tiistai 18. joulukuuta 2018

Jouluvalmistelut loppusuoralla?

Joulukortit on postitettu ja muutkin jouluhommat edenneet sopivasti (mitä niitä nyt olikaan...).
Tässä tekemäni joulukortit. Tein ne tosi ajoissa,  mutta lähettäminen jäi lähes viime tippaan, eli ihan normaali kuvio taas.... 😂

2 korttia jäi vietäväksi ilman postia. Satuin vielä lukemaan runon, jonka kirjoitin kortin sisälle: 

Vaihtuu pimeys ja valo,
hiljaisena uinuu talo,
jossa Tonttu asustaa.
Miettii aikaa tulevaa.
Hämärässä hiipii, pohtii,
joko kohta tohtii:
a) joulun herkkuja maistella
b)joulun tuoksuja haistella
c)levitellä kuuseen nauhaa
d)toivotella joulun rauhaa

Näissä jäljellä olevissa korteissa olikin  kirjaimet e), f), g) ja h) !! Kylläpäs taas nauratti mokoma mokailu. 😁 Luulen, että kirjaimet vaihtuivat, kun tein runon tietokoneella ja ennen tulostusta kopioin sen niin, että yhteen paperiin  se mahtui 2 kertaa. Kopioiduissa vaihtui ehkä kirjaimet?  Enkä huomannut mitään! Sinne meni joulukortit kaikkine erilaisine kirjaimineen.  Jotkut siellä nyt pyörittelevät korttejaan ja ihmettelevät noita e-h -kirjaimia.😂😂


Sain kauan sitten lahjakortin yhden kissan hoidosta. Lahjus oli ihan turha, koska kissanhoito on mukavaa, eikä tunnu rasitteelta.  Merrikin viihtyi paremmin, kun sai käyttää Paten hiekkalaatikkoa melkein 2 viikkoa. 😊 Oma ei kelvannut ollenkaan koko aikana! Minunhan siitä olisi pitänyt joku korvaus antaa. 😁 
Kortti pyöri pitkään rahapussissa, kun en keksinyt, mihin sen käyttäisin. Lopulta päädyin ostamaan tämän isohkon lyhdyn. Sisään ostin myös hyasintin, jolle löytyi kellarista kiva ruukkusuojus tonttuineen. 
 Aiemman arvonnan yhteydessä oli myös Facebookin blogisivupuolella oma arvontansa. Siellä Kati voitti arvonnan ja hänelle lähetin tämän ompelemani mustikkaisen pussin muine sinisine asioineen. Loppu lähenee! Nimittäin joululahjaneulomisessa. Mietinkin tässä jo, että voisiko sitä pitää vähän neulontataukoa jouluna, vai iskeekö heti uusi neulontainspiraatio pakonomaisesti päälle. 
Miesten sukat, jotka on neulottu Nallesta, 3 puikoilla, langankulutus 120g.  Silmukoita aluksi 16/puikko. Resori neulottu niin, että oikeat silmukat on neulottu takareunasta kiertäen, niin resorista tulee hiukan napakampi. Resorin jälkeen lisätty 1 silmukka joka puikolla. Kuvion jälkeen kavennettu määriin 16+15+15+16. Pienemmät määrät jäivät terän päälle. Sukat ovat kokoa 41-42. 


Tekstin olisi voinut päälipistellä, niin olisi tullut varmaan siistimpi. Mikäli osaisi päälipistellä kunnolla. Minä en osaa. Siksi neuloin punaisetkin osat. 
Lankadominanssista en puhu enää mitään, ennen kuin olen lukenut ohjeet! 👀


Vielä olisi yksi sukkapari vailla kantapäitä ja teriä. 

Kauneimmat joululaulut on nyt soitettu ja laulettu. Huomenna mennään yhdelle koululle soittamaan vähän joulumusiikkia. Meillä on aina harjoitukset tämän koulun tiloissa, joten olemme pyydettäessä lupautuneet pieniin soitantoihin. Viimeksi soitimme kevään kynnyksellä pihasoitantaa.  
Lisäksi olen menossa soittamaan yksin yhteen jouluiseen tilaisuuteen pari joululaulua. 

Rauhaisaa joulunvalmisteluaikaa Teille! 12 kommenttia:

 1. Hauska juttu tuo joulurunon kirjainsekamelska. Tietokone on olevinaan niin viisas ja sitten ei kumminkaan ymmärrä niin selvää asiaa, että kirjaimet oli tarkoitus olla vain a-d. Ilmoitin työkaverille sähköpostilla, että palaan joululomalta 2.10.2019. Yksi ylimääräinen nolla oli hujahtanut viestiini ja siitäkös naurua riitti. Kivat sukat olet taas saanut valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tietokoneet ei aina oo ihmisten ystäviä. Myös automaattinen tekstinsyöttö puhelimessa aiheuttaa välillä hilpeitä tekstejä hoitokertomuksiinkin.

   Poista
 2. ...muuten tosi kaunis,runo,erilainen:)
  komelluksia sattuu....
  Minun lääkärin lausunnossa luki:oikiasta jalasta poistettu...joka kuitenkin oli vasen jalka:)
  ...voi kunpa edes kärpäsenä katossa saisin kuunnella soittoasi:) !!
  kauniit sukat!!!!
  ...ja yhdet vielä....
  Ihana tuo lyhty!
  hauskakaveri,kaverin hyyssiä lainaa:))Ihana MERRI!! ;)
  mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitokertomuksilla näkee välillä tosi huvittavia kirjotuksia. Tosin, jos oikeasti se johtaa vaikka väärän jalan hoitoon, niin se ei naurata yhtään. :(
   Meillä kotihoidossa kirjataan kotikäynnit töissä puhelimella suoraan hoitokertomuksille. Kirjotan aina niin nopeasti, kun olen tottunu kirjottamaan kymmensormijärjestelmällä. Eihän se sormi osu siiihen puhelimen kirjaimelle läheskään aina. Eilenkin vetäsin taas sellaset siansaksat ja painoin vahingossa tallenna -painiketta, ennen kuin olin ehtiny korjata kirjaimet kohilleen. Sinne jäi. Ei saanu enää korjattua. Myös puhelimen automaattisyöttö/sanojen korjaus on välillä ärsyttävää kun puhelin luulee tietävänsä mitä sanoja tarkotan ja vaihtaa ne jälkeeni. Välillä tulee niin hauskoja sanaehdotuksia, että alkaa naurattaa. Jos alan kirjottaa vaikka että "asiakas soittaa..." niin puhelin saattaa ehdottaa jatkoksi "...ja laulaa". :D

   Poista
 3. Täältä ilmoittautuu toinen Liisan kaveriksi kuuntelemaan sun soitantoa. Veikkaan, että pälpätyksemme peittäisi soitantosi tyystin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoittautumiset vastaanotettu! :D
   Huilukotelon päällä on vielä vetoketjullinen pussi. Kun avaan vetoketjun, niin Merri on jo vieressä kattomassa syyttävästi, että ootko tosissas! Kun ensimmäinen ääni kuuluu, se lähtee kun tuli persauksen alla karkuun. ;) Pienenä se ei välittäny yhtään, saatto nukkuakin vieressä. Nyt on vissiin kuulo terävöityny. ;)

   Poista
 4. Hienot sukat olet tehnyt ja minun miehelle olisi tekstinkin puolesta mieluinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieheltä tää aihevinkki tuli näihinkin sukkiin. Ja toisen miehen jalkaan menee. :)

   Poista
 5. Tulinpa katselemaan kauniita käsitöitäsi ja toivottelemaan
  Hyvää Joulunaikaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!