lauantai 12. lokakuuta 2019

Värit ratkaisevat

Isoäidinneliöitä toivottu ja niitä myös tehty.  Kolmella pylväällä ja kahdella ketjusilmukalla, kulmissa neljällä ketjusilmukalla.
Nämä pylväsmäärät kai vaihtelevat? Välillä ainakin näkee neljällä pylväällä tehtyjä neliöitä.
 Itse en noista isoäidin neliöistä oikein ole innostunut, mutta nyt täytyy myöntää, että nämä värit olivatkin se ratkaiseva tekijä.  Heräsin jopa miettimään, pitäisikö tehdä olohuoneeseen joku torkkupeitto... joskus... kun ei ole MITÄÄN muuta tekemistä.

Miksi aina on enemmän ideoita, kuin niihin käytettävää aikaa?????


Lankoja en osannut siististi päätellä virkkaamisen yhteydessä, joten se jäi lopputyöksi. Hirmuinen homma olikin! Melkein isompi työ päätellä ja ommella, kuin virkata.  Viimeisen kerroksen langat jätin vähän pitemmiksi ja käytin niitä ommellessani neliöitä yhteen työn nurjalta puolelta. En onnistunut ompelemaan yhtään neliötä väärin päin joukkoon ja se on jo jotain!  

Vain karvaamattomat kissat pääsivät rekvisiitaksi.  Peiton mitat ovat 60cm x 72cm. En ole yhtään venyttänyt tai painanut raudalla.  
Lanka on kaksinkertaista Baby woolia, jota kului 455g (+ päättelylangat ja yhteenompelu). Pariin otteeseen jouduin ostamaan lisää, kun en osannut arvioida menekkiä niin suureksi. Lopulta minulle jäi vähän yli, joten virkkasin reunat yksinkertaisella langalla, pylväitä ja ketjusilmukoita.  Koukku oli numeroa 5.Virkatessa kuluu yllättävän paljon lankaa. Ylijäämälangasta sain vielä neulottua pienet tossut Novitaknits -sivulta löytyvällä langanmukaisella ohjeella, sekä omasta päästä peukalottomat lapaset.  Nämä painoivat yhteensä 50g. Vaaleanpunainen meni kokonaan, harmaata ja valkoista jäi vieläkin!  
Neulominen kuluttaa lankaa jotenkin vähemmän? 


Tässä vielä koko setti. 


Tässä sitten toisenlainen setti....


Merri makaa usein sohvan selkänojalla katselemassa ikkunasta ulos ja miettimässä syntyjä syviä.  Ilme ainakin näyttää siltä, että omissa maailmoissa ollaan.  😀

18 kommenttia:

 1. Moi. Onpas Merri tosiaan mietteliään näköinen. Mitähän sen ajatuskuplassa lukisi. Isoäidinneliöt ovat kivoja, ja niiden värkkäämiseen tulee helposti himo. Ideoiden paljous ja liian nopeasti kuluvat tunnit on hankala yhdistelmä. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on iso peitto, jossa on saumat vähän irtoilleet, muuten hyväkuntoinen, isoäidinneliöistä. Sen on tehny minun äidin-isän-äiti. Pitäisi ne saumat varmaan vahvistaa, mutta mistä nekin tunnit otetaan? Se ei ole mitään uutta luomista, vaikka olis aika kiva juttu sekin, että ois kunnossa.
   Afrikankukista olen alottanu villatakkia, sekin melkein valmis, vaan jäi kesken...
   Uuden alottaminen ja valmiiksisaaminen on parhaita hetkiä, se väliosa ei niinkään :)

   Poista
 2. Voi miten kaunis setti pikkuiselle. Merri ihan selvästi pohtii olevansa setin ansainnut pikkuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi värit on kyllä söpöt. En ois ite osannu valita, mut minulle näytettiin kuvaa.
   Merri nyt luulee vaikka mitä ;D Se jaksaa eniten minua hämmästyttää, että se luulee minun sänkyä omakseen. Olen nukkunu jo puoltoistavuotta jalat melko koukussa ;D

   Poista
 3. Kauniita ,molemmat setit! :))
  Melkoiset miettimis ilmeet Merrillä:)
  ..miettiskö hiiri asioita:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Hiiri tai lintu. Tai päiväunia :)
   Mukavaa sunnuntaita.

   Poista
 4. Onpa kaunis setti. Isoäidinneliöissä onkin todella kaunis väriyhdistelmä. Merri on syvissä mietteissä. Mukavaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Hyvin suunniteltu ja mietitty on puoliksi tehty :)

   Poista
 5. Kaunista, kaunista. Värit ovat monasti inspiraationa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekoja kerroksia virkatessa oli viel olo, että ei oo kiva. Mieli kuitenkin muuttui, kun väriä alkoi tulla enenevästi.

   Poista
 6. Kaunis setti. Minä haluaisin myös isoäidin neliöistä tehdyn torkkupeiton, mutta kuka sen tekee. Siinä on valtava työ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkkaaminen oli tosiaan aika nopeeta, mut yhdistäminen ja päättely oli tosi hidasta.

   Poista
 7. Kaunis peitto, ihanan rauhalliset värit. Merri taitaa olla ihan omissa maailmoissaan, mitä lie miettii pienessä karvaisessa päässään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvaisen pään ajatus tuntuu hassulta, vaikka sitähän se todellakin on ! ;D

   Poista
 8. Kauniit pehmeät värit peitossa❤
  Mitä se Merri mahtaa niin kovasti miettiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Varmaan viimeisintä hajujälkeä tuolla ikkunan takana puskassa :)

   Poista
 9. Voi miten ihanat värit on vauvaneule/virkkeissäsi.Merri on ihan selvästi ollut mukana värien suunnittelussa. Syyspäivien leutoja tuulia sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos :)
   Nämä taitavat käydä jollain lailla molemmille sukupuolille, vai olisivatko enemmän kuitenkin tytölle? En osaa sanoa, enkä tiedä kumpi kyseessä.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!