sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Aika vastaan minä

Hahaa! Joulu lähestyy ja neulonta-aika lyhenee 😅 Hiljalleen valmistuu, vaan ehtiikö kaikki? Nähtäväksi jää. Vielä on kaksi sukkaparia keskentekoisena.
Nämä valmistuivat eilen.


Sukat ovat kokoa 39. Nalle -lankaa kului 85g.  Silmukoita aluksi 14, kahdella puikolla lisätty kierteisen resorin jälkeen 2 silmukkaa. Nilkassa jäljellä enää 13s/ puikko, joilla varpaisiin asti. Kuvio löytyi netistä. 
Olen kokeillut näissä sitä lankadominanssia siinä määrin, kuin olen sen ymmärtänyt, että seuraavan silmukan hallitseva lanka  tulee aina edellisen takaa ja päältä. Lopputulos on kyllä siistimpi, siitä ei pääse mihinkään.  Ainoa ärsytyksen kohde on kiertyvät langat! 2 puikkoa pystyy tekemää ja sitten on kierre jo niin paha, että joutuu selvityshommiin.  Lopputuloksen nähtyäni en kuitenkaan pysty enää palata vanhaan "kierretään mistä huvittaa" -tapaani. 
Onko tähän olemassa jokin kikka?  Tai olenko edes ymmärtänyt koko dominanssijuttua oikein? 


Merri on ymmärtänyt kaiken ihan oikein, eli pitää ottaa rennosti!! Kaikki laatikot ja korit on kokeiltava ja testattava. 😄 Se hyppää milloin mihinkin odottamaan, että sitä kannetaan siinä jonnekin. Tässä oli ihan hyvä nukkuakin, toisten katsellessa televisiota. 


Tänään on vielä töiden jälkeen aika mennä kirkkoon, jossa lauletaan ja soitetaan kauneimpia joululauluja. 


Rauhallista adventtia Sinulle.

10 kommenttia:

 1. Hmm, jotain oot nyt ymmärtänyt lankadominanssissa väärin. Ei siinä mitään tarvi kiertää ja kaartaa eikä langat kierry toisiinsa, ainakaan huomattvasti.
  Langat täytyy pitää sormella samassa järjestyksessä koko ajan. Ja se kuviolanka on lähempänä rannetta ja otetaan puikolle sen taustavärin alapuolelta, tavallaanhan se väri onkin automaattisesti yläpuolella. Katso nyt uudestaan joku ohje, niitähän on netti pullollaan. Ideahan on se, että kuvio tulee erottumaan selkeämmin pohjasta kun neulotaan näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D
   Arvaa naurattaako?? :D Aattelin jo tota kirjottaessa, että jos ei muu auta, niin luetaan ohjeet! :D En oo yhtään kertaa kattonu ohjeita, olen vaan nähny vilauksen sieltä, toisen täältä ja päätelly, että näin tää homma toimii! :D
   Täytyy varmaan lukea ne ohjeet, jos meinaa jatkaa. Olen ihan hermorauniona pyöritelly näitä lankoja! :D Täytyy kyllä myöntää, että tääkin systeemi toimii kuvion näkyvyyden osalta, joskaan ei niiden lankojen osalta. Hyvä, että joku välillä palauttaa maan pinnalle, ettei mee ihan harhaan. Mies sanoo aina leipomisen kohalla, että pitäis ehkä lukea ohjeet :D
   Mukavaa joulunaikaa sinulle.

   Poista
 2. Sinä neulot aina niin siistin näköisiä sukkia ja kirjoneuleena,niinkuin nämäkin. Minä vain nopeesti jotain tavallista. Juu,noin sen elämän pitäis ottaa ja elää kuin Merri:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan! Tyylit on kyllä ihan omasta päästä :D Tällä hetkellä jotenkin kiinnosta nää kuvioneuleet ja nimenomaan sukat, kun niillä on oikeastaan eniten käyttöä. Muita neuleita ei tuu niin käytettyä nykyään. Rakastan kokeilla erilaisia juttuja ja miettiä, miten jonkun asian saisi siirrettyä neuleeseen. Hauskin ehdotus aiheeksi on ollu varmaan merinorsu, joka sitten kuitenkin hautautu muiden juttujen takia. :)

   Poista
 3. Merri tänne, kis kis. Taas kantelisin ja rapsuttelisin, että emäntä saa rauhassa sekoilla lankoineen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä oon kuule pyöritelly vähän kummastee noita lankoja, mut Merri vaan nukkuu! Ei se mikään käsityökissa ole ollenkaan. :) Lähellä se kuitenkin haluaa usein olla. Joskus tulee makaamaan ohjeen päälle vähäksi aikaa, niin että merkkiviivotin siirtyy sivuun. :)

   Poista
 4. Ihanat sukat:)
  Merri...osaa otta joulun "löysin rantin",sulonen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Merrillä ei oo mitään joulukiireitä! Se on nukkunu viime päivinä ihan hirveen paljo päivisin ja vielä yöt päälle. Ja aina minun jaloissa, että en saa ees jalkoja suoraksi ;D

   Poista
 5. Lankadominanssi, asia joka on minunkin opettelu listalla, vaan vielä(kään) en ole aikaiseksi saanut..
  Merri ottaa rennosti, se on hyvä tapa valmistautua jouluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä osaa kuule miäkään, vaikka luulin! :D Pitää vissiin lukea ohjeet, jos ei muuta auta :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!