torstai 20. syyskuuta 2018

Verhojen vaihto

On aika vaihtaa talveksi toiset verhot. Olohuoneremontin jälkeen huoneessa onkin nyt 3 ikkunaa 2 sijasta. Verhojen hankkiminen on vaikeampaa. Ennen ostin kaikki verhot kirpputorilta ja käytin sellaisenaan, tai muokkasin niitä leikkaamalla ja ompelemalla haluamaani muotoon.  Usein käytin myös sellaista tapaa, että pitkä verho oli vain ikkunoiden toisessa sivussa ja ylhäällä kappa.  Näihin ikkunoihin sekään tyyli ei oikein istu. 
  Hankin jo kevättalvella nämä ruusuverhot verkkokaupasta, kun en löytänyt mieleistäni kangasta kaupasta. Ne ovat kuitenkin niin kesäisen näköiset, että halusin talveksi toiset. Selailin taas useita verkkokauppoja, kunnes löysin mieluisaa (ja kukkaronkestävää) kangasta. Se tulikin nopeasti postin kautta hassuna pakettina, rullana.

  Koska kangas oli rullassa ja siinä oli isoja kuvioita, meni vähän aikaa, ennen kuin rohkenin alkaa sitä leikkelemään.  Keksinkin ottaa vanhan verhon malliksi mittaukseen. Siinä hommassa kävikin sitten näin...    ilmeni suuria erimielisyyksiä siitä, mihin kankaita oikein on tarkoitus käyttää.  Tulihan tästä nyt kuitenkin söpöjä kuvia kissasta ruusupedillä. 😏
  Kissat piti lopulta häätää ulos, että pääsi edes jotain tekemään.


Uudessa kankaassa oli melko sopivasti kuviomitta vanhaan verrattuna. Vähän joutui leikkaamaan lisäsenttejä tasaukseen. Olin suunnitellut tekeväni yläosaan kiinnityksen lenkkeinä, mutta kankaan runsaus sai minut taas tekemään tämän saman tankokujaratkaisun.  Kankaassa oli livenä isompaa tuo kuvio, kuin nettikuva antoi ymmärtää.  Leveys voisi olla hieman vähäisempi, kun kangas on paksumpaa, kuin aiemmin. No. Kaikkea ei voi saada.  Ensi kerralla fiksumpi valinta  (niin varmaan...😏).


Halusin värejä, jotka toistavat huoneessa olevia värejä, mukaanlukien PUNAISEN sohvamme.  Se on ainoa väripilkku huoneessa, eikä suinkaan kaikkien talossa asuvien mieleinen. Minusta se on ihan paras. 😊  Siellä sohvannurkassa on syntynyt monta sukkaparia. 


Meillä on noita kissojen kiipeilypuita tuplana, kuten näette. Toinen on kuitenkin lähdössä Maia -kissan mukana uuteen kotiin.  Näillä verhoilla mennään nyt  ainakin jouluun asti. Luultavasti en silloinkaan ala niitä mihinkään vaihtelemaan. Eihän minulla ole niitä jouluverhojakaan, kuin kahteen ikkunaan.  
Sen sijaan ostin ihanaa joulukangasta tyynyjä varten. Nyt tarvitaan vielä ompeleva henkilö niiden tekijäksi.  Ehkä  sekin homma etenee ajan kanssa. 

Mahtavan lämmin syyssää kutsuu minua nyt ruohonleikkaukseen! 

28 kommenttia:

 1. Kauniit verhot,ihanat:)
  voi tuota kissaa,niinhän ne tulevat just siihen kohtaan ja paikkaan mitä teet:))
  Meillä ensimmäinen koira oli minun makutuomari,:)yhessä ommeltiin,ainakun kankaan levitin,ennen kaavoja roikasi ittensä kankaan päälle.voi Tessu mulla sinua ikävä.Toinen koiraa ei vähempää kiinnostanu ompelu asiat:))se oli Huuko,ihana hevi-metallimusiikin ystävä,(rumpali-koira).
  Mutta sinun verhoihin sopivat myös joulu aikaan minun mielestä,:))
  Kirpparilta minäkin paljon ostanu verhoja ,Jotex joitain paneeliverhoja,ja nyt olen hulluna noihin lankaverhoihin:)),niihin helppo yhistää jottain
  Onpa ihana että lämmin syys sää jatkuu...
  meillä vettä vaakatasossa ,myrskyn kanssa,nyt aurinko paistaa,jipii!!!!
  Nautitaan syyspäivistä ! satoi tai paistoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. :)
   Säätilat vaihtelee niin herkästi pienelläkin välimatkalla. Miä selvisin ihan kuivin nahoin sienimettällä. Vähän liian lämmin oli, kun oli huppukin päässä hirvikärpästen takia. En silti saanu kaikkia häädettyä.
   Mitenkähän se hevimetallimusiikin nauttiminen Huukolta on onnistunut ;)
   Aika helppo asetella kaavat, kun toinen on rytänny kankaan taas kieroon.
   Kiitos kommentoinnista ja mukavaa loppuviikkoa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. :) tykkään väreistä. Ei ole liian kirjavaa kuitenkaan.

   Poista
 3. Minusta niin kauniit verhot. Verhojen vaihdossa on aina kova homma. Löytää sopiva kangas ja kangasta menee niin paljon. Trakka leikkamminen kuvioinnin mukaan. Olet onnistunut hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Äkkimältään vois luulla, että suorissa sivuverhoissa ei oo muuta, kun surruttelee ompelukoneella ala- ja ylälaidan. Pitää kuitenkin huomioida just noi mainitsemasi asiat, jolloin homma ei olekaan enää ihan yksinkertanen.

   Poista
 4. Sievät verhot :)
  Värit sopii hyvin teidän olohuoneeseen ja on niin syksyn, talven ja jopa joulun väriset, kun on tuota punaistakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eiköhän näillä joulukin mennä. Punainen oli ihan ehtona valinnassa, kun sohvakin on punanen. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitkään niitä eri verkkokaupoissa valkkailinkin.

   Poista
 6. Kauniit verhot, kiva väritys. Kissa on Tietysti Hieno.
  Mikä on tuo erikoinen pöytä/laatikosto vai mikälie?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkotat varmaan tota Porvoon vanhankaupungin kaupasta tekemääni löytöä, josta jo aiemmin kirjottelinkin. Siellä oli tavaroiden esillepanoa varten tommonen kaappi, jossa vinot lasikannet. Halusivat tasapäälisen kaapin ja möivät tuon pois. ei ollu siis mikään huonekaluliike.
   Sisusta on täynnä pieniä lokeroita ja aion pitää sitä nk "museoesinekaappina" eli piän siellä jotain näyttelynomaista toistaiseksi. Tällä hetkellä keräilyjuttuja sisällä.

   Poista
  2. Jotain tuollaista keräilyjuttulaatikostoa ajattelin sen olevan. Aha, en ole osunut paikalle kun siitä olet kirjoittanut. Hauska esine.

   Poista
  3. Tykkään kovasti. Alhaalla on vielä hylly, jossa on 3 koria, mut sinne oi laittaa ihan mitä vaan muutakin isompaa.

   Poista
 7. Onhan ne kauniit, niintähän vuodenaikaan sopivat. Lämpimän sävyiset.
  Niin kissamaista touhua, uskollisesti jokaisessa puuhassa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Selvästi talviverhot jo paksuudenkin puolesta. Välillä tosin olen miettinyt, miksi kesällä on ohuet verhot, kun on muutenkin kirkasta ja häikäisee, talvella on sitten paksut ja pimentävät, vaikka on muutenkin pimeää. ;)

   Poista
 8. Verhot ovat kauniit ja sopivat kivasti sohvaan. Tykkään, kun on sellaista lämpimän oloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Väriä pitää olla, vaan ei liikaa. Lopputulos ei ole koskaan ihan varma ennen kun näkee verhot ikkunassa.

   Poista
 9. Miten kukaan voi olla pitämättä PUNAISESTA sohvasta. Värillä ei ole väliä, kunhan on punainen - tapasi mummu sanoa. Verhosi ovat kauniit. Voi kun minullakin olisi verhot - piti pestä ikkunat, nakkasin verhonretaleet pesuun, tuli sade ja ikkunat ovat verhottomat jo kolmatta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää! Miä pesin keittiön ikkunat jo ennen olkkarin ikkunoita ja ne on myös verhottomat! ;)

   Poista
 10. Komppaan Vanhaa Rouvaa. Sohvan pitää olla punainen. Se on kuin lämmin syli kylmänä talvi-iltana. Kauniit ovat verhot ja kissa on ihana. Minulla ei ole ikkunoissa ollenkaan verhoja, keittiön ikkunan kappaa lukuun ottamatta. Tosin keittiökin oli ilman verhoa koko kesän. Nyt syksyksi laitoin kapan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhot, kuten matotkin, ovat sellasta totuttua tyyliä laitella. Minulla ei oo olkkarissa minkäänlaista mattoa, eikä oo yhtään ikävä. Silmä tottuu nopeasti. Tuleehan ikkunoistakin paljo enempi valoa, kun ei oo verhoja. :)
   Kiitos kommentista ja vierailusta. :)

   Poista
 11. Tyylikäs kokonaisuus. Verhoissa on hyvät värit, mahdollisuus monenlaiseen irrotteluun.
  Punainen sohva on ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen on lämmin väri. Eikä oo niin sairaalamaistakaan, kuten joku tässä taannoin meillä väitti. :)

   Poista
 12. Voi noita apulaisia <3 Isot ompeluprojektit ottavat muutenkin aikansa. Hyvä tuli!

  VastaaPoista
 13. Verhoista tuli oikein mainiot. Tuskin olisit yksinäsi tuosta hommasta selvinnytkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en olisi. Alkupäähän oli jo isketty kynnenmentävät aukot. Piti kelata koko rulla ja aloittaa mittaaminen toisesta päästä. :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!