perjantai 14. syyskuuta 2018

Luonto kutsuu

Tässähän alkavat työt taas häiritä vapaa-aikaa! Kirjoittelu on jäänyt vähemmälle.

Ehdinpähän sentään metsään. Hirvikärpäsillä pelottelu meinasi viedä minultakin sienestyshalut.  Olin kuitenkin suojautunut tiiviisti ja lopulta otin kontaktia vain 8 hirvikärpäsen kanssa. Yksi niistä oli tosi sinnikäs ja pääsi meille kotiin asti.  Nuo otukset ovat ällöttävän näköisiä, mutta ovat kuitenkin siitä helppoja, että niistä tietää, missä ne kulkevat. Silloin ne on helppo napata pois.  Punkit ovat minusta paljon ikävämpiä. Kerran sain sienireissulla 2 punkkia, toisen vatsaan, toisen selkään.


Syksyisessä metsässä on oma tunnelmansa ja tuoksunsa. Saappaissa lompsiminen risujen ja sammalten seassa, on myös hyvää liikuntaa. 
 Löysin heti kantarelleja, jotka poimin talteen.  Hetken päästä niitä alkoi olla paljonkin ja minua alkoi epäilyttää, että ovatko ollenkaan aitoja. Onneksi on kännykässä netti mukana!  Eihän ne mitään oikeita kantarelleja olleetkaan, joten heitin ne pois. Eivät olisi onneksi myrkyllisiäkään olleet, jos olisin kuitenkin kiikuttanut ne kotiin.  
Yksi ärsyttävä seikka sienimetsällä on kaksiteholasit! Voi hyvänen aika, kun kääntelee päätä ja yrittää tarkkaan katsoa, onko sieniä, niin katse ei meinaa tarkentua ollenkaan! Lisäksi kaikki keltaiset, tippuneet lehdetkin näyttävät kantarelleilta! 

Kantarelleja en lopulta löytänyt kuin ihan vähän, mutta tavallisia sieniä löytyi ämpärillinen. Tatteja ja muitakin syötäväksi kelpaavia sieniä olisi varmasti ollut, mutta en ole niitä osannut koskaan kerätä. Jätin ne suosiolla seuraavalle poimijalle.  Ämpäristäni löytyi kangassieniä, leppä- , pikku-,  haapa,- ja karvarouskuja. Eli kaikkea, mistä tulee "maitoa".  Olin ihan tyytyäinen saaliiseen. 


Minulle tärkeimmät jutut sieneen mennessä on tiiviiden vaatteiden lisäksi ämpäri tavallisille sienille, muovipussi kantarelleille, pitkävartiset saappaat ja ah niin tärkeät vinyylikäsineet.  Niitä ilman en tästä elämästä taida selvitä.😉  Töissä käytetään jatkuvasti kertakäyttökäsineitä, joten olen ostanut niitä myös kotiin. Ne helpottavat , kun tekee jotain likaista hommaa, esim. koskee sieniin (kädet tulevat mustiksi, eikä ilkeä mennä töihin), taikinaa vääntäessä , kylmägeeliä tms. levittäessä ja kaikenlaisissa pikkuhommissa siivouksesta alkaen.  Onko joku keksinyt kertakäyttökäsineille jotain muuta hyödyllistä käyttöä?😀


Luulin jo, että neulontakäteni lakkaa toimimasta, kun kävin keilaamassa. En ole ainakaan vuoteen keilannut. Käsi tulee aina kipeäksi.  Onneksi se parani myös nopeasti.  Sain ihan hyvän tuloksenkin; 7 täyskaatoa! Tosin heitettiin 4 kierrostakin.  Minulla oli taktiikkana keilojen hypnotisointi kaatumaan ja pallon heitto apinan raivolla. Näytti toimivan! 😏


Metsässä kulkiessa kaadoin muutaman karhunkin. Olivat kevyitä, vain 115g. 


Taustalla jo seuraavan projektin "osasia".

18 kommenttia:

 1. Voi vitsi, ny mie niin näen sieluni silmin siut keilaamassa apinan raivolla ja keiloja hypnotisoiden :D ihana! Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D
   Kannattaa kokeilla! Homma toimii! ;D
   Samoin sinulle. Minulla menee iltavuoroissa mukavasti.

   Poista
 2. Metsässä tarpominen on tuonut hyvän tuloksen. Hirvikärpäsiä on nyt paljon, kotipihassakin.
  Olet oikea tehomimmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En koe ollenkaan olevani tehomimmi! Teen vain vähän sitä ja vähän tätä. Välillä en tee mitään. :)
   Odotin oikein hirvikärpäsparvia, mutta ei näkyny. Välillä oikein pelästyin, kun näin hirvenjätökset, että nyt osuin niiden pesälle, mut ei sentään. :)

   Poista
 3. Hirvikärpäset ovat todellinen riesa. Onneksi karhut olivat kevyitä 😀

  VastaaPoista
 4. Metsässä kulkeminen on kyllä niin rentouttavaa, ettei haittaa vaikka ei saalista tulisikaan. Mutta aina plussaa jos on sieniä kotiin viemisinä :)
  Keilailukin on kivaa, silloin tällöin tulee perheen kanssa käytyä ja se todellakin vaikuttaa käteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsäilyä pitäisi oikeastaan harrastaa enemmänkin. Mutta kun on noi harrasteet sohvannurkassa neule kädessä ja soittamassa sisätiloissa.

   Poista
 5. Työt tosiaan haittaa harrastamista, töissä kuluu niin luvattoman iso osa päivästä. Ei, maar. Kyllähän sitä vapaa-ajallakin kaikenlaista saa aikaan. Niin kun nyt vaikka sieniä voi kerätä ja keilaamassa käydä. Sulla on hyvä keilaus taktiikka. Tuota hypnotisointia en hallitte, vois olla kyllä tarpeen muuallakin kuin keilaradalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan tiedostamattani käyttää tota hypnotisointia muuallakin. ;D Ja apinanraivoa tietysti.

   Poista
 6. Apinanraivo on tuttu tunne!!! Sen avulla saa aikaiseksi kaikkea - paitsi ikkunpesua ;(

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Niin minustakin, vaikka en niitä kantarelleja löytänytkään. En yleensäkään löydä niitä, viime vuosi oli käsittämättömän onnekas poikkeus.

   Poista
 8. Hieno sienisaalis!sinne ois rohjettava vielä,iik!! sinne mettään!!
  ..ei sitä joka tyttö keiloja ja karhuja kaatele tuohon tahtiin,hyvä sinä!!!!
  ja se "apina-raivo",tuttu kaveri:))
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsään vaan! Lähtö on pahin. Pitää ylittää itsensä ajatuksen tasolla. :)
   Uutta viikkoa lähetään taas. Aikaa menee tosi nopeesti. Kiitos kommentista.

   Poista
 9. Oi miten hieno sienisaalis ja komeat karhut olet kaatanut, ilman yhtään laukausta. Keilailu on taitolaji, mutta Sinä oletkin taitava. Hirvikärpäset on oikeasti harmillinen asia, onneksi niistä pääsee eroon viimeistään suihkussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veretön kaato? ;) Tässäkin käytössä se hypnoosin voima :)
   Taitavasta en tiedä, mutta tuuria oli ihan tarpeeksi.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!