perjantai 6. syyskuuta 2024

Värihaaste violetti

 Frodo esittelee: Violetti!   Repolaisen värihaaste violetti vihdoinkin myös täällä.  Muualla on meneillään jo musta.  Parempi myöhään, kuin ei silloinkaan 😄


Frodon lempipaikka siitä asti, kun se muutti meille. Etualan tyynyt ovat vaaleanvioletteja.  



Amppelikukat ovat vielä täydessä kukassaan. 


Kaapista löytyi violetti sadetakkini, jonka vieressä mielestäni violetti fleecetakki näyttää tummanpunaiselta, mutta kyllä se yksin ollessaan näyttää violetilta.  Joku kissa kurkkii tuolta olan yli 😉

 
Yksi nuottikansioistani on violetti. Tästä voit ottaa mukaasi myös jonkinlaisen korvamadon Tulisuudelman sävelin.....


Ihan valtavan vanha taikinakuppi!  Ostin tämän silloin, kun olin muuttamassa lapsuudenkodistani pois!   Aivan uskomatonta!  Onko tämä oikeasti niin vanha, vai tekeekö muistini tepposet??  


Lankakavalkadi violetin sävyissä. 


Siinäpä se. 

Kiitos kommenteista aiempaan juttuun.  Eihän tämä nyt ihan oikea paikka ole työasioista valittaa, mutta tulipahan tehtyä.  Olen jo vähän rauhoittunut....   siitä  osoituksena julkaisen mukavien asioiden listan 😃

Päivän (tai lähipäivien) top 3 mukavat asiat:
1.Eiliset soittoharkat, joissa päästiin testailemaan uutta nuotistoa, elokuvamusiikkia ( mm. Zorro, Pirates of Caribbean, Aladdin...). Minä niin tykkään siitä, että nuotit, joita en ennen ole soittanut, päätyvät eteeni 💖
2. Sienestys mökillä itsekseni toissapäivänä  ja tänään  hyvässä seurassa miniän kanssa 💕
3. Hyvä ruoka äidin kanssa kiinalaisessa ravintolassa 💕

Millainen olisi sinun top kolmosesi?


22 kommenttia:

  1. Kyllä sitä saa täälläkin valittaa ihan mistä vain kun siltä tuntuu. Kaikki ei aina suju suunnitellusti ja siksi on hyvä saada "kirjoittaa asioita ulos" ja myös saada kommentteja joista toivottavasti saa parempaa mieltä ja ehkä joskus jotain uutta näkökulmaakin.
    Hyvin on taikinakipposi pysynyt mukana nuoruudesta saakka. Saman mallinen on ollut varmaan melkein joka kodissa. Meillä on tuollainen punainen ja valkoinen ; ne nyt tosin jo Touhulassa maalauspurkkeina :-).
    Tämän päivän top kolmesta ei vielä tietoa kun kello on vasta kahdeksan, mutta menneen viikon lista voisi olla
    1. Tapasin entiset työkaverit kivassa kahvilassa.
    2.Uinti sujui mukavasti ja sain kun "oman radan" ja se helpottaa kun ei tarvitse muita väistellä vaan voi vaan pistellä menemään.
    3. Ihana aurinkoinen viikko ; enemmän kuin voi toivoa syyskuulta.
    Ja tunnistan myös hyvin tuon uusien soittokappaleiden tuoman innon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on myös punainen ja sininen kippo ;)
      Lista vaikuttaa mainiolta! Tuo oman radan saaminen on hieno juttu. Välttyy turhilta stressiväistöiltä ;D

      Poista
  2. Aivan ihanaa violettia! 💜
    Kyllä minusta voi blogissakin silloin tällöin aiheesta valittaa. Mukavien asioiden kirjaaminen on myös hyvä juttu: se saa lukijankin miettimään millainen oma lista olisi. Minun top kolmosessa voisivat olla vaikka kauniisti kukkivat perennat, lämmin sää joka auttaa säästämään lämmityskuluissa sekä juuri nyt rauhassa nautittu aamukahvi terveellisine voileipineen.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienissäkin asioissa piilee syvempi tarkoitus, kuten lämmitysasioissa. Aamupalakin on tärkeä juttu, kun sen saa syödä rauhassa ja mieleisiä syömisiä.

      Poista
  3. Violetti oli ensimmäinen väri, jolla olisin voinut innostua mukaan haasteeseen. Meillä olisi ollut kirjankansia, vaatteita, tauluissa iloista liilaa ja vaikka mitä. Mutta kun en ole osallistunut, niin enpä sitten kuvannut violettiakaan. Eikä se edes oli mikään suosikkiväri. Joskus on vain hyvä valittaa ja puhallella höyryjä työasioistakin, asian kirjoittaminenkin jo rauhoittaa ja kaverien supportio sitten lisää.
    Minun top3 hyvin olevia asioita: 1) sain sovittua matkan kanssa päällekkäin menevän pakollisen koulutuksen korvaavaksi tehtäväksi 2) Päärynäsato on käsitelty 3) muistisairaan tädin asioiden hoitamisen viralliset kuviot etenevät askel kerrallaan T: Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä pienet haasteet ovat vaihtelua kissoille ja sukille :) Jonkinsävyinen violetti on kiva, mutta ei suuressa määrin, jos vaatteista puhutaan.
      Onhan se kiva kuulla, että komppausta löytyy, vaikka loma onkin minun :) Kyllä tuo edelleen vähän kaivelee, noin niin kuin yleisellä mittakaavalla. Tämän vuoden lomista yksikään ei ole alkanut perjantailta. Aiemmin toiveet loman alkamisen kohdalla menivät aina läpi, jopa silloin oli huomioitu, kun ei ollut edes älynnyt toivoa.
      Asioiden selkiytyminen tuottaa aina iloa, oli sitten kyse isosta tai pienestä asiasta.

      Poista
  4. Saa valittaa, sanoo yks', joka marmattaa aina, kun siltä tuntuu. Se helpottaa!
    Top3: 1. aurinko, 2. tölkkisaldo ja 3. tämän päivän tuleva pikatapaaminen.
    Ihanaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Mukavaa, että topkolmosia löytyy aina, vaikka sitten kuinka pieniä, tai isoja.

      Poista
    2. Piti mainita vielä, että kivat lilat (!), mutta piti ensin odottaa, että kommentti, johon lisätä, näkyy. Heh heh! 😃 Aurinkoista sunnuntaita!

      Poista
    3. ;D Kaikenlaisia ongelmia ;D Aurinko paistaa ja elämä hymyilee.. no joo. Ainakin sanonnassa sanotaan näin ;D Muksaa päivää!

      Poista
  5. Hyvät violetit kuvat ja onneksi haastekuvien julkaisulla ei ollut mitään takarajaa. Nyt minua ilahduttaa kauniit syksyiset päivät sadejakson jälkeen, toiseksi poikkeuksellisen hyvät talvivarastot, meillä on jemmassa vihanneksia, mehua ja hilloja ja eilen tein pulmupuolukoita ja kolmantena voisin sanoa hyvällä mallilla olevan elämän, kaikki on hyvin juuri nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on alettava hiljalleen ainakin asennoitumaan siihen mustaan ;D
      Monet pienet asiatkin ovat tärkeitä ja huomionarvoisia. Talvivarastot lämmittävät mieltä ja vatsaa talvellakin :)

      Poista
  6. Ihanat violetit. Frodo taitaa ihan rakastaa violettia makuupaikkaansa.

    Kyllä mielestäni saa asasta marmattaakin täällä blogimaailmassa. Ihan aiheesta marmatit.
    On kyllä joskus todella epäoiukeudenmukaista tämä elämä.

    Mukavaa sunnuntaita sinulle ja karvakamuille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frodo tosiaan hakeutuu tuohon puusohvalle usein, ihan pienestä lähtien.
      Sitähän tämä elämä on monellakin tavoin, vaikka omat murheeni ovatkin pieniä. Jaksavat nekin jonkin aikaa harmittaa.
      Uudelle viikolle taas hypähdettiin, joten reipasta mieltä sinnekin!

      Poista
  7. Violetti on minulle mieleen. 💜
    Nuottikansiosi violetti viehättää. 🎼
    Kiva kurkkiva kissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on värikäs elämä, muutenkin kuin violetin ansiosta :) eikös se vihreä ja oliko oranssikin sinulle mieleen? Itse en osaa olla niin värikäs, vaan valinta vaatetuksen suhteen kääntyy hyvin usein mustaan.

      Poista
  8. Repolainen on huidellut muilla mailla "viisastamassa itseään" - jos sitten enää mikään uusi oppi tähän päähän tarttuu... takaraivo tuntuu olevan välillä jo niin täynnä. Jostain kumman syystä ihan odotin VIOLETTEJÄ lankoja, mutta kylläpä oli monipuolinen kattaus muutenkin... nuottikansiokin - se ilahdutti, että löytyy jotain oikeasti henkilökohtaista ja kuvaat sen, kiitos!! Taikinakupin malli on tuttu, mutta meillä oli punaisia ja valkoisia... ei ole enää... minäkin muuten sain sellaisen punaisen mukaani, kun muutin ensi kertaa omaan kotiin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eriväriset langat ovat aina ensimmäinen toivoni. Niistä tiedän ainakin löytyvän kaikkia värejä ;)
      Olen kuullut, että matkailu avartaa, mutta se siis myös viisastaa? Pitää testata syssymmällä ;)
      Mustan värin kanssa olen vasta asennoitumisvaiheessa, mutta eiköhän sekin sieltä jossain vaiheessa putkahda. On niin kiva haaste, että siihen on vaan osallistuttava!

      Poista
  9. 1. syksyn satokausi, 2. kirjat, 3. kukkaset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iloisia asioita! Sinun kuvakkeesikin on niin värikäs, että positiiviseksi sekin taittaa :)

      Poista
  10. Se on muuten jännä tuo, että jotkin vaatteet näyttävät väriltä x, mutta sitten jonkin toisen vieressä ne ovatkin väri y. Meillä on yhdet lakanat, jotka kaupassa olivat selvästi vihreät, meillä kellarissakin (jossa pyykinpesu) ovat vihreät, mutta sänkyyn päädyttyään yhtäkkiä väri onkin aina harmaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun silmissä värit näyttävät usein ihan erilaisilta kuin muiden. Erinäisetkin kerrat on perheenjäsen kanssa tullut väittelyä 😅

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!