maanantai 30. syyskuuta 2024

Ideoita kehiin!

 

Lauantaina oli jonkinlainen yleinen kirpputoripäivä. Käytiin äidin kanssa kahdella kirpputorilla. Oli mukavaa pitkästä aikaa kiertää kirpputorilla, jossa myyjät ovat itse paikalla. Tunnelma on vähän toisenlainen. Tulee juttua myyjien kanssa.  Hiplailin lankoja useammassa paikassa. Tuli mieleen mieheni sanonta, että ei pidä ostella mitään sellaista, mistä seuraa myöhemmin suvulle vain vaikeuksia 😂 Tuolloin ei ollut kyse langoista, mutta huomaan sen osuvan naulan kantaan myös lanka-asioissa. 

 Toisessa kirppispaikassa oli myös paljon käsityömyymälöitä.   Ostimme paikallisen kahvipaahtimon kahveja, jotka olivat tarjouksessa. Kahvin ostaja sai ottaa ilmaiseksi tällaisen kangaspussin. Äiti antoi omansa minulle.  Pusseilla on kokoa n.1m x 1,4m.  Tuli sellainen ajatus, että näistä  pitää tehdä jotain... 😉  eikä pelkästään sen takia, että olivat ilmaisia.  Nyt kyselenkin vinkkejä, mitä pusseista voisi tehdä.  Laittakaahan kommentteihin ideoita, kiitos! 


Nuo kaksi roikkuvaa lautaa kutsuivat minua. Maalaisiko ne? Mihin ne laittaisin? Ehkä mökille ?  50c kappale ei ollut paha, joten mukaan lähtivät. 
Punainen miellyttävän tuntuinen huivi lähti mukaan 4 eurolla.  On ihan minun väriseni. En tarkoita ihon väriä. Töissä tärkeämpää kuin takki, on huivi, kun kuljen ulkosalla paikasta toiseen. Autosta sisään ja takaisin autoon. Kaula tuntuu aina herkimmältä kylmälle.  Nyt voin heittää vanhat nyppyyntyneet huivit pois, kun löysin uuden tilalle. 
Tieteen kuvalehdet sai ottaa ilmaiseksi. Olisi saanut enemmänkin, mutta osasin olla vähempään tyytyväinen 😄 En luultavimmin aio lehtiä lukea, mutta kaipasin toisenlaisia lehtiä mahdollisia askartelujuttuja varten. Silppua syntyy ehkä taas joskus. 
Äiti voitti ympäristönsuojelun myyntipöydästä arvalla ei-muovisen hammasharjan. Minä sain sen. Äidillä on sähköhammasharja. 
Lentokoneessa saa aina ihan mielettömän hyvää mustikkamehua. En ole mistään löytänyt vastaavaa. Ajattelin testata tätä mehua, jonka löysin eräästä puodista. Näyttää olevan Mustilassa valmistettua. 


Merriä kiinnosti kahvipussien haju. Mistä kaukaa pussit ovat meidän olohuoneeseen kantautuneet?  


Merriä kiinnostivat myös eräät muut asiat...  prinsessamekot!  Merrikin haluaisi olla vähän kuninkaallinen 😻
Eräällä myyntipöydällä oli paljon pieniä mekkoja.  Ostin kaksi. Ne käyvät vaikka prinsessaleikkeihin. Eivät tosin minulle, vaan pikkutytölle. Vähän kyllä tekisi itsekin mieli pukeutua prinsessaksi. Vanha hääpukukin on tullut hävitettyä. En siihen olisi kyllä enää mahtunutkaan 😂


Lauantaina olin muutenkin reipas ja tuli hyvä mieli lopputuloksista. Vettä on satanut monta päivää ja vielä lauantain aamupäivälläkin. Sateen tauottua lähdin kokeilemaan, josko ruohonleikkaus onnistuisi.  Vielä viimeinen leikkaus ennen talvea, luulisin.  Minä olen meidän ruohonleikkaaja ja kun en enää jaksa, tulee kuulemma robotti.  Korvaan siis mahdollisen robotin toistaiseksi. 
Meillä on kaksikin konetta,  mutta käytän aina vanhaa, pientä konetta, koska se on helpoin työntää.   Mikä siinäkin on, että aina on polttoainesäiliökin tyhjänä, kun pitäisi aloittaa...   Kone lähti käyntiin hurjasti pärähtäen. Työntelin märällä, pitkällä nurmikolla konetta, joka meinasi vähän väliä tukehtua.  Kone kävi selvästi jonkinlaista kuolinkamppailua. Naapurikin kehotti vähän säätämään sitä, kun ääni on niin  kummallinen. Kysyi, eikö minulla mene hermo.  Sanoin, että ei vielä, kun kone kuitenkin leikkaa. Lopetan sitten, kun se kuolee käsiin.  Sitkeä  vempain se kuitenkin oli! Pääsin koko ison nurmikon loppuun asti!  Ehkä kone suri vain sitä, että se joutuu lomautetuksi koko pitkän talven ajaksi. Valitusvirsi siis. 

Yksi juttu, mikä aina ´venyy ja venyy: kissojen hiekka-astian pesu. Sekin tuli tehtyä!  
Sain neulottua pitkän pätkän yhtä sukkaa, hyvä sekin! 

Pakkasessa oli edelleen vanhempaa omenasosetta. Olin ottanut sen sulamaan ajatuksena tehdä siitä vaikka kakku. Tein sen!  Löysin kivan ohjeen TÄÄLTÄ. Laitan tähän kuvan ja linkin, jos joskus mietin, että mistä se ohje tuli otettua. Oli nimittäin tosi hyvää kakkua!  Kakku oli aika isokokoinen, vaikka tässä näyttääkin aika pieneltä ja syödyltä 😉


Loma on loppu ja työt jatkuvat. Mikäs siinä. Mennään päivä kerrallaan. 
Rauhallista ja mielekästä päivää juuri Sinulle! 

4 kommenttia:

  1. Hahhah, suvulle vaikeuksia! Luulen, että tuo asia (lankojen kanssa) jäi nyt pyörimään päähäni loppuiäksi. Hihittelen sille varmaan vielä dementoituneenakin.
    Hienot kahvisäkit! Mietin, etten itse ehkä raaskisi niitä ratkoa tai leikellä, kun ovat jotenkin niin klassikkoja tai perinteisiä tai miten sen nyt sanoisi. Niitä voisi pitää esillä lankojen säilytyssäkkeinä ;-)
    Todella ihanan värinen ja lämpimän näköinen huivi!
    Ei tuo kovin mielekkäältä kuulosta, että olet robotin korvaaja :-D Toivottavasti leikkuri elää vielä keväälläkin. Täälläkin pitäisi leikata, ruoho kasvoi todella hyvin vielä syyskuun ajan, kun oli niin lämmintä.
    Kakku näyttää hyvältä. Tsemppiä töiden alkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tulee niin nasevia sloganeita jonkun suusta, että ei voi kun nauraa. Muistellen viime vuotta, kun tyhjennettiin miehen äidin asuntoa, joka oli kerta kaikkiaan täynnä kaikkea hienoa. Loppujen kanssa tuli suoranainen ongelma, kun ei kelvannut kenellekään edes ilmaiseksi. Se oli todellinen ongelma suvulle, kuten kommentti kävi ;D Heti jäin miettimään, mitä kaikkia ongelmia meillä mahtaakaan olla ;D Lanka on ihan varma nakki.
      Jotain säkeissä voisi tietysti säilyttää. Ehkä en lankaa laittaisi, mutta jotain muuta.
      Minua ei ulvova leikkuri haittaa, mutta epäilin jo etukäteen naapureita naurattavan/ ärsyttävän. Niinhän siinä sitten kävi, että kommenttia tulin, kun sammutin koneen ; D

      Poista
  2. Vieläköhän joku alueella jakaisi omenoita? Voisin mennä hakemaan ja ryhtyä omenakakun tekoon. Omenoiden hankinta on tänä syksynä ollut hauskaa. Sen kuin hihkaisee Faceen, että olisiko kenelläkään ylimääräisiä omenoita ja sitten käy portilta hakemassa ja samalla voi uteliaana kurkistella hieman pihalle :D

    Minä hankin muutama vuosi sitten robottileikkurin. Rivitaloyhtiöllämme on yhteisleikkuri. Se on hankala saada käyntiin ja ottaa juuri selkäni kipeimpään kohtaan. Aika usein piti vielä ajaa ensin huoltoasemalle ostamaan bensaa siihen. Nuorison potkiminen ruohonleikkuuseen oli hidas ja hermoille käyvä prosessi. Miehen potkiminen ruohonleikkuuseen oli melkein yhtä hankala. Ostaa pläjäytin robotin. Mies jaksoi sentään kiinnostua sen käyttöönotosta, koska onhan kyseessä laite ;) Olen ollut tyytyväinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kai niitä jossain vielä olisi. Eikös talviomenat ainakin kypsykin vasta aika myöhään. Omenat on olleet siistejäkin tänä vuonna. Ei mitään matojen kekkereitä.
      Ehkä tuo robotti joskus tekee tuloaan meillekin. Toistaiseksi olen ottanut homman lenkkeilyn kannalta ;D Meillä ei myöskään ole niin nokonuukaa, kuinka pitkä nurtsikka on, kunhan ei ihan niittyynny. Tuo perheenjäsenten aktivointi on tosiaan aika hankalaa ;D meillä on tuo ukaasi, että minun väsähdettyäni tulee robotti, koska vaihtoehtoa ei ole.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!