maanantai 28. lokakuuta 2019

Tupla -arvonta

Arvon   kaikkien tähän juttuun kommentoineiden kesken nämä:


2 kerää Nalle Taika -lankaa
pupujussiservetit
Villiä vispausta -keittiö-/leivontapyyhkeen


Aiheena on kertoa, mitä kaikkea kierrätät. Listaan vinkkinne myöhemmin muillekin iloksi/ hyödyksi.
Itse kierrätän ainakin lehdet, lasit, metallit, muovit, biojätteet, kartongit/pahvit, osan vaatteista kankaina, osan roskista askarteluun jne.

Viimeinen osallistumispäivä on 5.11.


LISÄARVONTA  kommentoineiden kesken vielä myöhemmin.
Tämä arvonta on voimassa, kunnes blogin lukijamäärä ylittää 50 rajapyykin.
Palkintona nämä sukat. Omenat eivät lähde mukaan 😉Lukijaseurantaa pitää yllä Merri


 Kyllä se kohta herää......

45 kommenttia:

 1. Kartonki,lasi, metalli,paperi,biojäte,muovipakkaukset menee omiin jäteastioihin, vaatteet vaatteenkeräykseen tai omiin ompeluksiin ja askarteluihin.Paristot niille tarkoitettuun keräyspisteisiin, ruuantähteet maistuu koiralle eli aikalailla tulee kierrätettyä.
  Mukaan ihanaan arvontaan.
  hamalainentmatgmail.com

  VastaaPoista
 2. Moi. Wautsi miten hienot palkinnot! Ja ihana valvoja ☺. Kierrätyslistani on samansuuntainen kuin sulla. Listana kierrätetyn tavaran määrä näyttää todellisuutta vaatimattomammalta. Itse voi uusiokäyttää tai viedä kierrätykseen melkein mitä vain. Kissanhiekat taitaa olla yksi isommista jutuista,joka täytyy pistää sekajätteisiin. Kristiina

  VastaaPoista
 3. Hihii, Merri ottaa rennosti! Ihana arvonta=) Tulee kyllä kierrätettyä, ja etenkin tuon muovin ja pahvin kohdalla tuntuu että omat keräyskassit on koko ajan täynnä. Mutta siis lasi, kartonki, paperi, metalli, patterit, muovi..ja mitähän vielä...

  VastaaPoista
 4. Onpa rento valvoja ja ihanan uninen. Kierrätän lehdet, pahvit, metallin, lasin, patterit ja vaatteet, lisäksi lelut, kirjat/dvd.t ja pölkupyörät sekä kaikki lasten harrastusvälineet. Muovinkin nyt olen päässyt kierrättämään kun kerään ne varastoon ja vien 4.km päähän aina viikon tai kahden välein.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 5. voi ei:))
  virallinen valvoja ottaa arvonta ajan..löysin rantein:))
  Ihana Merri! ;) sulonen möllykkä:))
  ja mahtava tupla-arvonta:))
  no niin minä kierrätän,,,
  lasin,metallin,paperin/pahvin,sanomalehdet,patterit/lamput,auton -öljyt,pienkoneet,polttopuiden sahauksesta tulevat sahanmuhat:kuivataan /poltetaan/käytän myös kompostissa,:)kaikki mahdollinen :)josta voi askarrella ,lääkepurkin muovirenkaat/kaademummaputkilot,suklaarasioiden suojapaperit, sipuli/valkosipuli-pussit,,lahjapaperit/ehjät hyvät kukkapaperit,vanhoista kutistuneista t-paidoista leikkaan luutuja :autotalliin,hihat leikkaan siivouskomeroon,pientä juttua varten,kengänkiillotus ym,
  ja mitäpä vielä,housuja paikkaan/vaihdan vetoketjutjatkan vaatteen käyttö ikää;)
  salaatti/margariinirasiat hyödynnän pakasterasioina,:)Lenkillä ollessani minulla Aina mukana muovipussi/kassi,tyhjille kaljatölkeille:nykyään myös kertakäyttökäsineet pidän takin taskussa:))...
  no tässäpä nämä minun kierrätys juttuni..aluksi muutama:))
  Osallistun ARVONTAAN!!
  Mukavaa viikkoa!!

  VastaaPoista
 6. Kierrätys on arkista, jokaiselle tavaralle oma soppensa. Kierrätyskeskus, tai keskukset ottavat vastaan ja tarjoavat tilalle jtn aarteita 🤣
  Kierrättämällä säästän, pidän itseni idearikkaana.

  VastaaPoista
 7. Hieno palkinto, pakko osallistua :)
  Minulla on pieni periaate, etten kirjaudu kenenkään blogiin lukijaksi. Siksi on mukavaa osallistua tällaseen "vapaaseen" arvontaan.
  Kierrätän lehet, patterit, lamput, vaatteet, kengät, kirjat, lelut, puran neulevaatteet ja teen uutta. Myöskin suklaamunien sisällä olevat muovimunat.

  VastaaPoista
 8. Onpa kivat arvonta jutut täällä, itse kun en osaa neuloa kuin korkeintaan patalapun, niin nuo langat menisi mulla hukkaan, mutta odotan kun saat 50 lukijaa,niin olen sukkien arvonnassa mukana, olen villasukkien suur kuluttaja kahdetkin on yöllä jalassa.
  Juu kierrään kaikki mitä voi kierrättää,kotona lajittelen kaiken ja sit vien ne isompaan paikkaan, ruuat koitan hyödyntää,esim.vanhat leivät (ei homeiset)teen marjapuuron,keitetyt perunat jos jää,teen perunasalaatin, ruokaa ei jää hukkaan.

  VastaaPoista
 9. Oi miten ihania juttuja ja nuo sukat, voi ah:) Minä niin toivoisin osaavani tehdä villasukkia:) Minä kierrätän kaikkea mahdollista ja useinkin tulee kierrätettyä myös vanhoja esineitä niin että niitä käytän askarteluissa vaikkapa pohjina. Välillä naurattaakin millainen hamsteri olen, kun kaikki pitää säästää jos vaikka on käyttöä:) Olen tehnyt esim. ison joulupallokranssin jonka pohjana on ollut vanha uimapötkylä, käytetyistä kynttilätuikuista olen tehnyt somisteita ja vessapaperi rullista kukkakoristeita:) Vähän kaikenlaista..kierrätys on hauskaa ja hyödyllistä! Mukana ihanassa arvonnassa ja Leppoisaa lokakuun loppua♥

  VastaaPoista
 10. Mitähän me kierrätettäisiin? Ainakin me tykätään kiertää pöytää hippasen merkeissä; kelpaako se? - Pepsi ja Max ps. Emäntä kierrättää vissiin jotain tuolla keittiön puolella.

  VastaaPoista
 11. Ihana Merri ❤ Meillä kierrätetään muovia, metallia, lasi, pahvi ja paperi. Muut menee joko kompostiin tai energiajätteeseen. Kiva arvonta!

  VastaaPoista
 12. Kierrätän kaiken mahdollisen: muovi, bio, lasi (kirkas ja värillinen), paperi, kartonki metalli, pullot, vaatteet, patterit...

  Olikohan tuossa kaikki?

  Kiitos kivasta arvonnasta ja kivaa syksyä!

  VastaaPoista
 13. Tälläinen, vahingossa luontoystävälliseksi hippiäiseksi (??) muuttunut, kierrättää myös aika paljon. Ja yritän saada ympärilläni olevia ihmisiä myös samaan, vaan ainakaan toistaiseksi en ole onnistunut kaikkien kohdalla.. :D
  Täällä kierrätän biojäte, sekajäte, pahvit, paperit, metalli, lasi, pien elektroniikka, patterit jne.
  Muovipakkauksia en toistaiseksi ainakaan ole aloittanut kierrättämään, koska lähin muovin keräys piste on lähes 2km päässä, tylsää kävellä sinne repullinen muovijätettä mukana. Autoilla en noin lyhyttä matkaa viitsi..
  Vaatteet kierrätän myös, ne menevät muovipussiin ja vien ne H&M:lle, joka kierrättää ne eteenpäin tai uusiokäyttää ja itse saa -20% lahjakortin.
  Biojätettä syntyy aika vähän, koska vihaan ruuan roskiin heittämistä, se on yksi kamalimpia asioita! En koskaan esimerkiksi katso päivämääriä, koska käytän vain haju- ja makuaistia. Ja koiralle voi tietysti aina antaa myös ruuantähteitä, jos ei ole vielä pilaantunut.
  Lisäksi olen löytänyt facebookin Roskalaav ryhmän, jossa olen lahjoittanut paljon pois itselle tarpeetonta. Sekä tietysti myynytkin tori.fi:ssä ja huuto.net:issä.

  VastaaPoista
 14. Minä yritän myös kierrättää mahdollisimman paljon kaikkea...tietysti normaalit: paperit, kartonkipakkaukset, metallipurkit, muovipakkaukset/muovit, muovirasioista suurin osa pakasterasioiksi, lasipurkit hillopurkeiksi, satunnaiset muovikassit käytän moneen kertaan ja rikkinäisinä leikkaan matonkuteeksi, rikkinäisistä vaatteista otan talteen vetoketjut, napit ja nauhat,loput leikkaan usein matonkuteeksi/räteiksi, muutenkin meillä on melkein kaikki kierrätettyä, eli saatua tai kirppareilta ostettua :)

  VastaaPoista
 15. Kierrätän lasin,pahvin, paperin, metallin, elektroniikkaa, jäteöljyt, patterit jne...
  Ihana arvonta , mukana:) Ja hurmaava virallinen valvoja:))
  Armi

  VastaaPoista
 16. Hyötyjätteisiin vien lehdet, pahvit, metallin, lasin ja muovin. Omaan kompostoriin päätyy perunankuoret ja muu maatuva talousjäte. Kaapissa kutistuneet ehjät ja puhtaat vaatteet vien Punaiselle Ristille, muista vaatteista teen uutta ja jos en tee, vien ne tekstiilijätteen keräyspisteeseen uusiokäyttöä varten. Paristot, maalit, kestopuut ym. viedään jäteasemalle hävitykseen. Lapset joskus sanoi, että ihme kun en nypi lehdistäkin niittejä metallikeräykseen. Että sellasta suun soittoo kierrätysvimmastani.
  Ei sunkaan vaan Merri nuku virkaansa, vähän huolestuttaa.

  VastaaPoista
 17. Mää vähän kutitin Merrin vatsaa hiirellä =)

  Kaikki kiertoon, mikä irti lähtee! Onneksi mulle teroitettiin jo lapsena, että mitään en mukaani saa, kun viimeinen kutsu kumahtaa. Joten en hilloa vaatteita, astioita, tavaroita, mööpeleitä sun muita kodinkoneita, vaan myyn, annan, hajotan ja uusiokäytän (esim. anopin risasta polkupyörästä tein kukkatukia ja kransseja). Vien kauppaan mennessäni paperit, pahvit, lasit, metallit, muovit ja patterit kierrätykseen ja maalinjämät sun muut vaaralliset kunnalliselle kaatopaikalle. Olen opetellut tekemään ruokaa niin, ettei sitä tarvitse heittää roskiin. Olen aika tarkka, sillä pätkätyöläisen tienestit pitää sijoittaa tarkasti ja laadukkaasti. ei ole nääs varaa ostaa halpaa ja huonoa.

  Tämä on muuten tosi hyvä aihe, kiitos siitä.

  VastaaPoista
 18. Kierrätän lasin, metallin, pahvin, paperin, tekstiilit, paristot ja elektroniikan. Hyödynnän paljon materiaaleja askartelussa ja tuunauksessa. :)

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Me kierrätetään ruuantähteet kompostiin, lehdet paperinkeräykseen, paristot omaan keräykseensä, pullot palautetaan. Vanhat vaatteet viedään Uffille ja jos on ihan huonoja niin leikkaan ne siivousräteiksi. Maitopurkit, munakennot, puuropaketit sun muut poltetaan.
  annu.liina78@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Meillä kierrätetään paperit,muovit,lasit,metallit,patterit,lamput,sähkötarvikkeet,keittiöstä osa kompostiin ja osa kanoille.Vaatteet ja muut käyttö kelpoiset tavarat menee kirpparille ja kierrätyskeskukseen.Yritämme panna kiertoon kaiken minkä voi ,roskiin ei mene onneksi paljon .Teen käsitöitä ja askartelen ja niihin saa myös käytettyä osan tavaroista.
  tyttiklemetti@luukku.com

  VastaaPoista
 21. Hyötyjätteisiin lasit, metallit, paperit, kartonki ja muovi. Vaatejäte menee kauppojen tekstiilijätteisiin. Pienet vaatteet yms pyrin myymään kirpparilla/netissä. Sitten on tietenkin vielä nämä askarteluun yms kerättävät "jätteet" kuten aikoinaan kahvipussit, teepussien kääreet ja milloin mikäkin. Lankojen päättelystä jäävistä langanpätkistä virkkaan patalappuja.
  t.Katja

  VastaaPoista
 22. Minä kierrätän kaiken mahdollisen. Vaatteista napit ja vetoketjut talteen ja sopivat kankaat ihan kankaina talteen tai pikkuräteiksi leikattuna. Sitten onkin kaikki paikat täynnä jemmoja =) Aikakausilehdet kulkevat ensin läpi koko rivitalomme, ennenkuin joutuvat paperikeräykseen. Biojätepussit taitellaan sanomalehdistä. Leipä- y.m. pussit tomivat hyvin kissanhiekkalaatkkoa siivotessa.
  Liityin lukijaksi kun tänne osuin ;)

  VastaaPoista
 23. Lasi, metalli, sanomalehdet, paristot yms. Lisäksi lahjoitan kaikki tavarat eteenpäin tai myyn kirpparilla.

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Kierrätän metallin muovin lasin ja kaiken mahdollisen.lehdet lähtee eteenpäin luettavaksi.kirpparilta myös ostan tavaraa.suloinen kissa. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Kierrätän lasin, metallin, sanomalehdet. Muovi menee sekajätteeseen, koska täällä ei ole sille kierrätysastiaa. Vanhat ehjät vaatteet vien kirpparille ja itse etsin kirppareilta vanhanajan puuvillakankaita (läpikudottuja liinoja, verhoja), koska niistä saa ommeltua kestäviä keittiöpyyhkeitä. Mieskaverini metsästysseura kerää rahaa toimintaansa ottamalla vastaan akkuja ja romua, josta saa kuparin ja messingin kierrätykseen (sähköjohtoja, kaapeleita ym.)ja tietenkin ne tyhjät hylsyt.
  Eläkeläisinä emme ole enää kerskakuluttajia eli ostamme vain tosi tarpeeseen uutta. Vaatemenot ovat minimaaliset vuodessa (naisella aluspöksyjä, rintaliivit, yöpaita).
  Mukana molemmissa arvonnoissa :). nina40fi@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Kierrätämme kaiken mahdollisen, en nyt rupea niitä tässä luettelemaan kun ne on jo tullut tuossa monta kertaa lueteltua ennen mua.Roskiin menee kahvin purut pusseineen, mummu kyllä opetti laittamaan kahvinpurut kukkapurkkiin mullan päälle, mutta kun mulla on niin vähän kukkia, niin purua tulee liikaa. Perunan ja omenan kuoret menee roskiin, tiedän että molemmat vois syödä, mutta kun ei meillä muuta mene roskiin, niin olen sen verran armollinen itselleni, että kuorin ne.
  Osallistun molempiin arvontoihin.

  VastaaPoista
 27. Muovi, lasi, metalli, paperi, pahvi, kartonki.
  Naurajatar@suomi24.fi

  VastaaPoista
 28. Kierrätän lehdet, pahvin, muovin.. Pullot palautan kauppaan.. ksefedini@suomi24.fi

  VastaaPoista
 29. Kierrätän sanomalehdet, paristot, vaatteet ja muut tavarat mahdollisuuksien mukaan hyväntekeväisyyteen.

  VastaaPoista
 30. Kierrätän lasin, metallin,lehdet,pahvit,biojätteen,paristot, pienelektroniikan. Käytöstä poistetut trikoovaatteet leikkaan kuteeksi ja virkkaan matoiksi.Hyvät käytöstä poistetut vaatteet vaatekeräyksiin.Mitä voi hyödyntää askarteluun, ne materiaalit säästän/käytän. Aikakausilehdet laitan kiertoon ystävälle/äidille luettavaksi.

  VastaaPoista
 31. Kierrätän lehdet, metallin, lasin, patterit ja vaatteet.
  Vain muovi on sellainen joka menee sekäjätteisiin surukseni.
  aiholapp at lailanet.fi

  VastaaPoista
 32. Meillä kierrätetään lasi,metalli,paristot,polttimet,lehdet sekä kompostoidaan. Muovi ja kartonki pitäisi ottaa vielä hallintaan,paitsi kartonki usein menee uuniin palamaan.Kaikki mitä voi käyttää askarteluissa menee säilöön ja käyttöön.Yllätysmunien muovikuorista on tehty valomunia lapsille hämärähommiin,äänimuistipelejä..

  VastaaPoista
 33. paljon tulee kierrätettyä,kaikki lehdet,lasi,pelti,pullot ,muovit sekä paristot keräykseen .hyvät ,ehyet vaatteet keräyksiin ja joskus harvoin kirpparille. hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 34. Lasi, metalli, muovi, kartonki, paristot, pullot ja paperi sekä tavarat ja vaatteet kirppiksellä

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 35. Kierrätän lasin, paperin, pahvin, pullot sekä myös vaatteet yms. vien kirppikselle/hyväntekeväisyyteen :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 36. Lasi, metalli, paperit, kartongit, pullot, paristot, vaatteet.. Tyhjät kirjekuoret, paperirullat yms. menevät lasten askarteluun/piirtämiseen. Ajoittain tulee muovia kierrätettyä. Siinä pitäisi petrata.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Kierrätämme lehdet, pahvin, lasin, metallin. Kauppaan viedään paristot ja pullot. Lastenvaatteet hankimme aina mahdollisuuksien mukaan käytettyinä, tai sitten alesta jos käytettynä ei onnistu, ja kierrätämme ne myös eteenpäin.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 38. Paljon pyrin kierrättämään, lehdet, pahvit, lasit, metallit.Käyttökelpoinen tavara kiertoon.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Kierrätän kaiken mahdollisen: muovin, lehdet, pahvit, lasin, metallin, paristot, vaatteet, kirjat, tavarat, pullot, tölkit, hymyn, hyvän mielen.

  VastaaPoista
 40. Kyllä täälläkin kierrätetään kaikki mahdollinen. Metalli, muovi, lasi, pahvi, lehdet. Vaatteet ja kengät haluaville, pyyhkeet räteiksi, lakanat pienennän lapsille jos on kiva, sopiva kuvio, ja biojätteet. Ja olen vielä yrittänyt laittaa hyvää joulumieltä kiertoon. 😁

  VastaaPoista
 41. Edellisten tapaan kaikki mahdollinen kierrätetään. Kahvi- ja purkkapussit ovat punontamateriaalia, samoin karkkipaperit. Vanhat kirjat, tapettijämät, perunalastupurkit, cd-levyt, kananmunankuoret ja viottuneet astiat pääsevät askartelumateriaaleiksi. Kananmunankuoria käytän myös taimikasvatuksessa ja murskattuna kasvimaalla. Muuhun käyttöön sopimattomille tekstiileille uusi elämä matonkuteiden kautta joko kangaspuissa tai solmien. Aiemmin leikkelin muovikassitkin kuteiksi, nyt on käytössä kestokassit joten muovikudetta ei tule.
  terveisin leenak

  VastaaPoista
 42. Lasi, metalli, paperi, biojätteet, käyttökelpoiset tekstiilit. Vanhat ja ehjät, käyttökelpoiset asiat kierrätän. Pesukoneen kautta. Minä luulen, että suloinen Merri voisi kiertää kyläilemässä useammassakin paikassa, ruokapalkalla...

  VastaaPoista
 43. Lukijoita on nyt 48, joten ehdinkö mukaan?
  Olen kierrättäjänä turhan laiska, joten petraamista riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Muutin sääntöjä vuoden alussa, kun tämä on jo lokakuussa kirjoitettu, eikä lukijoita silti tullut täyttä viittä kymppiä. Alkoi tuntu niin väkinäiseltä tuo sääntö, että osanottajat varmaan luulivat ettei sukkia arvotakaan.
   Päätin arpoa sukat jo 11.1. Ne menivät Virpille.
   Seuraavan arvonnan kanssa tarkkana. Ajattelin järjestää sellaisen kohtapuoliin.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!