maanantai 3. helmikuuta 2020

Makeaa elämää

Näiden sukkien valmistuminen on kestänyt ikuisuuden ja nyt tuntuu, kuin olisi tullut erävoitto!
 Vähän vaarallista kyllä käyttää noita urheilutermejä, kun ei ymmärrä urheilusta tuon taivaallista 😁

Olen tehnyt ennenkin kettukarkkisukkia ja saman toisto on aina puuduttavaa.  Sellainen ero näissä kuitenkin on, että tämä on ensimmäinen pari, joka on tehty ohuemmasta langasta.  Aiemmin käytin 7 -veljestä, nyt lankana Nalle, johtuen siitä, että sitä Nallea nyt vaan sattui kotoa löytymään. Pieni kuvio on Novitan ohjeella ja isomman olen siitä muokannut.
Sukille kertyi painoa 100g. Puikot kokoa 3. Silmukoita muistaakseni 14 puikollaan koko matkan.
Sopivat jalkaan 37-38 -kokoiselle.



 Minulla on jäänyt useasta mustasta lankamäärästä pieniä määriä, jotka ovat eri värjäyseristä, tai muuta hienoista eroa muihin mustiin.  Sain käytettyä tällaisen yhden jämäkerän noihin silmiin, jotka on tehty valmiiseen sukkaan jälkipistoin. Tein ne kuitenkin ennen terän sulkemista, niin oli helpompi käsitellä langanpäätkin.


Neuloessa tuli sellainen tunne, että ketuilla pitää ehdottomasti olla nenät. Aloinkin niitä sitten touhuamaan, mutta homma tyssäsi tähän ensimmäiseen... aika kummallisen näköinen viiksiniekka, ei ainakaan sukan kettujen henkeen sopiva 😂

En koskaan höyrytä tai kostuta valmiita sukkia.  Niistä tulee minusta jotenkin littanat sillä lailla.  Jalassahan nämä kuitenkin asettuvat sileiksi.  Eri asia olisi, jos minulla olisi sukat jossain näytillä (no tarkoitan jossain muualla, kuin täällä) ja niiden pitäisi näyttää edustavilta.
Siksipä nämä näyttävät kuvissakin aina vähän röpöpintaisilta. Silmukat hakevat vielä paikkaansa, kuten se Kalle Päätalon mainitsema keittiön liesi.

Asiasta kolmanteen: Oletko muuten lukenut Päätalon kirjoja? Tykkäätkö?  Minä olen lukenut muutaman, mutta lukusitkeydestä huolimatta en enää jaksa, kun ei oikein ole kirjoitustyyli mieleinen.

Palatakseni vielä näihin sukkiin, tein kantapään ristikkäisvahvistetulla neuleella, kun se tuntui sopivan sukan tyyliin.  Tarkoitan sitä, että neulotaan vahvistettu kantapää 4 kerroksen syklillä, vaihtaen oikean puolen kerroksilla nostettavan silmukan kohtaa. Muodostuu nk. ristikkopintaa.


Tässä vielä sukat eri värisellä taustalla.  Värit taitavat näkyä kirkkaammin. 
Kärjessä  nauhakavennus reunimmaisten silmukoiden sisäpuolella. 

Viime vuonna tuli käytyä tutustumassa tuohon Fazerin tehtaaseenkin. Siitä juttu TÄÄLLÄ. 


Taimitarhan Ystävänpäiväsukkien -20  -tilanne on nyt tällainen. Olen ajantasalla, jos nyt näin voi sanoa. Tarkoitan tietysti päivittäin avautuvia ohjeita.  (Tämä on kirjoitettu 2.2.)

Ylinnä on karamelleja, niiden alla on jotain, mitä en keksi nimetä ja sitten on sydämiä ja tikkareita. Näin ainakin minun silmään. 
Resori on hieman tavallisuudesta poikkeava, osittain pitsineuletta, niin näkyy noita harvoja kohtia. 


Aiemmin päätin, että teen itselleni jotkut sukat siitä dyyni -langasta, kun tykkään näistä väreistä.  Tuumasta olen ryhtynyt toimeen. 


Merri sitä vastoin ei voi käsittää, miksi ihmiset eivät voi olla hiljaa ja aloillaan, kun se haluaisi nukkua kauneusunensa.  Sohvan päästä alkaa silloin tuijotus. 


Huom!  Arvonta aiemmassa jutussa...

                   .....ja Stanstallakin näköjään ARVONTA....
                                                       ....käykäähän osallistumassa...........

29 kommenttia:

  1. Just eilen hiplasin kaupassa kettukarkkeja. Tätä se tiesi: villit ketut eivät sovi kauneusuniseuraksi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ennustaja!
      Kannattaa pitää kamera valmiina, jos tällaisen ketun sattuisi jossain vapaana näkemään. Tulee varmasti koko vuosikymmenen luontokuva!
      Kauneusunia otti Merrikin eilen joka puolelle kehoa. Vääntyili ja kääntyili ja oli vähän väliä tippumassa sohvalta ;D

      Poista
  2. Aivan ihanat kettukarkkisukat! Tosi makeat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kun ei vaan tulis liian kova makeanhimo näitä pitäessä ;)

      Poista
  3. olet älyttömän taitava ja hyvä neuloja, sukkia en osaa tehdä,mutta kettuja olen nähnyt nurkilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Oliko ne tämän värisiä? Saitko kuvan? ;D
      Tääläkin näkyy joskus kettu. Vähän pelottaa pitää kissaa pihalla narussa.

      Poista
  4. Kivan näköiset Kettu-sukat. Tuo ristikkäinen kantapäämalli oli ihan uusi juttu mulle. Täytyy pistää korvan taakse. Tosin korvantaukseni valskaa pahasti, siellä ei tahdo mikään pysyä. Hyvin etenee muutkin sukat. Sinulla on aina monta rautaa tulessa, jos sukankutimista noin voi sanoa. Terkut Merrille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jostain aiemmasta ohjeesta tuo kantapää on tarttunu muistiin. Tulee yksinkertaisella tavalla ihan eri näköstä kantapäätä. Mitään sen erikoisempia kantapäitä en osaa ainakaan ulkomuistista tehä. Joskus on ohjeissa noi kantapääohjeet ihan hanurista, kun ei silmukat täsmää millään. Eri ohjeenkirjoittajat laskee silmukat jotenkin eri tavalla. Neuvotaan neulomaan vaikka 6 silmukkaa ja sitten tekemään ylivetokavennus. Joskus viimeisin näistä kuudesta kuuluukin jo kavennukseen ja joskus ei.
      Tässä tämä kantapää avautuminen ;D

      Poista
  5. Makeita sukkia! Mukavaa helmikuun alkua :)

    VastaaPoista
  6. Monet kauniit sukat on taas valmistumassa!
    Sulla on homma hallussa, ei Merrinkään tarvi joka paria tarkistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se minuun luota, tarkistaa joka tapauksessa. Nyt on tullut ylitarkastaja Samkin taas paikalle. Saman tien linnoittautu minun viereen, kun puikot heiluu käsissä ;D

      Poista
  7. Kissan ilme 😳
    Kettusukista marmelaadiin, kuukauden kestänyt karkkilakko jatkuu edelleen, mutta nämä sukat olisi mieluisat. Kivat. Kantapää ja pohjallinen viimeisen päälle kauniit.
    Päätalon kirjasarja täyttää jotain kaappia. En ole kuitenkaan lukenut. Elokuvakin hiukan raskasta seurattavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin lähes ehdoton karkki-/suklaalakko meneillään. Kahvipöydässä voi ottaa muutaman, mutta ei sen ulkopuolella. ;)
      Päätalo on jotenkin suomalaisuuden perikuva, mutta eipä se vaan oikein iske. Kirjasivistyneisyyden takia olen yrittänyt muutaman lukea ;D

      Poista
  8. Kivat sukat nuo kettusukat. Itsekin joskus neuloin sellaiset, mutta paljon vähemmällä kettumäärällä. Sinulla sitä tulee noita sukkia ihan solkenaan. Nättejä nuo työn allakin olevat. Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta näitä ei tuu ollenkaan solkenaan, kun tuntuu valmistuminen kestävän ja kestävän ;D Paras hetki neulomisessa on suunnittelu, alottaminen ja lopettaminen. Se väliosio on aina vähän tylsää, etenkin, kun jalkoja on 2 kappaletta.

      Poista
  9. Tosi taitavasti toteutetut kettusukat. Muutama vuosi sitten tein jokusen kettusukan, mutta kuvio oli isompana. Ihailen teitä kirjoneuletaitajia, kun itsellä on liiallisen kireyden kanssa vielä runsaasti opeteltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monta pikkukettua, niin ei tuu paljon langanjuoksuja. Miä tein kerran yksiin sukkiin sen isonkin kettukuvion, mutta jotenkin siitä jäi sellanen vähän jäykkä. Oli minusta sukkiin vähän liian iso.
      En miäkään vielä hirveen montaa vuotta oo tehny kirjoneuleita, käsiala on hiljalleen kehittyny. En oo tehny sukkiakaan aina, vaan ennen tein villapaitoja, mummot kutoi meiän suvun sukat :) Ensimmäiset sukkaviritelmäni oli kyllä näkemisen arvoiset. Unohin mm. tehä kantapohjan kokonaan ja aloin kaventamaan heti kantalapun jälkeen sivuja. Arvaa oliko vaikea neuloa, mut tein kavennukset loppuun, ennen kun luovutin ja asia selkis, että pieleen meni ;D

      Poista
  10. Merri on kyllä fiksu kissa. Minäkään en ymmärrä miksi juuri silloin pitää touhottaa, kun allekirjoittanut on päikkäreillä... Mutta siis kertakaikkisen upeat sukat! Tuo selvitys kantapäästä meni ihan yli mun ymmärryksen, voisi olla munkkilatinaa tai jotain. Mutta vakaa pyrkimys on tehdä vielä muutamat sukat ennen kuin eläkepäivät koittavat. Mutta ihan vaan sellaiset tavalliset. Nyt on kolme paria takana: ensimmäisen kouluajoilta 40 vuotta sitten, sitä seuraavat vuodelta 1994 ja viimeisimmät viime joululta. Tässähän on ilmiselvästi tahti kiihtynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sinä! Homma etenee ja tahti kiintyy ;) Neulominen on oikeasti niin rentouttavaa (jos ei lasketa sitä, että niskahartia ei rentoudu..)
      Munkkilatina vapaasti suomennettuna tarkottaa sitä, että jos osaat tehä vahvistetun kantapään, osaat tehdä myös tämän :)

      Poista
    2. Mä taisin viimeksi ehkä tehdä sellaisen... Sukat on tyttärellä, joten en pääse asian paikkansapitävyyttä tarkistamaan.

      Poista
  11. Kivoja sukkia, näin lyhyesti kommentoituna. ;)
    Tuon kantapääjutun otan koekäyttöön - kiitos ohjeistuksesta!
    Vastaus kysymykseesi: en ole lukenut Päätaloja, kun en lue muutenkaan.
    Hienosti saat vangittua kissan ilmeet kuviin!
    Ja hyvää Runebergin päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih! Tänäänhän on Runebergintorttupäivä! No onneksi otin varaslähdön viime viikolla ;D
      Vaihtelen noita kantapäitä ihan fiiliksen mukaan. Yhden ristikkokantapään tein yksiin kirjaviin sukkiin, joissa oli muutenkin vähän synkkä sävy. Ei käynyt siihen ollenkaan, eikä se edes näkyny mihinkään.
      Muutoin tuon kantapään tekeminen on olevinaan aika nopeaa, kun laskee vaan niitä neljää kerrosta eteenpäin. Pitää vaan kattoa, kummassa oiken puolen kerroksessa on menossa.

      Poista
    2. Piti vielä tulla kommentoimaan, että mä en myöskään höyryttele neulomuksia vaikka jotkut niin ylistävät tapaa. Ja, että Saiturissa olisi grammavaaka alle neljä euroa, mutta taistelen sen hankkimista vastaan. Enhän ole ennenkään sukkia punninnut...
      Eilisiltainen kantapää menee purkuun.
      Torstaita!

      Poista
    3. Minulla on asioiden listausvimma ja langankulutuksen laskenta on hauskaa. Toisaalta jos tekisin samanlaiset, tietäisin, paljonko sitä lankaa meni.

      Poista
  12. Makeat sukat!!
    Kauniit!!,ja just oikiat kettusukat ,mustine pisteineen...
    jaaha..taasko Merri joutuu puuttmaan palvelijan häiriköimiseen.;).istuu vaan yhessä paikassa ja kutoo sukkaa--ihan hiljaa---Merrillä päivä levon aika;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun oiskin hiljaa, mut kun kattoo telkkuakin. >Ja kilisyttää/raprauttaa välillä puikollakin. Tai juttelee mokoma!

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!