maanantai 1. kesäkuuta 2020

Kukkia ja kuljeskelua

Kävin puutarhalla ostamassa joitain kesäkukkia.  Istutin ne sopiviin ruukkuihin.  Ne etsivät vielä paikkaansa. Havahduin siihen, että en voi laittaa niitä mihin vain, kun Merri käy pyöräyttämässä narun ympäri ja joko pudottaa ruukun päälleen, tai sitten eliminoi kasvuston. 
Enkelipatsas ruukkuineen sai samettikukan. Krassit päätyivät koiran kyytiin.  Vedin kerran betonimössöä lasikuitukoiran päälle ja maalasin kilikilimaalilla. Hyvin on pysynyt rappaukset. Muutamaan isoon ruukkuun istutin erilaisia yhdistelmiä. Tässä iso samettikukka, verenpisara ja hopeaputous (?). Toiseen isoon ruukkuun pelargonia, hopeaputous (?) ja jouluinen joulutähti. Olen joka vuosi istuttanut viimeksimainitun ulos, jos säilyy kevääseen asti. Tekee kivan näkösiä vihreitä lehtiä ja sopii näin toisten kanssa yhteen ihan hyvin. 
Orvokit pitkässä ruukussa on keräilty hiekkapihalta, viimevuotisista siemennyksistä. 
Tontut ja enkelit vartioivat sulassa sovussa. 
Kukat on aseteltava myös siten, että terasin lähellä olevalta vesipöntöltä ei ole pitkä matka kastelemaan...


Nämä ne ovat sitkeitä kasveja! Ainakin 10 vuotta olen kasvattanut kesäisin näitä kalloja (hauska monikko) ja kantanut ne talveksi kellariin.  Keväisin istutan mukulat uudelleen ja erottelen isommiksi kasvaneet ryppäät erilleen. Näin niitä syntyy joka vuosi enemmän ja enemmän. Monta olen antanut maailmallekin. Väreinä on valkoinen, vaaleanpunainen ja lila. En yhtään tiedä, missä on mitäkin, joten odotellaan, odotellaan.  Suurin osa on nyt pihalla, muutama vielä sisällä.  Viime vuonna linnut nokkivat kaikki pienet alut heti keväällä. 


Pesuvatiin valettu betoniruukku sai samettikukan.  Pieniä krasseja istutin kakkuvuokaan ;D 


Yksi kukka päätyi tänne...


...rauhallista on. Pieni lampi väikkyy auringonvaloa.  Ympäröivää kivimuuria peittää sammal. 
Portti on näköjään auki. Sisäänkulkijaa tervhtii usein keväisin portinpylväiden päällä olevien kattojen tervattu haju/tuoksu. 


Paljon on jo vuosia vierinyt tämän tyttösen poisnukkumisesta.  Olisi nykyään 24 vuotta.  


Hautausmaalla on hiljaista ja rauhallista, sanoisin jopa, että levollista. Luonto ympäröi hautakiviä. Männyssä kasvaa tänä vuonna paljon käpyjä. 


Veikkaisin, että linnuillakin on täällä rauhallista pesiä. 
Lopullista tunnelmaa ja kuitenkin niin tavallista, jokapäiväistä, kuin missä muualla luonnossa tahansa. Elämä jatkuu kaikesta huolimatta. 


Täällä me Merrin kanssa toivotamme teille hyvää alkavaa viikkoa! 
26 kommenttia:

 1. Kiitos virtuaalipuutarhuroinnista! Ihania paikkoja kukille. Varsinkin ne ekat koira ja enkeli. Muutkin kyllä. Alkanutta kesäkuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläisen puutarhanhoito on nykyään muutenkin melkein virtuaalitasolla ;D

   Poista
 2. Niin kauniita istutuksia ja hienoja nuo kukkaruukut! Sitkeitä nuo kallat tosiaan ovat! Rapsutuksia Merrille:) Leppoisaa ja aurinkoista alkanutta kesäkuuta ♥ ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Toukokuu meni niin äkkiä, että taitaa mennä tää kesä ihan huiskis vaan, vaikka nyt vasta alotellaan :)

   Poista
 3. Zoomailin taas, köynnöskasvi ei ole hopeaputous, ennemminkin hopeakäpälä. Mutta yhtä kaikki, kauniit kukat ja muistojen lehdossa kaunein kukka ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain hopeaa kuitenkin :)
   Kiitos kauniista sanoistasi.

   Poista
 4. Kiva postaus. Monen moista tulossa puutarhaan.Mukavaa kesäkuun alkua🌞🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Välillä jotain muuta, kun niitä nysväilyjä :)

   Poista
 5. Kauniita istutuksia...
  ihana tuo tuunattu koira...miettiny noitten korona-ulkonallejen kohtalo tyrkkäiskö betinvattiin,tai uittisko,,Oletko sellaista kokeillut?
  Kaunis,tuo betoniruukku,ihanat perhoset,tykkään:)))
  (minulle kans sopii ,kuin nyrkkipäähän ruukkuviljely:)
  Hiljaisuuden varmasti kohtaa.kun tuon portin sisäänastuu....Kaunein-kukka!
  ..voi Sartsa:(Halaukset Sinulle)
  ..no enhän minä Merriäkään unohda,ihana tiirailia:))Merrillä paljon ihania/pehmoisia köllöttelypaikkoja...Merri,penni ajatuksestasi!:))
  Oikein ihanaa alkanutta kesäkuuta!
  HYvää kesää! sekä
  Pysytään terveinä:)
  Merrille ja Sartsalle!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin. Aina herkistyy tämän asian äärellä.
   Tällä hetkellä Merri on todella iloinen, kun molemmat palattiin iltavuorosta. Viettänyt koko illan yksin. Nyt pääs vähän ulos jalottelemaan :)
   Kukkapenkeistä on pakko mainita, että minulla on selanen kohopenkki. Siinä on kasvanu ties mitä. Päällä oli arovuokko, joka on kova leviämään. No onhan se levinny, mut joku on käyny kuopsuttamassa ne kaikki tuonne penkin juurelle...Ja sitten viel yhtenä yönä pihaan sytty valot ja kun mies meni kattomaan, niin joku vieras kissa pyllisteli siellä samaisella kukkapenkillä! Eli kaikki tuho ei oo sittenkään Merrin ansiota ;D

   Poista
 6. Sinulla onkin paljon kauniita kukkia kasvamassa. Kissojen kanssa on sama ongelma meilläkin. Sisäkukat olen laittanut melkein kaikki katosta riippumaan kun pienempi muuten syö ne kaikki :) Isompi taas pudottelee kaikki vähänkään ylempänä olevat ulkokukat. Kissoista ei kuitenkaan voi luopua vaikka tekisivätkin pahaa kukille =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kissoista. Harmittaa, mut jos pitää valita, niin kukat lähtee. Sisällä ei juur kukkia meillä ees ookaan.
   tuntuu, että kesällä pitää olla kukkasia, mut niiden hoito tuppaa aina jäädä vähän retuperälle. silti ne sitkeimmät kestää syksyyn asti.

   Poista
 7. Tuo portaikko on kuin suunniteltu ruukkupuutarhaa varten. Olen samaa mieltä, että ruukut on hyvä koota sen verran lähekkäin, että kastelu sujuu ongelmitta.
  Mukavaa kesäkuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tulee ainakin kasteltua, kun ruukut on silmien alla :) Tuo rappujen sivu on varmaan ainoa paikka, johon kissan naru ei osu sen liikkuessa.

   Poista
 8. Kauniita istutuksia. Hyvää kesäkuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
 9. Kiva lukea ja katsella tää postaus.ihanasti sulle on tulossa paljon kauniita kukkia. Sinäkin olit käynt haudalla. Ilmeisesti myös sinuula joku läheinen siellä nukkuu. Merri on aina yhtä pontevaa. Siihen vainkarvatyynyn päälle seuraamaan,mitäs täällä tapahtuukaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin tällöin hautausmaalla tulee pyörähdettyä, ennen useamminkin. Nyt on jo yhden lapsukaisen poismenosta niin kauan, että pakottavaa tarvetta hautausmaalle menoon ei enää niin ole. Ajallisesti kaukana, ajatuksissa lähempänä.

   Poista
 10. Kauniita kukkasia hienoissa astioissaan. Tuo betonivati on hauska, koirasta puhumattakaan:)
  Ja kaunis kukkanen pienen tyttösen leposijalla. Rauhallista ja kaunista.
  Toivottelen sinulle leppoisaa ja kaunista kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat tuntuu kuuluvan kesään. Kuten nuo vanhat tutut koristeetkin. Vielä ois varastossa kaikki maalatut kivetkin, mut jostain syystä eivät tunnu päätyvän pihalle.
   Mukavaa päivää sinulle tänäänkin :)

   Poista
 11. Voih, kukatkin pitäisi ostaa, sillä jääkausi on ilmeisesti ohi=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että jotain pitää ehkä tehä, ekä jumittaa kotona. Kävin puutarhalla ja palasin kotiin. aiheutti istutustöitä, mikä ei ollut alunperin tarkoitus. Nyt pitää juoksuttaa vettä, etteivät reppanat kuole heti pois.

   Poista
 12. Erilaisten ruukkujen yhdistely on kivaa, persoonallista, ilmeikästä ja ilahduttavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Ne ruukut on jo ihan "puoli ruokaa" :)

   Poista
 13. Kauniita kukkia ja koskettava kuva kauneimmasta kukasta. Elämään mahtuu niin paljon kaikenlaista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!