torstai 25. maaliskuuta 2021

Lehtikatsaus

 Tämä ei ole mainos sen enempää kuin mikään muukaan. Ompahan vaan minun omien tykkäysteni summa tästä kyseisestä lehdestä. 

 
Ensimmäisenä silmään osuivat nämä sukat, ehkä pääasiassa tuon värityksensä ansiosta. Karamellinen väritys syntyy Louhetar -langasta.  Ohjesivulta kurkattuna puikkokooksi suositellaan kolmosta, joten vastannee Nallen vahvuutta. 
Kesään sopivat villasukat, jos näin voi sanoa. 😉 Itse käytän villasukkia,  (neulottuja sukkia) kesälläkin silloin tällöin. 


Jostain syystä tuollainen liehuhelmainen, pitkä villatakki kiehtoo minua tässäkin lehdessä. Tämäkään ei ole kovin ohut. Voisin kuvitella tuollaista pitäväni, mutta en varmaankaan jaksaisi sitä neuloa. 
Oikealla oleva kuva on vain siksi, että villatakki on niin upea! Eläköön kaikki silmukoijat! Tässä sitä olisi haastetta.  Muuten tuo on vähän aamutakkimainen. Ehkä se on sellaiseksi tarkoitettukin?  Itse en käytä aamutakkia. Käytätkö sinä?


Lehdessä oli viime syksynä sukkien suunnittelukilpailu. Tarkoituksena oli käyttää raitalankoja uudella tavalla.  Vasemmalla A-K Nissin kauniit kirjoneulesukat.  Oikealla  M Rinteen palmikkosukat.  Kolmikossa oli vielä yhdet, jotka puuttuvat kuvasta.  Etenkin nuo vasemmanpuoleiset näyttävät siltä, että haluaisin neuloa tuollaiset. 


Erikoismaininnan saaneet K Mäkelän joogasukat ovat jännittävät! 
 
Nyt on suunnittelukilpailu kaarrokeneuleesta avoimena, joten mars osallistumaan suunnittelijat! 


Nämä kämmekkäät ovat jotenkin viehkot. Voisin kuvitella jopa tekeväni tälläiset joskus. Lanka on Venlaa, joten tuntumakin on varmaan ohkaisuudessaan mukava. 


Paitsi että tämä nassikka on veikeän näköinen, on hänellä päällään kivan näköinen neule. Olen monesti suunnitellut neulovani jotain vauvaneuleita varastoon. Sieltä voisi sitten valita lahjan, jos joku tuttava saa perheenlisäystä.  Ehkä tämä on silti vähän tyttömäinen. Poikavauvalle pitäisi keksiä sitten jotain muuta. 


Tässäpä aivan hurmaava huivi! Kyseessä on sama lanka, josta tein aiemmin sen villatakin. Tuntuma on siis erityisen miellyttävä ihoa vasten. Minulle jäi vielä lankoja. Pitänee punnita ne ja katsoa, saisiko tällaisen aikaiseksi.  Pitäisi kyllä tehdä huivien inventaario ja laittaa osa taas pois.  Hirveän harvoin tulee mitään huivia pidettyä, jos ei ota lukuun sitä jokapäiväistä mustaa huiviani 😅


Lehti kertoo, että Novitalla on kesän aikana kampanja, #kokokansaneuloo. Tarkoituksena on innostaa kaikki neulomaan ihan mitä vaan ja julkaisemaan kuvansa tai työnsä somekanavalla. 
Lehdessä on myös koko aukeamallinen kysymyksiä ja vastauksia usein kysytyistä laatuun yms. liittyvistä aiheista. Vastaus löytyy mm. solmuihin, kerän painoon, hajuun, langan paksuuteen.  

Emäntä katselee vaan neulelehteä, eikä jatka siivousta! Merrin täytyy vahtia imuria, että se ei lähde yksin liikkeelle. Emäntä kyllä tietää, että ei se yksin liiku, ei sitten millään... 


Torstai on toivoa täynnä! Sitä toivottelen teille kaikille !

27 kommenttia:

  1. Ihan ovat vaahtokarkin väriset ne ensimmäiset sukat, MUTTA ne perhoset!!! En pidä vihreä-keltaisesta "taustasta" eikä minulla varmaan tulisi tuollaisia käytettyäkään, mutta ne perhoset 'puhuttelevat'. Olen ostanut joskus "sata vuotta" sitten valkoisen pitkän villatakin enkä muista, että olisin koskaan käyttänyt sitä. Kaapissa lojuu muiden käyttämättä jääneiden kanssa. Kunhan tämä nilkka...
    Merrille terveisiä, ettei täälläkään ole imuri hetkeen liikkunut!
    Torstaipäivää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään noista väreistä niin tykkää, enkä myöskään joogaa 😁 Toteutus oli kuitenkin aika vekkuli noissa. Eikös sinulla ollukin tuo perhosaihe vähän tapetilla äskettäin 🦋
      Minulla on muutama pitkä villatakki, ohuempia, kaupasta ostettuja. Tykkään niistä ja käytän etenkin kesemmällä. Paksulla ei varmaan olisi käyttöä.

      Poista
  2. Novita lehdessä näyttää olevan paljon mielenkiintoisia neuleita. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monta muutakin on, mutta nää tarttui minun "haaviin" 🤓

      Poista
  3. Minä olen lopettanut kaikkien käsityölehtien tilaamisen kun ovat niin mahdottoman kalliita ja käyn kirjastossa lukemassa niitä ilmaiseksi. Nyt näyttää Novitallakin olevan aika uusia malleja, vaikka yleensä on vuodesta toiseen ne samat mallit vain vähän eri langasta tehtynä. Nuo joogasukat ovat kyllä erikoiset ja hauskat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tulee vain tämä. Joskus ostan jonkun yksittäisen.
      Samantyyliset vaatteet pyörii kaikkialla. Joku keksii vain välillä vähän uutta jujua. Joskus se uutuus on vain väri :)
      Sukkia katsellessa tulee mieleen, josko kuitenkin pitäis kokeilla joogaa ;D Ihan vaan sukkien tähden.

      Poista
    2. Suden kanssa samaa mieltä lehtien kalleudesta. Onneksi on kirjastot. Ja netti. Ja sinä, joka vilauttelet, missä mennään ;)

      Poista
  4. Onpas paljon kaikkea ihanaa neulomus malleja lehdessä. Oletko päättänyt mitä kivaa teet,kun noin paljon kaikkea ihanaa tarjolla?
    Hih Ihana Merri,odottaa jo imuriin tarttujaa. Arvaa meillä Lulu pelkää niin tuota kapistusta,että kun vilauksenkin näkee niin lujaa piiloon. Otto taasen ei välitä nukkuisi vaikka imurin päälläkin.
    Aurinkoa loppuviikkoosi ja viikonloppuusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta lehdestä tekis mieli kokeilla noita punavalkeita sukkia. Tosin tämäkin vasta kaukana suunnittelun asteella. Useimmiten en tee mitään, mutta joku malli jää kummittelemaan mieleen, kunnes törmään siihen uudelleen. Eri kotsamalla samoista lehdistä löytyy aina jotain uutta kulmaa, mitä ei aiemmin ole edes ajatellut. Niin kuin nyt tää sukkalehti, josta en tunnu enää pääsevän irti. ;D
      Merri ei pelkää imuria, ellen sitten ihan työnnä sitä nenän eteen. Enemmänkin sitä tietysti silloin ärsyttää. Eikä se metelikään sen mieleen oikein ole. Moppi on enemmänkin sen mieleen, kun ne räpäleet lentelee edes takaisin ;D

      Poista
  5. Hah hah den katten din og støvsugeren!!Hih hih Hater hater støvsugeren!!!!

    Jeg liker veldig godt dine sokker spesielt de første Nydelige!Ja jeg bruker sokker hele året..Har til og med sengesokker hihi hihi

    Du er virkelig flink og kreativ.Det lille barnet og den jakken !Så flott!


    Her i Norge er slike sokker veldig populære akuratt nå men de ser vanskelig ut for meg
    https://www.ravelry.com/patterns/library/perlesokker

    Ønsker deg en fin helg og snart er det PÅSKE!Gleder oss :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri is not willing to do his housework, allthoug I promised to give him some more celicacies! Is it right or wrong??
      The joy of knitting is also to watch pictures of the models, allthough you will do none of them ;D those red and white socks are beautiful.
      I am not surprised, that those socks (perlesocker) are so popular. They are very beautifull, including many different patterns.
      Have a very nice weekend! I have to do only 1 day at work and then the next day at work is Monday. So free weekend!

      Poista
  6. Onpas upea, pitkä neuletakki, kimonotyyppinen. Minä kyllä pidän aamutakkia, kun herään ennen muuta perhettä ja puen vasta vähän myöhemmin. Aamutakki päällä voi hiippailla hakemaan aamun lehteä laatikosta ja jopa tehdä lumitöitä talvipimeällä. Nämä sinun lehtikatsauksesi ovat vaarallisia, tulee mielitekoja yhteen ja toiseen ohjeeseen. Tuo huivi on kyllä kaunis. T:Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin tilapäisessä mielenhäiriössä ihanan aamutakin muutama vuosi sitten, mutta siellä se kaapissa roikkuu... :) Ei vaan tunnu olevan käyttöä.
      Kuvia on kiva katsella, mutta toteutuksen asteelle pääsee harvemmin. Tuo huivi ja nuo punavalkoiset sukat on kyllä ihanat.

      Poista
  7. Ompa vain komeita sukkia ja muita neuleita, pisteenä iin päällä joogasukat. Miten hienot!! En kyllä ite tuollaisia tarvitse mutta ihailla kyllä voi!! Merri ihmettelee kuinka imurointi keskeytyi ;-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin tosiaan, että pitäiskö tuo jooga kuitenkin aloittaa, niin pääsis tuollaiset sukat neulomaan ;D
      Merri ihmettelee jatkuvasti jotain täällä talossa. Nyt se ihmettelee ulkona terassilla "jotain". Kököttänyt jo puoli tuntia yhdessä ja samassa paikassa ;)

      Poista
  8. Upeita neulekuvia lehdessä, ja nuo sukat aivan ihania:) Osaispa tehdä sellaisia, tai sukkia ylipäänsä.
    Merri:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi osaa yhtä ja toinen toista :) Jos oikein kovasti mieli tekee, niin voi oppia jotain itselle vierasta.
      Merri osaa poseerata, vaikka se ei ehkä itse sitä tiedäkään ;D

      Poista
  9. Voi Merri söpönaama ♥
    Se on muuten kumma, kun siitä ei huusholli ala puhdistua, että ottaa imurin keskelle lattiaa.
    Onpa ihania neuleohjeita! Voi hitsinpitsi. Juuri äsken tuli kauppareissulta Nauvosta, enkä vilkaissutkaan lehtihyllyjä (koska en ole ehtinyt avata edellisiäkään). Pitää yrittää muistaa tuo lehti seuraavaa reissua varten... Nuo kämmekkäät etenkin hurmaavat täysin, sen mitä Merriltä jäi huomiokykyä yli.
    Ostin muuten pari suklaalevyä ja monta mignonmunaa, ja niiden tulee riittää pari viikkoa, kunnes taas menen kauppaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitikö nuo suklaat nyt ottaa taas puheeksi?? Yritän päästä niiden suhteen offline -tilaan ;D Töissä oli pomo yht´äkkiä tuonut 5 isoa suklaalevyä ja leväyttänyt ne auki pöydälle! Eilen oli yhden asiakkaan omainen lähettänyt LAATIKOLLISEN suklaapatukoita kiitokseksi hoiosta. Eihän tuollaisia voi ohittaa. Ainoa hankaluus työolosuhteissa on tuo omatunto, joka kieltää ottamasta liikaa, kun on muitakin ihmisiä... ;D
      Harvonpa sitä nýt niin ajan hermolla tulee oltua, että neulokset ois aina uusimmasta lehdestä.
      Imurin nostaminen keskelle lattiaa nopeuttaa siivousta huomattavasti. Ei siitä kovin montaa päivää viitsi yli hypellä ;D

      Poista
  10. En itse tee käsitöitä mutta olen joskus ostanut neulelehden irtonumeron tuliaisiksi ystäville jotka ompelevat ja/tai neulovat. Ajattelen aina miten mahtava saavutus on kasata tuommoinen lehti ohjeineen, ideoineen ja kuvineen. 🧡 Kissa ihmettelee imuria. Voi toista! 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Lehden toteutukseen tarvitaan valtava määrä ihmisiä! Minäkin mietin, että miten voi aina vaan keksiä uusia malleja. Tuntuu, että kaikki on jo keksitty, mutta uudenlaista pitäisi taas löytyä.
      Kissa ihmettelee, miksi imuri on jätetty keskelle eteisen lattiaa ;D

      Poista
  11. Harvoinpa tulee enää käsityölehtiä ostettua, kun on noita vanhojakin laatikot/kaapit täynnä.
    Mutta noista kuvista ihastuin ehdottomasti joogasukkiin ja kämmekkäisiin. Voisi vaikka lahjaksi tehdä jollekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoista (tosi vanhoista..) kässälehdistä pitäis jo oikeastaan luopua ;D Meillä on nyt aivan liikaa tilaa, kun lapset on muuttaneet pois. Kaikkea outoa tulee säästettyä.

      Poista
  12. Onpa tosiaan kauniita ja houkuttelevia neuleita. Lopetin Novita-lehden tilauksen vuosi sitten, kun lehtiä kertyi ja kertyi ilman, että kudoin yhtäkään niissä olleista malleista. Ajattelin, että mieluummin ostan irtonumerona haluamani. Ei sitten tule ostettua, kun ylipäätään kaupoissa kulkeminen on nyt minimissä.
    Juuri eilen mietin, alkaisinko vaihteeksi kutomaan vauva- tai pikkulapsineuleita. Lähipiirissä ei edes ole alle 7-vuotiaita, eikä tietääkseni ole tulossakaan. Lasten neuleita on kiva ja nopea tehdä ja aina niitä voi antaa jollekin tutulle.
    Meidän Juuso inhosi pölynimuria. Se kiersi kaukaa hiljaisenkin imurin. Tyttären kissat sen sijaan tykkäävät hänen robotti-imuristaan. Istuvat sen päällä, kuten telkkarimainoksessa konsanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta, että toteutukseen pääsee aivan pikkuinen murto-osa. Monesti innostuksen tappaa ajatus siitä, että neuleella ei ole lopulta mitään käyttöä.
      Meilläkin on robotti-imuri. Merri makaa ja katsoo mitä se tekee, ei kuitenkaan istu päällä. Tassulla saattaa metsästää niitä sutikouta, jotka tulee välillä hieman näkyviin.

      Poista
  13. Käsityöt on minulle suuri ihastus ja rakastan kaikkea siihen liittyvää inspiraatiota.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!