keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Pakkasella (kissakuvavaroitus)

 Kalvakka talviaurinko paistelee lenkkeilijöille. Puut ovat lumikuorrutettuja ja kaikki näyttää kauniilta. Tässä mennään vielä reiluissa pakkaslukemissa. Tänään on luvattu nollakeliä, mutta mittari on edelleen 6,5 astetta miinuksella. 


Lenkkeilytavoite on vielä ihan hyvässä kuosissa. Olen tehnyt kävelylenkkejä lähes päivittäin. Tammikuussa melkein joka päivä. Työvuorot aiheuttavat usein hankaluuksia lenkkeilyaikatauluihin. Ennen iltavuoroa ei aina tunnu ehtivän ja muutenkin epäilyttää, kuinka paljon viitsii ennen työvuoroa kävellä, kun töissä joutuu kuitenkin kävelemään enemmän tai vähemmän reilusti.  Tuplavuoropäivinä ei arvatenkaan ehdi lenkille ollenkaan. 😏


Läheisen jalkapallokentän maalit on koottu jo syksyllä sivummalle odottelemaan vihreämpää kenttää.  Joku on tehnyt ladut kentän ympärille. Kovallakin pakkasella suksijoita näkyy olevan ainakin yksi.  Tässä on helppo hiihtää, tasamaalla. Tuosta vähän kauempaa lähtee pururata latuineen ja toinen vieläkin pitempi metsälenkki, jossa on haastetta enemmän.  
Itse en tänä talvena ole hiihtänyt ollenkaan.  Selkäkipu on olemassa päivittäin.  Olen yrittänyt vahvistaa lihaksia näillä käelyillä ja päivittäisillä venyttelyillä ja jumpalla.  Ei mitään näkyvää tai tuntuvaa tulosta ainakaan vielä. En halua kuitenkaan antaa periksi, kun tämän selän kanssa pitäisi elää vielä aika kauan ja jaksaa töissäkin käydä. 


Merrikin on muutaman kerran uskaltautunut ulos pakkaseen. Sen ulkoilu ei kyllä kauaa kestä. 


Aika nopeasti se hyppää ulko-oven vieressä olevalle kaiteelle odottelemaan sisään pääsyä. Kaikki karvat ovat mahdollisimman pörhöllään. Valjaatkin näyttävät melkein pieniltä tuon turkkimäärän keskellä. Saa nähdä paljonko kevään ja kesän tullen taas karvoja irtoilee joka paikkaan.  Sitten voi taas kammata turkkia päivittäin. Siitä Merri tykkää. 


Eikö se ovi jo aukea??


Tämä se vasta on kissan elämää! Omassa sohvankulmauksessa lämpimässä, oman peiton päällä. 


Onko tämä sittenkin  parempi paikka? Tässä on ainakin hyvä rentoutua ja venytellä. 


Valitsen sittenkin tämän!  Ulos voi mennä luukusta, jos uskaltautuu pakkaseen ja viimaan. Luukku onkin talvisin useimmiten kiinni lämpöhukan takia.  
Mikäs tässä on maatessa, kun ilmalämpöpumppu puhaltaa lämmintä ilmaa niskaan.  Punainen makuualusta on laitettu tuohon, jotta raput eivät kuorruttuisi karvoista... ihan väärässä paikassa.  Merri siivoaakin sen välillä rappujen alapäähän.  Myös kynsien raapimistoosa on tuossa alemmalla rapulla. Sitä siirrellään eri rapuille, kun tarkoitus olisi teroittaa siihen kynsiään, eikä rappusiin.  Merri teroittaa kuitenkin aina siihen viereiseen rappuseen, missä on tilaa, eikä turhia pahvitoosia ole tiellä. 



Eipä ole montaa päivää enää tätä kuukautta jäljellä. Pian päästään kissojen maaliskuuhun.  Merri voi muutaman mourun kokeilla päästää, jos siltä tuntuu. Piakkoin koittaa myös aika, kun lumet alkavat sulaa ja sulamisvesiä tipahtelee terassin katolta ja auton kuvetta pitkin.  Sitä Merri odottaa. Se on ihan parasta hupia.  

Talvisia ja jo vähän keväisiäkin kelejä toivotellaan sinne eri puolelle Suomea ja muuta maailmaa!

36 kommenttia:

  1. Söpöysvaroitus oli ihan aiheellinen :D Kissat ovat mokomat niin itsenäisiä otuksia, että sujuvasti jättävät ilman huomiota tuommoiset ehdotukset alustoista, ulkoiluista tai kynnenteroitustötsistä, kun parempaakin on tarjolla. Auttaisiko se tasamaallahiihtely selkäkipuun? T: Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisihan se auttaa, mutta jotenkin se tuntuu nyt kauhean isolta asialta... en ole liikkunut viime vuonna pakollisia työ- yms. juttuja enempää ja kunto on tosiaan aika surkea. Eihän se siinä sohvan nurkassa paranekaan. Itseni tuntien en myöskään pysty tekemään monia "isoja" asioita kerrallaan ja minulle on apuna myös se, että voin laskea jotain, että asiassa olisi jotain "järkeä". Minulla on nyt tuo 500km kävelytavoite tälle vuodelle ja olen niin hyvällä mallilla, että toivon voivani nostaa tavoitetta alkukesästä. olen myös hämmästynyt omasta peräänatamattomuudestani noita jumppajuttuja kohtaan. Ehkä sitä ihminen uskoo asioita aina vasta, kun on jo "löysät housussa" ;D

      Poista
  2. Goodmorning Finland!I had to smile about your jogging and going to work..I have tried many times to combine jogging with nightwork without any income..So i relax and in freetime i walk very hurry!Also all the distance we walk at work pu hu!!You need to have good shoes for your back pain.Have you tried some warm bottles for your pain?

    I think you cat is wise heh heh Better to be inside than to get ice on feet hih hih she has a goodplace to relax :))Wish you all good!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. My jogging and streching is something, that will end very soon, if I keep day off. It´s something that is not very natural for me.. still I know as a pactical nurse, that I should move. It`s funny, that I say to my clients, that "you have to move, come on now!". Same time I won´t do it myself. However, when I know what happens if I dont`move myself, I feel very quilty not to do it.. It´s very contradictory.
      I have found a very good shoe -marks; Riekers. They feel very nice and the bottom is softened. It´s not easy to choose shoes, when you have to be both outside and inside.
      I haven´t noticed, if warm of sauna is good or bad to my back. I`ve just been in x-ray, and it seems to be a little wear and declay on my bones. So I think I must starken my nonexistent brawn to get better... It´s hard for a knitter.
      Fallen angel. Is it your song in Eurovision? Big wings will be seen. :)
      Have a nice day!

      Poista
  3. Söpöysvaroitus oli tosiaan paikallaan. Merri on todellinen kissahurmaaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri katselee juuri tänne päin täysin tietämättömänä asiasta ;D

      Poista
  4. Kyllä täällä vesi tippuu räystäältä ja puut ovat jo paljaana lumesta. Muuten on kyllä lunta vielä ihan riittävästi ja liukasta. Meillä Rasmus usein naukuu sillai mouruamalla, Hipsu taas on varsin hiljainen. Kun en sen virtsatulehduksen ja muiden vaivojen takia päässyt muutamaan päivään lenkille, niin eilen lähdettiin isännän kanssa, kun tiekin oli hiekoitettu, ja nastakengät jalassa. Aika lyhyeksi jäi lenkki, kun tuli se pätkä, jossa ei ole varsinaista talvi-kunnossapitoa ,joku sitä on vähän aurannut, mutta kun se tie oli siitä eteenpäin varsin liukkaan näköinen, niin käännyttiin takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen iltavuoron aikana alkoi lämpötila nousta nollan tietämille ja tiet muuttui saman tien tosi liukkaiksi kävellä. Auton ikkunakin oli vähän väliä ehtinyt kuurahtaa jääsateessa.
      Merri ei isommasti nau´u. Ihan hassun pieni ääni siitä lähtee, jos sillä on jotain asiaa. Joskus mökille mentäessä viime kesänä siltä lähti muutama isopikin mauku autossa. Oikein pelästyttiin ;)

      Poista
  5. Hyvä, että otsikossa oli varoitus! Merri <3 Minä en ole nyt lenkkeillyt, mutta kuntosalilla olen välillä käynyt.
    Kauniita helmikuun viimeisiä päiviä sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki liikunta on hyvästä, vaikka nyt täytyykin hämmästellä, että sanoinko MINÄ tosiaan noin ;D

      Poista
  6. Pörheää Merriä jaksaa kyllä katsella vaivatta useamman kuvan peräkkäin. Kissoja ei pidä ihmisten mennä määräilemään. Nehän kynsivät juuri sieltä, mistä itse tykkäävät. Sanonta "koirilla on isännät, kissoilla palvelijat" pitää ehdottomasti paikkansa.
    Selkäkipu on viho viimeistä. Hiihtäminen olisi ehkä muuten mukavaa, mutta kipeä selkä ei siedä ainuttakaan äkkiliikettä, joita hiihtäessä helposti tulee. Sinulla on todella kauniit ulkoilumaisemat, joita katsellessa mieli ainakin virkistyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulos lähteminen tuntuu aina vähän rasittavalta, mutta ihan mukavalta tuntuu se happiryöpsäyskin, kun vaan saa lähdettyä. Nääkin maisemat on ihan omilta kulmilta. Kaikki näyttää lumen alla kauniilta.
      Merri on kyllä kaikin puolin niin säyseä kissa, että jos se vähän raapii asioita, niin suotakoon se sille anteeksi. Koskaan ei tarvi pelätä, että se raapisi, vaikka sitä kuinka nutuuttaa. Vain jos se pelästyy tai kesken raisun leikin se saattaa raapaista. Mutta yksi ärsyttävä seikka tuohon raapimiseen liittyy: ihan pennusta asti se on rakastanut varpaiden kynsimistä peiton alta ja se tekee sitä vieläkin, etenkin jos se aamulla haluaa saada meidät hereille (kukonlaulun aikaan).

      Poista
  7. Ihanat talviset ulkoilu maastot sinulla. Itsellä suuri kaipuu lenkille,mutta jalkaleikkauksesta toipuminen rokottaanyt tuota ulkoilua.
    Ja Wau Merrin karvoja miten pörröllä ovat ulkona. Ja sisällähän on paras paikka sohvalla,kun ilmalämpöpumppu puhaltaa iömat suoraan karvoihin..niin sama meillä🥰
    Auts tsemppiä selkäkipusi kanssa. Ja iloa viimisiin helmikuun päiviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liikkuminen on aina niin itsestään selvää, että silloin sitä vasta kaipaakin, kun se on jostain syystä mahdotonta. Pätee kyllä muihinkin asioihin :) Toivottavasti jalkasi paranee pian käyttökuntoon onnistuneesti.
      Merri näyttää suorastaan pulskalta paksuine karvakerroksineen :)

      Poista
  8. Me ollaan kävely ei joka päivä ollenkaan kun nyt on niin liukkaita kelejä mutta kuitenkin siinä viiden ja seitsemän kilometrin lenkkejä.
    Merri on taas elementissään.. ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on paljon lyhyempiä lenkkejä.. Tuntuu, että pitemmän lenkin jälkeen selkä tuntuu vielä pahemmalta.
      Nythän se Merri onkin elementissään, kun ulkona on nollakeli ja lumi/ vesi tipahtelee auton ja terassin katoksen päältä. Se on sen mielestä ihan uskomattoman koukuttavaa. Ei ole pitkään aikaan viihtynyt ulkona juuri ollenkaan, mutta nyt ei tule sisään millään ;)

      Poista
  9. Kauniita talvimaisemia. Huurteiset puut on niin kauniin näköisiä. On mukavaa, kun nyt on ollut ihan perinteinen kunnon talvi, eikä pelkkää pimeää vesisadetta. Merrillä on sisäkuvissa paljon leppoisampi ilme kuin noissa ulkona otetuissa. Sen pikkukäpäliä taitaa pakkanen nipistellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä! Kaiken sen ilmastopuheen jälkeen on mahtavaa, että saatiin kunnon talvi, eikä sellainen kuin viime vuonna. Nyt vaan rauhassa ootellaan, että se kevät malttaa sieltä tulla. Ei mitään kiirettä vielä :)

      Poista
  10. Suotta varoittelet söpöliinistä. Olisit mieluummin varoitellut liikunnan mukanaan tuomista retkahduksista, venähdyksistä ja huohotuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän tuollaisia saa ääneen mainitakaan! Kaikkihan liikunnasta nauttii täysin palkein! Vai mitä? Minäkin täällä oikein hehkutan ;D

      Poista
    2. KAikki hehkuttaa sohvan uumenista. Kukaan ei myönnä. Minä myönnän, että olen ollut liikuntavastainen aina oppikoulusta asti. Liikunanope painoi nenäni väkisin polviin ja sanoi, että olen laiska. Siihen loppui liikuntaharrastus.

      Poista
    3. No voihan p----a! Toivottavasti kärsii nyt oikein kunnolla jos kuulee että huutelet sohvalta. Ei minullakaan mitään hyviä kokemuksia yläasteen koululiikunnasta ole.

      Poista
  11. Talvikuvasi ovat todella kauniita, mutta ei ne vertoja vedä näille kissakuville. Kaunis söpöläinen, varmasti kiva kaveri. - Mukavia viimeisiä helmikuun päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumikuorrutteen myötä ihan kaikki on kaunista, vaikka suamisen jälkeen ois minkälaista ryteikköä. Ainakaan sellainen ei enää silmää hivele :) Kissakuvia riittää vaikka kuinka. Paljon enemmän kissan kuvia, kuin käsityön kuvia ;D

      Poista
  12. Talvi kuvat..aurinkon sarastukset,,tekevät talvesta vieläkin kauniimman.
    voi Merriä ei ikikuuna päivä liikaa..voi katsella....l i s ä ä ä ä :))
    Parta taitaa tuossa yhdessä kuvassa olla Maerrillä huurteessa;=).
    Ihana ,kun pääsin sisälle lämpimään,oma rakaspaikka..paras paikka...niin Merrille kuin Väinöllekkin;))
    Minäkin ..meinaan virkistyä..ja aloittaa "super-kuntoilun"....päivämäärä,kellon aika ja kuukauusi....vielä päättämättä:))
    Aivan varmasti iltatuuri tekee omat ajatuksensa,,lähteä tarpomaan..tuplavuoroista puhumattakaan
    Olet reipas,kun noinkin suuri tavoite kävelyssä.
    Mukavia työpäiviä!
    helmikuun loppuu,,alkaa ko jo kevät kuu?..se jää nähtäväksi 🌞🤗😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollapa kissa tai koira. Voisi maata rötköttää milloin huvittaa ja yht´äkkiä olla taas kaikki lihakset kireinä käytössä ja ampaista matkaan. Välillä voisi venytellä laajassa kaaressa (ihmisen selkä menis poikki) ja varmistella lihashuoltoaan. Voisi juosta ja syöksähdellä, eikä tarvis laskea yhtään kilometriä. Jaksais ponkaista korkealle ja kiivetä vaikka puuhun tosta vaan. Jos tästä vielä vähän jatkais niin vois todeta, että voisi istua auton katolla, kaivaa kukkapenkit nurin niskoin, kytätä lintuja ja hiiriä, vaania naapurin Gizmo -koiraa sen huomaamatta aidanrakosesta.... Kyllä olis elämä paljon mielekkäämpää!

      Poista
  13. Kyllä oli varoitukset paikallaan; voi jestas noita ulkokuvia, tuntuu, että jokaikinen karva on pörhöllään....
    ja tuossa yhdessä kuvassa kuin olisi karvalakki päässä - ihania kuvia!! Linnut lauloivat korkealta ja kovaa, kun tänään oven avasin... johan se onkin pian maaliskuu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maaliskuu on kai kissojen kuukausi :)
      Merri on kyllä hyvin viihtynyt taas ruokakupinkin ääressä näin talvisaikaan. Kesällä yleensä aina hoikistuu. Nolla astetta tai lämmön puolella on ihan selvästi Merrille se ulkoiluraja. Nyt ei meinaa millään tulla sisälle, vaan vahtii vaan veden tipahtelua ;D

      Poista
  14. Kävely ja hiihto kuntouttavat selkää. Merri taas niin somana ja pörheänä pakkasessa. Meillä on kadut jäisiä ja nastakengät tarpeen. Mukavasti päivät ovat jo pidenyneet ja kevät tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkäsinkin, että joku lyö faktat pöytään tuosta hiihdosta ja joudun myöntämään, että on ihan vaan laiskuutta olla menemättä ;D
      Iltavuorossa etenkin huomaa heti, että päivät on pidentyneet, kun keskipaikkeilla on vielä melko valoisaa.

      Poista
  15. Ihanat pakkaskuvat ja tietysti Merri <3 Lenkkeily on mullakin ollut koronavuoden ykköskuntoilumuoto, vielä kun jäiset kadut sulaisivat niin ei tarttisi jännittää... Keväistä viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tais olla viime hetken kuvia kun nyt on puut ihan paljaina. Aika varovainen saa askeleissaan olla. Pahimmat liukkaudet taitaa olla vielä edessäpäin.
      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  16. Kauniita talvikuvia! Minä niin toivon, että talvi jatkuisi vielä pääkaupunkiseudulla pääsisin nauttimaan siitä.

    Merri on kyllä komea kissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri ei nyt nähnyt tuota komea -juttua, kun pyyhkäisi äsken alakertaan kauneusunilleen ;)
      Olisi kiva, jos pakkasista siirryttäisiin suoraan kuiviin ja lumettomiin keleihin. Loskat ei ole oikein innostavia talsittavia.

      Poista
  17. Todella kauniit talvikuvat! Pyysin Tupon katsomaan Merrin kuvia ja mies naureskeli, että nenää kutittaa ennen kun edes kuvaa näkee. On allerginen, mutta myönsi, että Merri on varsin ilmeikäs.
    Minäpä keksin tavan päästä iskiaskivusta!? Ei sitten yhtään hyvä keino siirtää kipu muualle...
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin. Isompi kipu muualla tietysti vie pohjan pienemmiltä kivuilta. Toivottavasti paranet pian molemmista.
      Lumikuorrute oli kaunis, mutta se sulahti puista yhden päivän aikana! Yhtään ei haittaa tämä auringonpaistekaan. Sohjoa vaan riittää enemmän kuin tarpeeksi. Kaupunki on varmaan taas lisännyt säästöjä aurauksista. Töissä kun parkkeeraat illalla puolihämärissä auton johonkin ja astut ulos kovalla kiireellä, vain huomataksesi seisovasi isossa lätäkössä. Kyllä on keväinen olo ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!