sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Woolly wood -Villatakki

 Aiemmasta villapaidasta innostuneena päätin tehdä samaan syssyyn villatakin.  Innostuin lisäksi tuosta uudesta Woolly wood -langasta, josta oli juttua aiemmin Novita -lehdessä. Kirjoitin siitä aiemmin TÄÄLLÄ. 

Minulla ei kai koskaan ole niin paljon samaa väriä isompien neuleiden toteuttamiseen, että voisi tehdä yksiväristä...  Ohjeessa neule on tehty erillisistä osista, eli takakappale ja etukappaleet erikseen. En halunnut turhia saumoja ja laskeskelin silmukoiden määrän yhdeksi kappaleeksi, jota tein pyöröpuikoilla.  Tein ensin yhtä väriä myös hihojen osalta eteenpäin, ennen kuin otin uuden värin.  Näin halusin varmistaa, että hihoihin jää samaa värimaailmaa, kuin isompaan kappaleeseen. Lanka tuntuu tosi kivalta, myös neuloessa. Ihastuin tähän lankaan oitis. Ei muuten kutita! 


Neulepintakin jäi kohtuullisen tasaiseksi. Isommassa kappaleessa oli tietysti joka toinen kerros nurjaa, joka vaikuttaa hieman epätasaisemmalta. 
Etupuolella molemmin puolin 2 pikkuista palmikkoa, jotka tehtiin palmikkopuikolla. Takana palmikko molemmin puolin selkää. 


Minulla meni tämän kanssa vähän herne nenään tuolla yhdessä vaiheessa, kun tajusin, että villatakista tulee minulle vähän pieni. Heitin koko homman nurkkaan vähäksi aikaa.  Se oli kuitenkin jo niin pitkällä, että vain yläosa ja hihojen loppuosat olivat kesken. Sisulla kaivoin työn uudelleen esiin ja ajattelin, että teen nyt sitten loppuun, pitää joku tai ei.  Nappeja ei meinannut millään löytyä, vaikka niitä on minulla ihan valtavasti.  Eipä sitten kuitenkaan 7 samanlaista ja työhön sopivaa meinannut löytyä. Nämä neliskanttiset ovat aina olleet vähän oudon näköiset nappilaatikossa, mutta tähän ne näyttävät sopivan oikein hyvin. Lisäksi ne ovat materiaaliltaan tosi kevyitä.  Kaulus neulottiin poimimalla silmukat pääntieltä ja neulomalla aina oikeaa 7 kerrosta.  Kaulukseenkin olen melko tyytyväinen. Ei isompia lörpötyksiä. 
En yleensä höyrytä tai kastele mitään neulomiani asioita, kun minusta ne menevät sitten ihan lyttyyn.  Nyt kuitenkin päätin kokeilla myös sitä konstia. Palmikot vetävät neuletta jonkin verran kasaan.  Painelin koko neuleen nurjalta puolelta höyrysilitysraudalla ja sain kuin sainkin neuleen hieman leveämmäksi. 


Kyllä tämä nyt juuri ja juuri minulle mahtuu, vaikka en kyllä tykkää ihan myötäisistä neuleista.  Pintatuntuma on päälläkin tosi mukava. 
Väriyhdistelmästä tuli ihan siedettävä, vaikka aluksi epäilytti tuo ruskea.  Olisin lopulta pärjännyt ilman ruskeaakin langan riittävyyden kannalta, mutta olen tehnyt niin vähän isompia neuleita, että en osaa koskaan arvioida riittävyyttä.  Aina pitää olla suht´ reilusti aloittaessa. 


Istuvuus on ihan ok, mutta hieman isompi olisi saanut olla. 
Tässä katselen ikkunan väliin vangittua Merrin kilpailijaa, tai oikeammin kilpailijoita. Niitähän on tosiaan siellä 5kpl.  Lanka on sen tyyppistä, että neuletta voi pitää kesälläkin, jos on viileää.  Näin edestä avattuna tämä näyttää ja tuntuu ihan siedettävältä. Ehkäpä kuitenkin otan tämän käyttöön. 


Ohje tähän neuleeseen löytyy Novita 2015 -lehdestä.  Siellä se on toteutettu puuvillabambusta. Tein kokoa M. (En tehnyt sitä mallitilkkua, eli oma vika). 
Käytin 3½ puikkoja ja lankaa kului 470g.   Oikeastaan aika vähän, vaikka lanka tuntuu aika raskaalta villalankaan verrattuna. Hihat on neulottu sukkapuikoilla. 


Merrin mielestä kaikki vaatteet ovat ihan samanlaisia, jos se vaan pääsee aina välillä syliin. 💝


Nyt on puikoilla jälleen sukat, mutta kirjoneule ei jostain syystä nyt iskenyt ollenkaan kipinää. Teen välillä vähän erilaista juttua. 

Lumitöitä on tehty jo heti aamukahvin jälkeen. Lunta olikin tullut tosi paljon. Onneksi ei ollut tänään työpäivä. 
Sain muutama päivä sitten toisen osan Covid -rokotteesta. Siitä varoiteltiin, että tulee herkemmin sivuvaikutuksia. Toisaalta sanotaan, että se on vain merkki siitä, että rokote vaikuttaa.  Tässä nyt vähän mietin, että sainko pelkkää keittosuolaliuosta (😅), vai onko minussa jotain vikaa, kun ei tuntunut yhtään kummoisemmalta kuin ensimmäinenkään.  Käsi oli taas pari päivää hieman arka ja tuli lievä päänsärky ja niskajumitus (joka voi johtua ihan mistä vaan). 
Rokotukset etenevät tosi hitaasti ja käsittääkseni rokotettukin voi levittää sairautta, ellei suojaa muita hygieniaohjeistuksen mukaisesti.  Töissä meillä mennään ihan samaan tapaan, kuin viimeisen vuoden ajan muutenkin, eli maskit asiakaskäynneillä ja toimistossa.   
Toistaiseksi mikään ei siis ole muuttunut.  Vain pelko siitä, että hoitajat sairastuvat ja jäljelle jääneet tekevät valtavasti töitä, on vähentynyt. Vajetta on muutenkin päivittäin enemmän tai vähemmän, niin ainakin tämä asia on nyt poissuljettu. 

Kevättä kohti porskutellaan ja eletään toivossa paremmasta huomisesta 😊

Sehän on vielä mainittava, että Suomella on nyt Euroviisu -ehdokas valittuna!  Suomea edustaa Rotterdamissa toukokuussa yhtye Blind Channel. Onnea matkaan! 

Sulokasta sunnuntaita Teille kaikille!

44 kommenttia:

 1. On muuten komia neule! Jospa se käytössä hiukan väljentyy, mutta ei se näimkään mitenkään kinkeeltä näytä. Käyttöön vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Arvasin, että tulee tällaista kannustusta :) Vähän tää päällä tuntuu oudon "kiintonaiselta". Parasta on kyllä tuo tuntuma, kun ei kutise.

   Poista
 2. Kaunis, oikein tyylikäs, käyttöön! Kuljemme kohti kevättä ja tulpaanit ja kevätesikot tuovat iloa arkeemme, Sinun takkisi tekee saman, iloitse ja ole iloksi toisillekin takkeinesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos. Olipa kaunis ja iloa pursuava kommentti!

   Poista
 3. Todella kaunis villatakki ja hienot värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Värit eivät aluksi anna täyttä kuvaa, ennen kuin näkee kokonaisuuden. Näinhän se aina menee.

   Poista
 4. Kaunis neule sinulla valmistui ja kivat napit. Neuletakit ovat kivoja päällä kun keväällä ja syksyllä menevät niinkuin takkinakin. Kiva että sinulla ei tullut rokotteesta mitään sivuoireita.
  Oih! ihanat kissa koristeet sinulla ikkunalla. Merri niin komeesti katselee,voi noita silmiä niin silmät suurena katselee..ihana! Mukavaa sunnuntai päivää ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuletakkia aloinkin sen aiemman villapuseron jälkeen havittelemaan, kun ne on paljon monikäyttöisempiä.
   Posteljooni tuo välillä paketteja ja me ei olla kotona. Kerran oltiin ja hän sanoi, että yleensä vain tuo suurisilmäinen kissa katselee tuolta häkistään, että mitä tapahtuu :)

   Poista
 5. Hei käsityöntekijä!

  Olisiko sinulla hetki aikaa käydä vastaamassa käsityöaiheiseen kyselyyn? Kysely on osa kahden kasvatustieteen tohtorin post doc -tutkimusta. Kysely käsittelee käsitöiden tekemisen ja arvojen yhteyttä, kestävää käsityötä sekä sosiaalisen median liittymistä käsitöiden tekemiseen. Kysely on tarkoitettu kaikille käsitöitä tekeville ja siihen vastaamiseen menee noin 20-30 minuuttia. Olisitko ystävällinen ja kävisit vastaamassa kyselyyn oheisesta linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/3E7D6087B575421F

  Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen
  (tätä kutsua saa jakaa eteenpäin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta, kävin vastailemassa :)
   Onnea tutkielmaanne!

   Poista
 6. Kaunishan siitä tuli. Väritkin sopivat hyvin yhteen. Siinä yksi syy, etten kudo villatakkeja ja -paitoja; aina niistä tulee liian isoja tai pieniä, kun laiskuuttani en saa mallitilkkua aikaiseksi.
  Merri on kaunis ja komea väriin ja malliin katsomatta. Sitä sylissä pidellessä ei tarvitse ennakkoon mallikissoja kokeilla. Vaikka ei sekään hullumpaa olisi.
  Kotihoitajien ja nyt hoivakodin työntekijöiden työtä läheltä seuratessa nostan heille - ja teille - kaikille hattua. Tärkeää työtä, jonka soisin näkyvän heidän arvostuksessaan ja tilinauhassaan. Ihan liian pienellä porukalla tekevät työtään. Viime päivien uutisointia seuratessa tilanne vain pahenee hoiva-alan työntekijöiden eläköityessä. Kaipa se syanidipilleri on omaa vanhuutta ajatellen hampaankoloon hommattava.
  Kuulun erityisryhmään ja sain varattua koronarokotusajan maaliskuun ekalle viikolle. Rokotus toteutuu, jos kunta saa riittävästi rokotteita. En ole saanut influenssarokotuksista koskaan mitään sivuvaikutuksia, vaikka monet saavat pientä kuumetta ja turvotusta. Katsotaan, miten käy koronan kanssa. Kunpa niitä rokotteita saataisiin maahan isompia määriä. Hyvä kuitenkin, että ylipäätään rokote on kehitetty näinkin nopeassa tahdissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo koko ja lopputulos on aina vähän yllätys näissä isommissa, se on totta. En tehnyt minäkään pitkään aikaan, mutta sitten alko kuumottamaan tuo kaarrokevillapaita, jonka neulominen kestikin sitten puoli vuotta. Sen valmiiksi saaminen oli niin kiva juttu, että samalla innolla laitoin tämän alulle :)
   Ei minullekaan influenssarokotuksista ole tullut mitään tämän kummempaa.
   Kyllä tää pistää miettimään, miten itse saa apuja, kun tarvetta joskus ilmenee. Minkälaisia apuvälineitä ja virtuaalisia robotteja on silloin kehitetty. Nyt meillä on jo aloitettu nuo lääkeautomaatit, jotka ovat pelanneet oikein hyvin. Edelleen vähän itseä pelottaa, mitä sitten, jos sieltä täytyy ottaa joku isompi määrä pois, kun asiakas onkin lähdössä omaisten luo tms. Ei ole tullut tällaista tilannetta vastaan. Lisäksi ollaan alettu käyttää näitä virtuaalitabletteja. Olen yksi sen vastuuhenkilöistä ja nekin on lopulta ihan fiksu juttu. Joissain on vähän tuo ohjelmapohja takkuillut tai sitten on ollut liittymävikaa, mutta pääosin oikein hyvin. Suurin kysymys on aina se, miten laitteen saa markkinoitua asiakkaalle ja infottua omaiselle, kun laite ei oikeastaan ole mikään valintakysymys. Se on hienoa, että näihin voi nyt soittaa omaisetkin kuvapuheluita. Lisäksi mahdollisuutena on nk. kahvihuonekeskustelu muiden virtuaalilaitteen käyttäjien kanssa, mutta se taitaa vaatia jo vähän käyttäjältäkin taitoa. Toistaiseksi ovat olleet vasta hoitopuhelukäytössä. Jotkut ovat oikein erityisen ihastuneita laitteeseen ;)
   Kameroiden lisääntyessä, on varmaan meidän vanhuudessa jatkuva valvonta päällä. Mitään ei voi tehdä joutumatta kuvaan.
   Aikamoista haipakkaa tuo työ välillä (lue: päivittäin) on ja ylitöitäkin tulee tarjolle vähän väliä. Paperityöt on melkein ylityönä tehtäviä, tai sitten jäävät hunningolle. Silti, en kyllä ainakaan tällä hetkellä tiedä mikä voisi olla se parempi ja antoisampi työ. Eli kahta en vaihda ja toinen on tää työ ;D

   Poista
 7. Kaunis neuletakki ja tykkään väreistä ja mallista.

  VastaaPoista
 8. Kyllä tuli kaunis ja värit ihan nappiin. Kivampi monivärisenä kuin mallin yksivärisenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulen, kun olen tätä mallaillut, että yksivärisenä olisi ehkä ollut vähän tylsä.

   Poista
 9. Hello Sartsa!what a most beautiful knitted jacket!I love it!I am totally amazed!What do we know about our blog friends!Truely some of you are just amazing!

  I wish you could knitt one for me too..i could never make such a delicat jacket :))

  So glad to hear you have got the sexond dose of the Pfizer dose and no reactions!wow!!

  I dont understand why I went sick of jab ,the side effects, (Fever ,nausea ,headache)after the first dose.They tell me I responded very good may be had good antidots already in my blood)
  However ,now ,I am fine as a young little kittie again :)))

  Nice to hear you have started massvaccinating(so i heard on the news)We also have started and we use big swimminghalls and sports hall for the use.
  At my work no one is sickafter the two jabs some weeks ago, beside my nurse collegau .She was vaccinated but still got the south african virus ,but none of us nurses or patients.Three weeks later she is still in bad shape ,,uff,so one never knows how it will hit worse .I hope with time the proffessors will know more about the virus.

  Wish you all good and thanx for sharing such a positive and nice post!

  Big hug to kitty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, still I think someone overstates a little ;) I´m not very practiced with these bigger knittings. I should have done a model of stitches, so I could count, if my knittinghandicraft is too tight or too loose. Well, I will learn ;) (but not believe in models..). ;D
   I know no one at our work, who had big effects of vaccination. Many have ache in their hand, a little headache and -neck. I hope we will get much more medicin in every countries, so covid will see its end! Everything goes on so slowly.
   Merri has already slept its 4 hours daydreams. Now it´s very high-spirited again. In the morning it woke up so early and tried to wake up us, with scratching our toes under covering. After every half an hour, since 6 o´clock ;D Very funny, while you have your day off.
   I wish you a very interesting and humorous new week!

   Poista
 10. Onpa kaunis ja niin sointuvat värit. Olet kyllä taitava. Sinulla on ihana kissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset molempien puolesta ;) Nämä isommat neulokset vaativat vielä harjaantumista. Olen kai vähän malttamaton.

   Poista
 11. Tosi hieno villapaita, olet kyllä taitava kutoja:) Ja tuo kisu, hän on aivan ihana:) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 12. Ai niin, piti vielä sanoa että hyvä kun sait toisenkin rokotteen. En minäkään saanut mitään oireita toisesta, vain rokotuskohta oli pari päivää punainen, hieman turvonnut ja arka,mutta ei mitään muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Harjoitus tekee metsurin ;D Kyllä nää isommat tosiaan vaatis lisäharjotusta. Sukkaneuleet menee aina jonkun jalkaan, mutta kun tekee villatakin, tai - paidan, eikä se sovikaan, niin sille on vähän vaikeampi löytää käyttäjä.
   Niin se varmaan on, että jotkut harvat saavat isommat oireet. Meillä töissä en ainakaan ole kuullut kenenkään saaneen mitään isompaa, vaikka kaikki miettivät tuota mahdollisuutta ennen rokotusta. Pelättiin, että loppuviikosta rokotetut hoitajat ovat kaikki viikonloppuna sairaita ja tarvitaan niitä olemattomia sijaisia ;) Ei pidä luulla ennen kun näkee. Nyt kun saatais tosiaan reippaampaan tahtiin niitä rokotteita yleiseen levitykseen.

   Poista
 13. ..kuin karamelli...niin kaunis.
  värit tosi sointuvaiset,ja Sinulle kuin tehty 😊🤗
  Olet taitava,neulosjälki niin kaunis,

  oho..mitkä killit ne ikkunan takaa?vai välissä kurkkii...?
  voi tuota ihanaa Merriä!

  Hyvä että ei mitään jälkijäristyksiä Covidista.

  Hyvä Oulu 😎
  Onnea Blind Channel ✌
  (kattoin , Umk:n)
  Mukavaa alkavaa työviikkoa!😷🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii just! Hyvä Oulu!
   Kaikki muu on kohillaan neuletakissa, paitsi koko. Hiukan isompi ois hyvä, mut vähän vaikea isontaa, joten näillä se on mentävä :)
   Ikkunan välissä on kissoja.Niitä harvoin näkee, kun siinä on melkein aina ovi levällään edessä.
   Vauhikasta ja inspiroivaa viikkoa!

   Poista
 14. Ihailen ja kadehdin näin upeaa neulosjälkeä! Kaunis ja ihanat värit vie mielen jo kevääseen!
  Ja sitä toiveikkaampaa kevättä... maski esiin ja töihin täällä myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit on minulle osittain vieraat ja siksi aluksi vähän epäilin. Kokonaisuus on kuitenkin ihan kiva.
   Eihän tässä osaa kohta enää ilman maskia ollakaan, kun tulee ihan alaston olo ;D

   Poista
 15. Kaunis takki! Nuorempana tuli tehtyä enemmän noita isoja töitä ja niistähän tuli mitä tuli :) Onneks eijoo enää mitään intoa sukkia suurempiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kai joku murrosvaihe tässä neulonnassa, kun on tullut noita isompiakin taas värkkäiltyä ;) Kyllä toi kokojuttu on joka kerta ihan sattuman kauppaa.
   Olen tehny niitä kirjoneulesukkiakin jo iän kaiken ja luulin niiden olevan se minun juttu. Nyt ei huvita sellanenkaan, vaan aloint ehdä palmikkosukkia. Joku käänne tää varmaan nyt on.. ;D

   Poista
 16. Hienoa, että näit tuossa vaaleansinisessä mallissa tämän kauniin villatakin. Enemmän pidän sinun versiostasi. Harmillisesti nafti koko, mutta jospa se löystyisi käytössä. T: Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villatakin klassisuus oli jotenkin puhutteleva. Onneksi sain tän vähän venymään höyrytellessä. Pitää ottaa joskus uusintakäsittely :)

   Poista
 17. On kaunis ja niin sopiva sinulle tuo takki! Ja kissa! Ota ehdottomasti käyttöön, niin tulee kevätkin nopeammin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään ei passaa nyt pullistua, niin on naftia tekoa ;D Yritän venytellä ja virutella.

   Poista
 18. Voi kun tuli kiva neuletakki!
  Kaikkeen tottuu, eli itsekin alkuun vierastin muita kuin väljiä neuletakkeja, mutta nyttemmin tyköistuvampaan malliin on jo aika hyvin tottunut.
  Ja lisäksi veikkaan vahvasti, että kun vaan sitkeästi tuota käytät, niin se asettuu ja käytössä jopa vähän venyykin eli saattaa vähän väljentyäkin. Näin mulle on käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi se olla niinkin, että tottumiskysymys. Pitänee sitten vaan ottaa käyttöön ja venytellä ahkerasti käsiä ja köyristellä selkää ;) Sitä on niin tottunut, että villatakki on väljä, että tuntuu oudolta. Tää menee kesällä ehkä jonkinlaisesta jakkutakista.

   Poista
 19. "Kissa vieköön kyllä sull on silmät
  Oi nuo silmät taasen säihkyvät" 👀
  Nätti ja mielestäni sulle sopiva neuletakki! Tykkään!
  Helmikuun viimeistä viikkoa! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niin totuttu Merrin silmiin, että ei niitä aina huomata ihmetellä. Onneksi saa kehuja muualta ;)
   Tää on visuaalisesti sopiva, mutta fyysisesti ei niin kauhean sopiva. Ehkä se, että tää ei oo villaa, voi edesauttaa käyttöä näin naftinakin.

   Poista
 20. Hoksasitko euroviisuvillissäsi, että voittaja on oululaista tekoa ;) Melkein kuin itse laulaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa tuossa jo ehti hehkutella ;D Onko sukua ihan? Kyllä tuossa selvästi Oulun murre kuuluu. Ainakin siinä "huh huh" kohdassa ;D

   Poista
 21. Ihanan näköinen villatakki, pitäis´ itsekin kokeilla kutoa jotain muutakin kuin pelkkiä villasukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Isompia neuleita tulee ainakin minulla niin vähän pidettyä, että sekin hillitsee niiden tekemistä. Sukat päätyvät aina jonkun jalkoihin kuitenkin.

   Poista
 22. Hyvä, että sait hernukan pois nenästä ja neuloit neuletakin valmiiksi. Lopputulos on hieno ja värityskin on oikein kaunis. Ehdottomasti käyttöön!
  Voi Merri, kun olet niin söppis tuossa kuvassa. Noita silmiä ei voi vastustaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika syvällä se olikin ;D
   Merri taitaa itse olla täysin tietämätön vetovoimastaan ;)

   Poista
 23. Kaunis villatakki ja onneksi valmis! Nyt on aika lailla vallalla tyköistuvat vaatteet eli takkisi on muodikas. Toisaalta jos tykkää hiukan väljemmistä, niin ainakin aluksi tyköistuva vaate voi tuntua vähän oudolta. Lumitöitä on riittänyt täälläkin, kuten varmaan niin monessa muussa paikassa. Onneksi kesä lähestyy hyvää kyytiä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!