keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Vuoden pituinen homma

 Jossain täällä sen täytyy olla....   


Merrin tehdessä etsintöjään, tapahtui viereisessä puuliiterissä kummia.   Oikeastaan niitä kummia alkoi tapahtua jo vuosi sitten, mutta tekemisen äänet hiljenivät vuodeksi. 
Sahasin heinäseipään yläpäästä poikki. 
Kukahan mahtaa olla tehnyt tämän seipään aikoinaan ja missä kaikkialla se on jo ehtinyt täyttää tehtäväänsä? 😶


Tuo yläkuvassa oleva lauta oli tarkoitus laittaa tuohon väliin, mutta se ehti kadota talven aikana. Joku on varmaan heittänyt sen takkapuiksi.  Penkasin puuliiterin epämääräistä lautavarastoa, enkä löytänyt mitään sopivaa tilalle.  Askarteluhuoneesta löytyi sitten pari kirpputorilta ostettua leikkuulautaa, joista pienempi oli sopiva.  Olin aikonut käyttää leikkuulautoja joskus askarteluun, mutta siinäkin suunnitelmassa näyttää kuluneen erinäisiä vuosia.  Hyviä juttuja pitää näköjään haudutella mahdollisimman kauan, että niistä saa haluamansalaisia. 😄

Mies osallistui tuon kokonaisuuden kiinnittämiseen poraamalla reiät ja kiinnittämällä pitkän kaksipäisen ruuvin paikoilleen.  Minä sitten osallistuin palojen paikoilleen kierittämiseen 😓
Leikkuulauta on vaaleampi, kuin alkuperäinen lauta olisi ollut, mutta kelpaa, kun ei ollut mitään muutakaan vaihtoehtoa.  Ehkä se siitä ajan myötä jopa tummuu. 


Merri osallistui uuden laudanpätkän etsintään ja mittasi samalla talven puuvarastoa.  Se oli sitä mieltä, että enemmänkin voisi olla...    Miten mukavaa onkaan sitten talvella köllötellä matolla takan edessä lämmittelemässä. Kävin iskemässä heinäseipään uusimpaan kukkapenkkiin, koska siellä ei ollut vielä niin  täyttä, kuin muualla 😏


Vieressä kärköt ovat alkaneet kukkimaan!  Tai ainakin toinen niistä. Toisessa taitaakin olla keltaisia kukkia. 


Mietin, mitä laittaisin tuohon pikkuiselle hyllylle. Kellarista ja varastosta löytyivät nämä kannut. En muistanut yhtään, että olin tehnyt näitä kaksi!  Toinen on ehkä palautunut anopilta kukkaruukkujen mukana. 
Näiden kiinnitykseen käytin tuota lasten rikkoutuneista leijoista jäänyttä siimaa. Luulen, että olen käyttänyt sitä myös noiden kannujen helmiosioihin. 
Olisin linkittänyt tähän jutun kannun tekemisestä, mutta siinä jutussa ei ollut muuta kuin lopputulos. Noista nokan sihdin rei´istä on siis pujotettu siima, joka on sisäpuolelta topattu helmellä. Ulospäin suuntautuvaan siimaan on pujoteltu helmiä jonoon, ei sen kummempaa. 


Kirpputorilta löytyi taannoin myös muovipussillinen muovisia ja styroksisia  hedelmiä.  Muovi olisi ollut tässä parempi vaihtoehto, kuin tämä styroksi, joka luultavasti kelpaa myös lintujen nokittavaksi.  Muovisia hedelmiä löytyi varastostani kuitenkin vain vesimelonilohkoina ja ne olisivat olleet liian höpsön näköisiä tässä tarkoituksessa.  
Kuumensin kuumaliimapistoolin ja juoksutin sen pikaisesti pihalle ennen jäähtymistä. En tiedä, kestävätkö omenat kuumaliimalla pihalla, ehkä eivät.  Jotain pikkuisia patsaita oli oikeastaan tarkoitus tuohon laittaa, mutta en löytänyt kotoa mitään mieleistä.  Jos sinne laittaa painavan sammakkopatsaan, niin se putoaa tietysti puskiani syövien pupujussien päähän....


Kukkapenkki sai "ikuisen kastelun" tuon kannun myötä. 


Toisellekin kannulle piti löytää paikka, kun se kerran oli löytynyt.  Virittelin sen luumupuuhun.  On ihan kevyt, niin ei haitanne puuta. Merrillä piti olla eilen eläinlääkärissä hammashuolto.  Siellä selvisi kuitenkin, että varattu aika ei ollutkaan tallentunut järjestelmään, eikä aikaa ollut enää olemassakaan.  Eihän siinä auttanut kuin palata kotiin uuden ajan kanssa. Merriä ei näyttänyt haittaavan. Se istui taas hipihiljaa kantorepussa koko matkan ajan.   Olisin kysynyt eläinlääkäriltä myös Merrin oksentelusta, mutta se näyttääkin menneen jo ohi. Pariin viikkoon ei ole ollut oksentelua. Ehkä se suurin syy oli sittenkin se valtava karvojen lähteminen ja karvojen joutuminen vatsaan. Heinät sitten ajoivat niitä ulos.  Sekä karvanlähtö, että heiniensyönti on nyt vähentynyt.  

Toivotan isoja tai pieniä iloja päivääsi! 

26 kommenttia:

 1. Polttopuita on syytä olla tarpeeksi. Ja aina voisi olla enemmänkin vai mitä Merri! Emäntä käski sanoa väliin että tuo taideteos on ihastuttava - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta! Pökköä pesään vaan! Talvella ei saa vilu väristellä. t: Merri

   Poista
 2. Voi ihanuus mitä kaunista olet tehnyt. Heinäseinäistä saa kaikkea kaunista🥰
  Todella lumoava vesikastelu nyt onkin. Huikea silmänilo.
  Hih Merriä ei varmasti haitannut tälläinen eläinlääkäri reissu😂
  Ihanaa, kun hää viihtyy autossa,meidän Lulu kun taas ei viihdy yhtään.
  Meillä Lulu oksenteli karvojaan myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi sanoa Merrin viihtyvän autossa, mutta joku jäykkäjöpötys ja aavistus sille aina tulee, kun lähdetään eläinlääkäriin, vaikka harvoin noita reisuja on tehtykin. Hirveän paljon ei olla autossa kuljeteltu. Frodo ei ole ollut kuin eläinlääkärireisuilla ja siitä lähti ääntä niin, että lääkäri kuuli jo ulkoa, että tulossa ollaan ;D
   Vielä olisi pari heinäseivästä varastossa. Mihinkähän niitä käyttäisi. Ehkä muutaman vuoden hauduttelulla alkaa taas tapahtua ;)

   Poista
 3. Luovuus kukkii ja saa ympärivuotista kastelua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kastellaan ja lannoitetaan tosiaan sekä kasveja, että luovuutta ;)

   Poista
 4. Heinäseipäitä on, lautoja on - ei muuta kuin idean varasteluun, tral-lal-laa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antaa mennä vaan! Minäkin varastin tämän kyläreisulla ;) En heti käsittänyt, miten lauta oli saatu aseteltua tuonne seipään ympärille ;D

   Poista
 5. On niin mukava katsoa näitä sun ideoita, ja miettiä innostuisiko itekki. Pitäs alkaa katella kirpputoreja..siimaa olisi ja helmiä itellä jossain. Kastelukannu olisi kiva ihan perinteiseenkin käyttöön.
  Merri oli varmaan hyvillään pelkästä ajelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri oli tosiaan kerrankin iloinen autoajelusta, kun se ei johtanut mihinkään muuhun. Muutama koira tosin nähtiin kun mentiin sisälle eläinlääkäritaloon :) Koirilla menee aina pitkä tovi, ennen kuin ne näkevät kissan kantorepussa, jos edes näkevät. Merri ei näyttänyt huolestuneelta, vaikka olin jo ehtinyt kertoa sille hammashoidosta ja nukutuksesta, eikä se sitten onnistunutkaan ;)
   Kirpparikierrokset on jääneet vähiin viime aikoina. Ai juu paitsi Fidassa kävin eilen ja löysin pari paitaa. Muuta en ehtinytkään tosin katsomaan...

   Poista
 6. Ai kun kivat "tekeleet" ja mikä aina parasta kun saa tehtyä jotain omissa nurkissa pyörineistä tavaroista.Ja tuntuu aina hyvältä kun saa jotain luovaa aikaan.Minullakin heinäseinäs-projekti menossa ; joskin vähän krouvimpaa on suunnitteilla :-).Harmi kun veit suotta Merrin eläinlääkäriin kun siinä on kuitenkin aina oma hommansa.Merriä se ei taatusti haitannut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän krouvimpaa siellä mahtaa olla tulossa 🤔 Minulla oli kaikenlaisia suunnitelmia, kun hommasin noita seipäitä. Toteuttaminen ei olekaan niin helppoa kuin luulin. Tein pihalle sellaisen kolmionmuotoisen viritelmän, jossa roikkuu kukka, ja mökille samanlaisen. Siihen se sitten tyssäsi.
   Ideointi ja tekeminen on mukavaa, vaikka kyseessä olisi vain joku pieni asia. Jos ei ole vähään aikaan päässyt luomaan mitään näkyvää, tulee jotenkin rauhaton olo 😁 Toisaalta luovuus ilmenee myös monissa arjen touhuissa ja ongelmanratkaisussa.

   Poista
 7. Hauska pihakoriste, sinä olet todella luova T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tälläinen pihanhoito on mukavaa. Se sopii minulle paremmin kuin kasvien kanssa touhuaminen 😂

   Poista
 8. Kun nopeasti katsoin tuota kallellaan olevan kastelukannun kuvaa, luulin että olet keksinyt ikiliikkujan ja sadevesi siitä valuu... Tuli mieleen Uuno Turhapuron herätyskelloviritykset. Ei, paljon fiksumpaa oli tiedossa: helmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuno onkin erittäin luova yksilö 😂 Vai Spedekö sen sitten keksi.
   Kastelu on siinä määrin nuivaa hommaa, ja tuppaa unohtumaan, että ikikastelija olisi kyllä hieno keksintö!

   Poista
 9. Sulla on aina hienoja keksintöjä. Kannut ovat todella viehättäviä. T.Intsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä leikkaa, välillä ei😁 Eihän nämä minun keksimiäni juttuja ole. Olen vaan nähnyt jossain ja kokeillut. Tosin ihan samanlaista ei kai synny, kuin mallissa.

   Poista
 10. Siis Woi Wau sun kanssas... ihan huippua....
  Mielettömän hieno idea!
  Mullakin on sellainen hullu suunnitelma,
  miten saada puolikas polkupyörä etukoreineen "tulemaan niinkuin seinästä" Heh heh... mennee vuosia...
  Ukkokulta nimittää mun projekti-ideoita HarryPotter asemiksi!!
  Mut siis oikeasti ihailen noita kannujasi ihan suunnattomasti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miäkin aloin välittömästi miettimään, mihin sijoittaisin puolikkaan polkupyörän (ja miten puolittaa polkupyörä, ja kenen polkupyörä...)! Haluan ehdottomasti Potter -tyyliä meillekin! Pitää ehkä järjestää tää pyörän kiinnittäminen sellaseen aikaan, kun mies on töissä... ;D Kyllä se kaikkia minun hömpötyksiä aina tukee, mut tää idea kuulostaa aika kreisiltä ;D

   Poista
 11. Upea taideteos!

  Merrin tehtäväkuvat ovat selvästi laajenneet, kun nyt tarkistetaan jo tilusten lämmityspuitakin. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai taideteos? En osannut pitää sitä suoranaisena taiteena, mutta nyt kun sanoit... :)
   Merrillä on vanhempana kissatarkastajana paljon hommia. Se tarkkailee myös silittämistäni (siis vaatteiden) ja siivousta (harvinaisempaa hupia). Se on tuijotellut sillä silmällä naapurin aidan alta naapuriin jo pitemmän aikaa, kun tuo väliaita alkaa räjähtää käsiin... ;D

   Poista
 12. Niin kaunista ja tuo kannuviritelmä on upea! :)

  VastaaPoista
 13. Heinäseipäästä tuli tosi kivan näköinen! Käytin joskus kuumaliimaa ulkona olevaan askarteluun, mutta en saanut sitä toimimaan. Voi olla, että käytin liimaakin liian vähän, kun aina pitää nuukailla kaikessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tursotin niin paljon, kuin ehdin, ennen kuin se ehti jähmettyä, mikä kävi tosi nopeasti ;D Toista omenaa olen jo korjaillut. Nyt ovat pysyneet, kun ei ole tuullut ;D Jostain luin, että on olemassa jotain ulkokäyttöön tarkoitettua kuumaliimaakin?

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!