perjantai 4. toukokuuta 2018

Salavihkaista neulontaa

Voi hyvänen aika, miten tervaselta voi tuntua virkkaaminen! Ja työ on sentään jo tosi pitkällä, puolet jo tehty! Homma seisahtu täysin, enkä tehny ensin mitään. Sitte livahti sukkapuikot käsiin, kun lähin kyläreissulle. Ihan vähän vaan.  Tein vielä kotonakin silloin tällöin vähäsen.  Lopulta luovutin ja neuloin sukat loppuun. Pientä hidastettakin matkalla oli... ainakin erimielisyyttä siitä, kenen lankoja tässä käytetään.


Lanka on 7 -veljestä Polaris. En oo ennen siitä mitään tehnykään. Nappasin vaan varastosta kirjavaa lankaa, että saisin sitä kulutettua. Usein teen yksvärisistä, kun tulee kuvioita.  Tätä ei saanu ollenkaan kohdistettua väreiltään, mikä ensin hämmensi minua, kun en ollu törmänny 7 -veikka versioon Nalle Taika -langasta. Ihan kivasti värit kulki. En oo ite vihreen ystävä, mut näin aseteltuna värit olis omaankin jalkaan ihan ok. Nää on kuitenkin ihan neulomisen ilosta tehty, eli ei kenenkään jalkaan. Laitan varastopussiin oottelemaan kohtaloaan. 
Lankaa näissä kulu 195g.  Puikot kokoa 3½. Silmukoita 14-->15-->14-->13 ja lopulta jalan päällä 12, pohjassa 13.  Pituutta on reilusti polveen.  Jalan koko 38. 


Ostettiin meille kunnon kompostori. Olkkarirempan myötä saatiin keittiöönkin lisätilaa kaappeihin ja sain järjestettyä toisen roskiskaapin. Nyt voin kerätä myös muovi- ja biojätettä. Meillä oli kuitenkin vaan tavallinen kompostori ja se alko haisemaan ja keräämään mahtimäärän kärpäsiä. Ja tietysti tonne naapuria lähellä olevaan kulmaukseen...   Alko vähä nolottaa ja näin päädyttiin kompostorikauppaan. Yllätys oli, miten paljo kunnon kompostori maksaa!  Pitkälti yli 400euroa! Saa multaa pukata ihan kunnolla, että saa maksettua ittensä takasin.😏
Miä kottaroin vanhan kompostin sisällön uuteen ja nyt on lämpömittarin tuijotteluaika. 


Tässä on vielä kevytlämpö. Nyttemmin on mittari noussu jo yli 60 asteeseen!  Sisältö ei kuitenkaan oo hirveesti vielä vajonnu. Kuvittelin saavani haravointijätteetkin jo vihdoin omaan hävitykseen, että ei tarvii säkittää ja viiä kaatsille.  Ei vielä tänä vuonna ilmeisesti. Tosin haravakaan ei oo vielä heilunu...    Toinen kompostori on nyt tyhjä ja sijotin nää vierekkäin. Pitää vielä opiskella, että kumminpäin näitä nyt sitten siirrellään. 

Huvittavaa, miten jännittäväksi voi käydä jätteenkäsittely kompostorissa! 😀

12 kommenttia:

 1. Välillä on mukava tehdä niin sanottua "aivotonta" käsityötä eli ihan perussukkaa, mitä mullakin on nyt tekeillä, kun tuli pakollinen tauko virkkausprojektiin. Tilattua puuttuvaa lankaa odottelen vieläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taukotyö on kiva juttu. Silti vähän pelottaa, jos virkkaustyö jääkin kokonaan kesken.

   Poista
 2. Kyllä on suloinen Laaduntarkastaja. Kuka siinä käsitöitä voi tehdä kun pikkuiset tassut heilahtavat? Kaunista jälkeä syntyi kun neuloit. Taukotyöt on hyvä juttu, ne vauhdittavat muita töitä kun saa valmistumisen iloa. Jännää tuo kompostoiminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon tosiaan, että vauhdittamista tapahtuu. Keskenjääneissä jutuissa harmittaa aina se aika ja vaiva, joka niihin oli jo käytetty.

   Poista
 3. Hienot sukat! Kyllä kai se veri vetää sellaisen tekemisen puoleen, joka eniten kiinnostaa. Vai erimielisyyttä lankojen omistajasta. Eihän ne nyt ainakaan sinun olleet, kai sen ymmärsit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa olla. Neulominen on ykkönen.
   Minun mielestä tässä lanka-asiassa pätee se sama, kun lapsena sai kuulla vieraiden käydessä, että aikuiset ottaa ensin, sitten vasta lapset (jos jää). :)

   Poista
 4. Joskus käsitöissä tulee sellainen hetki, että ei vaan etene. Ei auta kuin odottaa uutta inspiraatiota. Minäkin haluaisin kompostorin, mutta nuuka mieheni vastustaa 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pöyristyny oli minunkin mies, kun kaupassa näki hinnan. Ja niin olin kyl miäkii, mut miä olin jo ostopäätöksen tehny. Eniten tässä pelottaa, että ei tuukkaan hoidettua kompostoria kunnolla. Minul on kaikki kasvimaat ja muut talttunu aina siihen, että en olekaan jaksanu hoitaa niitä..
   Nyt on kuitenkin pakko toimia! Jo hinnankin takia. :)

   Poista
 5. Hienot sukat ja niin suloinen tuo laadun valvoja:) Kaunista kevätpäivää ja ihanaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvää viikonloppua sinullekin. Minulla onkin nyt 3 päivää vapaata. Ihanaa!

   Poista
 6. Ihana kisuli ❤ ja kauniit sukat 😊 Mukavaa lauantai-iltaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa sunnuntai päivää. :) yritän innostua pihatöistä minäkin... vähän huonolla menestyksellä.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!