torstai 23. maaliskuuta 2023

Joulumuorin sydänsukat

Pääsiäinen lähestyy, mutta minä neuloin joulusukat 😂  Voihan sydän olla aiheena muulloinkin, kuin jouluna, vai mitä?    Näiden sukkien toisessa versiossa oli jotain tonttuhahmoja mukana, näissä ei. 


Minulla oli jälleen kerran tilanne, että en tiennyt, mitä neuloisin ja jotain kuitenkin piti neuloa.  Lehtien selaaminen ei auttanut.  Silmäilin läpi myös käsityökirjojeni hyllykön ja silmäni osuivat tähän kirpputorilta löytämääni kirjaan. Jorid Linvikin malllit ovat kauniita!   Olen ihastellut näitä jo kauan, ennen tämän kirjan ostamista ja ostanut netin kauttakin monta mallia. 


Löysin sydänsukkien mallin ja päätin tehdä nämä ystävälle, jolla oli syntymäpäivät.  Kuten sanottu, sydän ei ole pelkästään joulun kuvio. 💖
Jalan alla ja sivuilla on kivat kuviot!  
Käytin lankana punaista ja luonnonvalkoista Nallea, jota kului 100 grammaa (lankapaastoon merkintä, koska en ostanut näitä lankoja, vaan löytyivät kotoa).  
Puikot olivat kokoa 3. Sukkien kooksi tuli 39.  Olivat sopivat vastaanottajan jalkoihin 😊Minulla oli hirmuisesti ohjelmaa juuri ennen kyläilemään lähtöä.  Tilailen työkavereiden kesken Dermosil -tuotteita (ei mainos).  Tavarat tulevat pahvilaatikoissa, joiden sisällä on pienempiä, kannellisia pahvilaatikoita.  Nämä lootat ovat niin mukavan mallisia, että olen hamstrannut niitä kuinka ja monta yläkertaan 😃 Niihin on mukava järjestellä asioita, kuten lankoja.  
Näiden pienempien lootien sisällä ovat tuotteet, pehmikkeenä on käytetty valkoisia paperiarkkeja. Osa on aina rikki, mutta monet vain taiteltu.   Hämmästyttävän määrän pakkaajat saavat ahdettua paperia laatikoihin.  

Lajittelin tuotteet vastaanottajille ja keräsin paperit pinoksi.  Silloin muistin yhden idean, jonka olen joskus nähnyt netissä.   Sukat oli pakattu lahjaksi niin, että oli ompelukoneella ommeltu sukkien  ympäriltä, jolloin paketista tuli sukan muotoinen.  Käytin pitkää tikkiä. Paperi oli liukasta ompelukoneen tallan alla.  Lisäksi piti koko ajan olla tarkkana, että ei ompelisi sukan reunan päältä, ettei  sukkiin tulisi pakettia avattaessa turhia lankalenkkejä. 
Ylimääräisen paperin leikkasin ympäriltä pois. 

  Alla olevassa kuvassa on kaksi sukkaparia.  Lopputulos olisi ollut siistimpi, jos minulla olisi ollut aikaa enemmän, kuin 10 minuuttia 😂Kiirettä lisäsi se, että lopputulos piti tarkistaa Frodon toimesta.  Merrin mielestä tällainen hassuttelu oli humpuukia, eikä se viitsinyt tulla katsomaan lähempää. Mitenkäs teidän kommenttiosion roskapostiosio nykyään toimii?   Minulla menee edelleen niitä yksittäisiä kommentteja roskiin ja käyn niitä sieltä poimimassa takaisin.   Lisäksi nyt on alkanut tulla päivittäin useita kommentteja, jotka ovat ikään kuin minun kirjoittamiani, hyvin lyhyin tekstein, kuten "kiitos :) ".   Lisäksi nuo kaikki ovat jopa vuosia vanhoihin kirjoituksiin kohdennettuja.   Yhtään en ole klikannut auki, vaan merkinnyt ne suoraan lopullisesti roskiksi.  Minun oikeasti kirjoittamani kommentit eivät normaalisti mene enää tarkistuksen läpi, vaan suoraan blogiin.    Onko muilla ollut tällaista kommenttitoimintaa viime aikoina?

30 kommenttia:

 1. Valtavan hienot sukat, tykkään!! Kiva paketointi myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kerrankin välähti ajoissa, tuo paketointiasia.

   Poista
 2. Ihanat sukat! Villasukkiin sopii niin hyvin punainen väri, eivätkä nuo jouluiset ole, ei ole mitään joulukuvioita. Lämmittävät ne sen sijaan varmasti ovat, niin lämpöisen väriset, näköiset, kauniit ja lämmittävät saajan sydäntä.
  Outo juttu tuo ikään kuin sinun kommenttisi. Sellaisia ei ole minulle tullut vielä vastaan, joten hyvä, kun kerroit, niin hämmästyn vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen jossain mielen sopukoissa suunnitellut, että tekisin itselleni uudet joulusukat vanhojen, raihnaisten tilalle, kun teen muille koko ajan ;D Punainen ja valkoinen miellyttää silmää. Punainen ja mustakin olisi kiva.
   Noiden roskapostiin menneiden kommenttieni lyhykäisyys ja aika (monen vuoden takaakin) ovat tosi epäilyttäviä. siksi en ole käynyt edes katsomassa, vaan poistan nuo heti.

   Poista
 3. Ihastuttavat sydänsukat♥ Ehdottomasti sopii ympäri vuotisesti vaikka juuri ystävälle lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Malli on kaunis ja yksityiskohtainen. Linvikin mallit ovat kaikki hienoja. Pitääkin kaivella esiin niitä vanhempia, joita olen ostanut netistä.

   Poista
 4. Kiva sukkamalli. Noistahan saisi keltaisena tai vaaleanvihreänä ihan pääsiäiset.
  Minäkin olen tilaillut noita Dermosillejä ja ovat kyllä hyviä tuotteita. Ihana idea tuo sukkapussi. Kivaa saada tuommoinen lahjaksi.
  Minulla toimii kommentit hyvin kun teen kaiken kotikoneella. Minä en seuraa enkä tee vastauksia enää kommentteihin. Yritin, mutta minun posti meni tukkoon. Seuraan valtavasti blogeja ja jos kävisin vastauksia etsimässä, ei muuta tarvitsisi tehdäkkään. Jätän mielelläni myös pienen kommentin käynnistäni.
  Olen joskus ihmetellyt, kun olen vuosia jättänyt kommentin johonkin blogiin ja miettinyt, miksi hän ei koskaan käy minun blogissani. Sieltä hänen blogistaan onkin löytynyt paljon ihania vastauksia, joista minä en ole tiennyt yhtään mitään. Tätä tämä vanhuus teettää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värien vaihto vaihtaisi tosiaan mielikuvaa sukkien tarkoituksesta.
   Dermot ovat edullisia ja hyvälaatuisia. En tiedä, miten paljon itse tilaisin, mutta jotain tulee aina otettua itsekin, kun teen muiden tilausta. Bonuspisteillä otan aina jotain, jonka sitten arvon kaikkien tilanneiden kesken.
   Minäkin kommentoin lähes täysin pelkästään kotikoneella. Eilen löysin roskapostista sinun 2019 jättämän viestin! Sekin oli niin outoa, että poistin. Oli jouluntoivotus. En tiedä, oliko se oikeasti jäänyt tuolloin julkaisematta, vai mistä se nyt ilmestyi noin yht´äkkiä. Ehkä bloggerissa on joku vika.

   Poista
 5. Oi-jo-joi.... upeat joulusukat ja waude mitkä paketit!! Todellakin muotoonommeltu... hih...
  Täytyy koputella puuta kun kirjoittaa, että blogi, kommentit ja kommentointi on sujunut mallikkaasti jo useita kuukausia....
  tavaraivossa yhä pelkona, että kaikki katoaa - kuten joskus Vuodatuksen kanssa kävi - sinne meni matkailublogini, nyyh....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sukkapakettien ompelu on jo pitkään ollut mielessä, mutta jäänyt toteuttamatta. Nyt, kun aikaa oli just se 10 minuuttia ennen lähtöä, piti alkaa yrittämään ;D
   Minullakin oli ennen V -blogi. Sain niitä kadonneita kuvia aika paljon palautettua, kun löysin ne omalta koneeltani. Lopulta hermostuin siihen, että uudemmat kuvat kääntyivät aina kyljelleen.

   Poista
 6. Mulle käy joulu aina ❤️🍷🌲😀
  Ja sydänkuviot.

  VastaaPoista
 7. Kivat sukat ja kivat sukkapaketit.
  Ei ole ollut kuvaamaasi ongelmaa kommenttien kanssa. Joskus harvoin joku menee roskapostiin ja käyn sieltä poimimassa. Ainoa viime aikoina huomaamaani ongelma on vuodatus-blogit: niiden otsikot eivät päivity seurantalistaani. Pitää käydä avaamassa blogi, jos haluaa kurkata, onko kaveri päivittänyt jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen poistin roskapostikansiosta Enkulin vuoden 2019 -vuoden joulutervehdyksen! Jostain oli sellainen sinne pumpsahtanut. Oli niin vanha ja outo, että poistin sen roskiin. Joku vikahan tuolla roskakommenteissa nyt on.
   Tuota Vuodatus -asiaa en ole huomannut, enkä huomaa nytkään, kun katsoin. Ehkä Blogger natisee liitoksistaan ;D

   Poista
 8. Ihanat sukat ❤️ Mun sukkapuikot aloittivat eilen kesäloman - niillä on melkein yhtä pitkä loma kuin kansanedustajilla normaalisti 😉😋
  Tuo kommentointi.. Nyt mulla toimii se taas; mulla tulee ilmoitus kaikista kommenteista spostiin ja siitä huomaan, jos joku on mennyt bloggerissa roskapostiksi - jos onkin vain meilissä mut ei näy blogissa.
  Tässä yks päivä tuli kommentti neljä vuotta vanhaan Krapuun, se liittyi ihan aiheeseenkin. Tietenkin menin klikkaamaan kommentin lähettäjää ja... Se vei mut Espoon hissihuollon tms. sivuille 😳😳 Oon pari päivää miettiny, että pitäiskö laittaa niille viestiä, että tiedättekö, että teillä on ehkä joku joka toimii näin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös kansanedustajatkin (vaiko pelkästään hallitus) katkaise kesälomansa, jos jotain yllättävää tapahtuu? Sinä voit tehdä sitten samoin :)
   Ahaa, sinulla siis ilmestyi sellainen vanha kommentti, aiheellisen näköinen, kuten minunkin. En ole klikannut auki, kun olen epäillyt, että johonkin muualle johtaa. Noita firmojen mainoskommentteja on joskus tullut aiemminkin. Näyttää, kuin joku yksittäinen ihminen kommentoisi, mutta linkki johtaa just johonkin firmaan. Vaikuttaa ihan tahalliselta.

   Poista
 9. Joulusukat käy aina tai oikeastaan sydänsukat👍👍Mulla ei tuota ongelmaa ole blogissa, vaikka välillä jokin kommentti menee roskapostiin. Mutta ärsyttävää, kun en puhelimella enää pääse bloggerissa tililleni, vaan joudun kommentoimaan anonyyminä. T. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin aina, että pitäisi jo heti joulun jälkeen aloittaa joululahjasukkien neulominen :) Näin siinä sitten käy, että eihän ne sukat jouluun asti ennätä hautua ;)
   Minä en kommentoi koskaan puhelimella. Muistan sen ennen onnistuneen ihan hyvin, mutta sitten kävi just noin, niin kuin sinullakin. Siinäkin taisi olla jotain ongelmaa.

   Poista
 10. Voi miten hauska idea paketointiin ! Ja ihanat sukat ilman muuta . Minulta tipahti puikot käsistä kesken perussukkien teon ihan omaksikin hämmästykseksi. Kari on pari kertaa kysynyt , että eikö ole mitään meneillään kun istut telkkarin ääressä ilman kudinta. Mikä lie luova tauko .....olisiko kevät nimeltään :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ei vaan neulotuta, eikä se väkisin onnistu. Minulla on ompelukset jääneet ihan kesken. Ei vaan huvita.

   Poista
 11. Näppärä paketointi ja todella hienot sukat! T Saukkis

  VastaaPoista
 12. Kaunis ja monipuolinen kuviointi. Lämmintä varpaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvioon tosiaan vaihtelevainen. Pysyy neuloessa kiinnostus yllä ;)

   Poista
 13. Hienot sukat ja hauska paketointia idea!

  Minulla aina ajoittain kommentteja menee roskakansioon. Ehkä kuukausi tai pari sitten sinne roskakansioon alkoi ilmaantua omia kommenttejani vuosien takaa. Se oli onneksi lyhytaikainen riesa. Olen oppinut tarkastamaan kommenttikansiot säännöllisesti :) Ei tiedä milloin taas blogger sekoilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noita omia kommentteja tarkoitin! Ai sinullakin on tullut. Onneksi oli lyhytaikaista, hyvä tietää. Mikä lie oikku. Nyt on mennyt pari päivää, että ei ole tullut.

   Poista
 14. Hyvissä ajoin kun aloittaa joululahjojen teon niin eipä tule lopussa sitte hoppu 😁 Minäkin ole jo ostanut yhden kun osui kaupassa silmään ja myöhemmin en kuitenkaan sitä muistaisi. Noita kauniita sukkia pitäisin kyllä ympäri vuoden, ovat niin ihanat.
  En ole seurannut vanhoja kirjoituksiani onko sinne tullut roskapostia. Joskus on jotain asiatonta ollut kommentoituna, mutta poistan semmoisen heti huomattuani. Mitäs suotta mieltänsä pahoittamaan. En ole aikaisemmin edes huomannut että blogissani on roskakori. Löytyihän se pienen etsimisen jälkeen ja siellähän oli vaikka mitä. Harmi kun osa oikeista kommenteistakin menee sinne näköjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaispa joskus aloittaa ajoissa :) Nänäkin lähtivät synttärilahjaksi ;D
   Minulla on tuo kommenttien tarkistus päällä, joten näen kaikki uudet kommentit sitä kautta ja hyväksyn (tai kadotan). Tuonne roskapostipuolelle ilmestyy näkymättömiin satunnaisia kommentteja ihan tutuilta bloggaajiltakin. Siksi käyn silloin tällöin kurkkaamassa sinnekin. Viime päivinä on tosiaan tullut ihan hoopoja kommentteja, ikivanhoihinkin postauksiin ja suurin osa muka minun itse kirjoittamiani.

   Poista
 15. Tosi somat sukat ja sopii ihan mihin tahansa vuodenaikaan. Hauska keksintö tuo paketointi.😃 Oliko Merri vähän tosikkona, kun ei tullut hoitamaan työn tarkistamista ollenkaan. No, aina ei vaan jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä paketointia täytyy ehkä joskus vielä kehitellä siistimmäksi :) Esim. joululahjasukat voisi ommella pakettiin.
   Merriä kyllästyttää, kun en ole mennyt sen kanssa yläkertaan tekemään mitään, vaikka se haluaisi. Tämäkin ompelukoneen käyttö oli niin nopeaa, että Merri ei päässyt juoneen mukaan ollenkaan.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!