tiistai 18. kesäkuuta 2024

Eläimiä kautta rantain

Alla on useamman mökkireissun kuvia.  
Pupu oli kerran aiemmin naapurimökin pihapiirissä. Nyt se löytyi meidän hiekkakasasta, jonka taakse se oli kaivanut oikein poteron itselleen.  Merri kävi tuon kasan toisella puolella, mutta ei  se nähnyt mitään.  Haisteli vain epäluuloisena polun ympäristöä.  Pupu oli pitkään paikoillaan, vaikka ihmisiä oli lähellä.  Emme tietenkään menneet ihan viereen, vaan alla oleva kuva on otettu kauempaa ja suurennettu. 


Paikalle saapui kuitenkin Mauno, jonka hajuaisti oli pettämätön. Jänis sai lähdöt. Onneksi Mauno on niin tottelevainen ja pieni, että se ei lähtenyt metsään ajamaan jänistä takaa. 


Merrin huomio kiinnittyi paljon jännittävämpään kohteeseen! Tässä sitä riitti ihmeteltävää. Piti olla tarkkana, että vesilämpömittarin kohopallukka ei käy kimppuun. 


Merri haluaa aina rantaan katsomaan järveä.  Kaukana uiskenteli vesilintuja, jotka eivät kauaa jaksaneet kiinnostaa. 


Naapurin kattoremonttia Merrin oli hankala ymmärtää.  Liikaa kovia ääniä. Paras mennä sisälle. 


Frodo viettää mökillä suurimman osan aikaa sohvalaatikossa piilossa, mutta illemmalla se aina herää eloon. Ikkunoiden väliin on eksynyt joku perhonen. Siitä riitti hupia joksikin aikaa. 


Ah mikä hiljaisuus. Naapuri on kadonnut.  Vain linnut laulavat! 


Frodo lähti etuajassa kotiin.  Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kissat olivat erossa toisistaan. Merriä se ei haitannut pätkääkään. Frodo oli enimmäkseen tyytyväinen, että se pääsi mökiltä kotiin.  Ehkä se kuitenkin kaipasi Merriä. 
Merrin ilmeestä näkee, että se nauttii saadessaan kerrankin nukkua rauhassa! 


Sunnuntai-iltana ajelin mökille ilman kissoja. Maanantaiaamu oli erittäin kaunis.  Heräämisen jälkeen pitää ensitöikseen hilpaista ulkohuussiin, mutta sitten tekee jo mieli käväistä rannassa.  Niin kaunis auringonpaiste ja lämminkin heti aamusta.  Luulin, että  rantakäärme on taas loiskuttelemassa  lähistöllä, mutta sukelluksista pullahtikin vesilintu. Enhän minä näitä lintujen nimiä muista, anteeksi vaan. 


Lintu kävi vielä poseeraamassa tervaleppäkuvassa, johon mahtui aamuauringon säteitäkin. 


Uskomatonta kyllä, mutta hyttyset olivat kohdanneet joukkokadon. Vain muutamia yksittäisiä lenteli siedettävässä määrin ympärillä, kun rohkenin siirtyä pihalle aamupalalle.  Tässä ollaan niin erilaisessa ympäristössä, että työt unohtuvat lähes kokonaan.  Vieno tuuli puhalteli vain kasvoille 😌 Ensin suunnittelin kantavani tuolin rantaan ja juovani kahvin siellä, mutta en sitten viitsinyt. Näkihän terassiltakin veden ylle. 


Peseskelin vähän ikkunoita  sun muuta pientä puuhaa.  Sitten pakottauduin lenkille. Muistin, että lapsuudessa kävimme hakemassa yhden tien päästä, metsiköstä lähdevettä kanisteriin. Löysin tuon polun ja lähteenkin. 


Onneksi joku oli kiinnittänyt viereen lapun, että vesi ei ole käyttökelpoista.  En tosin tiedä, kuinka moni tuosta lähteestä edes tietää.  Polku oli ainakin lähes umpeenkasvanut. 


Mökkilangoista syntyi iso sukkapari. Lanka on liian akryylipitoista, eikä joustavuus ollut niin hyvä, kuin yleensä. Jätin sukansuun jälkeen resorin jatkumaan koko varren takaosan matkalla.  Lanka on jotain epämääräistä (ehkä Novitan Suvi), kulutus 105grammaa, vaikka sukkien koko on ehkä 45. Neuloin 3½ puikoilla.   Nämä jäävät mökin sukkakoriin, josta kuka tahansa mökkeilijä voi ottaa ne jalkojaan lämmittämään. 


Nämä kukat olivat tosi halpoja, mutta ovat näköjään hyvin pintansa pitäviä parvekeruukussa. Punainen väri oikein hehkuu. 

Kesä kuluu huolestuttavaa vauhtia. Pian ollaan juhannuksessa ja yhtä pian ollaan eletty sen ohitse.  Kesä tuntuu aina kuluvan liian nopeasti. 


31 kommenttia:

  1. Ihana postaus mökkivierailusta. Hienoa että mökillä on vierassukkiakin. Tulevat varmaan tarpeeseen viileämpinä päivinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on joka päivä villasukat jalassa mökillä ;D Niiden läpi ei hyttyset pistä ja isommatkin crocksit pysyvät jalassa.

      Poista
  2. Mauno on kunnon jäniskoira. Ihania mökkitunnelmia sinulla. Minä vietän kaupunkilomaa, ja olen päättänyt tehdä joka päivä jotain kaupunkiloma-asiaa. Eilen kävin lounaalla hyvässä seurassa ja neuletapaamisessa ja tänään shoppailemassa ja taidemuseossa. Huomenna on kokous, jonka jälkeen syömme hyvässä ravintolassa. Ehkä ennen kokousta joku taidenäyttely. T: Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on kivaa ohjelmaa! Olin viime vuonna juhannuksen töissä ja nyt sain sen vapaaksi (ihmettelen silti ;D ).

      Poista
  3. Mökki ja järvi kuuluvat vain yhteen vau mitä Merri? - Pepsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootteko nähneet sen Maa aikojen alussa -elokuvan, jossa ne laulaa, että "Tää on niin iso, iso, iso, iso vesi..."? Tässä on nyt samaa tunnelmaa! t: Merri

      Poista
  4. Mainioita kissoja, ihana järvimaisema ja kahvia, mitäpä sitä ihminen muuta tarvitseekaan?
    Kiitos kommentistasi tänään! Pidän tosi paljon vihreälasisesta lyhdystä. Olen koettanut etsiä netistä missä liikkeissä sitä on aikoinaan myyty, mutta ei ole asia selvinnyt. Muistatko mistä olette hankkineet omanne? :)
    Ihanaa keskikesän aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi edes välillä osaa pysähtyä huomaamaan, että eihän sitä muuta tarvitse :)
      En ole ihan varma lyhdystä. Tulee mieleen, kun ennen oli Suuri Suomalainen Kirjakerho, että oliko tämä ehkä sieltä tilattu?

      Poista
  5. Ihanaa Juhannusviikkoa Sinulle - ihanaiset kuvat !! - Suvi -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle! Kauniita juhannuspäiviä, sateella tai ilman :)

      Poista
  6. Se juuri on parasta, että kun vaihtaa maisemaa niin turhat päässä pyörivät ajatukset nollaantuu. Ihanalta näytti aamukahvi terassilla :-).
    Kohopalukka järvessä; miten kiehtovaa ja pelottavaa :-))).
    Kesä tosiaankin kuluu liian nopeasti ja rakas isäni totesi aikoinaan aina juhannuksen aikaan , että tästä se päivä sitten alkaa lyhentyä ja illat pimentyä. Totta, mutta myös niin karua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eräs edesmennyt asiakas oli oikein mestari tuossa sään ja aikakausien ennustamisessa. Ensimmäisten kesäsateiden aikaan hän näki jo sieniä ja totesi, että tästä ne syyssateet taas alkavat. Kyllä on aika pitkää talvella ;D
      Aamupala on muutenkin ihana juttu kahveineen. Tänään oli hammaslääkäri jo kello 8. En syönyt juuri mitään ennen lähtöä. Nyt sitten on kaikki vermeet edessä :)

      Poista
  7. Onneksi naapuri remontoi vain päivällä, saa Merri nauttia rauhallisista kesäilloista. Oikein ihanaa juhannuksenaikaa teille sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja onneksi remontti on jo valmis. Toivottavasti ei tule soutuveneitä näköpiiriin, ettei tarvi niitä jännitellä ;D

      Poista
  8. Ihania mökkitunnelmia, kiitos!
    Mukavaa vapaata juhannusta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hammaslääkärikin on tänään jo takanapäin, joten elämä on lähes täydellistä ;)

      Poista
  9. Mauno se vasta vinkeä on! Voisiko Maunoa lainata meille, koska meidän pihassa asustaa rusakkolauma?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mauno olisi varmaan omasta puolestaan ihan valmis työhön, mutta en tiedä, myönnetäänkö sille tätä tehtävää varten työlomaa. Rusakkolauma kuulostaa kyllä haasteelliselta tehtävältä :)

      Poista
  10. Meillä on ollut mökillä pieni pupu se on varmaan syntynyt lähistöllä koska pyörii tässä pihassa vielä vähän isompanakin . Siitä on ollut todella paljon riesaa se katkoo kukkia joistakin syö latvat mutta katkoo ainakin . Raivostuttavaa .
    Ihania mökki kuvia kisuineen . Villasukat on myös mökillä tarpeen .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kotipihalla on silloin tällöin jäniksiä ja ne tosiaan syövät meidän omenapuut, vaikka ovat kuinka suojattuja, ja puskista latvoja. Harmittaa puiden ja pensasatsaleojen puolesta, vaikka ne sitkeitä näyttävät olevankin.
      Villasukkia tarvitaan joka tönössä ja talossa :)

      Poista
  11. Mukavia tunnelma kuvia, lämminhenkistä. Metelöivät naapurit on ikäviä, mutta onneksi kattoremontti päättyy aikanaan ja varmaan sitten metelikin. Hyvät mökki sukat ja tarpeelliset. Hyvää juhannuksen aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopea oli tuo kattoremontti. Merrin mielestä se vaan oli todella outoa ääntelyä, kun muutenkin mökkimaisemien äänet ja näkymät ovat arveluttavia :)
      Harvinaista kyllä, minulla on tosiaan tuo juhannus vapaata. Huominen on vielä työpäivä. Tänään olikin shokkihoitotyöpäivä, josta palautumiseen meneekin varmaan koko juhannus ;D

      Poista
  12. Hienoa, että hyttyset kaikkosivat. Mökillä pitää voida olla ulkona muulloinkin kuin huussissa käydessä.
    Hyvää juhannusta sinulle ja karvakavereille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle :) Eiköhän siellä vielä jokunen yrittäjä ole paljasta ihoa etsimässä :)

      Poista
  13. Hih - minä luulin tehneeni eläimellistä menoa postauksen, mutta täällähän sitä oli kirjaimellisesti!!
    Siis jälleen niin-niin ihania kuvakulmia... asentoja, voi jeekuna - olet kyllä ihan mestari kuvaamaan eläimiä!!
    Hih - vai ei juomakelpoista... olisi pitänyt ottaa reisulla kuvia mistä lätäköistä me otettiin juomavettä, heh heh...
    Micropur vaan pulloon ja tunnin päästä oli juomakelpoista...
    Minä hassu jopa tykkään sen pillerin antamasta mausta vedelle, on parempaa kuin pelkkä vesi... no joo - se siitä!!

    Ansaitut rennot Juhannusvapaat ja mieluisat tekemiset keskikesän juhlaanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei ole vesivaihtoehtoja, niin sitten niitä on kai kehiteltävä, vaikka puhdistuspillerin muodossa.
      Nyt seuraa jännittävä juhannus kaikkien kissojen ja koiran kera. Mökki ei ole iso, mutta se taitaa pienentyä entisestään eläimellisen nopeasti.
      Mukavaa retkijuhannusta teille! Minä olen ihan superonnellinen, kun sain tämän työpäivän päätökseen :D

      Poista
  14. Erilaisia vesilintuja on kyllä niin paljon, etten minäkään pysy niistä kaikista selvillä, osa on vielä jokseenkin samannäköisiä keskenään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silkkiuikku taitaa olla ainoa helposti tunnistettava lintu. Jos se on ihan vieressä 🦩

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!