sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Kakkaemoji

 

Tämä pääsiäinen on ollut sellaista huliviliä työpaikalla, että se ansaitsee muistoksi jonkinlaisen patsaan.  Muistutus siitä, että asiat voivat olla erittäin huonosti ja siitäkin selvitään. Supertarttuva Noro -virus hyökkäsi kaikin asein meidän työporukan kimppuun melkoisella saldolla, mukaanlukien  erinäinen määrä asiakaskuntaa.  Mistä tauti alkoi, ei tiedetä, ei myöskään sitä, mihin tämä lopulta päättyy...  

Ihminen voi todellakin inspiroitua ihmeellisistä asioista, kuten minulle kävi.  Sairastettuani taudin itse ja kuunneltuani muiden voivotuksia, tuli ajatus, että mikä se tässä nyt  näyttelee pääosaa?   Eikö  se ansaitse jonkinlaisen kunnianosoituksen, hyvässä ja pahassa? 
 Pyydän jo etukäteen anteeksi aihetta ja sanakäänteitä tämän ikävänkin aiheen tiimoilta, mutta joskus huumori auttaa niissä karmeissakin tilanteissa. 

Kaivoin esiin sopivanvärisiä lankoja, joilla ei ole käyttöä missään järkevämmässä käsityössä.  Kaksinkertaisesta langasta virkkasin ensin ympyrän, jota vahvistamaan leikkasin tukevasta pahvista tuen.  Ajatuksena oli tehdä hieman aaltoilevaa seinämää, suippenevaan yläosaan asti, mutta siihen ei tekniikka riittänyt 😂 Tein vuorotellen pylväitä ja kiinteitä silmukoita.  
Langankulutusta tässä hommassa kirjataan 220g!   Harmi, kun lankapaasto ehti jo loppua 😉


Silmät ja suun leikkasin kankaasta ja liimasin paikoilleen kuumaliimalla.  Kaveri näytti ensin aika hampaattomalta, ollakseen niinkin ärhäkkää sorttia. 


Hampaat muuttavat ulkonäköä huomattavasti, vaikka hammaslääkäri ei ehkä olisikaan värisävystä kovin mielissään. 
Melkoisiin mittoihin ylsi tämä reipas yksilö, korkeutta kertyi 34cm!  
 Kiitollisena katson hyvin käyttäytyvää kekoa, joka pysyy olomuodossaan, eikä leviä pitkin poikin. Merrin mielestä kakkaemoji on melkoisen hajuton ja mauton yksilö. Frodolle tuottaa suuria vaikeuksia hengittää uuden hahmon lähettyvillä.  Lohdutukseksi kerroin kissoille, että Noro on ihmisten tauti, eikä pitäisi levitä eläimiin. 


Kakkaemojilla täytyy työpaikkani toimistolla olla jonkinlainen sanoma, joten tein sille mielenilmaisukyltin. 


Iloinen kaveri siitä tuli. Se pitää varmasti aihetta yllä vielä pahimman jälkeenkin. Onhan tuo kyltin toivekin aina ajankohtainen! 
Merri kuittaa tarkastuksen tehdyksi.
Pysykää ihmiset terveinä!   Peskää käsiä, ja jos sairastutte,  tietäkää, että monet myötäelävät kohtalonne.  Sairaus itsessään ei onneksi kestä paria päivää kauempaa, jos ei ole muita sairauksia lisänä.  

28 kommenttia:

 1. 🤣👍👏 ihan paras emojii 💩👃
  Huippu toteutus!
  Tautina ei mukava,(pitää linnottautua wc:n ,kyltti VARATTU!.
  (ikuinen vatsatautilainen....tietää JA nauttii suunnattomasti hyvistä ei 💩)

  "Työpaikalle pelotteeksi."(toimistoon)

  t.Liisa 😊/💩=kaveririt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vatsan epätasainen toiminta on inhottava vaiva aina, saati sitten, jos tulee lisäpöpö. Jotenkin se on vaan eteenpäin kontattava, vaikka sitten täyshangessa, jos tilanne niin vaatii.

   Poista
 2. Toivottavasti noroepidemia päättyy pian. Parantumista voi hyvin juhlia maskotilla :)

  Kun äitini oli hoivaosastolla asukkaana, sinne pääsi iskemään todella ärhäkkä noro. 25% asukkaista menehtyi. Pirullinen vo olla norokin, jos kunto on huono :( Äitini oli ainoa, joka ei sairastunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Se on aivan hirveä pöpö ja leviää kuin kulovalkea. Etenkin juuri huonokuntoisten joukossa, jotka muutenkin jo sairaita, eivätkä edes pääse vessaan asian vaatimalla vauhdilla. Nestehukkakin kolkuttelee oven takana nopeasti.
   Äidilläsi oli todella hyvä vastustuskyky. Saa nähdä, voinko olla vielä aktiivinen kantaja tuolle pöpölle, vaikka olen sen jo sairastanut, viitaten siihen, että mieheni ei saanut tartuntaa nyt minun sairastettuani.

   Poista
 3. Mahtavan hieno noro -virusta kuvaava kakkaemojii. Kissatkin hyväksyivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin halunnut niitä kurveja vielä tuohon muotoon, mutta kun ei yrityksestä huolimatta syntynyt, niin tuli sitten sileä tuotos. Aloin tässä jo harkitsemaan, josko virkkaisin kokonaisen emoji -joukon tuohon meidän pöydälle... :)

   Poista
 4. Mainio emoji! Varmasti herättää iloisia ilmeitä työyhteisössä. Vatsatauti on taudeista viheliäisimpiä, mutta onneksi se tosiaan kestää lyhyen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en nyt ihan väärin muista, tämä on jos ei ensimmäinen, niin ainakin ihan ensimmäisiä virkkaustöitä tänä vuonna. En tainnut virkata viime vuonnakaan juuri mitään :) Piti vaan löytää oikea aihe.
   Meillä taitaa olla sellaista ilon ja kauhun sekamelskaa vielä pääsiäisen jälkeenkin.

   Poista
 5. Huumorin kukka on paras kukka!
  Siis niin paras ja huippu toteutus todellakin...heh!
  Sinulla nuo ideat lentävät.
  Noro järkky ja kova tauti.
  Ihana tuo kuva, kun Merri nuuskii miltä tämä ruskea uusi ystävä tuoksuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollain se on koetettava selvitä hankalien aikojen yli ilman valtaisaa "taisteluväsymystä". Jokainen uusi sairastunut ikäihminen on huono juttu.

   Poista
 6. Hah. hah .....huippuhauska toteutus ja hyvä muistutus kaikille myös käsihygienian tärkeydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin. Erityisesti käsien pesusta saippualla. Töissä se ei läheskään aina onnistu, kun ollaan tien päällä ja liian paljon joudutaan nojautumaan käsidesiin, jonka ei ole todettu auttavan näissä tilanteissa ollenkaan niin hyvin.

   Poista
 7. Hieno homma; siis tuo kakkakikkare eikä noro :-). Juuri tuollaista iloista tsemppiä tarvitaan silloin kun työporukkaa koetellaan.
  Olen itse muutaman kerran noron sairastanut. Edellisenä jouluna sain sen äidiltä kun kävin hänelle tekemässä joulusiivoa pari päivää ennen aattoa. Sitten sairastettiin Karin kanssa vuoronperään ja koko joulun aika meni pääosin vessassa tai voipuneena sohvalla ja jouluruoat odotteli jääkaapissa.Ei tehnyt kinkkua mieli :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieli keskellä suuta mennään nyt jokainen työpäivä ja toivotaan, että päästään koko taudista, eikä kukaan enää sairastuisi, ei työntekijöistä, eikä asiakkaista.
   Voin kuvitella, että tämä tauti vie jouluherkutteluhalut melko perusteellisesti.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Niinpä niin. Kökkö tauti, ikävin seurauksin. Leviää kuin kulovalkea, vaikka sitä kuinka yrittää suitsia.

   Poista
 9. Hahhhaaaa. Anteeksi nauruni, Noro on kamalan ihana hahhhhhhaaaaa.
  Kannattaa siis pestä kädet hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vein tämän töihin ja pesin heti sen jälkeen kädet ;D

   Poista
 10. Tuo on hieno ja kyltti on piste k:n, eikun iin päällä.
  Meillä päin ei ole (vielä) noroa näkynyt, tai ainakaan en ole kuullut. Tuo käsien pesu oli hyvä muistutus - kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyltti kuvastaa hetkeä, jolloin homma on taas hanskassa. Tai siis ei hanskassa, vaan reilassa ;)

   Poista
 11. Hauska käsityö! Välillä elämä on syystä tai toisesta niin rankkaa, että on parempi vain nauraa, se helpottaa kummasti ja auttaa jaksamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Ikävätkin asiat voi at inspiroida toimimaan.

   Poista
 12. Voihan lökäre! Ikävä tauti, kokovartaloa koetteleva. Pysykää paremmalla puolella, zempatiaa töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä päivä näyttää siinä mielessä hyvältä, että uusista tapauksista en ainakaan kuullut. Zempatiaa onkin uusi sana :)

   Poista
 13. Iloinen veitikka näkyy olevan muttei passaa päästää vallalle. :)
  Aurinkoisia kevät päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on pidettävä kuin kukkaa kämmenellä, että se ei riehaantuisi. Sitten myöhemmin, yksittäistilanteissa voi toivoa niinkin päin, että tulisi nyt edes jonkinlainen kakka, eikä olisi neljättä päivää ummetusta ...
   Tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista
 14. Meillä toivotetaan zempatiaa, kun ihan tsempit ei riitä. Siinän on empatiat ja tsempit samassa.
  Stoppi taudille ja ainakin sen leviämiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään erikoisista sanoista ja muunnelmista :) Ymmärsin kyllä heti, että tässä ollaan nyt syvällisemmän toivotuksen äärellä :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!