kauniit tyynyliinakankaat. Suloiset Merri ja Frodo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsityöpuuvillassa löytyy niin paljon kauniita, että tekis mieli ostaa kassitolkulla😁

      Poista
  10. Hieno tyynyliina, mulla on niitä vanhoja pieniä tyynyl., tuntuu kuin kivi ois pään alla :D Kaikki kissat taitaa osata voimistelun salaisuuvet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on pieni tyyny (kuten vaikka miehelläni) niin ne pienemmätkin on ihan ok. Oikein isoäidinaikaset on erittäin hyvää materiaaliakin.

      Poista
  11. Kylläpäs oli ihanan monipuolinen postaus... Merri venyttelee sivuttaisia lihaksiaan... olethan sinäkin muistanut "venyä"?
    Hi-hii...ja wau mikä biili.... samoin kuin tyynyliinasi... olisipa ihana valita fiiliksen mukaan. Toimipaikallani on Kustavin saven ihania mietemukeja... välillä valitsee tietoisesti jonkun osuvan tekstin ja välillä ottaa sokkona ja katsoo mitä "muki ennustaa!" Meinasin ostaa kesäreisulla samaisia mukeja kotiin - mut sit peräännyin... työfiilistä ei halua kotiin, vaikka aivan ihania mukeja ovatkin. Ja mitä tulee tuohon benji-hintaan, niin todella edullinen, heh heh... me hypättiin Ukko-kullan kanssa Aucklandissa liki 200 metriä - oli se huikeaa kun hypätessään pilvenpiirtäjien kattoja näki ympärillään. Huippukokemus, yksi parhaita!!
    Saumurini jäi kokonaan eläkkeelle... oli päässyt huollon mukaan liian kuivaksi - ei herännyt enää millään öljyllä!
    Siihen taisi loppua mun ompelukseni kokonaan.. sillä tässä on mennyt jo 2-vuotta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ollu vaikea veikata, että te ootte hypelly benjihyppyjä 😂
      Katselin noita Kustavin mukeja just mutta en ostanut. Oli kivan persoonallisia, mutta jostain syystä ei napannu. Minä heitin omalla nimellä varustetun mukini töissä roskiin, kun kyllästyin siihen, että joku käytti sitä vähän väliä ja jätti likaisena pöydälle 😤
      Parina päivänä ollaan ajeltu pyörilläkin täällä reisussa. Selkä ei oikein tykänny siitä tärinästä. Tosin kuntokaan ei ole kehuttava...

      Poista
  12. Voi taivas mikä letukka!!! Nyt tulee aaltoja ja hatunnostoja. Jos oikein kauniisti anelen, pääsisinkö kyytiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies tuossa vieressä kommentoi, että tarkemmin sanoen Chervoleteistä käytetään yleisnimeä letukka.
      Eiköhän sitä kyytiä heru, kun menet peukku pystyssä tien varteen odottelemaan. Ollaan siellä tuossa tuokiossa 😄

      Poista
  13. Onpa kyllä niin Batmobilen näköinen(mulla on 11 vuotias poika😅)ja hienoa on varmasti tuolla kesäisin cruisailla🤗 Ja tuo kiemura-asento on kyllä melkoista taidonnäytettä; minäkin olen yhden kuvan saanut ikuistettua, kun Taco taasen kerran nautiskeli ja venytteli. Nacho taasen harrastaa tätä, kun haluaa huomiota, että venyttää itsensä maton päällä tosi pitkäksi ja sitten maukuu ja vetää itseään kynsillä mattoa vasten eteenpäin. Ja tietysti tuijottaa anovasti silmiin eli silitystä ja rapsutusta vailla😅
    Juu, Benjihyppy on jotakin sellaista, josta en ole koskaan haaveillut😇t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaveita on kaikenlaisia😊 Me haaveillaan varmaan 90e arvoisesta lankakasasta 😃
      Frodo tekee usein tuota venyttelyä, mutta enempi omaksi ilokseen.
      Lapset opettaa meille kaikenlaista. Minäkin osaan edelleen ison määrän dinosaurusten latinankielisiä nimiä yms.

      Poista
  14. Kyllä jäis mulla benjihyppy tekemättä, tosin en sitä edes maksaisi. No, kaikenlaisia harrastuksia ja itsensäylittämis juttuja voi ihmisillä olla, mikäpäs siinä. Kaupassa tulee aina välillä tarve ostaa jotain ihan muuta kuin alun perin oli tarkoitus. Hieno tyynyllina! Eli se tarve osui ihan tarpeeseen. Mukava aamukuva kisuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä voisin maksaa, että ei tarvis hypätä, jos vaihtoehtoja ei olisi ;D
      Tekisi mieli ommella taas jotain muutakin, mutta tyynyliinoista on helppo lähteä käyntiin. Tuo saumusin polkimen kuumeneminen on nyt vielä vähän kyseenalainen juttu isompien ompelusten suunnittelussa.

      Poista
  15. Oi, miten suloinen Merri onkaan kuvissa :). Ihanan rentoa meininkiä. Pakko on antaa noin suloisille kissoille osa omasta sängystä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä siinä onkin, että pihalla pitää heittäytyä maate sinne hiekalle, tai jos mennään tielle, niin asfaltille. Ei minkäänlaista itsesuojeluvaistoa! Kissat on päättäjiä ja muut väistäköön ;)

      Poista
  16. Ihana Merri <3
    Benjihyppy on sellainen, mitä en missään tapauksessa uskaltaisi tehdä. Hui kamala!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tuosta hypystä saa sellaiset energiaryöpyt, että tietää hypänneensä ;) Vaikea sanoa, kun ei uskalla mennä edes kokeilemaan.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!