keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Paikkaa pahaan paikkaan

Sain korjaukseen farkut. Tai oikeastaan "sain" on ihan väärä sana. Inhoan korjausta.  Korjaan kyllä omia ja lähipiirin vaatteita, jos on tarvetta, mutta en ole mikään ompelija ja lopputulos on aina enemmän luova, kuin säännönmukainen. Lisäksi nuorisolle vaatteet eivät välttämättä ole aina kelvanneet päälle korjauksen jälkeen. Vaatteiden tuunaus uuteen uskoon on ihan eri asia. Korjaaminen on kuin purkaisi neuletta. Sekään ei ole mukavaa, vaikka onkin välillä välttämätöntä.
  Näissä joustofarkuissa olivat rispaantuneet takataskujen sivut, niin, että kankaan säikeet enää näkyivät kankaan venyessä. Vyötärökaitaleessakin oli reikä kahdessa kohtaa vyölenkin kohdalla.

Mitään ei siis kannata heittää pois, vai miten se menikään?  Vanhojen vaatteiden osia voi käyttää korjaukseen. Päädyin käyttämään vanhaa joustofarkun punttia uusiomateriaalina. Farkun joustaessa takapuolen liikkeen mukaan paikkakangaskin joustaa. Leikkasin pitkän suikaleen, jonka kiinnitin neuloilla nurjalle puolelle. 


Tämän jälkeen siksakkasin heikon kohdan molemmin puolin oikealta puolelta.  Nurjalta leikkasin sitten ylimääräisen kankaan pois, jättäen n 1cm varan.  En tiedä, painaako tämä paikka peppua jatkossa. Ehkä kuulen siitä myöhemmin. 😊

 

Vyötärökaitaleen reiät korjasin samalla tyylillä ja kiinnitin irronneet vyölenkit paikoilleen.  Korjaaminen ei ole mukavaa muutenkaan, ja nyt katkaisin tietysti kesken homman ompelukoneen neulan. Mikä on myös ärsyttävää? Alalanka loppuu kesken hankalan kohdan ompelun. 


Nykyajan farkut ovat muutenkin jo ihan rikki. Olisiko muutama reikä lisää enää haitannut? Laitoin näiden housujen käyttäjälle viestiä, että kaikki reiät on nyt paikattu, niinhän oli tarkoitus?  Sain hämmästyneen viestin, jossa muistutettiin, että vain ne pari kohtaa piti korjata!  Lupasin, että kyllä nyt tyttö yllättyy!!  😂


Vaatteiden rei´istä puheenollen, mistä ihmeestä tulee aina paitoihin pikkuisia reikiä??!! Tuleeko teidän vaatteisiin? Minulle tulee. En tiedä onko se pesukone, joka "syö" vaatteita. Usein reiät tulevat todella nopeasti.  

Kiitos kommenteista, joita on viime aikoina tullut mukava määrä. 😊

10 kommenttia:

  1. Reikiä tulee ihan ihmeellisesti. Just laitoin roskiin yöpaitulin, joka oli tullut reiälliseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö oo ihmeellistä! Mistä niitä oikein tulee. Onkohan ilmassa jotain pistävää?

      Poista
  2. Minä ihmettelin, kun tuli reikä yöpaitaan. Niin on näköjään käynyt edelliselle kommentoijallekin. En ikinä selviäisi farkkujen korjauksesta. Toivottavasti siis selviän ilman reikiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi reikien ilmestyminen paitoihin on ihan mystistä.
      Semmosta korjausliimaakinon olemassa ainakin housunpunttien lyhentämiseen. En tiedä toimiiko se muuten. Tarttuu vielä takapuoli housuun kiinni. :)

      Poista
  3. Siististi korjasit:)
    Minäkin olen eräätkin farkut korjannu,takapuolesta,neuloja katkeaa,välillä kursijan hermotkin:)...leikisti:)
    :) voi vanhat yöpaidat parhaita luutuja mitä rahalla SAA:)
    mukavia touhua,sinne:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina kun on joku epämieluisa homma, niin käy vielä jotain ylimäärästä harmia. Eihän noi korjaukset paljoa aikaa vie, mutta kun se alottaminen jo ärsyttää.
      Miäkii teen vanhoista vaatteista rättejä.

      Poista
  4. Housuista tuli oikein hyvät. Paikattavaa olis näköjään ollut vähän enemmänkin. :) Vaatteiden korjaaminen ei ole ollenkaan niin hauskaa kuin uuden tekeminen. Ihmiset tuntuu kuvittelevan, että ompelua harrastava korjaa vaatteita ihan ilokseen. "Vaihdakko äkkiä vetoketjun mun housuihin tai takkiin." Ihan niin kun se kävis tosta vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinha perä tuossakin. Etenkin vetoketjuhommat on niin epävarmoja onnistumisen puolesta, että ei niitä viittis ylimääräsiä vaihella.

      Poista
  5. Meidän pesukone tekee Vanhan herran sukkiin reikiä ja sitten se syö koko sukat. Mun vaatteita se ei uskalla kohdella kaltoin. Mitä nyt joskus ilkeyttää sekoittaa värejä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä kuulostaa olevan kovin omatahtoinen pesukone. :)
      Olen kyllä monesti miettiny, tuleeko ne reiät pesukoneesta. Pitäisköhän minun mennä pitämään meiän koneelle lepyttelypuhe...

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!