sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Selvä kevään merkki

Lämpötila on kivunnut nollan yläpuolelle ja ulkona tarkenee taas olla.  Pitkä istuminen jäykistää lihaksia, joita pitää välillä venytellä. Olen nähnyt, että mammakin tekee usein näin.  Tätä liikettä minun on salaa harjoiteltava, että pääsen kesäkuntoon. Noin! Vatsa sisään, rinta ulos!
Jos luulette, että minulla ei ole enää häntää (ei näy kuvassa), niin olette väärässä. Se on tällä hetkellä käännetty takavasemmalle. Näitä toistoja kannattaa tehdä aina 10 peräkkäin. 


Jokohan tässä malttaisi mennä sisälle... johan tässä on kytättykin valuvia vesiä ja lumia.  Se onkin kuulkaas ihan maagista katsottavaa! Selvä kevään merkki!  Autojen päältä lumet ovat jo tippuneet, niiden tuijottelussa ei ole enää mitään hupia, mutta terassin katolta vielä valuu!

 

Ja taas! Nyt en nähnyt, kun katsoin väärään suuntaan! Pahus!


Ei tässä mihinkään sisään vielä malta mennä. Hieman venyttelyä ja takaisin päivystysasemiin. 
Minulta ei vielä ole alkanut tämä talviturkki ohentua, vaikka mamma onkin minua jo kammannut.  Kampaajalla oleminen on ihanaa. Kyllä se sopii meille pojillekin! Eihän minulla tässä muuta ihmeempää. Tulin vaan ilmoittamaan, että kevät on tulossa! 

Tarkkailkaahan räystäitä! 

Terveisin ystävänne Merri


43 kommenttia:

 1. Ohh I love your post Sartsa!
  It always makes me so happy to come home to your place.And relaxed.
  Those little words you say may not seem important, but can mean very much for the other human well beeing:)I also need that gym extending "stomach in chest forward " hih hih We are strong and brave I say every day!

  Merri is a very talented and beautiful cat.We have much to learn from cats :)

  Wish you a happy sunday from snowy west coast of Norway!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I´m glad we can make someone happy :) We love all those comments, we get, thank you :)
   For example we can learn to sharpen our nails, look straight to someones eyes, when we have done something weird, we can go to sleep, while others make alla the hard work ;D
   The weather was quite slushy, when I drove my way from the patient to the other patient. Funny, that my job is jumping into car and away from my car. When you do it 20 times a day, you won´t know either you go or come ;D But now I have two days off! Wow!
   Have a nice, new week!

   Poista
 2. Venyttely ja jumppa on tärkeää! Pitää itsekin pian ryhdistäytyä että pääsee vastaanottamaan kevättä ulos! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuverryttely ja -lepo on myös tärkeää. Minäkin olen mm. imenyt lämpöä varastoon, maaten ilmalämpöpumpun alla. Nyt on ihan mahtavat tippukelit! t. Merri

   Poista
 3. Upea olento. Taidanpa ottaa oppia ja venytellä oikein kunnolla jotta vetristyn.

  Juu, häntä on tallella. Ja kaunis häntä onkin. 🐈

  Räystäät - kiitos varoituksesta. Olen kuullut että ne tippuvat keväällä. Yritän väistää että eivät tipu päähän. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole nyt vaan varovainen, ettei ne räystäät putoa niskaan. Siinä voi käydä isokin haaveri ;D
   Venyttely on kissoille kuin toinen luonto. Naurattaa, kun mamma yrittää samaa...
   t: Merri

   Poista
 4. Täällä sataa vuoron perään vettä ja lumiräntää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumiräntää on tullut täälläkin vähän iltauvoron aikana. Lämmön puolella kuitenkin asteet ja näkee ihan selvästi, että joissain kohtiin on lumiki jo alkanut tehdä tietä hiekalle ja asfaltille.

   Poista
 5. Kiitos kevääntuloilmoituksesta Merri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Kruunuvuokko! Sinulla on varmasti jo monta kukkapenkkisuunnitelmaa. Minäkin odotan innolla, että mamman kukkapenkit sulavat, että pääsen tonkimaan t: Merri

   Poista
 6. Olet tosi notkea ja komea kollipoika! Venytysohjeitasi seuraten taidan minäkin pitää nyt pienen ruutupaussin. Tulehan taas "langoille". Mukavaa kevättä sinulle Merri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on tuota painoa taas kertynyt, mutta se on tietenkin paksun turkin takia.. Kesällä laihdun varmasti ihan rantakuntoon. Veteen en kyllä mene, ellen sitten vahingossa..
   Mukavaa paussia sinulle. Otahan pienet venyttelyt! t:Merri

   Poista
 7. Mahtavaa Merri ettei ole enään niin kylmää, ja pääset ulos venyttelemään.Olet kyllä komea kissapoika:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kulki tuo ulkona viihtymisen raja tuossa nollassa asteessa. Tipahtelevat asiat on ihan vastustamattomia! Mitenkäs siellä? Tipahteleeko mitään? Aikansa kun tuijottelee, niin varmasti jotain tipahtaa. t: Merri

   Poista
 8. Voi upeus mitä kuvia Merristä!! Tämähän on kuin hänen mallikansio!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole oikein kiinnostunut noista Catwalkeista ja malleista. Minusta sisäinen kauneus on tärkeintä. Etenkin vatsan sisäinen. t: Merri

   Poista
 9. Oi, jäykistymistä oon huomannut, vaikka sen kissa olekaan. Jännää että sielläkin on sellaista, vaikka hyvin näyttää jumppa sujuvan :) Taas tipahtaa taivaalta räntää, pysyttelehän kuivana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä pihalta minä taas huutelen! Kiitos vaan kommentista :)

   Poista
 10. Hyvä jumppapatistus venyttelyihin itse kellekin. Kevään tulon seuraaminen pisara kerrallaan on kieltämättä kiehtovaa T: Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pisarassa on sen kaiken ydin! Keskitytään vaan olennaiseen. T: Merri

   Poista
 11. Kevään tuntua on myös täällä ainakin tänään ♥️

  Kevätterkkuja ihanalle Merri-kissalle ♥️ - Suvi -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä jatkuu hieno vedentipahtelukeli! Aurinko ei kyllä tänään paista. t: Merri

   Poista
 12. JEE! Ihana Merri ja huiket kuvat/tekstit. Ilo lukea kiitos!
  Nuo kissojen linjakkaat venytykset,liikkeet ja ilmeet ovat niin parasta.
  Ihanaa kevät fiilis tästä se taas jatkuu...
  Täälläkin ollut lämpö asteiden puolella ja linnut visertää. Yöllä jänis jussikka oli ravannut pitkin pihaan,kamera oli sitä yöllä kuvannut,silläkin oli kevättä rinnoissa.
  Aurinkoa viikkoosi ja Merille ihania oleiluita ulkosalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä näin sellasen videopätkän, että auto oli joutunu pysähtymään, kun 2 jänistä veti pitkän kaavan mukaan kunnon nyrkkeilyottelua ;D
   Kevät on nyt jotenkin seisovassa vaiheessa. Näkee, että sulamista tapahtuu, mutta ei kuitenkaan kovin nopeasti.
   Kissoilla (ja muillakin eläimillä) on valtavasti ilmeitä, esim. "rakastan sinua-hymyily", "älä häiritse, yritän keskittyä", "Ootko siis tosissasi tota mieltä??".
   Minulla on nyt ihan päivät sekaisin, kun olen kahdella vapaalla viikonlopun töiden jälkeen. Äsken ihmettelin, onko nokisutarikin liikkeellä viikonloppuisin ;D Huomenna siirryn varmaan maanantaihin, kun on taas työpäivä. On kyllä ihmeellistä, miten lapsuudesta opittu koulun työrytmi on jäänyt selkäytimeen.
   Tipputiistaita sinulle!

   Poista
  2. Hih oli varmaa hauska se video😂
   Totta itsellänikin menee niin päivät sekasin ,kun tämän jalka leikkuun toipilas aikaa vietän kotona,niin välillä on päivät niin sekasin täälläkin🙈.
   Jännä tämä kevään tulo tänään oli niin keväisen näköistä Tampereella ,kun minulla oli siellä leikkaavan lääkärin kontrolli aika. Kun tunnin verran meille ajeltiin niin kyllä täälläpäin vaan on lunta älyttömästi. Mutta maantiet on sulat,siitäkin saa jo niin kevät fiiliksen.
   Ja meillä kissat ravaa ulos sisälle koko ajan..Ja totta eläinten ilmeet,jospa ne osaisivat puhua mitähä sieltä tulisi😄
   Mukavaa viikkoa sinulle🥰

   Poista
 13. Ihana Merri! Hyviä jumppaliikkeitä. Mukavaa viikkoa Merrille ja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Myös tuon ihmisen puolesta. Sen jumppaliikkeet eivät ole yhtään niin sulavia kuin minulla! t: Merri

   Poista
 14. "Jollain" ei ole oikein hajua mistään kevään tulosta tällä hetkellä. Saatan yllättyä sitten, kun pääsen ulos...
  Viikonalkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellä on kuule kevät jo pitkällä! Lämmintä on, eikä kukaan enää kulje pitkissä housuissa ja talvitakeissa. Kaivele sinäkin vaan ne sortsit jo sieltä kaapista ja vedät ne sitten jalkaas ennen uloslähtöä... ;D Tosin tää jekutus menee ihan pilalle, jos olet sieltä sohvan nurkasta ylettäny kattomaan ikkunasta ulos :)
   Tervehdyttävää tiistaita sinulle!

   Poista
 15. söpö kisu,hienot venyttelyt, maaliskuu on kissojen, alkaa ne kevät seremoniat, mutta ei nykyjään ole irrallaan kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkisitpä kuule meiän nurkilla nuo kissat, jotka tulee jopa minun häkin viereen irvistelemään! Siinä nousee kyllä niskavillat niin pystyyn, kuin suinkin ja hirveä mouru alkaa. En ole vieläkään kertonut ihmisille, olenko se minä, ai se irtolainen. ainakin 3 erilaista kissaa on nähty! Viime kesänä se yksi tuli lähelle, vaikka olin terassilla valjaissa! Kyllä sillä karvat sen jälkeen pöllysi! Ei ole hetkeen näkynyt... minä meinasin kyllä tukehtua siihen omaan naruuni. Onneksi oli apu lähellä.
   Kyllä niitä irtolaisia riittää täälläkin taajamassa. Naapuri yritti vielä minua syyttää, että olisi nähnyt minut pihallaan lintuja vahtimassa, mutta onneksi tajusivat itsekin, että se oli joku muu kissa.
   Kiitos söpöttelystä ;) Terveisin Merri

   Poista
 16. Voi miten suloinen jumppaaja. Melkein olisin väittänyt, että tuossa ekassa kuvassa on menossa jooga-asento 'alaspäin katsova koira', mutta taitaakin olla alaspäin katsova kissa. ;-)

  Jäin oikein lukemaan juttujasi pidemmäksi aikaa. Ihana blogi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja terkut tuolta ihmiseltäkin! Alaspäin katsova koira... Oh no! Minä kun näen naapurin Gizmon, niin se katsoo ihan muualle ja kävelee kaukaa ohi ;D t: Merri

   Poista
 17. KAmpaajalla oleminen on ihanaa, vaikka on tyttökin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun kaveri Maia tykkää kampaajalla olemisesta, mutta niiden takkujen setvimisestä se ei tykkää, kun on pitkät karvat. t :Merri

   Poista
 18. Kiitos Merri,kun muistutit,tuo "venyttelyn",,se on tarpeellinen,herätessä ja ulkona raittiissa ilmasa oiskohan vähän tehokkaampi,Katsos:)Merri me koirat-siis minä Väinö.venyttelen kans noin..emäntä yrittää samoin ..hau ``àina pyllähtää nurin,pääsee onneksi ite ylös:)`
  Räystäältä veden tippumista on mukava seurata.minäkin seuraan ja saan joskus vesinopan napattua kielenpäähän..kokeileppas sitä Merri 😺🐕
  Mukavia tarkkailuja ,sinne ulkosalle ,kevät terveiset! Merrille !ja Sartsalle
  Lähettää Väinö 🐕🤗ja emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tuo tipan nappaaminen suuhun edes tullut mieleen! Meillä kissoilla on sellainen tapa, että ensin väijytään ja sitten odotetaan tapahtuiko mitään mullistavaa ja kun ei, niin sitten vasta hyökätään. Näiden tippojen kanss ei oikein koskaan pääse hyökkäysvaiheeseen asti, mutta väijymistä on kyllä riittänyt.
   Minä testaan joskus mamman kanssa, kun se venyttelee, että saako selkää noin paljon kaarelle. Kuljen sen alta, välillä jopa häntä pystyssä. Jos osuu, niin pitää yrittää paremmin. t Merri

   Poista
 19. Ihana kevät, silloin riittää pihalla paljon seurattavaa! Olet sinä Merri vetreässä kunnossa, pitäisi ottaa oppia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli perusvenytysliikkeeni. Tästä on minulla myös paljon muunnoksia. T: Merri

   Poista
 20. Kiitos Merrille hienoista jumppaohjeista :). Kyllä noin mainiosti demonstroituja ohjeita on pakko kokeilla itsekin. Kevät huumaa ja tuo mukanaan niin paljon uusia ääniä ja tuoksuja. Nautitaan niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että kuvitetut ohjeet jäävät paremmin mieleen, myös niille, joilla on näkömuisti. T: Merri

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!