sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Talvimatto

Olisiko tässä punaisen maton paikka?


Vai kenties jonkin muun värisen maton paikka?


Maton alkuperä on tässä läjässä. Mökin jämälankaprojekti jälleen käynnissä.  En tiedä, mikä on jämälangan määritelmä, jos lankaa on enemmän.  Voiko jämälangaksi laskea myös ne kaikki epämääräiset, kummalliset langat, joille ei tunnu ikinä löytyvän mitään käyttöä.  Näistä langoista ei  mitään sukkia voi tehdä. Toisaalta määrä on niin vähäinen, että mitään isompaakaan ei voi neuloa.  Langan laatukin on vähän niin ja näin. 


Langoista aloin virkkaamaan pyöreää mattoa kissoille.   Merri oli auliisti sovittajana maton koon mittaamisessa. Liian pienellä matolla ei ole mukava maata. 


Virkkasin kaksi pyöreää mattoa ja kiinnitin ne reunoista toisiinsa (vaaleansininen loppuraita).  Sininen pöperölanka oli niin outoa, että siitä ei etenkään olisi syntynyt mitään järkevää, joten virkkasin sen vielä ympyräksi kaksinkertaisen maton ympärille. 


Kotona Frodo suoritti maton tarkastuksen. 


Maton päällä on mukava istua erinäisiä liikkeitä suorittaessa. 


Reunan lisäkerrokset ovat onnistuneet, sillä matto on nyt riittävän suuri. 


Joo, kyllä tähän mahtuu ihan pitkälleenkin! 


Matto on hyväksytty.  Se on tarkoitus viedä ulkoilutilan hyllylle, jossa kissat makaavat useimmiten.  Kylmemmillä ilmoilla, etenkin talvella, on mukava maata lämpimän alustan päällä. Siellä onkin jo 2 ennestään. Äitini on virkannut vastaavanlaisen maton, joka on toiminut hyvin. Se pysyy paikoillaan paksuutensa ansiosta. Toinen matto on ohuempi ja sen taidan korvata nyt tällä.  Ulkoilutilassa on verkkoseinät, joten sinne  pääsee tuuli.  Ohuempi matto lentää aina häkin pohjalle, jossa se ei lämmitä ketään. 
Lankaa mattoon kului 275 grammaa.  Mökin epämääräinen lankavarasto pieneni jälleen mukavasti 😊


Uusi matto tarvitaan!  Muuten on talvella pehva huurussa! 
 Lähestyvää juhannusta jo etukäteen toivotellaan!  Minulla alkaa kai töiden jäljiltä viikonloppu huomenna. Se kestää yhden päivän 😅

28 kommenttia:

 1. Selvästi on hyvä matto se! Ihanat sovittajat ja koekäyttäjät <3 <3
  Pehva huurussa! :-D On kyllä itse kullakin talvella. Hrrrr... vaikka nyt on viileää, on sentään kesä. Yllättävän ankeaa on ajatella talvea. Onneksi siihen on vielä pitkä aika.
  Hyvää viikonloppua! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on ollut mukavan lämmin päivä ainakin täällä. Töissä tuli ihan hiki ;D Matto on ollut suosittu jo nyt, vaikka se ei ole vielä ulkonakaan. Keskellä lattiaa lojuessaan se on houkutellut päälleen kisuleita.
   Kiitos viikonlopputoivotuksista :)

   Poista
 2. Virkkasit kissoille oman joogamaton, niin hienoja asanoita ne siinä näyttävät. Oletko muuten muistanut joogata kissajoogien ohjauksessa? T: Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homma...😁 jooga taitaa sujua kirjaimellisesti vain mukana olleen kortin runon mukaisesti eli kirjoneulekatrilli 😅 Asana kuulostaa ihan salakieleltä 😅 Kissat eivät ole osanneet kertoa asioiden oikeita nimiä, ne vain näyttävä oikean asennon.

   Poista
 3. Mainio matto! Hyvin sait lankoja kulutettua ja hyvään tarkoitukseen. Juuri tuollaiset epämääräiset langat on ikäviä, niistä ei keksi oikein mitään järkevää tehtävää ja kerät lojuu nurkissa vuodesta toiseen. Työsi läpäisi taas tarkan seulan. 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matosta tuli kivempi, kuin aluksi luulin. Yksinkertaisena olisi kipristellyt reunojaan. Nyt on tukeva.

   Poista
 4. Ai että, olipa hyvä idis tämä kissamatto! Nytpä minäkin tiedän mitä teen noilla moninaisilla epämääräisillä kerillä ja toivottavasti meilläkin kissat kiittävät😁🥳

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissanmatto on oikeasti käyttökelpoinen ja tarpeellinen. Minulla on vielä toinenkin tulossa. Lähipiirissä on monta kissaa. Ehkä ne kaikki tarvivat maton 😺😺

   Poista
 5. Tässä tulee jämälangan määritelmä. Ihan itse keksin. "Jämälankaa on kaikki langat, joista on aiemmin tehty jotain."
  Kunnianarvoisa kissa tarvitsee makuualustan. Ja hienosti he osaavat makuualustojaan arvostaa. Rento venyttely kertoo kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on siis jämäkankoja ja höpöhöpö-lankoja 😁

   Poista
 6. Ihanat matot, mutta mikään ei voita noita tarkistajia ja tarkistuskuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkastajien homma on kaikkein tärkein. Ne toimivat myös muusana ja innoittajana 😺😺

   Poista
 7. Wau, todellakin punaisella matolla on paikkansa ja helppo siihen väriin on kohdentaa peppunsa, tassunsa ja ojennella muutamat asanat! Vanhimmaisemme talo oli aikanaan Suomen kaunein koti ohjelmassa -pyöreä oli sekin matto! Juhannus on lähestyessä varkain… toiveet on päästä levittelemään puna-valkoruutuinen liina jonnekkin päin Suomea! Tuli sanalla mieleen, joko Aakkos-albumissasi on kansiKUVA? Mulla ei-pistänee pian kiiruuksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asanat, a-sanat, asan-at 😅
   Teillä on reissu kotimaassa suunnitteilla. Toivottavasti ilmat suosivat, olisi mukavampaa, vaikka ei taida sadekaan estellä.
   Minä olen ihan äskettäin saanut kannet ja sisällysluettelon alulle 🙃 Hämmästyitkö?? 😅 Siinä kirjaimia liimaillessa, mikä voisi olla vastaava, yhtä mielenkiintoinen aihe toiseen kirjaan. Mietin, että olisi kiva tehdä anopille palvelutaloon (ja vaikka kaikkien katsottavaksi) katseltavaksi vaikka vastaava aakkoskirjs jollain toisilla aiheilla. Tätä en raaski jättää niille teille.

   Poista
  2. Kiitos... tsempilläsi sain aikaan kannen.... valokuvaa vaille valmiin ja viikon kuluttua onkin jo albumin luovutus - joten syytäkin... Wautsi mikä idea anopille/palvelutaloon.... otetaankos vaikka kaksin sama haaste tulevana talvena... voi olla, etten saa yhtä laajaa innostusta Skräppääjät sivustolla, vai tiedä tuota... mulla olisi parin vuoden päästä toinen aapistarve... voisi mummolalomilla ottaa kuvia jo sillä silmällä... tulivat näet juuri eilen lomille taas viikoksi!

   Poista
  3. Etenkin jos on tarve, niin hommiin sitten :) Minä vielä päkistelen. aiempi juttu on vielä kesken. Työt kyllä pahasti haittaa vapaa-aikaa. Mukavaa muksuilua!

   Poista
 8. Noista matoista tuli mieleen koulussa virkatut patalaput ja miten helposti niistä sitten tuli jotain vähän muuta :-)).
  Selkeästi uudelle matolle onkin tarvetta; vanha alkaa olla jo pieni ja missäs muualla se punaisen maton paikka voikaan olla kuin kissan alla :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tein mummolle lahjaksi patalapun. Siitä tuli kuitenkin vain suikale, jonka päähän ompelin kulkusen, eli koriste! 😅

   Poista
 9. Näemmä sopiva matto hyvään tarkoitukseen. Tadaa, tunnistin ruskean kerän Novitan Teddyksi, jota kaipaan, kun se on käsittääkseni lopetettu? Aurinkoista juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teddyä taitaa olla ja ehkä Softia? Ja mitäs tuo Sininen on, en muista. Vai onko se just se Soft?
   Toinen on tulossa yhtä epämääräisin lankanimin 😅

   Poista
 10. Tarpeeseen virkkasit. Syksy tekee tuloaan 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan :) Nyt se on sitten mainittu ;) Ja toinenkin alunen on vielä tulossa!

   Poista
 11. Voi miten kivoja olet tehnyt jämä langoista.
  Ja teidän kissat kyllä ne osaavatkin olla niin
  valokuvauksellisia nautiskelijoita❤️
  Heidän testailut ovat todenneet, että kiitos lisää tälläisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkahan monta kissanmattoa tässä vielä tämän vuoden puolella mahtaa syntyä ;D
   Hyvään kissavalokuvaan tarvitaan 10 huonompaa ;D

   Poista
 12. Ihanat kuvat! Kannatti tehdä matot, kun vastaanotto oli noin hyvä :)

  VastaaPoista
 13. Matto tai peitto jämälangoista olisi hyvä idea. Minä en pysty virkkaamaan, käsi ei kestä, mutta ainakin peiton voisi neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkkaaminen rasittaa minullakin kättä paljon enemmän kuin neulominen.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!