keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Se on laukku

 Olen viettänyt taas jonkin verran aikaa yläkerran kässähuoneessa. Kissat hakeutuvat mukaan, kumpikin omalle lempipaikalleen.  Oli ilo nähdä Frodon valitsevan tämän vanhan virkkaamani majan!  Merri ei ole siitä kovin paljon perustanut.  Vierailevat kissat ovat joskus makoilleet siellä, eli vähällä käytöllä on ollut.   Jälkikäteen noita inspiraatioitani katsoessa muistuu mieleen pitkällinen työ ja runsas ajankäyttö.  Ovatko ne myöhemmin katsottuna olleet aina niin järkeviä (eivät!) juttuja, mutta se on pakko todeta, että hauskaa oli 😅 

Pitäisi ehkä joskus koota postaus "kautta aikojen järkevimmät inspiraatiot ja tuotokset". 


Muutama kuukausi sitten innostuin taas ompelusta ja toiveeni oli saada aikaan jonkinlainen käsitöiden kuljettamista varten tehty kassi/ laukku.  Löysin ohjeen Suuri Käsityölehti 7/2012 numerosta.


Intoni koski myös kangasta, jota jäi aikoinaan yli keittiön tuolien ja sohvapatjan  päällystämisestä.  Ostin kankaan ainokaisella käynnilläni Karnaluksissa.  Kyseessä on  siis huonekalukangas, joka on riittävän tukevaa myös kassiksi.  
Käytin kankaan kokonaan. Leikkasin siitä  viimeisetkin osat suikaleiksi, jotka yhdistelin sangoiksi.  Siinäkö se homma sitten meni pieleen, en tiedä. Joka tapauksessa sangat sai juuri ja juuri pujoteltua tuohon niille tarkoitettuun kujaan, eivätkä ne luista enää mihinkään.  Lisäksi kassi tuntui säkkimäiseltä ja vieraalta.   Jätin sen pitkäksi aikaa naulaan roikkumaan ja ompeluhommatkin jäivät määrättömäksi ajaksi tauolle.  Kassissa on vuorikankaana vanhaa verhokangasta. Sisätasku on tehty veikeästä sammakkokankaasta, jota eräs nimeltä mainitsematon ainoa tyttäremme halusi kerran mukaan kangaskaupasta, tehdäkseen siitä itselleen jotain kivaa.   Kangas sai marinoitua aika pitkään, kunnes siitä syntyi penaalinmuotoinen pussukka, joka ei ikinä päätynyt käyttöön 😅  Tein siitä tähän kassiin sisätaskun, ompelemalla sen ihan sellaisenaan vuorikankaaseen yläreunastaan.  Nyt on nostalgiaa! 


Pari päivää sitten otin härkää sarvista, vai pitäisikö sanoa kassia sangoista, ja yhdistelin sankojen yläosat. Ne olivat jääneet vähän kesken ja olivat vain neulojen varassa.  Päänvaivaa tuotti tuokin mokoma pieni työ.  Lopulta leikkasin yhdestä vanhasta jakusta (käytöstä poistettu) rannekkeet ja käytin ne nappiosiot tähän, nk. koristemielessä. 
Tässä sitä on nyt kassi.  Silmä on jotenkin tottunut kassiin, kun se roikkui niin pitkään siellä naulassa 😃 Ehkä tätä voisi sittenkin käyttää esim. Kässäklubiin mennessä. Suuaukosta mahtuu tavaraa hyvin sisään. Isommatkin neuleet ja kamppeet. 
Liukkaampi kangas ja sankamateriaali olisivat olleet parempi ratkaisu, mutta näillä mennään, mitä tuli käytettyä.  


Frodo äkkäsi kevään ensimmäisen lintusaaliin!  Samalla se on sen ihka ensimmäinen ja ainoa 😅 Toivottavasti se jääkin ainoaksi. Ajattelin, että on vähän kyseenalaista laittaa tuon edellisen  jutun mukaista kakka-aihetta. Se näyttää kuitenkin kirvoittaneen yhtälailla keskustelua ja kommentteja täällä,  kuin työpaikallammekin.  Harvoin on mikään asia niin pitkään puhuttanut!   Tällä hetkellä tilanne näyttää jonkin verran rauhoittuneen.  Hämmästyttävää on, että edelleenkään kukaan meidän sairastaneiden perheenjäsenistä ei ole tuota tautia saanut!    Asiakaskunnassakin tauti on levinnyt melko kohtuullisesti, joskin kaikki tapaukset ovat tietysti harmillisia ja vaarallisiakin.  Elän toivossa, että homma alkaa hiljalleen hiipua.  Parin päivän sisällä en henkilökohtaisesti tavannut ainakaan yhtään uutta tapausta. 


Mennään samoilla kukka-aiheilla, kun ei täällä muitakaan lajikkeita näy 😍

Aurinkoista päivää juuri Sinulle!

36 kommenttia:

 1. Ihanat kankaat kassissa, sekä tuo sinun että lehden kuvassa! Ehkä ne sangat alkaa käytön myötä luistaa paremmin. Iso kassi on kyllä kätevä.
  Huh, mikä kiertotauti, onneksi taitaa olla teillä jo talttumaan päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on paras osio :) Yritän nyt kuitenkin käyttää tätä ja katson sitten, onko tästä mihinkään. Mieli on jo vähän tasaantunut siitä, kun innoissani ompelin ja petyin.
   Kukaan ei halua vatsatautia ja sitten se vielä tarttuu melkein katseesta.

   Poista
 2. Ihana kissakangas, kyllä sen vähemmän liukkauden kestää, kun on noin nätti kangas. Kakkapostauksen jälkeen kukkapostaus, kevään krookukset tuovat valoa ja toivoa elämään T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on tosi kiva. Etsin tuolloin edullista huonekaluverhoilukangasta ja tämä oli oikeastaan ainoa, jota Karnaluksista löysin. Osui kuviotkin heti nappiin :) Ei ollut tuolloin mitään oikeita mittoja ja ostin summamutikassa metritolkulla. Nyt on kuitenkin ihan kaikki käytetty, eli oli hyvä ostos :)

   Poista
 3. Ihana kesäkassi ja kivalla kuosilla.
  Jukra! miten ihana tirppa koriste teillä kuistilla. Siinä on Frodollekin ihmettelemistä.
  Teillä siellä jo kukkaa pukkaa, kumpa täälläkin!
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat tuli ihan yhdessä hujauksessa, kun etelän puoleinen seinusta suli. Vielä on paljon lunta pihalla.
   Tuo iso peltilintu on ollut kesäisin pihalla. Viime syksynä keksin upottaa sen isoon kukkaruukkuun ulko-oven viereen. Ensin sen oli tarkoitus esittää haikaraa tuomassa vauvanyyttiä, mutta nyt se muuttui ihan omaksi itsekseen :)

   Poista
 4. Kyllä se ihan kassilta näyttää ja kangas on nätti. Minulla on runsaasti kokemusta siitä miten ohjeen kuvassa on aivan muunlainen lopputulos kuin minun tekeleeni. Tämä koskee oikeastaan enemmän ruokia ja leipomuksia. Pääsiäisenäkin meni pellillinen piirakkaa roskiin, vaikka ihan ohjeen mukaan tein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selailin äsken uutta Novitan lehteä ja siellä oli samanmuotoinen kassi langasta toteutettuna.
   Yksi paitaompelus on myös minulla kesken ja into lopahti senkin suhteen, kun ei ollut ihan sellainen, kun olin toivonut. Ehkä sekin joskus jatkuu... Aina ei vaan onnistu. Ihan kuin se olisi jotain sattumaa, kun onnistuu ;D

   Poista
 5. Hyvä ja rarpeeksi tilava tuli kassista ja minä tykkään tuosta kankaan kuosista.
  Nauratti tuo "kautta aikojen järkevimmät inspiraatiot ja tuotokset" postaus. Minäkin toimin kuin ADHD potilas ja toimissani ei ole päätä eikä häntää, mutta kunhan on kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kassin suuaukko on kiristyssangoista huolimatta sen verran suuri, että sinne saa jotain sisällekin ;) Koko homma lähti oikeastaan kankaasta. Sitten etsin sitä kaavaa.
   Moni TOSI järkevä juttu on jostain kumman syystä jäänyt ihan vaiheeseen ;D Aloittaessa ei aina ole tietoa, miten homma viedään maaliin.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Tykkään kyllä kankaasta. Nähtäväksi jää, onko käyttökelpoinen.

   Poista
 7. Laukku se on ja kauniista kankaasta👍 Ja tilava, että voi pitää muutamaakin käsityötä mukana👌😇t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne voi pakata koko käsityöarsenaalin, kun lähtee kyläreisulle. Sitten voi vaihdella työtä vähän väliä :) Olen ahtanut käsityön viime aikoina niin pieneen kassiin, että tämä on ihan luksusta.

   Poista
 8. Tuollainen kissan maja saattaa olla supersuosittu tai sitten ei ; yrittänyttä ei laiteta vai miten se kummallinen sanonta menikään. Mutta tärkeintä on että tulee luovia oivalluksia.Ja samalla pääsee käyttöön moni nurkissa pyörivä juttu kuten sammakkopenaali :-). Uskon että kassillesi on kesällä käyttöä. Sinne uppoaa mukavasti vaika uimakamppeet ja jos ei niin ainahan senkin voi vielä jatkojalostaa :-).
  Mitä vanhemmaksi ihmiset tulee sitä enemmän kakkajuttuja kuulee eli toimiiko vatsa, onko ummetusta vai peräti ripaskaa.Sitä se on elämä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo kakka todellakin hallitsee ajatuksia, jos sen kulussa on jotain epänormaalia ;) Etenkin näin hoitoalalla ajatus siitä oikein moninkertaistuu, kun ei ole kyseessä pelkkä oma kakka ;D
   Meillä on monta kissanmajaa pitkin taloa. Harvoin niissä näkee yhtään kissaa...

   Poista
 9. Isolle kassille löytyy aina käyttöä. Minä olen kyllä reppuihminen, mutta käsilaukussa on aina mukana muutama kassi, jos ostoshimo yllättää. Kakkaemoji on mainio kuten kissantelttakin. Hyvä mielikuvitus vie pitkälle,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reppua minäkin töissä aina kannan. Toisenlaisen kassin tai laukun kantaminen vaatii vähän totuttelua. Käsilaukkua en juurikaan kanna mukanani. Tänään keksin, että olisi mahtava tehdä sellainen Käärijä -asuste ;D

   Poista
 10. Minusta kassin kangas on juurikin sopiva kahden kissan emännälle tai palvelijalle :) Ei muuta kuin käyttöön vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on kiva ja tuli kokonaan käytettyä, mikä oli myös kiva. Tänään jo testasin kassia ja tilava se ainakin on. Sankojen liikkumattomuus ei haittaa. Pitää vaan totutella.

   Poista
 11. Mukava maja kissalla. Muistan kun äidin ja isän kissalla oli tapana oleilla pesukoneen rummussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on aina pesukoneen luukku auki ja olen monesti miettinyt, käyvätkö kissat koneen sisällä.. Tuskin pesuasteelle asti pääsisi huomaamatta liikettä rummussa :)

   Poista
 12. Tuttu tunne tuo kun työllä ja vaivalla tekee jotain, joka menee sitten pieleen. Hetken siinä saa koota itseään. Onneksi sait kassin valmiiksi ja kuvassa se ainakin näyttää kivalta. Minä olisin luultavasti haudannut epäonnisen kassin keskeneräisenä pimeimpään kaapin nurkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pitkään tuo kassi roikkui sivuutettuna, mutta osui silmiin vähän väliä ja harmitti joka kerta. Oli lopulta edes yritettävä. Kerran olen nyt käyttänyt kassia ja ihan hyvinhän se toimi, vaikka onkin muuten vähän outo.

   Poista
 13. Onpa kivan näköinen kassi! Tein yhteen aikaan muutama vuosi sitten paljon kasseja itselle erilaiseen käyttöön ja tästä inspiroituneena voisin tehdäkin pari lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sait innokkeen, vaikka sitten minkälaisen kassin tekemiseen :) Minulla meni kassien teko vähäksi aikaa ohi :)

   Poista
 14. Sama ohje putkahtaa usein täälläkin vastaan, kun selaan lehtiä. Ihana kangasvalinta. Hyvä saada omaa varastoaan tyhjenemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsin monia lehtiä läpi, eikä järkevänmallista kassia tuntunut löytyvän. Sitten päädyin tähän. Ehkä aika näyttää, tuleeko käytettyä ja missä tarkoituksessa. Kerran olen jo käyttänyt.

   Poista
 15. Ihania kukkasia sulla siellä jo. Tuo kissa on mainio,karvatkin oikein pystyssä,kun linnun tapasi:) Kassi näyttää kivalta. Sitäpaitsi kasseja ei ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki krookukset kukkivat täydellä tohinalla talon kahdella seinustalla. Molemmilla puolilla pihaa on myös vielä lunta, eikä pihalla kovin kuljeta. Harmittaa, kun kukat ovat piilossa, jos ei mene erikseen katsomaan. Pian ne jo kuihtuvat.
   Kassi saattaa vielä muuttua ihan käyttökelpoiseksi, kunhan hauduttelen sen kanssa elämistä :)

   Poista
 16. Kuosi ja malli - upeat!!
  Minä tartteisin jonkun "askartelukassimallin" - keskiviikkoisin pakkaan aina eri paperikassiin roippeeni, kun kirkolle suuntaan...
  ja sit niitä paperikasseja on tuossa ties kuinka monta.. eli yhtä monta, kun on keskeneräistä projektia... vois jestas..
  "työhuoneeni" on kohta paperikassimaailma.... suunnitteletko mulle mallin.
  Ihana myös tuo Frodon huolima "maja" - sun kätösissä on kyllä syntynyt ja syntuu ihan valtava määrä KAIKKEA!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sinulla on monta eri projektia, niin eikö paperikassit ole ihan hyvä, kokoava kassi? Tarkoitan, että eikö ne mene sekaisin, jos ovat yhdessä kassissa`? Sulla pitäis varmaan olla joku korityyppinen kassi? Sellanen, johon mahtuis lajittelemaan tarvittavat asiat. Noissa monissa kasseissa on kyllä se vaara, että ne jää tyhjentämättä ja lopulta on tuo kassimaailma :)
   Meillä on ympäri taloa erilaisia kissamajoja vaikka kuinka monta, eikä yksikään ole kovin haluttu ;D Parasta on pahvilaatikot ja sellaiset pienet korit, joita meillä on kissanleluja varten. Parasta on vielä se, että joku kantaa sitä koria ympäri kämppää ;D

   Poista
  2. Hih... osuit asian ytimeen.... kassit vaan lisääntyy, jää juurikin purkamatta ja kassimaailma laajenee niin, etten enää muista mitä kaikkea olen aloittanut. Siksi yksi kassi olisi ratkaisu - se olisi pakko purkaa joka kerran jälkeen...
   mutta kun ei valmis... niin mihinhän sen sitten purkaisin... heh heh... toinen ongelma.... eli liiat ideat onkin se ongelma... ei pitäisi aloittaa uutta ideaa ennenkuin edellinen on valmis... mutta kun sitten unohdan sen uuden idean, ellen aloita sitä... tämähän kuulostaa jo melkein Shakespearelta!

   Poista
  3. Minulla on käsityöhuoneen pöytä sillä mallilla, että ideat ovat pöydän eri kohdissa odottelemassa jatkumista.

   Poista
 17. Hieno kassi ja kangas sykähdyttävän ihana! Frodo <3 Täällä kevät keikkuen tulevi- eilen satoi lunta ja maa on kauttaaltaan valkoinen. Lumikinoksetkin ovat vajuneet lämpimien päivien ansiosta mukavasti. Tänään korvaamme mutkan Kuopiossa, kun siellä on moottoripyörämessut. Aurinkoista sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on niin kiva minustakin, pinta hieman karkeaa ja samasta kankaasta tehdyt sangat eivät kulje. Huomasin kyllä testaillessa, että eihän niiden tarvikaan kulkea. Suuaukko on riittävän suuri, vaikka sankoja ei liikuttaisi mihinkään.
   Kesä on moottoripyöräilijöiden kulta-aikaa :) Meilläkin on jo ollut kesäauto käytössä pari viikkoa.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!