sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Mökkikuvat (ilman mökin kuvia)


Mökillä on tullut ajankuluksi tehtyä kaikenlaisia käsitöitä. Osa töistä on viety muuten vaan mökille esille.  Aina on jotain näpertämistä tekeillä. 
Vasemmalla ylhäällä vanhoista ruokakorteista tehty nk. laatikko. Reunat on rei´itetty ja virkattu (vai ommeltu?) yhteen. Ne ovat melko tukevia ja niissä voi oikeasti säilyttää pientä tavaraa. 
Keskellä pöllö...
Oikealla limsapullon päälle virkattu kissa. Se on täytetty pienillä kivillä. Häntä on tooooodella pitkä. 
Vasemmalla alhaalla virkattu leivos. 
Keskellä yksi useista pannunalusista, jotka on tehty virkkaamalla pullonkorkkien päälle ja kiinnittämällä korkit toisiinsa. Näistä voi helposti sommitella haluamansa värisen  ja muotoisen alusen. 
Oikealla paikkakunnan henkeen virkattu kalliomaalaus -patalappu. Molemmin puolin eri kuviot, vaikka tässä näkyykin vain toinen puoli.

Aiemmat olivat minun tekemiäni ja alla äipän tekemiä juttuja. 
Vasemmalla isoäidin neliöistä virkattu päiväpeitto. 
Sen vieressä pitkistä pötköistä virkattu jämälankapeitto. 
Äippä harrastaa myös maalaamista. Tässä talvinen maisema. Minun mielestä tosi hieno! 
Vasemmalla alhaalla pussukka muovipusseille. Ylhäältä ja alhaalta auki. 
Sen vieressä perinteinen sipulipussi. 
Oikealla leivosmainen neulatyyny. 


Nämä komistukset ovat minun kouluaikaisia käsitöitäni. 😋
Ylätaulussa opeteltiin ketjupistoja. Kuvion sai muistaakseni sommitella itse. 
Olisiko ollut kolmannella luokalla vietettiin puoli vuotta puukäsitöissä. Se ei ollut loppujen lopuksi minun hommaani ollenkaan. Muistan, että tätä laudanpalaa höylättiin ensin siistimmäksi. Minä höyläsin sen melkein puhki...  Maali taitaa olla emalointimaalia, jos en väärin muista. 


Mökiltä löytyy myös aikamoinen kirjasto 😁
On käsityökirjoja laidasta laitaan, käsityölehtiä..
Löytyy myös vanhoja kirjoja. Noista pistää silmään tuo Lintukansan poika ja Tarzan. Mietin, että pitäisikö ne lukea uudelleen. 

Lankojakin löytyy, mitä kummallisempia. Osa on raahattu kotoa jämälankamielessä, osa on hävityksen alta pelastettuja, joissa, on muutama aloitettukin sukantekele. 
Joukossa on muutama ihan omituinen lanka, kuten tuolla alaoikealla. Ei ole mitään käsitystä, mitä tuollaisistakaan tekisi. 


Mökiltä löytyy myös omanlaisiaan esineitä asukkaidensa historiasta. 
Vasemmalla Lapista tuotu pannumyssy. Kävimme useamman kerran Lapissa ajelemassa, kun olin lapsi. Minulla oli neljäntuulen hattukin. Muistan pitäneeni sitä aika paljon.  Poronsarvetkin on tuotu näiltä matkoilta.  Nyttemmin saavat toimia hattutelineenä. Onkohan virsutkin ostettu Lapinreisulta. 
Alinna vanha peili, ilmeisesti parranajossa aikoinaan käytetty. 
Oikealla mökille sopiva, sähkötön, käsilihaksia kasvattava (tai jännetuppitulehdusta aiheuttava) vatkain. Omaan silmään kaikki näyttää tavalliselta, kun on tottunut näitä katselemaan. Vieras voisi jotain näistä ihmetellä. 
Te olette nyt olleet noita vieraita, kuvankatselun muodossa. 

Vielä muutamia lämpimiä päiviä luvattu, joten nautitaan niistä, töissä tai lomalla. Toivottavasti loppukesä ei sitten sada sitä vettä, kun on se kesälomakin vielä jossain vaiheessa tulossa....

ARVONTA vielä muutaman päivän voimassa.

13 kommenttia:

 1. Jopas oli kaikenlaista. Mulla on Omassa Kotona pieni pariton virsu, joka on ollut keittiön seinällä. Onpa ihanaa, kun löytyy lehtiä ja lankoja.
  Aurinkoista sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankoja pitää aina olla ;D Talven jäliltä kirjat ja lehet on aina uusia ja ne voi selailla uuelleen. Muutenkin tulee harvakseltaan käytyä mökillä, niin voi melkein sanoa, että joka kerta voi selailla ;)
   Silmä on niin tottunu vuosien myötä, että ei ees tajua, mitä kaikkea seiniltä yms. löytyy ;D Pieni katselmus on välillä tarpeen.
   Meinasin mennä lankaan, että nyt on sunnuntai! Kun on töissä milloin sattuu, menee päivätkin ihan sekasin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Vuosien varrella kertyy kaikenlaista hupaa.

   Poista
 3. Mitään en tarvitse, mutta kaikkea pitää olla. Sanoi mummu ja jemmasi käytetyt kengännauhat matkalaukkuun ;) Missä katti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että teen edes yhen jutun ilman noita ikuisia kissankuvia (vaikkakin rakkaita). Ei varmaan kukaan huomaa... vaan johan huomas, että kiintiökuva puuttuu!

   Poista
 4. Onpa hienoja aarteita! Pompulalangasta on helppo tehä huivi isolla virkkuukoukulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivia voiskin ajatella. Tosin tuota lankaa ei sitten olekaan tarpeeksi. Vois kuitenkin käyttää ehkä osana huivia. Mietitään. Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Kivoja juttuja löytyy mökiltä :) Mukavaa maanantai aamua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle! Päivät meinaa mennä sekasin, kun on töissä milloin sattuu. Ihmeen sitkeässä on ajatus viikonloppuvapaista ja arkipäivätöistä. Seuraa mukana vaikka rytmi ois ihan eri :)

   Poista
 6. Kyllä on kauniita käsitöitä! Pompulalangasta voit virkata tai neuloa KLUUTUN eli siivousliinan pölyjen pyyhintään. Jos siis raskit. Punainen erityislanka vieressä sopii asusteisiin efektiksi tai nukenvaatteisiin jos sitä on vain vähän. Jos on tarpeeksi, olisi huivi aina hyvä juttu tai rannekkeet käsineisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kaikenlaista mielikuvituksellista syntyy kun on aikaa.
   Pölyhuiska (?) ei tullu mieleen, mut vois toimia! Ei sillä tälläsenäkään oo mitään käyttöä. Ei taida olla pelkästään huiviksi asti kumpaakaan, eikä ehkä edes toisen langan rinnalla, jos ei sitten raidoittaen. Vähän mietittiin mökillä jo sitäkin, että mökille vois tehä huiveja viileämpien säiden varalle.
   Kiitos vinkeistä!

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!