lauantai 8. helmikuuta 2020

Uudet lempisukkani

Kanssaneuloja on taas mukana!
Sam seuraa, että puikot kilkkaavat oikeassa rytmissä. 


Tein itselleni sukat 7 -veljestä dyyni -raitalangasta.  Raidat eivät jostain syystä tahtoneet mennä täysin tasan kahdessa kerässä. Jouduin 2 kertaa säätämään toista sukkaa, eli ottamaan pätkän lankaa pois välistä. 
Lankaa kului 120g, puikot kokoa 3½.


Varressa on tällainen kuvio. Vasen etupuoli, oikea takapuoli.  Näissä raitaisissa ei niin hirveän hyvin näy tuo kaunis neuloksen vaihtumiskohta. 


Päädyin tekemään juuri tätä mallia, koska minulla on tällaiset jo ennestään ja olen pitänyt niitä tosi paljon.  Ohje löytyy Novita syksy 2010 -lehdestä.


Pituus on puoleen pohkeeseen. 


...jotta näkyisivät vähän yli kengän yläreunan. Rakastan näitä kenkiä! 


Sam rakastaa neulomista 💓8 kommenttia:

 1. Olinko eka? ;)
  Hienot sukat ja just sen näköiset, että ovat käytössä täydelliset! Mä olen kans semmoinen, että pätkin lankaa, jotta raidat tulevat mahdollisimman kohdakkain. Muuten ei miellytä omaan silmään. (Hah, oikeaan vai vasempaan? Olenpas vitsikäs..)Tein taannoin myös sukat vähän vastaavalla tavalla, mutta takaosan sileää.
  Noista kengistä tulee mieleen ne, jotka äitini osti minulle. Ei vetoketjua, eikä pidä kosteutta niinkuin piti. Tylsää, mutta onneksi "jonkun" kengät saavat kehuja.
  Lankarikasta lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka enkeli ;)
   Kengät jäi pojalta kun se muutti pois. Ne on kuulemma turvakengät ;D Ne on niiin hyvät jalassa. Villasukka mahtuu sinne hyvin ja varpaillakin on tilaa.
   Lankoja on hiplailtu jo ainakin ystävänpäiväsukkien osalta.
   Illaksi töihin. Töissä ei villasukat oo kiva vaihtoehto, kun on aika likasiakin asuntoja. Tuntuu aina, että ne oikein imasee kaiken ;D Nää kengätkin on liian jykevät töihin. Monessa paikassa olen kengät jalassa ja kenkäpussit vaan niiden päällä. tommosissa kengissä varmaan ramppois asiakkaiden varpaat aika nopeasti ;D

   Poista
 2. Ekkö nää ny huomaa, että Sam oikoo käpäliään: "Mulle kanssa sukat!!!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä lopun sovitusvaiheessa huomattiin, että nämä ovat liian isot Samille ja täytyy tehä toiset pienemmät.

   Poista
 3. ;)ihana Sam!!
  aivan selvästi Sam tassuillaan näyttää jotain erityistä kohtaa??,mutta mitä??
  Nuo Sinun kengät on huiput!!minä kerran ostin kirppikseltä melkein uudet aikalailla tuon tyyliset ,älyttömän hyvät jalalle,muuta kun en sovittanut numeron mukaan ostin oli pienet,,taitaa tänäkin päivänä olla rouvalla jolle annoin käytössä.(oisko 6 vuotta sitten)
  Kaunis sukkamalli,niin etu kuin takapuolikin:))
  ..nyt sitten seuraavaksi "hoito-lapsille"pikkutöppöset:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nääkin kengät on kestäny jo tosi kauan, eikä mene mikskään. Jos pitäis kävellä pitempi matka, esim. lenkillä, ei olis hyvät jalassa. Nilkkaa ei tue tarpeeksi pitemmällä matkalla, ainakaan nää minun, kun ovat aika reilut.
   Sam taitaa olla liian vilkas töppöstenkäyttäjä, mut Maia ei varmaan olis milläskään,kattois vaan, että ai, minulleko? Kiitos! ;D

   Poista
 4. Itselle on hyvä tehdä, kun tietää mistä tykkää.
  Hienot sukat ja kissakamusi näyttää tykkäävän myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kun tekee ensin "prototyyppejä" eri langoista ja väreistä, niin siinä alkaa omatkin mieltymykset hiljalleen muotoutua ;D

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!