keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Noitarumpu -sukat

 Noitarumpu on shamaanin rumpu, jota käytetään arpomiseen (nk. ennustaminen) tai transsin ( nk.hurmos) aikaansaamiseen.  (Wikipedia)

Näin maallikkona kuvailisin tätä "aitoa" noitarumpuani vapaamuotoisesti näin: ylhäällä aurinko kuvaamassa aurinkokeskeistä maailmankuvaa, vasemmalla sen alla niliaitta (ruoan säilytykseen), sen vieressä kota, ihminen metsästämässä poroa, 2 lintua, poro ja ahkio, aitta (tai kirkko tai vene), 2 kotaa.

(Thuleian tupa/ rumpumerkit)

Tähän asti tämä esine on ollut minulle vain matkamuisto Lapista, mutta nyt alkoi tuntua, että minullahan on mahtava noitumisväline hallussani 😳


Sattuipa sopivasti, että myös uusimmat valmistuneet villasukkani ovat nimeltään Noitarumpu! Ken olisikaan arvannut moista??
Näistä tuli uusimmat suosikkisukkani 💝 
Näitä voisin tehdä useammatkin, eri väreissä. Teenko? No se jää nähtäväksi. 
Nämä ovat, yllätys tämäkin, siitä samaisesta Novitan sukkalehdestä 😅


Noitarumpu
suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: 7 veljestä
langankulutus: 155
puikkokoko: 3½
jalan koko: 38-39

Joustinneule pitää sukan kivasti kasassa. 



Sukkien tarkastaja hyväksyi sukat ihan ohimennen, koska sen huomio kiinnittyi lähinnä noitarumpuun ja siinäkin vain tuohon poronluiseen kapulaan. 




Nyt teen tunnustuksen, kun on niin syyllinen olo... 
....ei sitä pää tiedä, mihin käsi kykenee!  Pää sanoo, ei osteta!  Käsi ottaa sen kummempia miettimättä suklaan hyllystä. 
Ostin 2 suklaalevyä 😋
Toinen ei kyllä ole minulle. Silti näivettää katsella vierestä, kun toinen osaa syödä omansa säästellen. 
(laitan kuvan pieneksi, niin ei tule niin paha mieli katsellessa...)


Toivotan teille taianomaista keskiviikkoa ja toivon, että teillä kehon osien yhteistyö toimii paremmin, kuin minulla. 



43 kommenttia:

  1. Erittäin kauniit sukat. juurikin minun mieleeni. Tuo kuvan pienentäminen oli kyllä parasta 🤗😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kaunis malli :)
      Iso kuva piirtyy selkeämmin verkkokalvoille, siksi pienennys ;D

      Poista
  2. Pieni kuva suklaalevyistä :-DDD Tsemppiä sinulle! Täälläkin saattaa sattua kaikenlaisia kommunikaatiokatkoksia ruumiinosien välillä, mutta en tunnusta. Ostin viimeksi paljonkin suklaata - ison suklaalevyn ja 4 mignonmunan paketin - koska en meinaa käydä kaupassa kahteen viikkoon. Kun sinne on monen tunnin laivamatka ja laivassa miehistö Virosta, käyttävät samoja tiloja kuin matkustajat, niin täytyy yrittää käydä niin harvoin kuin pystyn. Joten kaikkea täytyy olla varastossa keittiön kaapeissa. Onneksi minäkin kuulun niihin säännöstellen syöviin. Koska on niin ihana tunne, että kaapissa on herkkuja, niin haluan pitää sen tilanteen yllä mahdollisimman pitkään.
    Aivan ihanat noitarumpusukat! Uskon, että on lempparit. Noissa on tosi kaunis tuo kuvio. Joissakin kuviosukissa on omaan makuuni liian pikkutarkka kuviointi, itse tykkään rouheammista villasukista. Nuo on juuri sellaiset rouheammat!
    Ihana Merri löysi hienon saalistettavan, harva kissa pääsee poroa jahtaamaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa aika haastavalta kaupustelulta. Ei tarvi lähteä hakemaan, jos hiiva unohtui. Minua ne herkut häiritsee siellä kaapissa niin kauan, kuin niitä on. Parempi syödä pois, niin ei häiritse enää ;)
      Näissä on tää varren pituuskin sopiva, ehkä vieläkin vois olla aavistuksen lyhyempi.
      Merri sais shokkihoitoa, jos oikea poro tulis vastaan ;D

      Poista
  3. Iih, tuo kolmanneksi viimeinen kissankuva on niin hellyttävän suloinen 🧡

    Kauniit sukat, melkeinpä siis kirjaimellisesti "lumoavat". 😀

    Rummuista: Suosikki-soittimeni. Soitin joskus vähän aikaa rumpuja. (Huom! Aikuisena 😀
    Sain lainata tutun teinipojan rumpusettiä kun hän kyllästyi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rumpali on soittajan paras ystävä ja kiitos säestyksestä (sanoo rumpali), nää on meillä orkesteriporukoissa tuttuja lausahduksia. Olen tuon huilunsoiton aloittanut jo 9 vuotiaana menemällä orkesteriin, jossa sain alkuoppia. Muutamaan vuoteen en vielä vappu- yms.marsseilla kyennyt tuota huilua soittamaan, mutta sain tilalle rummun ;) Meitä oli silloin muitakin nuoria rumpaleita. Muutaman kerran vielä aikuisenakin rummuttelin, kun ei ollut tarpeeksi oikeita rumpaleita. Nykyään kukaan ei enää pyydä piccolonsoittajaa rumpaliksi, kun siihen ei löydy korvaavaa ;) Rumpu painoi tosi paljon ja sen kanssa oli vaikea kävellä.

      Poista
  4. No kyllähän Merri tietää, mikä on kiinnostavaa ja erikoista! Poron luu tietenkin, eihän sitä joka päivä pääse käpälöimään;-)) Lampaanvillasukkia on aina tarjolla eri väreissä ja malleissa:) Kyllästyyhän niihin joskus!
    Palvelijalla on OIKEUS nauttia silloin tällöin suklaata, joko pala kerrallaan tai koko levy illassa:-))
    Nautinnollisia hetkiä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni määrä tuntuu kiusaukselta ja iso määrä on pakko syödä kerralla ;D Tein illalla pitkän kävelylenkin, kun oli niin paha olla siitä ahmimisesta ;)
      Oisko tossa poronsarvisessa kolistimessa tosiaan ollu jotain hajuja/ makuja? En tullu tuota kuvanottohetkellä edes ajatelleeksi, kun on niin pilipalia koko rumpu.

      Poista
  5. Wau mitkä sukat,todella kauniit. Ja tuo kuviointi olet todella taitava!
    Onpas hieno matka muisto sinulla. Merrikin opettelee tekemään noituuksiaan,varo vaan mitä innostuu noitarummulla rummuttamaan.
    Tunnustan minä kaupassa hypistelin pääsiäis namuja,kaikki laitetaan niin tyrkylle nykyään että vahingossahan niitä kahmii mukaan.
    No ostin pääsiäisrae pussin, jossa pikkuisia pääsiäismunan mallisia namuja. Ajattelin,että laitanpa lipaston päälle niitä kivaan kuppiin koristeeksi. Ja kuinkas ollakkaan,varmaan kipossa oli reikä meinaa ne katosivat,sellaisia noituuksia täällä osaan tehdä!
    Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli tosiaan kiva sukkamalli. Alotin ihan hetken mielijohteesta ja huomasin, kun kuviota lähti tulemaan, että täähän onkin tosi kiva. Väriä myöten.
      Noita pieniä pääsiäismunia pitää varmaan vielä ostaa... Näin nimittäin niistä jo untakin ;D Minulla oli kädessä 3 pientä suklaamunaa, joista yksi putosi maahan kadulla kävellessä. Ajattelin surullisena, että nyt minulla on enää kaksi. Aika traumaattinen uni ;D

      Poista
  6. Nyt näivettää katsella kauniita sukkia, kun itsellä on vain taviksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et uskokaan miten näivettynyttä porukkaa täällä on, kun ei ole herkkukakkuja tarjolla juuri koskaan! Suklaalla pakko korvata tilanne.

      Poista
  7. Harmaa on niin kaunis väri palmikkosukissa.
    Ahmi vaan ihan hyvällä omallatunnolla suklaata. Etsin tämän seuraavan uutisen ihan sinua varten . Ylen uutiset : Sopivassa määrin nautittu suklaa edistää useiden aiempien tutkimusten perusteella sydämen terveyttä. Tuoreessa tanskalais-yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa on havaittu uusi hyöty: pieni mutta säännöllinen määrä suklaata näyttää vähentävän sydämen eteisvärinän riskiä. Minäkin sain synttärilahjaksi runsaasti suklaata ja kyllä nyt pysyn terveenä.
    😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on vähän tällänen hiekan värinen, ei ihan harmaa, mut melkein.
      Jossain tutkimuksessa mainitaan että pitää olla tummaa suklaata... se ei kyllä ole mitään hyvää ;)
      Muistankin kauan sitten tapaamani asiakkaan, joka söi päivittäin puolikkaan ison suklaalevyn ja 1 appelsiinin, kun oli kuullut, että ne ovat erittäin terveellisiä ja auttavat ties mihin. Ikää oliki jo yli 90 siinä vaiheessa ;)
      Suklaa on niin ihanaa, että sillä pitäis kyllä kaikki vaivat parantua!

      Poista
  8. Wowowowo!!What some nice pair of socks!!Very nice.Ilike them alot!!the braid pattern is absolutely fantastic! I have to try that too! Yes ,ha so the lady likes chocolate !! Heh heh! It's good! I really liked your Sjaman drum even though I do not understand what it is used for..you dance to it or? Wishing you a suuuperfin Wednesday!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Defitanely try! It´s easy when you just follow the squared information.
      Chocolate is my secret vice. I have many other vices too, for example ice cream, cream cake, cheese cake, liquorice.... If I know there is chocolate in my cabinet, I can´t get it out of my mind, untill I`ve ate it.
      After eating we usually dance with rhythm of this drum. I recommend it to you, too!
      I had a nice day at work. I was in an other team, it was easier than normally.
      Except I tried to claim, it´s tuesday today ;D
      Have a nice day you, too!

      Poista
  9. Onpa nätit sukat! Ei mitään liikaa. Taidan napata tuosta kipinän tehdä myös yksiväriset harmaat sukat, kiitos! Ja lankoja riittää...
    Suklaa, hmm. Ihan hyvin pärjäsin pitkään ilmankin, mutta Tuppo on nyt keksinyt (syytä vain miestä!?) tuoda kaupassa käydessään Pätkis-paloja, Geishaa, Fazeriinaa...Eikä ne näemmä kauaa säily. Olisikohan niin, että siitä suklaasta tekee itselleen hyvän ystävän tässä yksin ollessaan? Pöh. Normaalioloissa voi mennä pitkäänkin ilman.
    En viitsisi toistaa, mutta teen sen kumminkin: en ole kissaihminen, mutta nuo Merrin ilmeet kuvissa saavat täydet pisteet ilmeikkyydessään!😸
    Kivaa keskiviikkoa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut alkuvuodesta pitkään ilman suklaata, mut nyt on alkanu tulla ihan hirveitä mielitekoja :(
      Ja kerralla kaikki pois.
      Minulle tuli nyt kai kuitenkin joku pakkomielle siitä Novitan sukkalehdestä, kun vitsailin, että tekisin kaikki sukat siitä lehdestä. Nyt ei ole oikeastaan mitään muuta idiksiä mihinkään suuntaan, eikä kukaan ole toivonut mitään, niin voi tehdä sitä mikä itestä tuntuu kivalta, eli kokeilla eri juttuja. Olis kiva askarrellakin jotai, mutta sillä suunnalla ei synny mitään kipinää joka riittäis toteutukseen asti.
      Merri on aivan hämmentynyt, kun käännettiin keittiön pöytä toisinpäin ;D Se kiertelee ja ihmettelee.
      Keskiviikkoiltaa sinulle! Ei huono valinta, ei :)

      Poista
  10. Kauniit sukat jälleen kerran. ❤️😊

    VastaaPoista
  11. Noitarumpusukat ovat kauniit. Taidankin kaivaa lehden esille seuraavaa projektia varten.
    Tykkään suklaasta ja välillä ostan sitä kotiin kaiken varalta. Kaupassa tulee käytyä nykyään sen verran harvoin, että pahimmat suklaahimot on helppo ohittaa. Yleensä jaamme Ukkokullan kanssa karkkiherkut, jolloin syyllisyyskin puolittuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekaa kertaa lehteä selatessa, ei minulle syntynyt mitään inspiraatioita. Sattumalta päädyin selailemaan lehteä uudelleen ja siitä se sitten lähti. Aika oli ilmeisesti otollisempi :)
      Minun ei oikein koskaan tee mieli karkkeja, vaan mieluummin suklaata. Jätskiäkin meillä menee ihan kiitettävästi ;) Toisaalta suklaalevyn jälkeen ei ihan heti tee mieli suklaata uudelleen...

      Poista
  12. Erikoisen kauniit sukat!,
    Noitarumpu,Hyvä sillä voit koputtaa (rummuttaa)...meille asti P I T K Ä N ja hyvän kevään ,sadetta kohtalaisesti,aurinkoa riittävästi ja tuulta vilpoisaa väliin.
    Kiitän jo etukäteen! 👍
    (ja jos toteen käy ,loppuu sää ohjelmien katselu)
    Vai mihinkäs meinasit noitarumpu käyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuli niin monta tarkkaa toivetta, että pitää hetken miettiä, mitenkä se rummutus tuossa kohtaa menikään ;D Täytynee ottaa salaiset osiot rummun alta käyttöön. Asiaa lueskellessani päälyspuolen näkivät kaikki, mutta rummun alla oli shamaanin omia taikakaluja piilossa. Toimisiko ehkä sateenvarjo tai kumisaappaat...
      Rumpu on ollut lasten leluna. Meillä on laatikko, jossa on kaikenlaisia, osin omatehtyjäkin rytmisoittimia lasten käyttöön. Pitäisikin oikein joskus kaivaa ne esiin, kun mies on tehnyt niin hienoja kalkattimia ja kilistimiä.

      Poista
  13. Hienot sukat!
    Yritän vähentää radikaalisti kaiken herkun syömistä. On se vaikeaa :( Suorastaan riudun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli alkuvuodeta tuo sama tilanne. Olen yrittänyt vähän keventää elämää, kun tuo selkäkipu oli niin ikävä ja tuntui että vaatteetkin puristaa. Nyt olen tuossa riutumisvaiheessa, joka alkaa välillä vähän repeilemään ;) Ajattelen, että jos syö kerralla oikein kunnolla, niin sitten ei ehkä hetkeen tee mieli? Minkä pituinen se hetki sitten aina onkaan ;D

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Ehkä nämä rummut on noiduttu jo valmiiksi vaikuttamaan turisteihin. Ainakin minä hypnotisoiduin ostamaan tämän aikanani.
      Tän sukkamallin kauneus valkeni oikeastaan vasta toteuttaessa, kuva ei anna täyttä kuvaa pinnasta.

      Poista
  15. Hienot sukat ja todellakin kannattaa neuloa toinenkin pari samalla mallilla.
    Voi Merriä, miten suloisen keskittyneenä tutkii tuota noitarumpua. Hyvä, että sai luvalla tutkia kunnolla ja leikkiäkin noin mielenkiintoisella esineellä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä malli ehdottomasti jää korvan taakse odottelemaan toisintoa :)
      Vaikka Merri on ollut meidän ilona jo 3 vuotta, löytyy täältä vieläkin asioita, joita se ei ole päässyt haistelemaan ollenkaan. Tää taisi olla yksi niistä :) Oisko ollu kuitenkin sitä poronhajua.

      Poista
  16. Lapin taikaa.
    Kisuliinia katsoessa alkoi soimaan laulu " ai ai veitikkaa ei saa langoilla leikkiä...
    Ihanat katseen vangitsijat on sukat.

    Anteeksi, nappasin palan suklaata suuhuni.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri ei onneksi paljon langoista piittaa. Aika rauhassa saa neuloa sen lähellä. Puikot kyllä kiinnostavat, etenkin jos sattuu tippumaan.
      Minulle tuli vielä mieleen se Joulupukki ja noitarumpu -elokuva ja sen tunnusmusiikki :)
      Ei haittaa, minulla on jo uutta ;D Nyt on Famia, eli olen siirtynyt pienempiin annoksiin.

      Poista
  17. Hih, minä ostan aina suklaalevyjä "ukkelille". :-) Minua hirvittää tämä pääsiäisen aika, kun ne töhnämunat (vai mitä ne pehmeätäytteiset munat nyt ovat nimeltään) ovat taas ilmestyneet kauppoihin. Tänään jo huomasin seisovani niiden edessä, mutta onneksi jalat lähtivät kipittämään eri suuntaan, vaikka pää jäikin unelmoimaan töhnämunakennojen eteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iik! Töhnämunia en ollut muistanutkaan! Enkä kyllä ehkä koskaan syönytkään..vielä :) Minun pää meni nyt kauppaan, toivottavasti jalat ja käsi eivät seuraa ihan heti ;D

      Poista
  18. Upeuksien upeudet nuo sukat ja ihana tuo rumpu. Merrikin taitaa kovasti tykätä porontuoksusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli paljon yksinkertaisemmin toteutettavissa, kuin nuo aiemmat, mutta tykkään näistä silti enemmän.
      Merri kun näkisi tuon poron ilmielävänä, niin voisi vähän häntä pörhöttyä, eikä tekis enää mieli sarvenpäätä imeskellä ;D

      Poista
  19. No onpas hienot sukat. Itse täällä opettelen vasta kunnon kantapäätä tekemään.....ja iän puolesta kyllä luulisi, että osaan jo kantapään kutoa, mutta enpä osaa...:)
    Suklaa vaan on niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on aina äiti ja mummo tehneet sukat, eikä minulla ole ollut tarvetta tehdä niitä.neuloin aikanaan paljon villapaitoja ja tein muita käsitöitä, kunnes heräsi innostus tähän sukkahommaan. Kouluaikainen sukkaprojekti ja kantapää muistuivat mieleen vain hämärästi. Eka yritys meni aivan pyllylleen. Sain sitten kädestäpitäen ohjausta ja nykyään menee jo aika suvereenisti. Joissain ohjeissa on jotain erikoisia kantapäitä, mitä ei aina tajua. Myös varpaista aloitettujen kantapäät on minusta vähän ongelmallisia.
      Niinhän tässä kävi, että suklaanhimo on ikuinen. Nyt on jo uudet suklaahaasteet menossa ;D

      Poista
  20. Superkauniit sukat <3 Kyllä sitä pitää pikkuisen suklaatia välillä olla <3 Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuisen suklaatia on aika ailahteleva käsite ;) Oikein pienestä määrästä tulee vain vihaiseksi ;D Minulla on tuon suklaan suhteen aika on -off -asenne, kun ei oikein pysy kohtuudessa. Sitten ei auta muu, kuin täyslakko.
      Tuon sukkalehden sukat on olleet yht´äkkiä kovin inspiroivia. Liekö kyse taas jostain pakkomielteestäni, kun tuli se älytön ajatus tehdä kaikki lehden sukat ;D Tällä hetkellä ei ole oikein muutakaan neulomista ohjelmassa, joten lienee ihan sama, mitä tekee. :)

      Poista
  21. Vastaukset
    1. Tää on minustakin hieno malli. Tulee varmaan tehtyä vielä toisekin joskus. Värikin osui nappiin.

      Poista
  22. Piti tulla vielä kurkkaamaan noitarumpujasi

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!