lauantai 13. kesäkuuta 2020

Yökyöpelit

Sukkabuumi on vaihtunut välillä lapasiin.  Ilmojen mukaan tietysti valittava, mitä tekee 😁😎

Lumi Karmitsan malli kirjasta Villit vanttuut & vallattomat villasukat 2. 
Yökyöpelilapaset.  Hämmästelen tuota nimeä, kun näen sen oikeastaan vasta "ensimmäisen kerran" 😂 Olen koko ajan ollut tekevinäni Kissalapasia.  No hyvä, että tuli edes tässä vaiheessa oikeakin nimi esille! Laitan nyt tähän väliin näitä oikeita kissoja, niin voitte zoomailla, onko lapasissa näköä vai ei 😍

SAM on luonteeltaan ikuinen pikkukissa. Siro ja hellyydenkipeä.  Se maukuu usein halutessaan huomiota.  Se tulee mielellään viereen, kun joku neuloo. 
Sam on vähän arka ja säikähtää pieniäkin ääniä helposti.  
Merri -enon kanssa painit käyvät hyvin yksiin. Koko on ulkonäöllisesti aika samaa luokkaa karvojen takia, mutta Sam on huomattavasti kevyempi. Silti se ei epäröi ottaa kunnon painimatsia kun siihen on tilaisuus. 
Sam rakastaa Merrin kalalelun kanssa leikkimistä. 


Lapaset on tehty Venla -langalla, puikoilla 2½.  Kulutus 45g. Ne ovat aika pientä kokoa, esim. minun käteen vähän lyhyet. Mietin, jos tekisi Nalle -vahvuudella, olisiko sitten isommat, vai tulisiko leveys sitten jo liialliseksi. Se selviäisi vain kokeilemalla. 
Olin aivan varma, että minulla on vielä pieni nöttönen vanhaa Valo Ville - lankaa silmiin, mutta en vaan löytänyt. Tässä on ihan tavallista keltaista.  Se tuo mustavalkoisuuteen ihan uutta ilmettä. 


MAIA  on suloinen tyttökissa. Sen lempiasioihin kuuluu makailu eri paikoissa. 
Sen kuulo ja hajuaisti ovat kuitenkin vertaansa vailla. Se kuulee heti, jos jossain avataan ovi, minne ei yleensä saa mennä, silloin se on heti mukana.  Uteliaisuus on sen luonteessa. 
Minkäänlaiset herkut eivät jää siltä huomiotta. Se haistaa ne vaikka tavaroiden alta. 
Sen valheellinen laiskuus on hämäävää, sillä halutessaan se kiihtyy nopeasti hurjaan vauhtiin.  Kiinnitetään huomio sanaan "halutessaan". 
Maiakin tulee Merrin kanssa loistavasti toimeen, mutta  Samin kanssa ne ovat hyvinkin läheisiä, koska asuvat samassa kodissa. 
Maia rakastaa Merrin huopapallon perässä juoksemista. Siitä ei kukaan muu kissa olekaan tykännyt. 


Lapasissa on molempiin käsiin oma ohjeensa. Kirjasta löytyy ohje myös Yökyöpeli -sukkiin. 


MERRI on tyynytunnelissaan. Sekään ei voi vastustaa neulepuikkojen rapinaa.  Sen lempileluja ovat myös lentävä kala ja laserlamppu, jolle se jaksaa aina käkättää. 
Merri tykkää olla ihmisten lähellä, mutta ei läheskään aina tule syliin. Etenkään kaverikissojen läsnäollessa se ei kehtaa näyttää, miten mukavaa siitä on, kun silitellään. 
Painimatsi Samin kanssa on aina paikallaan. 
Merrin intohimo on ulkoilu. Se ilmoittaa selvästi heti aamupalan jälkeen, että valjaat päälle ja pihalle. Se ei näe mitään ongelmaa palvelijoiden kukkapenkkien vääntämisessä... 
Merri rakastaa piiloleikkejä ja nurkan takaa kurkkimista.  Maton alle piiloutuminen on myös mukavaa, jos joku möyhentää päältä päin. 
Merri tulee kaikkien kavereidensa kanssa juttuun. 
Ulkona on suorastaan helle 😎

Mitä sinä neulot?

22 kommenttia:

 1. Vastaan vain viimeisenä esitettyyn kysymykseen, että oletettavasti miehelle suunnattua sukkaa (joka ei irroita otteestaan ja päästä mua ulos).
  Mainitsin sut StanstaLandiassa. ;)
  Viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vie se sukka ulos! Siinä farkkukassissa. Se voi olla vaikka käsitöidenkuljetuskassisi :)

   Poista
 2. Todella onnistuneita tumppuja ja näkee kyllä Merrin ja kavereiden pitäneen laaduntarkkailun päällä. Suloisia sukulaisia Merrillä! Oikein hyvää kesäviikonloppua! Minulla on sisaren pusero puikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompaa neuletyötä tulossa! Minulla ne on vain koko ajan haaveiden puolella :)
   Merrillä on aika laaja "suku". Siihen kuuluu ihmisiä, kissoja ja koiria ;D

   Poista
 3. Voi kun on veikeät lapaset, tulee ihan meidän Viiru mieleen kuviosta :) Mulla on nyt vaihteeksi vauvanpeitto puikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä neulotaan ihmeen paljon, vaikka on helteiset kelit. Asia, jota ei-neulovat eivät ollenkaan ymmärrä ;D Ah miten ihanaa on istua ulkonakin neulomassa.

   Poista
 4. Ihanat lapaset! ja tyynytunneli olisi varmasti täälläkin suosittu=)
  Tällä hetkellä ei ole mitään käsitöitä menossa, kirjat ovat taas viime ajat vieneet mennessään=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynytunneli sopii kaikille! :)
   Kirjat ovat myös elämän suola. Minulla on lukutahti hidastunut kovastikin, mutta aina on jotain kesken ja tulee hissukseen luetuksikin.

   Poista
 5. Suloisia kissoja. :) Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne! Nyt se aurinko onkin paistanut toden teolla. Vielä on mukavaa, jos ei jatku näin lämpimänä koko kesää. Suomalaiset tarvii välillä hiukan viilennystäkin. :)

   Poista
 6. Nämä lapaset ovat kyllä ylivetohienoja 🤩 Niin upeat ja nuo keltaiset silmät kruunaa koko kauneuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää Karmitsan mallit on kaikki jotenkin vekkuleita. Olen löytäny näistä kahesta omistamastani kirjasta aika hitaasti neulottavia. Ensin näytti olevan ihania kaikki. Sitten kun ois pitäny valita minkä neuloo, ei oikein ollukaan sopivia. Nyt olen neulonu jo aika monet. Kaikista on tullu kivoja. Lapasia olen tehny niin vähän, että siksi ei ole tullu enempää tehtyä. Nyt on kirahvit tulossa ja ne kukkakallot alotin myös. Eli samoja, kuin sinun sisko :)

   Poista
 7. Kiva lukea esittelyt kissoista. Niin missä ne Sam ja Maia asuu? Nyt on neulonta kesälomalla - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sam ja Maia asuu minun ihmissiskon luona. Ne on olleet nyt viikon täällä meillä hoidossa ja me ollaan painittu ja leikitty ja tehty vaikka mitä yhessä! t: Merri
   Eihän neulontaa voi jättää kesälomalle!!? :O

   Poista
 8. Yökyöpeli-lapasia ja -sukkia olen ihaillut erilaisissa neuleryhmissä. On ne hienot ja sinä olet supertaitava.
  Ihania kissoja. Kissoja tuntemattomista kaikki kissat ovat samanlaisia. Ei pidä paikkaansa, jokainen on oma persoonansa. Meidän Juuso rakasti piilosleikkejä. Juostiin kuin pikkukakarat ympäri huushollia etsien toinen toistamme. Juuson bravuuri oli mennä verhon taakse tai lähinnä se työnsi päänsä sinne ja kuvitteli loppukropan olevan näkymätöntä.
  Kudon parhaillaan pikkuveljelle sukkia. Seuraavaksi sitten hänen vaimolleen. Tyttärelle sain jo valmiiksi hevosenkenkäpalmikkopipon ja kahdet sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäneulonta on mahtavaa! Samassa sarjassa talvi- syys- ja kevätneulonnan kanssa ;D
   Näissä oli ihan selkeä ruutukuvio-ohje, joskin aika pientä pränttiä. Viivotin apuna, kerros kerrokselta. Ei näissä sen kummempaa taitoa tarvita :)
   Mikään ei oo niin hupia, kun asettua kulman taa ja kurkistaa, missä Merri. Sillä on sama ajatus ja se kurkistaa jostain kulman takaa takasin, vain puoli päätä näkyy ;D Sitten kurkistellaan, kunnes se tulee vauhilla muka yllättämään minut ;D

   Poista
 9. Ihanat lapaset <3Söpöjä kissoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kaikki erittäin lämpiminä pysyviä näillä keleillä :)

   Poista
 10. Onpa ihanat lapaset, kisut on aidon näkösiä :)
  Suloisia ovat oikeat kisutkin, jokaisella on omanlainen luonne! Tytön kissaa tulee paijattua ja leikitettyä, vaikken tykkääkkään, kun siitä lähtee valtavasti karvaa.
  Mulla on välityönä kirppikseltä ostettu pieni ristipistotyö (oli kesken ostettaessa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aikamoisia karvapalloja on täälläkin kammattu kissoista. Onneksi ne tykkää kampaamisesta :)
   Ristipistotöistä notan hattua! Ne on minulle sellanen viha-rakkaus -juttu. Niissä olen huomannu ekana, että en näe kunnolla.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!