tiistai 15. toukokuuta 2018

Kesän tuloa

Kerrassaan upeita ilmoja pidelly! Niistä on päässy nauttimaan sekä omalla pihalla, joen  äärellä, kuin töissäkin hikoillen.
  Pihalle on päässy jo vähän istuttelemaan kukkia. Tykkään laittaa tälläsiä sekaistutuksia. Ton harmaan nimeä en muista, mut lobeliaa löytyy ja viimeinen, hyvinsäilyny joulutähti sisältä. Se on vähän vaalentunu jouduttuaan ulkoilemaan.  Viime kesänä joulutähteni kukki ja vähintäänkin vihersi hienosti koko kesän vastaavassa asetelmassa. 
Kivileppikset ja ampparitkin sai taas kaivaa esiin. Hyvin on niissäkin maali säilyny. Ne on ollu meiän rappujen alla vähän suojassa, mut pingviinit pidin koko talven esillä. Välillä lumen allakin piileskelivät, mut maali pysy silti.  Ne on maalattu ihan akryylimaaleilla, askartelukaupasta ostetuilla ja lakattu suihkelakalla lopuksi. Viime kesänä minulla oli kivienmaalausbuumi.


Hienolla ilmalla on tylsä olla sisällä, joten hommat pitää viedä ulos. Vironvillavyyhti pääsi kerille. Naapuri ihmetteli aidan takaa, että mikä ihme siellä heiluu. 😊
No taka-alallahan noita min siemenistä istuttamia taimiakin näkyy...  mustasilmäsusannt on ihan ok, mut täl hetkellä kirsikkatomaatin taimet voi laskea yhen käden sormilla. Varmaan nekin sormet kohta laskeutuu ja viimenenkin taimi  kuukahtaa. Ei ollu näköjään minun juttu se.  Harvinaista tää olikin, että aloin siemenestä mitään istuttelemaan. 
Vasemmalla alakulmassa näkyy kallat jo hyvällä alulla.  Ne on jo vuosia vanhat. Säilytän niitä talvet kellarissa ja istutan mukulat keväällä uuelleen. Tänä vuonna muistinkin istuttaa ne jo ajoissa. 


Eilen vietettiin työporukan Kässäklubi-iltaa näin hienoissa jokimaisemissa.  Vähän hiki meinas tulla. Täytyy kyl myöntää, että kaikilla ei ollu ees käsityö esillä. Se ei oo kuitenkaan koskaan ollu este meiän tapaamisille. 😉  Takana olevasta kahvilasta haettiin evästä, että jaksettiin maata auringossa ja osa varjossa.  Minulla meneillään Nurmilintu -huivi aiemmin keritystä vironvillasta. 


Olihan meillä ansioitunut tilanteenvalvojakin mukana. Hän huomasi oitis lähestyvät koirat ja lokit. Välillä piti irrotella muutamalla haukahduksella myös tilanteen tiivistyessä kovin jännittäväksi. 😉


Onko teillä työkavereiden kesken jotain yhteisiä vapaa-ajanjuttuja? Millasia? 

4 kommenttia:

 1. Ihanassa paikassa piditte kässätapaamista :) Ei paljon maisemat voisi paremmaksi muuttua :) Voitit arvonnassani siemenpaketin, joten laitatko yhteystietosi tulemaan, niin saan toimitettua palkintosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Arvontavoitto! Toivottavasti saan ne kasvamaan��

   Poista
 2. Sielläkin on jo kevät edennyt selvästi kesän puolelle. Ja hienot on ollut maisemat tapaamisessa :)
  Eipä ole meidän työporukalla mitään yhteisiä tapaamisia, mutta ensi viikolla on vapaaehtoisporukan kanssa rentoutusjuttu, katsotaanko saanko siitä kuvia. Kameran aion kyllä ottaa mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaaehtoisporukkakin kuulostaa mukavalta yhessä tekemiseltä. Porukkatapaamisissa on aina vähän haasteellista ottaa kuvia, kun kaikki ei ehkä halua esiintyä missään kuvissa. Tilannekuvia saa kuitenkin aina.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!