tiistai 2. maaliskuuta 2021

Vaihdetaan maisemaa

 Aurinko paistaa ja päivän lenkkeilyt tulee hoidettua kevyemmällä mielellä (ja ehkä askeleellakin). Välillä voi vaihtaa uusiin maisemiin, kun oman asuinalueen tiet on tallattu jo moneen kertaan. 

Pitkät metsien ja peltojen reunustamat hiekkatiet kutsuvat kulkemaan. 


Välillä voi ottaa selfien! 
Tästä tulee mieleen se lastenlaulu: Onko vastahasi koskaan tiellä Pitkäsääristen, tullut pitkäsääri mies ja vaimo pitkäsäärinen. 
Minä olen tässä kuvassa kuulemma ainoa, jolle on ilmestynyt pupunkorvat...


Löydettiin kesämökki! Tästähän me kunnostetaankin itsellemme kauniissa ja luonnonläheisessä paikassa oleva mökkirakennus.  Maalaismaisemat avautuvat pelloille ja taka-alalla metsä, jossa varmasti pääsee keräämään metsän satoa, kun sellainen aika tulee. 
Ehkä tässä pitäisi ensin pyytää paikalle Huvila ja Huussi, että saadaan tämä paikka oman näköiseksi!
Mies on vähään tyytyväinen ja totesi, että riittää, kun nostetaan tuo irtonainen ovi paikoilleen. 


Tähän on rakennettu junaradan ylittävä silta autoille. Sinne se menee, ylämäkeä. Oudon näköinen, kun tie on kuitenkin alun perin ollut samalla tasolla, kuin junarata. Tässä on ollut aiemmin radanylityspaikka. Vaarallisuutensa vuoksi se on nyt korvattu näin. 


Kuva tietysti latistaa näkymää, mutta kyllä tuo hieman oudon muotoinen rakennelma on. 
Kuva on otettu selkä Helsingin suuntaan päin ja kasvot Kouvolaan. 
Tie oli menosuunnassa tosi liukas paikoitellen. Aurinko lämmitti kuitenkin koko ajan ja paluumatkalla jään pinta oli sulahtanut pehmeämmäksi. Joissain tien pätkissä pilkotteli jo hiekkakin lumen alta. 


Kaukaa häämöttää talo, jossa mieheni on lapsuutensa ja osan nuoruuttakin elänyt.  Kuusiaita ympäröi rakennuksia ja tontin alareunaa. Yläosa rajoittuu metsään. Siellä on kuulemma juostu erinäisetkin kerrat ties millä asioilla.  Pihapiirissä on talon lisäksi ainakin vanha aitta, puuliiteri, saunarakennus, navetta, riihi, kun asiaa tiedustelin. 
Näin kaukaa oli välillä hankala lähteä kouluun, kun pihatiekin saattoi olla paksussa lumikerroksessa.  Bonuksena olivat maatalon touhut kotona ja naapurissa, tilaa keksiä kaikenlaisia kolttosia ja ilo erilaisista kotieläimistä, kuten ketusta, koirasta ja pupuista.  Junaradan läheisyys toi varmaan vanhemmille pelon tunteen lasten tekemisiä miettiessä. 


Tähän päivään sain taas oikein mukavan herätyksen Merrin toimesta.  Mies lähti töihin jo aikoja sitten ja Merrillä oli ilmeisesti tylsää, kun joutuu yksin olla hereillä. Pitkän työpäivän jälkeen uni olisi maittanut...  
Ensin tultiin mahan päälle kävelemään ja lopulta makaamaan. Tassut leipoo siitä peiton päältä ja alkaa pelottaa, koska menee yli peiton reunan ja osuu kynsi leukaan. Kehräyskään ei salli enää nukkua.  Kun tämäkään ei auta, ihminen ei  nouse ylös, otetaan jykevämmät otteet. Äkkihyökkäys jalkoihin peiton alle. Argh!  Lempeä aamuherätys on ohi ja uni katoaa silmistä kerta heitolla. 
Päästiinpä nyt sitten aamukahville taas tähänkin päivään. 
Ai miten niin kahville?? Ruokaa kuppiin ja nopeasti!
Alakuva osoittaa, mitä käy, jos ei toimita nopeasti. Kissa tuupertuu ja masentuu ja menettää kaiken toivonsa jäädä henkiin tässä hidastelussa. 


 Makoisaa maaliskuuta! 

30 kommenttia:

 1. Ei voi nauramatta kattoa Merri-riepua, henki melkein lähtee, kun ei saa ajoissa ruokaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa Merrin mielipide käy hyvin ilmi ja vain kovettunut sydäminen voi tuota katsella reagoimatta ;D

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Mutta se mökki!? Kävittekö sisällä? Minä olisin kahlannut kurkkimaan. Mielikuvitukseni lähtee helposti laukkaan jo pelkän kuvan kautta, kiitos!
  Aurinkoista päivää!🌞
  (..heille, jotka pääsevät siitä ulkona nauttimaan,grr..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä huvittanut täyttää nilkkapituisia talvilenkkareita lumella lenkin alkuvaiheessa ;) Lapsena kyllä kiinnosti kaikki vanhat ja hylätyt rakennukset ja kellarit. Kerran jäätiin oikein kunnolla kiikkiin, kun oltiin tutkimassa hylättyä navettaa, joka ei sitten ollutkaan ihan hylätty ;D
   Voi sinua reppanaa. Nilkka voi olla aika pitkään arka. Kyllä siä kuitenkin ulos pääset jo jonkin ajan päästä, kun maltat varttua. Pyydä Tupoa kantamaan ;D

   Poista
 3. Kun itse istuu päivän valoisan ajan työhuoneessa, on ihana lukea tauon piristykseksi kuvausta aurinkoisen päivän kävelyretkestä. Kiitos! T: saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallinen kävelykin saa innostumaan, kun aurinko paistaa ja keli on mitä mainioin.

   Poista
 4. Kiitos,ihanasta ,hymyä huuleen tuovasta tarinasta.
  Siis ihana pikku mökki,,vain pientä viimeistelyä,kuten tuo ovi...🤣
  ..sitä Lotto voittoa ootellessa,,,haaveilen kesämökistä jossa hyväkuntoinen ISO KIVINAVETTA :)
  Tuo alakuvan talo on jo HUVILA! ,kauniine erikoisineen kattoineen,aivan varmasti junanrata ollut turhankin lähellä,poijan viikareiden metkuille:)
  ja paras nauru-hetki...
  siis ei voi olla totta ...viimeiset voimat Merri käyttää ..odottaessaan aamupalaa...
  Tuo herätys tapakin kertoo Merrin käärineen teidät häntänsä ympärille ..😻
  Väinö kun herättää,,juoksee hullunlailla ja pukkaa nukkuvaa möykkyä,kuonollaan.siinä isompikin ihminen säpsähtää,,jos täysissä unessa,sen veran kova tönäsy;)),,,

  Kiitos!🌞😊
  Samoin Teille !😻😋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa vasemmalla olisi jonkinlaisen avoterassin paikka, paitsi jos laittaa ikkunat kuntoon ja muuttaa sen lämpimäksi tilaksi. Viereen voisi Huvila ja Huussi -porukat rakentaa sellaisen komean grillausalueen tai jotain.
   Mitäs sinne kivinavettaan tulisi? Näin muuten toisella lenkillä sellaisenkin ihmeen, että vanha navetta, jossa oli risoja ikkunoita tai laudoitettuja, oli saanut uudet, puiset ikkunaluukut. Jokaiseen oli maalattu valkoisella joku hieno hahmo! Se oli upean yhteneväinen ja taiteellinen.
   Tänään oli herätys useassa otteessa, kun ihminen ei meinannut millään havahtua horteesta. Eilen iltavuoron jälkeen tuli valvottua vähän turhan myöhään telkun ja neuleen ääressä.
   Hetken mietittyäni, mikä päivä nyt onkaan, toivotan keinuvaa keskiviikkoa!

   Poista
 5. Nyt onkin ollut hyvät ja osin aurinkoisetkin ulkoilu- ja lenkkeilysäät.
  Kivat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se enemmän houkuttaa lenkille, kuin vesisadekelit :) Hirveän liukasta vaan on paikoitellen. Töissäkin, kun iltavuorossa hiippailee asiakkaalta toiselle, saa koko ajan varoa, ettei pimeissä liukastu. Moni työkaveri onkin jo pyllähtänyt.

   Poista
 6. Junasilta tuo elävästi mieleen Toijalan asemanseudun. Sikäläistä siltaa ylitettiin rata matkalla kouluun. Siihen ei saanut äädä norkoilemaan. Muuten tuli satikutia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos itellä ois ollu junarata lähellä lasten ollessa pieniä, ois koko ajan ollu pelko persuuksissa.
   Tuosta sinun kommentista taas tuli mieleen laulajasuosikkini A.Sirkesalo, joka lauloi, että Toijalan takana ei ole paljon mitään. Pitääkö tuo paikkaansa?

   Poista
 7. Kiva postaus, ja kiva oli olla mukana kierroksella virtuaalisesti. Hauska tuo kuva teistä, pitkästä pariskunnasta;D
  Ja mukavaa on lenkkeillä kun aurinko paistaa.
  Hauska Merri, tuo mieleen edesmenneen Otto kissani, jolla myös oli samantapaisia tapoja;D Rapsutuksia Merrille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaat kuvat tulee aina hetkellisestä oivalluksesta, kuten tuo varjokuva ;D
   Kotikonnut on jo tulleet niin tutuiksi, että muualla on paljon kivempi kävellä, eikä huomaa matkankaan kulumista, kun on erilaista kateltavaa, olkoonkin se sitten vain peltoja ja metsiä :)
   Taitaa kissoilla olla oma "näin toimit ihmisten kanssa" -koodisto sisäänrakennettuna ;)

   Poista
 8. Maisemanvaihdos tekee hyvää sielulle. Pitkillä kintuilla ehtii nopeammin.
  Kissahyökkäys, vaativa seuralainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että jos tuijottelee aina peltoja ja metsiä, onko taajama-alueen kiertely mielenkiintoista, ehkä?
   Merriä voi nutuuttaa vaikka kuinka ja painaa pään sen pehmoiseen vatsaan ja ties mitä, eikä se koskaan raavi eikä pure. Mutta tämä peiton alta kynsiminen on sen intohimo ollut pennusta asti. Se ei kai voi sille mitään ;D

   Poista
 9. Ihana Merri ♥
  Teillä on ollut upea ulkoilusää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsena meillä ei ollut koskaan mitään eläimiä, vaikka olisin halunnut. Miehen kanssa muutettiin yksiin ja otettiin Misu -kissa, joka olikin meillä jonkun 5 vuotta. Lapsilla ilmeni allergiaa ja jouduttiin antamaan kissa pois. Se oli kamalan surullista. Nyt lapset on aikuisia ja yht´äkkiä kaikilla on kissoja! Mekin sitten otettiin Merri ja se onkin niin mukava kissapoika, että oksat pois. Lemmikistä on valtavasti iloa. Toivottavasti meistäkin sille ;D

   Poista
 10. Huvila ja Huussi, totta vieköön! Olen ehkä nähnyt pari jaksoa ja lukenut kritiikkiä. Mutta jos ei Huvila ja Huussi saa jotain aikaiseksi, niin kuka muu sitten? Ihania kuvia. Mä olen viimeksi hiihtänyt joskus 90-luvulla ja silloin oli niin kohtelias seuralainen, että kiinnitti mun suksen siteet. Kyllä mielessä käy, että suksille pitäisi päästä, mutta ei ihan lähitienoilla onnistu.

  Kiitos tästä postauksesta. Mun syömmessä alkoi soida blues. Mikä se tässä elämässä onkaan tärkeää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kuka muu sitten? Ehkä Kotoisa -ohjelma ;D
   Pelloilla hiihtely olis minustakin mukavaa. Vielä jos asuis sen pellon vieressä, että lähtis vaan siitä omasta pihasta. Meillä on parin kivenheiton päässä yleiset peltolatuset, mutta sinne on selkeästi liian pitkä matka. Etenkin kun ensin joutuu kävellä vähän matkaa ja sitten vasta pääsee suksille ;) olis kiva vaan itse tehdä omat latusensa, kuten joskus jäälle. Jäähiihto on kyllä vähän pelottavaa, kun jää nitisee ja natisee alla.
   Yritetään nauttia hetkestä!

   Poista
 11. Ihana postaus. Kai Merri selvisi tuosta kurjuudestaan. Ihanaa, että aurinko jo paistaa ja kevät tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri kokee äkkiparantumisen, kun ihminen kävelee kohti kaappia, jossa sen ruokaa säilytetään ;D

   Poista
 12. Oi ihanat maisemat ja kuvat! Maalais maiseman kauneutta. Ihana se pikku vanha mökki,kukahan siellä on asunut ja millainen tarina pikku mökillä onkaan. Varjokuvat ovat ihan huippuja. Yksi kuva oli kun täältä meiltä päin kaarteva tie ja metsä. Täällä maalaisseudulla näyttää juuri tuolta. Ihana Merri sitten loppujen lopuksi tyytyväinen.
  Kiitos hyvästä kysymyksestä Singerin vuosiluvusta,päivitin postaukseeni sarjanumeron niin etsin vielä sen mukaan tietoa,ehkä se masiina on n. 1906 vuodelta.
  Mukavaa viikkoa sinulle ja ihania ulkoilu hetkia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneus piilee hetkessä, eikä sitä aina osaa pysähtyä katsomaan. Mökki näyttää joltain saunamökiltä. Siitä voi kai sitten pulahtaan heinäpeltoon pyörimään ;)
   Jälleen uusi päivä on aloitettu tällaisella herätyksellä. Poikkeuksena että tänään on kokonaan vapaapäivä :D

   Poista
 13. Ihana postaus! Välillä on hyvä vaihtaa maisemaa :) Meillä on ensi viikolla hiihtoloma ja maiseman vaihdos tekisi hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhojen maisemien juttuihin on silmä ehtinyt jo tottua, eikä niissä näe enää asioita samalla tavalla.
   Minä en tiedä enää hiihtolomista mitään, kun ei ole lapsia talossa ja omat lomatkin on missä milloinkin. Taitaa olla huhtikuussa yksi talvilomaviikko vielä tulossa :)

   Poista
 14. Ihana aurinkoinen sää retkeilijöillä! Pitäähän sitä piiitkän yön jälkeen saada nopsasti ruokaa, mieli siinä menee matalaksi ja jalat veltoiksi!!! Meijän kissat kuulevat nukkuessaanki, jos avaat laatikon, missä on RUOKAA!!
  Ja toisen ruoka on aina parempaa kuin oma ruoka pikkukissan mielestä. Vaikka tarjoaisi samaa ruokaa molemmille:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Merrin ruokakaapissa kaikenlaista muutakin tavaraa, mm. huiluni. Tilanne: avaan kaapin oven, kissa juoksee paikalle. Otan huilun, seuraa epäilevä katse. Avaan kotelon päälipussin vetoketjun, nyt jo erittäin syyttävä katse ja seuraavaksi juostaan häntä suorana muualle ;)
   Kyllähän sitä itelläkin on aamuisin kiire kahvin keittoon, että heräilee kunnolla :)

   Poista
 15. Merri osaa kaikki herättäjän keinot. Palvelija nousee vikkelästi sängystä, kun vähän antaa kynsillä apuja.
  Hieno kesämökki. Eipä tuo muuta kohennusta tarvitse, kuin oven noston paikalleen. Ilmastointikin hoituu ihan automaattisesti. Ja ympärillä on sitä ihanaa vanhaa harmaata lautaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pintamateriaali ei tosiaan päässytkään vielä tarkastelun alle :) Ei ole myöskään liian tiiviisti rakennettu, ei pelkoa homeesta.
   Hyvää viikonloppua!

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!