keskiviikko 5. huhtikuuta 2023

Pärräilyä

 Aiemmat HD -sukat nostattivat uuden toiveen pärrä -aiheeseen liittyen.  Sain uuden logon, josta piti muokata sukan kuvio.  Tämä on taas juuri sitä, mistä tykkään 💛 Ensin mietitään ja pyöritellään erilaisia vaihtoehtoja, sitten aletaan piirustella ruutupaperille yritelmiä.   Miten ruuduttaa ja neuloa tuollainen kuvio, jossa on ties mitä tekstiä pienellä, ympyrän sisäpuolella??   Kompromisseja piti tehdä.  Tärkeintä oli siipikuvio (itse ainakin näen nuo siivekkeinä). 

Vulcan Riders Finland on osa maailmanlaajuista  motoristiyhdistystä, johon nettisivujen mukaan kuuluu ainakin 35 jäsenmaata.  Suomen kerhon säännöissä kerrotaan toiminnan olevan tietyn moottoripyörämerkin omaavien henkilöiden yhteenkokoavaa toimintaa, jonka tarkoituksena on edistää harrastusta ja turvallisuutta.  Yhdistys järjestää kerhoiltoja, tapahtumia, sekä mm. liikenne- ja ajokoulutusta yhdessä viranomaisten kanssa.   

Tässä siis pieni kooste asiaa ymmärtämättömän silmin, netin välityksellä 😅



Aloitin siis ruuduttelemalla tuon V -siipi -yhdistelmäkuvion.  Ympyrät on silmukoitu jälkeenpäin. Kuten huomaatte, yksikään ei ole pyöreä, eikä edes täsmälleen samanlainen, kuin toinen 😂 Luotan silti siihen, että silmukoinnin harjoittelu tekee joskus mestarin (ennen kuin viimeinen henkäys on vedetty toivon mukaan..). 


Päädyin tekstailemaan noita kirjoituksia erillisinä pitkin sukkia.  Varren kuviot ja tekstit ovat molemmin puolin sukkaa.  Yritin myös tehdä jälkikäteen niitä tähtiä tuohon kuvioon, mutta se ei sitten onnistunut, musta tähti hukkui kuvioon. Jätin suosiolla pois.  


Lisää kirjoitusta piti saada mahtumaan, koska mieheni oli vakaasti sitä mieltä, että pitäähän sukassa lukea nuo muutkin asiaan kuuluvat faktat.   Kawasaki on nimenomaan sana, joka ehdottomasti pitää näkyä.  Se ei mahtunut kahdelle päälipuikolle, joten jouduin venyttämään sanaa 4 silmukan verran sivuille. Siksi kuvaaminen oli hieman hankalaa.   Pohjassa neuloin vuorottelevaa kirjoneuletta, koska se tuntui olevan kolmen sarjassa järkevin valinta. Aluksi olisin hahmotellut tuon #455 sukan pohjaan. 


Näissä sukissa on roppakaupalla kissankarvoja, sille ei mahda mitään. Toivon, että sukkien käyttäjä ei saa niistä allergista reaktiota...  Toisaalta hän tiedosti varmasti asian jo sukkia pyytäessään. 

Sukat on neulottu Nallesta, jota kului 100g (lankapaastoon!). Sukkien koko 39. Puikot olivat kokoa 3.  Minulta ei ole pitkiin aikoihin mennyt puupuikkoja poikki, mutta nyt on ilmeisesti käyttö ollut sen verran kuluttavaa, että 2 puikkoa katkesi!  Onneksi oli puikkoja varalla. 


Merri on nyt muutenkin ottanut lomaa tarkastajan hommista ja keskittyy nauttimaan elämästä!  Kissa, joka ei ennen yhtään tykännyt olla selällään, hakeutuu vähän väliä syliin ja kaivautuu itse tähän asentoon. 
  Töppöset taivasta kohti ja villahousut valloilleen!   Pian on taas aika, kun karvaa alkaa lähteä oikein tosissaan. Vielä se ei  irtoile tavallista enempää. 


Toinen Merrin lempipaikoista on sohvalla, miespalvelijan jaloissa. 



Muutama päivä vielä töitä ja sitten 3 päivän pääsiäisvapaat.  Yhdistelty talvi- kesälomakin jo häämöttelee.  Meillä kesälomakausi alkaa toukokuun alusta ja päättyy syyskuun loppuun.  Minulle osui tänä vuonna tuo toukokuun alku, jolloin käytän 4 viikon kesälomastani 1 viikon. Loppuloma on sitten myöhemmin kesällä. 

Nautitaan auringosta ja odotellaan lumien sulamista......😎😻😻

18 kommenttia:

  1. Vau, ihailen taas sisukkuuttasi ja kekseliäisyyttäsi!
    Ihana Merri, niin söpöliini. Se ehkä söpöilee nyt aiempaa enemmän, kun on kilpailua huomiosta ;-)
    Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdollista tuokin havainto, että huomionkipeä :) Se on hoitanut minua tänään koko päivän, kun olen ollut kipeä. Nytkin jäi tuohon viereen makailemaan.

      Poista
  2. Ihkut sukat, kyllä on saaja onnellinen sukista.
    Kylläpä on loikoisat asennot kissoilla.
    Täällä Lululla havaittavana kevättä rinnoissa.
    Välillä juoksee häntä suorana koko taloa edes takasin, yläkerrasta täysillä
    alas. Onko teillä tälläistä kevät hulluutta kissoilla?
    Ja leikattu tyttö kissa Lulu vielä mouruaa kun vanha kolli.
    Aurinkoista pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täälläkin vedetään häntä suorana yläkerran ja alakerran väliä. Välillä toinen edellä, välillä toinen. Käännökset on niin kiperiä, että sivusta katsottuna näyttää törmäyksien olevan tosi lähellä :)

      Poista
  3. Mahtavat motoristisukat. Saaja on varmasti ihmeissään ja tyytyväinen. Jos olisi hattu, niin nostaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tyytyväiseltä näytti ja mikä mukavinta, sopivat jalkaan just hyvin. Koon määrittäminen jalkaan, jota ei pääse sovittamaan, on välillä tosi vaikeaa.

      Poista
  4. Waude, miten upeasti olet taas keksinyt logon neuloa. Varmasti mieluisat sukat käyttäjälle,

    Meilläkin ukon kanssa oli Pandit 1200 moottoripyörä, mutta kun ikää on molemmilla 65-vuotta, myytiin se pois. Haika jäi, koska olemme moottoripyöräilleet vuodesta 1974 alkaen erilaisilla pyörillä. Mitään ei koskaan sattunut ja hävitimme pyörän pois ennekuin sattuu.

    Ihanat kuvat ihanasta Merristä jälleen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moottoripyöräily taitaa olla sellainen koko elämän harrastus niille, jotka siihen hurahtavat. Meilläkin on ollut (ei koske minua..), mutta innostus kääntynyt enemmän isojen autojen puoleen.

      Poista
  5. Minä en ole koskaan opetellut tuota silmukointia vaikka sekin taito olisi hyvä osata.Hyvin olet saanut NOIN vaikeat kuviot kopioitua.Upeat sukat !
    Meidän Arttu voi köllötellä tuolla lailla selällään Karin sylissä jonkin aikaa mutta ei tykkää olla minun sylissä selällään eli luulen että kun on vähän isompi syli niin on lokoisemmat oltavat ? Kari myös kantaa Arttua olkapäällään.Se on mukavaa kun näkee kauas:-).
    Meillä töissä oli samat lomasysteemit. Toukokuun loma saattaa olla jo tosi lämmin ja mukavaa lomailua ja onneksi on sitten vielä jäljellä 3 viikkoa myöhemmäksi.On mitä odotella :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten totta, että Merrikään ei minun sylissäni käänny selälleen, vain mieheni sylissä.
      Eihän noista säätiloista koskaan tiedä. Koululaisten vanhemmille tämä lomakierto on hankala, kun olisi tietysti hyvä olla lasten kanssa yhtäaikaa lomalla. Ei meilläkään tosin miehen kanssa osu koskaan lomat kohdikkain, kuin aina osittain. Sitten kun toinen tekee vielä arkitöitä ja toinen vuorotöitä, menee vuorot usein pitkän aikaa aivan ristiin. Vieraita yrittää tulla viikonloppuna (kun "kaikillahan" on aina viikonloput vapaat????) ja minä olen töissä. Kukaan ei ajattele toisinpäin, että miksi eivät ole itse kotona, kun yritän kylään tiistaina tai keskiviikkona ;)

      Poista
  6. Ihan uskomatonta että puikoillakin voi pärräillä... sinä hallitset kyllä puikot täydellisesti - ihailen!!
    Ihanaa Pääsiäisvapaata... meillä myös ja loma jatkona häämöttää jo 7tunnin päässä,...
    Niin sen tarpeessa.... tuntuu kuin pärrällä olisi ajellut ittensä ihan loppuun...
    Ja mitä pärräilyyn tulee, niin pakko taas avautua... teinivuosina ihastuin pärräilijään... taisi olla piikki... ja onnistuinkin sitten pääsemään kyytiin YHDEN KERRAN... sen ensimmäisen ja viimeisen... kallistin nimittäin vahvasti joka mutkassa väärään suuntaan ja oli kuski jättää mun kävelemään jostain 30kilsan päästä.... se oli ihan kamalaa... meidän molempien mielestä... se siitä ihastuksesta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loma-aika on ainakin hyvä, kun ilmatkin on näin suotuisat! Siellä päin varmaan lumet alkaa olla jo aivan loppusuoralla. Täällä vielä korkeitakin kekoja jäljellä. Pihatie sentään jo melkein sulanut ;)
      Selvisin vatsataudista juuri ennen pääsiäisvapaita, hienoa! Tosin mies ei ole vielä aloittanut, toivottavasti ei aloitakaan.
      Minä en ole koskaan innostunut pärrien selkään, vaikka tilaisuuksia olisi ollut monia, kun mies on ollut useampia pyöriä. Sen sijaan muistan myös kouluajoilta yhden tilanteen: Minulta jäi tosi usein tavaroita kotiin ja kun huomasin, hävetti jo valmiiksi mennä tunnille. Kerran sain yhden pojan houkuteltua viemään minut kotiin hakemaan saksan kirjaa. Hienoa että sain kirjan (josta oli kaikki läksytehtävät tekemättä...), mutta pärrästä jäi mieleen lähinnä se vahva pakokaasun haju. Vieläkin nolottaa, että en tajunnut edes menovesiä korvata... Tein tuolloin aamupostinjakajan sijaisuuksia jonkin aikaa ennen koulupäivien alkua ja kyllä se näkyi monessa kouluasian hoitamisessa, unohtelua yms.

      Poista
  7. Hienot sukat jälleen.
    Ihan tuo sylikissa Merri. Meidän lapset eivät ensimmäisen kuukauden jälkeen viihtyneet tuolla lailla sylissä selällään, koska siinähän ei nähnyt mitä ympärillä tapahtuu. Sanoisin, että melkoinen myönnytys kissaltakin katsella vain lähinnä sylittelyhenkilökuntaa ;)

    Rentoa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selällään on myös huomattavasti turvattomampi olo, jos pitäisi äkkiä ponkaista pakoon ;) Merri tykkää tassuilla kaivella miespalvelijan partaa ;D
      Pääsiäistä sinnekin! Aurinko paistaa kivasti ja minulla vatsatauti alkaa olla selätetty :)

      Poista
  8. Nuo loma-asiat tahtoo hiertää työpaikoilla aina vaikka niitä yritettäisiin kuinka sumplia niin että kukin vuorollaan.Kesä on liian lyhyt palasteltavaksi ja aina joku kärsii ne huonommat ilmat. Kesäloma on se pitkään odotettu juttu ja jos se menekään ihan toivotusti niin .....
    Vuorotyö on kyllä tosi haastellinen juttu. En ole itse juurikaan sitä tehnyt mitä nyt ihan loppusuoralla iltavuoroja hammaspäivystyksessä ja koin ne jotenkin ongelmallisena. Aamusta alkaen odotin että työvuoro alkaa enkä osannut tarttua oikein mihinkään. Iltaunisena olisin mennyt nukkumaan jo työvuoron aikana jos vuoro venyi myöhään :-). Sitten en kuitenkaan saanut unta kun pääsin kotiin ja seuraava päivä meni kuin sumussa.En tiedä olisinko siihen koskaan tottunut mutta hattua nostan teille kaikille jotka sellaiseen pystytte ja jaksatte !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamuvuoro on ihan ok, kunhan saa itsensä ensin tolkun ihmiseksi ja tolpilleen ;) Päivän päätteeksi ilta on vapaata aikaa. Tykkään silti iltavuoroista enemmän. Meillä ne alkavat vasta klo 14, joten aamupäivä on aika pitkä, ehtii tehdäkin jotain. Olen muutenkin enemmän iltapainotteinen ihminen. Ihanaa, kun töistä tultua ei vielä sittenkään tarvitse mennä nukkumaan, vaan voi kukkua vaikka neuloen jonkun aikaa :)
      Meidän tiimillä on ollut jo joitain vuosia varsin toimiva taulukko, jossa jokaisella on numero ja jokaisella numerolla 1 viikko "huonona aikana" ja 3 viikkoa parempana aikana. Numero siirtyy aina yhdellä eteenpäin seuraavana vuonna. Ei siis mitään huutoäänestystä, onneksi! Toisen kanssa voi silti vielä vaihdella, jos haluaa ja onnistaa. Tähänkin on nyt tulossa taas jotain muutosta ensi vuonna, kun kaikkea kiristetään ja niitä kolmiviikkoisiakin pitäisi pitää huonoina aikoina, mitä en kyllä käsitä miksi, jos kuitenkin joku on lomalla. Eikä niitä sijaisiakaan tunnu löytyvän läheskään koko lomakauden ajaksi, jos ollenkaan.
      Yhtäaikaa puolison tai perheen kanssa lomailu on äärimmäisen vaikeaa, jos toisella on nk. kiinteät lomakuukaudet ja toisella vaihtelee miten sattuu.

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos :) Olihan siinä taas sommittelua ja lopputulosta katsellessa löytyy vieläkin korjattavaa, mutta näillä mentiin nyt.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!