perjantai 13. syyskuuta 2024

Mattomaakari

Upea kokoelma kissojen makuualustoiksi virkattuja mattoja on syntynyt kesän aikana! 😂 Näitä voi hiljalleen asetella jokaiseen huoneeseen ja ulkoilutilaan. 


Kyseessä on mökin jämälankaprojekti. Outoja lankoja, liian ohuita, paksuja, pöperöisiä, haperoita yms. , joita ei voi käyttää oikein mihinkään muuhun. 


Tämäkin matto on kaksipuoleinen. Virkkasin kaksi pyöreää mattoa, jotka yhdistin toisiinsa virkkaamalla reunat yhteen ja leventämällä vielä hieman reunaa yksinkertaisena. 


Lankaa kului mukavasti, 412 grammaa. Sekin on taas pois mökin höperölankavarastosta. 


Matto on virkattu kokonaan kiinteillä silmukoilla, joita on suurenevilla kerroksilla virkattu  lisäten silmukoita sinne ja tänne. 


Valmistumisen ja lankojen kulumisen lisäksi suurta hupia on kierrellä pitkin mökin tonttia keksimässä, missä maton voisi kuvata 😅


Nappasin kuvan myös mökin  käsityölootasta. Sekalaista sorttia tavaraa; mittanauha, neuloja, parsinneuloja, ompelulankaa, puikkoja, koukkuja...


Kissat eivät nyt ole olleet mökillä mukana pitkään aikaan. Ne ovat kotona, jos siellä on joku muukin. turhaan kiusata toisia automatkalla.  

Kotona Merri esittelee uuden maton ominaisuuksia käyttötarkoituksessaan. 


Kumpikin puoli toimii!


Vielä muutama kuva mökin sienikierrokselta.  Luonto on aika hassu kaikkine kasvustoineen. 


Mikä ihme tämäkin on???


Tämä sen sijaan on kotoa, kompostorista.  Sielläkin on kasvanut vuosien varrella kaikenlaista, mutta tällaista en vielä ollut nähnyt.  Naapuri saattoi ihmetellä kuvaustouhujani kompostorin yllä 😂


Päivän top -lista tehtävien suhteen voisi olla vaikka tällainen:
1.siivoaminen
2. kuntosali
3. soittaminen
bonus:  pikkutytön kanssa leikkiminen 

Hauskaa viikonloppua juuri Sinulle! 

35 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä mattoja upea kokoelma. Sait aika tavalla upotettua lankaa noihin mattoihin. Pikku kerien lisäksi jostain kertyy jemmaan kummallisia lankapöperöitä. Sama ilmiö varmaan kaikilla käsityön harrastajilla. Tänään taitaa meidän taloudessa olla ohjelmassa oksien silppuamista. Minkä keväällä taakseen jättää jne. Saa nähdä saanko leikkiseuraa viikonloppuna. Mukavaa viikonloppua sinulle! Älä konttaa polviasi puhki leikin tiimellyksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä kuvissa on yksi ja sama matto ;) Oli vaan niin kiva kuvata ;D Kesän aikana on kuitenkin syntynyt muutama matto.
      Pitää varoa polvia ja selkää myös ;) Eivät ole enää ihan nuoria kehonosia.
      Minulla taitaa olla aika monta keväällä taakse jätettyä hommaa. Sain kuitenkin käytyä kuntosalilla ja pestyä parin huoneen lattiat, mikä oli tosi iso juttu. Homma jatkuu...

      Poista
  2. Mainio matto, hienot kuvauspaikat ja ihana testaaja! <3
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeellisen hyvä mieli tulee tällaisenkin pyörylän tekemisestä ;) Taitaa silti olla mahdottomuus selättää kaikkea lankaa varastoistani ;D

      Poista
  3. Kivoja ja käytännöllisiä mattoja! Jämälankojen loppuminen lienee mahdotonta? Ainakin itsellä niitä löytyy ja löytyy, vaikka kuinka yrittäisi käyttää niitä pois. Kivat kuvauskohteet löysit matoille (varsinkin se rantakallio)! Hyvää tulevaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne lopu ikinä. Lohdullista kuitenkin nähdä, miten mahdottomat langatkin saa upotettua johonkin ;)
      Taidan ripotella näitä mattoja vähän sinne sun tänne, missä kissat enimmäkseen makaavat. On helpompi puistella kissankarvat näistä, kuin sohvalta tai tuolilta. Luultavasti makaavat sitten kiehnäämässä maton vieressä ;)
      Me hakattiin pieninä ihan onnessaan tuota isoa rannalla olevaa rapakiveä. Se oli sellainen työmaa. Oli hakut ja vasarat. Kyllä tuosta isosta rapakivestä lähti iso osa pois. Se oli vähän tiellä uimaan mennessä. Nyt se on osaltaan näkösuojana .

      Poista
  4. Kattien on pehmoinen olla - kunhan ei vain tarvitse noita omituisia sieniä syödä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida kissa sieniin innostua ;) Haisukin jo yököttää. Jotkut sienet haisee oikeasti ihan karmeilta.

      Poista
  5. Hauskoja kuvia ja todella hieno tuo, jossa matto on rantakalliolla. Ja Merrin alla, tietysti!
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miltä mahtaisi näyttää piilokamerakuvaus, jossa kuljen ympäriinsä kuvaamassa virkattua pyörylää sovitellen sitä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ;D
      Kivaa on se, että kävin kuntosalilla. Nyt olen saanut siivottua pääosin keittiön ja eteisen. Pitää mennä jatkamaan... :(

      Poista
  6. Kiva matto ja hyvin läpäisi testin 👍 - sinulla on hyvät testaajat ja tarkkailijat käsitöiden teossa 💖
    Minä olin utelias ja tutkailin, että mitä ihmeen vaaleanpunaisia pallukoita olet löytänyt. Luulenpa löytäneeni vastauksen (Google lens auttoi, myönnän). Vastaukseksi tuli SUDENMAITO (tai sudenvoi, sillä on kaksi nimeä Wikipedian mukaan.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Sudenmaito
    Tuosta valkoisesta sain vastauksesti mm. Sloggi 😂😂, jota kyllä kovasti epäilen, mutta sitkeä kun olin, se saattaisi olla joku nuijakas, esim. valenuijakas.
    Vinkkinä mun sienituntemuksena kannattaa ehkä lukea tämän viikon Krapu -kirjoitus, löytyy Pöllön maailman "Krapulasta". En ole opiskellut sienikirjaa(kaan) kannesta kanteen 😉
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ikinä edes kuullut noista sudenpalleroista! ? Niin oudon näköisiä olivat, että herättivät huomioni. Onkohan siellä susia lähistöllä...
      Sehän voi olla Slotti TAI joku muu MAXI -pallero ;D

      Poista
  7. Innostuin taannoin virkkaamaan pienen maton vessan lattialle. Siitä piti tulla pyöreä, ja vaikka lisäilin silmukoita, siitä tuli sellainen kulhon muotoinen. Päätyi kissan pediksi. Seuraavaksi ajattelin tehdä kisulille iglumallisen pedin talveksi villalangasta ja lopuksi huovuttaen tekeleen.t.Selja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei lopputulos ole sitä, mitä alussa oli suunnitteilla. Onneksi voi vaihtaa suunnitelmaa lennossa ! ;) Tuo huovutettu iglu kuulostaa aika haasteelliselta. Minä olen virkannut yhden iglun, josta Merri ei välittänyt tuon taivaallista. Onneksi Frodo onkin nyt ottanut sen omaan hallintaansa, ei tullut turhaa nysväystä tehtyä :)

      Poista
  8. Päivän top kolmonen kuulosti oikein tehokkaalta ja hyödylliseltä, mutta bonuskin oli sen mukainen :-).
    Luonnon isoja patalappuja :-))) tosin hyvin passaa myös kissojen peffan lämmittäjäksi. Arttu ei koskaan asetu mihinkään sellaiseen paikkaan mihin sen houkuttelen/istutan .... jos muuten sitten tunkee itsensä mitä kummallisempiin koloihin.
    Sienimaailma on tosi hauska ja ihmeellinen. Meidän auton vieressä keskellä pihaa kasvaa parhaillaan rykelmä suomumustesieniä; hassun näköisiä valkoisia torneja :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiki päässä sain toteutettua kuntosalin ja siivouksen, jonka jälkeen hyppäsin bonusosioon ;) Näistä kissanmatoista voisi oikeasti tehdä suurkeittiöpatalappuja! Hyvä idea! Pitää etsiä se suurkeittiö, meillä on aika pientä toimintaa ;)
      Mustesienistä tulee ensimmäisenä mieleen mustat tai muuten tummat sienet, mutta että valkoisia!

      Poista
  9. Mä olen ehdottomasti sitä mieltä, että sinun pitäisi perustaa taidenäyttely, jossa esittelisit näitä teoksiasi. Niin kuin tuo halkoon ripustettu virkattu kiekko ja sitten se uskomaton tuulikello. Sinulla on kyllä ihan ainutkertainen kyky luoda jotain uutta!

    Mitenkä hienosti se Merri taas poseeraakin. :-) Terkkuja Merrille Istanbulin kissoilta, joita on PALJON. Onneksi ne näyttävät tosi hyvinvoivilta – ihmiset täällä näyttävät rakastavan kissoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuleppas mitä kävi, kun näytin tyttelille sinun Karhubrossiasi! Hän pelkäsi ;D Sen jälkeen hän pelkäsi myös meidän lelulaatikossa ollutta isoa karhua (koska minä puhuin möreällä äänellä karhun puolesta ;D ).
      Tämä blogihan on vähän kuin taidenäyttely? Ainakin sinne päin :) Nämä matot ovat jo vähän käytettyjä, joten aidot kissankarvat kuvastaisivat kissamaton tarkoitusta näyttelyssä hienosti. Viimeksi mökillä loppui homma kesken mökkeilyn. Meinasin tylsästi aloittaa pieniä sukkia, mutta sitten näin kaapissa kertakäyttömukeja ja siitä se idea sitten lähti. Lopputulos on aina vähän epävarma, joten jätettäköön se tuonnemmaksi.
      Merkillistä, miten kulkukissat pärjäävät kaduilla. Onneksi on ystävällisiä ihmisiä. Jaelkin on samanlainen kissojen ystävä.

      Poista
  10. Kyllä kissojen nyt kelpaa kun on noin hienot matot heillä🐈🐈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitin just edelliseen kommenttiin, että sinäkin olet kulkukissojen ystävä!
      Näitä mattoja alkaa nyt olla vähän joka huoneeseen. Yritin tarjota yhtä mattoa Maisa -kissalle, mutta se on kuulemma aika valikoiva ja käyttäisi mattoa lähinnä pissimistarkoitukseen.

      Poista
  11. Nyt pääsivät "höperölangat" taas käyttöön ja ihanat iloiset matot tulivatkin.
    Virkkaaminen on mukavaa. Ja karvakamu tyytyväinen testaaja.
    Voi waude! mitä tatteja vai sieniä, onpas hauskan näköisiä.
    En ole tuollaisia nähnytkään.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virkkaaminen on mukavaa, mutta huomattavasti raskaampaa oikealle kädelle ja niska-hartialle. Silti pitää vaan koukuttaa ;D
      Nuo vaaleanpunaiset (Pöllön mukaan jotain sudenmaito tai sudenvoi nimisiä) oli TOSI oudon näköisiä. En muista koskaan nähneeni.

      Poista
  12. Nut on kissoilla kesää tuoksuteltavaksi pitkälle syksyyn uusin alusin.

    VastaaPoista
  13. Voi, olin aivan unohtanut nämä jämälankamatot kissoille! Jospa tässä syksyn aikana muistaisin edes yhden tehdä.
    Olipas ällöttäviä sieniä, mutta kai niilläkin on tarkoituksensa🍄‍🟫🍄‍🟫

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän mukava virkata, mutta käy hartiaan ja olkaan aika paljon, kun on niin paksua lankaakin.

      Poista
  14. Matto kissalle on mainio ajatus! Kissattomat ja koirattomat voisivat tehdä sellaisen ihan omille jaloilleen lämmöksi kun istuu neulomassa, virkkaamassa tms. Tämä olisi hyvä lahja ihan kenelle vaan ja Merrin kuva maton päällä saatteena käytölle. Ulkona tällä olisi käyttöä istuinalustana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matto lämmittää kivasti, kun sen päällä on. Mietin tehdessäni, että näitä voisi tehdä istuinalusiksi ihmisillekin. Lämmittäisihän se jalkapohjiakin :)

      Poista
    2. Vanhassa "kotikirjastossa" kaupungissa virkattiin istuinaluset tuoleihin meille käsityö- ja novellikoukkuryhmäläisille.
      Tuolit kun oli muovisia, ne ei olleet kovin mukavia istua, mutta istuinaluset teki niistä mukavampia. Jämälankoja ja "ei näistä koskaan mitään tule tehtyä" -lankoja löytyi kaikilta, niistä tehtiin aluset, asunnottomille lapasia, sukkia, kaulaliinoja, pipoja. Uskon, että tekevät vieläkin.

      Poista
    3. Muovituoleilla istuminen on tosiaan ikävää. Tällaiset aluset ovatkin varmaan oivallisia siihen, tai mihin tahansa istuinalustaksi. Sen lisäksi mukavaa yhteishommaa samanhenkisten ihmisten kesken :)

      Poista
  15. Nyt tuli mieleen "Suomen kaunein koti" ja punaisen maton paikka!!
    Mattosi kelpaavat kyllä asettelun vaikka ja minne... missähän mun virkkaamat Unikkomatot on, ehkä ne voisi saada pitkästä aikaa paikan meidän vessasta.
    Komeita kompostikasvustoja... valkoiset kuin Hattivatteja!
    Meillä kasvoi yhtenä syksynä kompostissa koko joukko ihania koristekurpitsoja... olin heittänyt sienne männä vuonna torista ostettujen siemenet... koko rihmasto kasvoi seuraavana kesänä. Mutta sitten kun tietoisesti ostin koristekurpitsan siemeniä ja istutin komppariin - niin ei kasvanut kuin vihreä köynnös.... että silleen!!
    Top-listassasi on usein siivoaminen, hmmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D En muistanutkaan tuota punaisen maton juttua, kun en yleensä katso tuota ohjelmaa. Sellaiselta tämä minun etsintäni kyllä vaikuttaa ;D
      Kompostissa on ennenkin kasvanut outouksia, mutta miksi ne on aina eri näköisiä? ehkä ne osaavat muuntautua. Tarkoituksella istutetut jutut eivät tosiaan jaksa aina kasvaa.
      Minä yritän olla ihmettelemättä, miksi top -listassani on niin usein siivoaminen ;D Se ei todellakaan tarkoita sitä, että samoja paikkoja pitäisi jynssätä, vaan sitä, että vanhatkaan eivät etene ;D

      Poista
    2. Hih - en minäkään ole tainnut katsoa kuin yhden jakson - sen tosin monta kertaa, kun vanhimman tyttären talo oli siinä mukana ja muistan kyllä heidän punaisen maton paikan!! Eivät päässeet jatkoon...

      Poista
    3. Ehkä punainen matto oli väärässä paikassa ja siksi eivät päässeet jatkoon :) Sinun tapauksessasi on erittäin ymmärrettävää, että kyseinen ohjelma on hallussa. Meillä on vieläkin tallennuksessa yksi kauan sitten tullut huvila ja huussi. Siinä on remontoitu aivan samanmallinen mökki, kuin meillä.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!