lauantai 27. maaliskuuta 2021

Ilta Saimaalla & Dahlia

 Mitä seuraavaksi neulottaisiin? Voinko minä valita langat? Tykkäisin näistä sävyistä. Ne tuntuvat pehmeiltä myös vatsan alla. Minä en pidä tapanani leikkiä langoilla, mutta makuualustana ne toimivat moitteettomasti. Otetaanko mamma tämä, vai etsitäänkö vielä toisenlaisia? Et varmaan taas tiedä, mitä edes tekisit.....


Alkaa tuntua hieman ahdistavalta tuo aiempi "päätös", joka pulpahti mieleeni ihan puun takaa, kun otin käteeni tuon Novitan sukkalehden 2020. Heitin ilmoille vitsinä, että neuloisin koko lehdellisen.  Olisiko jo aika järkiintyä?  Oikeastaan se oli leikkimielinen päätös, mutta huomaan edelleen miettiväni, minkä mallin neulon seuraavaksi lehdestä. Olen selaillut sen läpi ainakin 50 kertaa 😅
Muutama potentiaalinen siellä vielä olisi, mutta nyt alkaa enemmän nousta mieleen, että  mitä ei ainakaan haluaisi noista sukkamalleista neuloa.  Ehkä kyseessä onkin laiskuus etsiä muita malleja, kun sukkalehti on lojunut olohuoneen pöydällä jo niin kauan. 

Olen valinnut malleja ja kokoja ihan umpimähkäisesti, ajattelematta suuremmin, kenelle sukat tulevat.  Tärkeintä on ollut se, että malli on ollut kiehtova ja mukava toteuttaa ja sillä on pystynyt ruokkimaan kokeilunhaluani. 


Dahlia -sukat ovat  Sari Nordlundin suunnittelemat. 
Kokoa 38-39 (sama kuin lehdessä)
Lanka Venlaa, jota kului 55g. 
Puikot kokoa 2½. 

Muistin yht´äkkiä, että minullahan on tuollaiset rautalankavirittimet!  Ne ovat löytyneet kirpputorilta, tai sitten joku tuttu on ollut heittämässä niitä pois ja minä olen ne pelastanut. En muista enää.  
Venyttäessä kuvio näkyy paremmin. 


Sitten nämä naurettavan kokoiset Ilta Saimaalla -sukat 😆
Suunnittelijana Niina Laitinen
tehty lehden koon mukaan 0-3kk
lanka Baby merinoa
langankulus15g
puikot 2½

Valitsin koon niin, että sukat voivat olla tuliaissukat jollekin vastasyntyneelle.  Aika kauan on noin pienten lasten näkemisestä, mutta voisin vaikka vannoa, että eivät mahdu millään. Taitavat mennä jonkun nuken jalkoihin.  Tärkeäthän nekin jalat ovat!



Aurinko on paistanut joinain päivinä ihan kunnolla ja lämpötila on ollut nollan paremmalla puolella.  Merri viihtyy yhä pitempään ulkona ihmettelemässä kevään tuloa. Terassin toinen puoli on ollut vielä kovin luminen. Pari päivää sitten tarkistettiin kuitenkin Merrin kanssa tilanne silläkin puolella. Etelänpuolelta talon seinusta olikin jo sulanut kapealta alueelta.  Blogeissa on noita nousevien piippojen kuvia näkynyt jo pitkään. Tuli mieleen, josko meilläkin krookuksia jo mahtaisi näkyä.  Näkyihän siellä! Uskomatonta, miten aikaisin ne nousevat pintaan.  Viereen oli kyllä jätetty jäniksen terveiset. Merri ei niitä päässyt haistelemaan. Se olisi varmaan haistattanut ne niillä itsellään, kun tunkevat sen reviirille.  😅


Siinä se on! Taas yksi varma kevään merkki 💟

31 kommenttia:

  1. Ihanaa, kevään merkki! Lintujen laulun ja jo ihanan pitkän päivän lisäksi. Jihuuu!
    No huh, aikamoiselta kuulostaa ajatus, että neuloisi lehden joka ikisen mallin. Pakostakin joka lehdessä on kumminkin malleja, joista ei edes niin pidä... sen sijaan joitakin malleja, joista pitää, voi tulla tehtyä useita vähän eri tavoin, vaikka eri värisinä. Joka tapauksessa neulonnan iloa, mitä sitten keksitkään tehdä!
    PS. En ole vielä koskenut niihin ostamiini suklaisiin, vaan hykertelen ajatuksesta, että minulla on ne kaapissa :-DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen kuule älyvapaiden ideoiden kuningatar ;D Välillä suunnittelen jotain ihan hölmöä, muka pilana. Kohta huomaan, että suoritusminä alkaa suunnitella, miten sen kuitenkin toteuttaisi ;D
      Minulla on kaapissa 4 Kinderiä... virpojia odottamassa..jos niitä ei tule, niin sitten syödään ne pois! On myös avattu pussi pieniä suklaamunia. Pusseja oli 2..toisen söin jo..nekin oli virpojille ;D Olivat pahoja, kun söi liikaa ja tuli töks. Nyt olen yrittänyt pidättäytyä koskemasta tuohon toiseen pussiin, joka kylläkin on kutsuvasti avoinna miehen jäljiltä ;D

      Poista
  2. Meilläkin pihassa jäniksen käyntikortteja. Toivottavasti ovat hyvää lannoitetta.

    Voi ihme, minulla taitaa olla vaaleanpunaiset samanlaista neulosta olevat sukat kuin nuo vauvan sukat, ystävältäni Mirjamilta saadut. Pitää mennä katsomaan kaapista. 🙂

    Mainio olento tuo kissa. 🖤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin voit siis viettää Iltaa Saimaalla! Siellä onkin kaunista :) Toivottasti omasi ovat isommat...

      Poista
  3. Jännä kyllä, kuinka nuo punaiset sukat muuttuivat rautalankavirittimille laitettuna! Ekassa kuvassa näytti ihan kuin niissä olisi ollut jotain nyppylankaa ja tokassa näkyi kuvio. Pystyisiköhän rautalankahenkarista..? Hah.
    Kiitos keväänmerkkikuvasta! Ja leppoisaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin olivat niin suppuiset. En haluaisi koskaan höyrytellä tai kostutella, kun joskus ne venähtää siinä hommassa.
      Haastan sinut vääntämään henkarin sukaksi!
      Mahtavaa lauantaita sinullekin! Täällä yht´äkkiä alkoikin paistaa aurinko, kun ollut koko aamun harmaata.

      Poista
  4. Meilläkin huomasin eieln piippoja, samalla huomasin että koriste-lehmä on ollut koko talven kukkapenkin reunassa...lähes joka vuosi sinne jää joku talvehtija, kun on niin piilossa heinän alla. Täällä on nyt 10 astetta lämmintä ja oli eilenkin :) Tänään on vaan pilvisempää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa lehmätkin on karaistuneita ja pystyvät viettämään talven ulkona, hyvin peitettyinä ;D
      Ihanaa, kun lumi hiljalleen väistyy. Melkoisia kinoksia meidän pihassa edelleen. Just alkoikin tuo aurinko paistaa!

      Poista
  5. lovely cat...and cute socks

    Have a wonderful day

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you for both of us ;D And have a nice day you, too!

      Poista
  6. Kauniita sukkia. Vaaleanpunaiset on kovin söpöt!

    VastaaPoista
  7. Laitapa Merri haistattamaan ristihuulet kauas mullasta nousevista krookuksista. Tai jospa minä lainaan Merriä, kun meilläkin niitä jäniksiä liiaksi pihalla pomppii.
    Dahlioissa on kaunis kuvio. Ovatko ne siitä Novitan 2020-sukkalehdestä? Pitääkin tutkia.
    Olen joskus ajatellut, että kudon esimerkiksi Merja Ojanperän sukkakirjasta kaikki mallit. Ajatuksen tasolle se on jäänyt, vaikka aika monta hänen malliaan olen kutonut. Sinulta sellainen projekti varmasti sujuisi ja mallikkaasti vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä nyt uskokaan, että sujuisi ;D Nää on just tälläsiä suuruudenhullun mietteitä ;D Aina on jotain tavoiteltava, vaikka sitten kuuta taivaalta.
      Merri ei ole kai jänistä nähnyt, kuin ehkä häkistään katsoen.
      Jotain isompaa neuletta tekis mieli nyt alottaa, mutta ei saa mistään päin kiinni mitä tekis ja mistä langasta. Kaivelinkin sitten langat ton uuen Novita -lehen sukkiin, joissa oli se punavalkonen sahalaitakuvio.

      Poista
  8. Merri tosiaan näyttää, hyvin kysyvästi katsoen, miettivän mihin lankoihin mamma mahtaa päätyä.
    Kauniita sukkia jälleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamme tuossa vatuloitiin ja jouduttiin kumpikin päätymään kompromissiin :)

      Poista
  9. Voi,että Merrin ilmettä,miten ihana!
    Kauniit neulomukset kutimistasi on taas putkahtanut.
    Ja wau! varma kevään merkki,ihanan aurinkoista ollut tänään. Aamulla heräsin vesi sateeseen.
    Aurinkoista kesäaikaa!..muistellaan kellot siirrellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä paistaa aurinko täydeltä terältä! Huomenna ehkä jo vähän kevyemmällä ulkovarustuksella töihin.. ehkä. Riippuu aamun lämpötilasta.
      Merri on oiva apuri monessa asiassa :)

      Poista
  10. Ihania sukkia olet neulonut. Ihailen ahkeruuttasi, sanoo minä, joka otti sukankutimen käteen monen vuosikymmenen jälkeen. Innostuin niin, että käsi tuli kipeäksi. Parin päivän huililla taas oli kutomiskunnossa. Jos tuon yhden sukkaparin saan valmiiksi, niin olen tyytyväinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostuksestahan näitä syntyy :) Hetken olet sinäkin tyytyväinen ja sitten aloitat ehkä seuraavan parin ;D
      Aluksi varmaan käy käsiin. Minun kädet on jo tottuneet, mutta jos vaihdan vaikka virkkaukseen, niin kipeytyvät. Saati sitten, jos nappaa käsiin haravan, tai mopin ;D

      Poista
  11. Kiitos :)
    Ehdotan, että hypistelet niitä jämälankoja hetken käsissäsi, josko se into siitä yht´äkkiä löytyisi :)
    Maaliskuun viimeistä viikkoa viedään! Mukavaa päivää sinulle :)

    VastaaPoista
  12. Ihania sukkia taas! Ja mikä ihana kevät, meilläkin näkyi ensimmäinen joutsen pariskunta saapuneen toissa päivänä, se on itselle aina kevään merkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on myös joutsenet jo huudelleet ja näkynytkin on. Tuossa on joki aika lähellä ja äänet kuuluvat tänne asti ;)

      Poista
  13. Ihania sukkia erityisesti Venla lanka on minulle mieleen. Ihastuin silloin kun voitin sinulta ne sukat. Montako silmukkaa sinulla on tässä sukassa puikoilla. 🤔❓
    Meillä ei vielä piippoja näy. Ihana Merri 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa on 15 silmukkaa puikollaan (lehti kökötti vielä pöydällä vieressäni ;) ). Tuo pikkusukka näyttää jotenkin paksummalta, vaikka langan paksuus on aikalailla sama tuossa vauvalangassa. Saman kokoiset puikotkin.
      Minulla ei oo yksiäkään sukkia Venlasta omassa käytössä! Nyt vasta tajusin. Nääkin oli aavistuksen isot minulle, pelkään, että venyis käytössä lisää. Olis kiva, kun sukka olis just passeli jalkaan, eikä löpöttäis ;)
      Nyt on jo aamusta 5.5 lämmintä! Mahtavaa!

      Poista
    2. Kiitos, minä olen myös sitä mieltä että sukan pitää olla juuri sopiva.

      Poista
  14. Ihana Merri 😻,Hän kyllä osaa neuvoa :mikä lanka mihinkin sopii.
    Suloset sukat."pikku-rinsessalle",nuo punaiset sukat sopii,hienosteluun:)
    ihan varma kevään merkki!😊💛🌷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punasista sukista tuli mieleen Vappu ja siitä johtui mieleen Vappusoitot. Viime vuonna ne oli peruttu, miten lie tänä vuonna? Varmaan peruttu. Keväiset säät tuo minulle aina mieleen vuosien kuluessa soitetut Vaput ja sen tunnelman, mikä vappuaamuna on, kun kokoonnutaan soittopuvuissa, sormet vähän palellen ja päräytetään ensimmäiset marssit ;D

      Poista
  15. Kauniita sukkia! Pienillä vauvoilla on kyllä yllättävän pienet jalat, ei siis voi tietää sovittamatta, vaikka pienet sukat oliskin juuri sopivat vastasyntyneelle. Ja jos ei sovi, niin ainahan nuketkin sukkia tarvitsee, ne on ihan mahdottomia sukankuluttajia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!