keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Tuoleihin uudet kankaat

Kankaita on täällä ihan turha yrittää salaa levitellä! Ihan varmasti tulee työn esimieskissa paikalle saman tien!  Se suorastaan hullaantuu.
Ostin Karnaluksissa käydessä tämän kankaan, jota taisin jo aiemmin vilauttaa. Tarkoitus oli tehdä keittiön tuoleihin uudet pääliset.  Löytyi 1 kangas, joka oli paksuudeltaan, väriltään ja hinnaltaan sopivin. Bonuksena on kissojen kuvia 😻


Mittaaminen on Merrin mielestä myös suurta hupia, sekä tietysti varsin tärkeä osio kankaan leikkaamisessa. 


Tuolit olivat keinonahkaa, joten kissatalous ei ole niille sopivin vaihtoehto. Kynsiminen alkoi jo ennen Merrin aikakautta, hoitokissojen aikana.  Merrillä oli pienenä tapana kiivetä tuon metalliputken päälle voimistelemaan. Nykyisin se on ottanut uudelleen vanhan harrastuksensa käyttöön. Leikkii kai lintua. 


Jätin keinonahan alle sellaisenaan.  Pitkällisten mittailujen tuloksena leikkasin tietysti liian kapean ensiversion....  sunnuntaiompelijan tuotoksia taas!   
Toisella kerralla onnisti paremmin, kun kantapään kautta piti oppia. Tarkoitus oli tehdä pussi taittaen kangas kahtia ja ommella sivut. Näin ollen tuolin taakse olisi jäänyt kissoja päät alaspäin.... kaikenlaisia yksityiskohtia sitä tulikin vastaan.  Kangas pitikin leikata puoliksi ja kääntää kissat ylöspäin. Ompelin saumat tuplatikkauksella. Selkänoja on siis pussimainen. 
Tuota metallitankoa en osannut mitenkään päin tuoda esille, joten jätin sen kankaan alle piiloon. Kuvassa vielä alhaalta päin kiristämättä. 


Ajatuksena oli ensin, että teen sellaiset irrotettavat tuolinpääliset, jotka olisin kiinnittänyt alapuolelta esim. nauhoilla. 
 Keksinkin että istuinosahan lähtee irti, joten voinkin tehdä sen irtonaisena ja käyttää niittipyssyä.
Aiempikin istuinosa oli näköjään niiteillä kiinnitetty.


Kulmat tuottivat tietysti hieman ongelmia, mutta sain ne lopulta aika nätisti asettumaan. 
Selkänojan alaosan niittasin myös  tiukasti kiinni tuolin alle. 
Ruuvaus ei ollut mitenkään kevyttä hommaa. Pääsin taas oikein suorittamisen makuun, kun alkoi näyttää siltä, että hommahan on saatava heti pakettiin.  Älähän jätä huomiselle sitä, minä voit tehdä tänään!  😏


Neljä tuolia näyttää nyt tältä. 
Omasta mielestäni onnistui oikein hyvin.  Yhtään osiota ei edes mennyt väärin päin!
Keinonahka oli materiaalina vähän liukas ja takapuoli oli siihen hyvin tottunut.  Nyt kun tuolille käy istumaan ja yrittää hilautua kohdilleen, niin kangas ei luista yhtään! 


Siellä sitä jo  testaillaan heti, kun silmä välttää!  Ilme on sellainen vähän kysyvä, että saakohan tässä nyt olla??



34 kommenttia:

  1. Selkeästi kuninkaallisille kissoille tarkoitetut valtaistuimet! - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
  2. Hienot, jännä, että se yksi kangas oli aiheeltaan noin sopiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Yleensä on aina niin päin, että jotain kun tarvii, niin ei varmasti ole.

      Poista
  3. Vau, hyvinhän ne onnistu ja tuli hienot! Itte en ois alakunu noin "suuritöiseen" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähä tervanen oli alku, mut kun vauhtiin pääsi, ei voinu pysähtyä, ennen kun oli valmista.

      Poista
  4. Moi. Makeet ovat. Kyllä mua nauratti nuo sun toopeilut ☺. Me jos porukassa jotain yritettäis luoda, niin mahtais matkalla tulla monta ällistystä. Lopputulos saattais yllättää... Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina pitää varata reilusti materiaalia, niin on varaa mokiin ja korjauksiin ;D Tosin se erehdys voi käydä siinä varausvaiheessakin ( ostin viime syksynä aika reilusti verhokangasta....)

      Poista
  5. IHANAT päälliset kissatalouteen : )
    Armi

    VastaaPoista
  6. Kaikkea se Merri kyseleekin ;) Tottakai se saa omilla kissatuoleillaan olla. Tekijälle terveisiä, että on se vaan osaava emäntä. Itse en olisi osannut, vaan olisin suosiolla liittynyt pomojengiin makoilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisit varmasti osannut! Homma käyntiin ja maaliin asti vaikka kontaten! Mies sano minulle yhessä vaiheessa, että pitäiskö tuo nyt ensin vähän suunnitella, ennen kun tekee :) Lopputulokseen oli kuitenkin erittäin tyytyväinen.

      Poista
  7. Hyvinhän nuo onnistui. Minä teen kertakäyttö lakanasta usein ensin kaavan ja se on hyvä muotoutumaan kyseisen tekemisen päälle, mutta siellä vaikeuksien kautta voittoon. Merrillä todellakin sellainen ilme 😁 kyllä emäntä tietää. Kiva kangas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Käväisi minullakin mielessä, että tekiskö ensin jostain toisesta kankaata aihion, mut hylkäsin idean "liian työläänä" ;D Samoin kävi harsimisajatukselle. Pitää vaan uskaltaa yrittää, niin kyllä siitä aina jotain tulee :)

      Poista
  8. Onpa kauniit päälliset. Kivasti muuttunut, ei kuitenkaan liikaa. Kissamaisen kiva kuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjaväri ratkaisi valinnan. Ehkä vähempikin kuviointi olisi riittänyt, mutta ei paha tämäkään. Kuvassa näyttää ehkä vähän räikeämmältä, kun luonnossa. Kangasta jäi vielä, josko sohvapenkkiinkin tekis istuintyynyä.

      Poista
  9. Kyllä oli ahertamista. Mutta lopputulos hieno. Kangas on kiva ja Merri tykkää varmaan kuosista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin näyttää Merri pysyvän tuossa piilotetun tangonkin päällä keikkumassa ;D Oikein yrittää, että näetkö nyt??
      Pää punasena tein kaikki kerralla ja vieraita astu sisään samalla hetkellä, kun viimestä värkkäsin. Oli kiva punotus ;D

      Poista
  10. Erittäin kauniit!Kangas tosi sievää..ja on muuten kestävää..
    Hyvin onnistuit:)..ilman pitempiä suunnitteluja:))
    voi tuota Merrin ilmettä?vähän kysyvä kyllä,saanko???
    Tuo mittahomma kiinnostaa ....ja jos missä työ vaiheessa tarvitaan "esimies-kissa",niin mittauksessa:))
    :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllähän sitä jonkinlaista suunnittelutyötä on tullu tehtyä jo kankaan ostamisesta lähtien, vaikka se ei ehkä ulospäin näykään, eikä aina oo ihan loppuun saakka silattua. ;)
      Merrillä on muutama ylivetoääni, jotka sitä kiinnostaa enemmän, kuin mikään, mitä se on tekemässä. Yksi on tuon metallisen mitan vetäminen esiin . Toinen on, kun neulepuikolla vetää sohvan kangasta pitkin edes yhden kerran. Se herää vaikka kesken unien ;D

      Poista
    2. :)Tosi eihän kangasta osteta sikaa säkissä,joku kangas/väri laatu natsaa...
      Uskon 100 varmasti:)),olet ajatuksissasi suunnitellut ,ja kun kovaa kulutusta kestävä kangas sattuu kohalle ja vielä kissan kuvia:))suunnitelma on valmis.
      Anteeksi kirjoitin vähän tökerösti,:)))

      Poista
    3. Em mitään anteekspyydeltävää :) En miäkään ajatellu niin päin :) Nauratti vaan, kun isäntä luuli, että kylmiltään heiluin saksien kanssa :)

      Poista
  11. Todella hienot! O_O Olet kyllä taitava! Ei haittaa mitään tuo metallitangon jääminen sisälle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei se ollut lopulta vaikeaa. Tuo niittipyssyjuttu on aika yksinkertasta, kun sitä alkaa tekemään. Saa hyvin kiristettyä kankaan ja helpolla kiinni. No jaa...helpolla ja helpolla :) Menihän siinä aikamonta niittiä hukkaankin ;D Eihän tuosta nyt vieras tiedä, onko siellä tankoa ollenkaan. Kyllä toi kangas vähän siitä kohtaa on lommolla.

      Poista
  12. Kyllä Merri saa istua, tietysti! Merrihän teki kissan työn valvoessaan laatua ja lopputulos on erittäin onnistunut. Niin kauniit tuolin päällyset, oikein kissatalouteen sopivat. Niiteillä ne ammattiverhoilijatkin työn tekevät eli nyt säästit melkoisen verhoilupalkkion ja aikaa, kun teit itse. Me verhoilutimme keittiön satulavyötuolit ammattilaisella ja kallis lopputulos miellyttää. Saitte ihan uuden ilmeen kotiin. Merri sai arvoisensa istuimen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kun tekee, pitää aina laskea varaa myös sille, että ei onnistukaan. Siksi ei raaski sitä kalleinta kangastakaan ostaa. Näillä mennään nyt niin kauan, kun kestävät. Merrin lintuleikit ovat taas jatkuneet... :)

      Poista
  13. Hienot! Kangas on kaunista ja kisuli myös. :)

    VastaaPoista
  14. Hyvin onnistui tuolien päällystäminen! Ja kangas on paras mahdollinen, kelpaa Merrillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merrille kelpaa kaikki kankaat, jotka levitetään pitkin lattiaa ;D Se suorastaan hullaantuu. NÄköjään kelpasivat vielä tuoleihinkin asennettuna :)

      Poista
  15. Kaunis kangas ja ihana työnjohtaja =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Homma sujuu, kun toinen suunnittelee ja toinen toteuttaa :)

      Poista
  16. Tulipa kivat tuolinpäälliset :) Hyvä työnjohtaja on aina paikallaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Johdolle voi aina antaa palautetta, jos on jotain hämminkiä :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!