perjantai 30. joulukuuta 2022

Cherrytalesin talviversio

 Tampereen kässämessuilla näin Lankajengin kojun ja päätin yllättää Irkun 😉 

Eihän se sukkaohjeen ostaminen vielä ollut mikään iso yllätys, mutta halusin kertoa ostoksestani vasta, kun sukatkin olisivat valmistuneet.  Tässä ne nyt ovat!  



Värimaailma on hieman erilainen, kuin ohjeessa...  Sukat valmistuivat myös aika hitaasti, mikä ei ollut ohjeen syy 😏

Tuollahan näkyy tosiaan tuo Lankajengin nettiosoite.  Kyseessä on neuleohjekauppa, jossa voi kuka tahansa olla osallisena ostajana tai myyjänä.  Tarjolla on myös vuosijäsenyys (50e), jolloin saa kuukausittain uuden neuleohjeen sähköpostiin ja muitakin oheisetuja.  Kaupassa myydään eri suunnittelijoiden ohjeita, lankoja, jämälankoja, kirjoja..  
Tämä ei ollut mikään maksettu mainos, vaan ihan omaa mielenkiintoa aiheeseen.  Näin tarkasti en ollut itsekään sivuja ennen lukenut.  Näillä tiedoilla voisin kuvitella toistekin käyväni kaupan sivuja tutkimassa. 


 Minulla oli tarkoitus käyttää omasta lankakaapistani löytyviä  värejä. Halusin hieman rauhallisempia värisävyjä, kuin ohjeessa. Sävyt eivät kuitenkaan ottaneet löytyäkseen ihan suosiolla. Mukana oli mm. vaaleanpunaista ja kirkkaanpunaistakin, mutta purin niiden osalta kaiken neulomani.   Näin jälkikäteen katsottuna olisi tuota vihreää voinut käyttää enemmänkin, vaikka resoriosuuksiin. Tällä kertaa tämä väritys. Ohjehan on nyt tallessa ja voin joskus toteuttaa sukat erivärisinäkin. 
Lankana käytin Nallea, jota kului 160grammaa kolmosen puikoilla.  Puupuikkoni ovat jostain syystä aavistuksen ohuemmat, eli noin 2,75. Ovatkohan ne ohentuneet kovasta käytöstä? 😂
Sukat ovat kokoa 38 ja aivan täsmälleen oman jalkani kokoiset kaikin puolin. 
Terveiset vaan sinne Irkulle omaan blogiinsa ja kiitos ohjeesta! 😊




Päätin tehdä vapaillani jotain poikkeavaa ja sain päähäni lähteä käymään mökillä.  Se on talvisin ihan kylmillään, eikä siellä viitsinyt kovin pitkää aikaa viettää, mutta vähän talvitunnelmointia kuitenkin sain. Nappasin äidin matkaan.  Hän piti yllä pienoisia takkatulia ja minä touhusin lumen kanssa.  Evääksi juotiin vissyä ja syötiin viime kesältä jääneitä perunalastuja 😋


Lunta oli jonkin verran. Sitä oli pyryttänyt jotenkin epätasaisesti ja lähipäivien kosteammat ilmat olivat tehneet siitä paikoitellen jopa hankikantoista.  Nyt oli pikkupakkanen. 


Yritäpä nähdä metsää puilta!  Minä näen jopa järven, joka on kokonaan jään peitossa. Sinne en uskaltanut hiippailemaan.  Ei ole mitään tietoa jään kantavuudesta tällä hetkellä... ja olen vähän arka.  


Olin pukeutunut aika paksusti ja vielä hikisempi olo tuli, kun sain päähäni tehdä pihatielle lapionlevyisen kinttupolun.  Kova oli homma, mutta sisu ei antanut periksi luovuttaa. Loppupäivän (ja vähän vieläkin) ranteet ovat kiukutelleet monessa muussakin hommassa.  
Ajattelin, että jos tuohon tekisi toisen lapionlevyisen kinttupolun, siinä olisi jo oikeastaan autolle kulkuväylä.... 😂
Kuvassa oikealla, puun vieressä on alppiruusu. 

Tuolla metsässä tuli mieleen yksi edesmenneen tuttavan kertoma juttu suppilovahveroiden keräämisestä. Hänen mielestään noita sieniä voi kerätä vielä lumien tultuakin, kun työntää vaikka lumikolalla lumet pois tieltä. Tämä oli niin uskomaton tarina, että se on pyörinyt vuosittain sienikautena mielessä.  Mökin tontilla kasvaa suppilovahveroita....  vaan mistä sitä kolaisi, jos ei muista, missä niitä kasvaa..?   Aika kova homma oli jo tuossa kinttupolussakin.  Mikäli sieniä lähtisi etsimään, pitäisi kolailla varmaan joku vähän isompi alue......     Jätin asian vielä hautumaan 😉



Uusi vuosi jo nurkan takana häämöttelee. Arki jatkuu ja sen myötä vanhat, sekä mahdolliset uudetkin kujeet.  Viettäkää turvallista viikonloppua, etenkin, jos aiotte olla tekemisissä rakettien kanssa. 

42 kommenttia:

  1. On kyllä taas niin upeat sukat attä❤️Minä en osaa lainkaan kutoa sukkia. Luminen maisema on kyllä tosi kaunis❄️⛄
    Hih, varmaankin tulisi kunnon hiki jos yrittää kaivaa suppiksia lumen alta.
    Oikein hyvää tulevaa vuotta 2023 sinulle ja kisuille🎉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on syntynyt niin paljon sukkia peräjälkeen, että siirryn vähäksi aikaa muihin neuloksiin :)
      Siellä ei taida paljon lunta näkyä ;) Luulen, että suppislöytöihin tarvittaisiin tällä hetkellä myös vähän vahvemmat silmälasit ;D Ja piilokamera paikalle.

      Poista
  2. Hienoa lumista maisemaa me käymme mökillä joka viikko lämmittämässä ja samalla jotain puuhastelemassa . Jollei muuta niin tuomme tai viemme tavaraa. Kohta on viennissä kuuset ja muutakin jouluista kamaa .Ison homman teit lumenluonnissa .Se on lapiolla tosi raskasta juurikin se nostaminen . Sukkasi väritys on erityisen ihanan lempeä . Minulla on nyt tauko käsitöissä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luminen, koskematon luonto onkin kaunista. Naureskelin lunta lapikoidessani, että ei puutu kuin että kuntosalikamuni laittelisi viestiä, että eiköhän lähdetä ;) Onneksi ei laittanut. Oli kuntosalia tuossa lumenluonnissa ihan tarpeeksi.
      Harvakseltaan on mökillä käyty näin talvella, mutta mistäpä sen tietää, vaikka tulisi ensi vuonna muutos tilanteeseen.

      Poista
  3. Teillä oli oikein ykkösluokan mökkiloma; vichyä ja kesäisiä perunalastuja sekä suppiksien etsintää lunta kolaamalla. Hae äkkiä konseptille patentti. Ehkä joku kiinalainen innostuu tällaisesta extreme-lomailusta. No, vitsinähän näin sanon, ymmärrät varmaan.
    Hienot sukat hillityissä väreissä. Kiva, että netin tavanomaisille ohjekaupoille (Ravelry, Novita yms.) tulee kilpailijoita. Monen käsityöihmisen hienot mallit löytävät uusia reittejä harrastajien käsiin.
    Toivottavasti ihmiset ampuvat rakettejaan entistä huolellisemmin, etteivät kuormita muutenkin tukossa olevaa terveydenhoitoa.
    Leppoisaa vuodenvaihdetta sinulle ja kissoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä alkaa jo ideat suurenemaan! Pian aloitetaan mielikuvalomamatkailusta ja siitä siirrytään varsinaisiin lomakohteisiin;)
      Maailmassa (ja omassa kirjahyllyssä, netissä yms. ) on niin paljon ohjeita, mutta aina sitä ilahtuu, kun löytää jonkin uuden käsityöaiheisen jutun.
      Minulla on viimeisin rakettikokemus sellainen, että naapuruston yhteisellä rakettitapaamisella kaatui pata ja suihki raketteja yleisön joukkoon. Yksi tuli minua reiteen (sattui hirveästi), mutta onneksi ei tullut tyttären kasvoihin tms., oli kuitenkin vieressäni. Sen jälkeen ei olekaan raketteja osteltu (vaikka ei ollut edes oma pata).

      Poista
  4. Hempeät sukat. Oli varmaan erikoista tavata blogista tuttu ihminen.
    Mökillänne on niin kaunista! En olisi minäkään jäälle uskaltautunut.
    Hyvää vuodenvaihdetta ja alkavaa uutta vuotta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Kävin just sinun blogissa ;D
      Jos tarkoitat sitä ohjeen myyjää messuilla, niin en tiedä, kuka se ihminen oli. Veikkaan, että Lankajengin sivun ylläpitäjä Katja? Päättelin tuon omasta päästäni, kun luin aiemmin tuota sivuston tekstiä. Mikäli oli hän, niin olen joskus ostanut hänen sukkamallejaan netistä.

      Poista
    2. Minäpöhkö luulin, että tapasit Irkun. Nyt, kun tarkemmin ajattelen, niin tuskin se olisi ollut mahdollista.

      Poista
    3. Ehkä se olisi ollut liian kaukonäköistä ;)

      Poista
  5. Todella kauniit sukat ja sinun värisi ovat paljon ihanammat kuin mallin alkuperäiset! Kiitos vinkistä, tuo kuulostaa tutustumisen arvoiselta sivustolta.
    Huh, on tuolla lapioimalasi polulla pituutta! Papukaijamerkki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen versio jostain neuloksesta on aina nk. prototyyppi. Seuraavista sukista tulisi taas vähän eri näköiset. Ehkä vaihtaisin nuo mustat raidat myös johonkin murretumpaan tummaan. Itse asiassa en taas tiedä, kenelle sukat tulevat olemaan, vai itselle. Ainakin olisivat sopivat, jos omaan jalkaan päätyisivät :)
      Tuossa oli kuules vain puolet lapioidusta polusta ;) Ajatuksena oli tehdä polkua myös vessalle ja saunalle, mutta tuon urakan jälkeen kädet oli niin hervottomat, että lapio jouti seinustalle ;D Nyt on hyvä kinttupolku, mikäli ei tule lisää lunta..... ja tänään on tainnut jo tulla ;)

      Poista
  6. Ihastelen aina sukkiasi, mutta nämä ovat kyllä superupeat! Värit ovat minusta ihan täydelliset!

    Mä en oikein ymmärtänyt tuota suppilovahverojuttua. Eivätkös ne sienetkin lähde sen kolan mukana matkaan, eikä vain lumet. Tietysti jos sienet ovat erityiset vankkaa tekoa, niin sitten asia on eri. :-D

    Kivaa viikonloppua ja onnellista uuttavuotta! <3 Terkkuja karvakorville. Pus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Aika moneen otteeseen niitä hioinkin, enkä ollut nytkään varma lopputuloksesta.
      Arvaa mitä!: En minäkään ymmärtänyt ja siksi se oli niin mieleenpainuva ehdotus ;D Lumien tullen aina miehen kanssa muistellaan, että nyt olisi taas kolalle ja sieniämpärille käyttöä ;)
      Karvakorvat osaavat asettua zen -tilaan ja tuijotella ikkunasta ulos. Minulla vähän kestää...

      Poista
  7. On kyllä upeat sukat. Tykkään noista hempeistä väreistä. Mukavaa vuodenvaihdetta teille.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihanan rauhalliset somat sukat. Vähän kateellinen olen, kun en uskalla ite kokeillakaan neulomista taas, mutta toivottavasti sekin aika tulee.
    On kyllä lumet saaneet kyytiä taas, tänään +2 ja huomenna + 3 olis asteita. Hieno mökkireissu kyllä teillä oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä joskus, muutama kerros kerrallaan? Minulla tuppaa tuo idea aina vähän venähtämään ja huomaa istuneensa takapuoli puutuneena ties miten kauan ;)
      Aika märältä näyttää kelit. Pensaista ja puista on kaunis lumipeite sulahtanut pois.

      Poista
  9. Åhh så vakkert!Flotte sokker også!Ja hih hih du har sikkert strikket for mye og pinnene er blitt tynnere hah hah
    Flott hytte og godt med en liten whisky!Er det ulv der montro???Godt Nyttår til deg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuloessa voi vaikka puupuikot syttyä liekkeihin, kun vauhti on kova ;D
      Ei ole näkynyt susia, eikä karhujakaan, vaikka eihän se mahdotonta olisi. Ollisi kamala jäädä vaikka huussiin jumiin, jos susi kuljeskelisi pihalla ;D

      Poista
  10. Hienot sukat olet neulonut. Ajatus polvisukkien neulomisesta tuntuu kuin valtavalle vuorelle pitäisi kiivetä, en uskalla edes yrittää. Mutta kaunis malli on sukissa ja olen Irkun sukkia ihaillut itsekin.
    Kinttupolku mökille riittää varsin hyvin; suppilovahverot ovat jo talviunilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta polvisukkia on kiva neuloa, mutta käytössä lyhyemmät ovat kyllä käytännöllisemmät. Monet käyttävät töissäkin villasukkia, mutta minä en oikein osaa.
      Juu, sienistä olen samaa mieltä, eikä ole tarvetta päästä autollakaan mökin viereen ;) Riittää, kun pääsee edes tien poskeen. Aura käy näköjään hyvin ajamassa lumia pois. Mökkitien päässä vissiin asuu joku mökissään, eli tarviikin päästä liikkumaan.

      Poista
  11. Kauniit sukat! Selvisi taas kerran, kuinka erilaiset sukista voikaan tulla, kun ne tekee eri värisistä langoista. Älä nyt ihan koko metsää ala kolaamaan, ei ne suppilovahverot nyt sentään niin hyviä ole.😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu, että tuo koko suppiksien kaivelu lumikolan kanssa on ihan urbaani legenda ;D Olipahan vaan sellanen tarina, että jäi mieleen.
      Pitää paikkaansa, että tulee ihan erilaisia sukkia samoilla ohjeilla.

      Poista
    2. Suppiskola tuli yhtenä syksynä mieleen, kun ajelimme Paljakkaan sieneen. Oulussa ei ollut yhtään lunta, mutta perillä vaarojen rinteet olivat täynnä suppiksia - mutta 10-senttisen lumikerroksen alla. Autolapiolla yritimme, mutta oli turkasen hidasta hommaa. Eli kyllä kola on tarpeen!

      Poista
    3. Tämä ei siis ollutkaan mikään urbaani legenda?? Olen hämmästynyt!

      Poista
  12. Musta toi musta on ihan must :) Korostaa kivasti eri kuvion!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se tietty sitäkin ;) Ajattelin jotain, ehkä tummanvihreää tms. muuta vähän kevyemmän "mustaa" ;)

      Poista
  13. Tosi ihanat sukat ! ja ainakin minun mieleiset värit. Itse en uskalla Touhulaan päinkään katsastakaan kun tiedän miten paljon kolaa ja lumilapiota pitäisi heiluttaa että pääsee edes ulko-ovesta sisään.....tai taitaa tämä tämän hetkinen vesisade vähän siinä hommassa jeesata ? Onnellista alkaa uutta vuotta Sinulle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pihalla on tänä aamuna jopa vähän nurmikkoa näkyvissä! Sääli, jos kaikki lumet lähtevät, ainakin hiihtäjien takia ja muutenkin. Eilen illalla käytiin lenkillä ja oli ihan valtavan liukasta paikoitellen.

      Poista
  14. Ihanat sukat ja lämmittävät näin talvikeleillä, kunnolla lunta teilläkin! Hyvää uutta vuotta! T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta on vielä, vaikka tämä aamu toikin tosiaan yllätyksen nurmikon merkeissä. Vaikka ei täällä silti ilman villasukkia vielä tarkene ;)

      Poista
  15. Ihanaa, onnellista ja iloista uutta vuotta! Kissoille paljon silityksiä.

    VastaaPoista
  16. Ai että, nyt kyllä onnistuit yllättämään ihan täysin!!!🤗🤗 Mietinkin, kun kerroit kierroksesta messuilla, että et kerennyt tai jaksanut enää Lankajengin osastolle raahautua, mutta teitkin näin mukavan yllärin🥳 On tosi kiva nähdä omia tuotoksia toisen tekemäni ja juurikin tuo, mitä värejä on valinnut. Ja valitsemasi värit ovat kyllä mukavan luonnonläheiset ja tyylikkäät👏👏 Loppu tekstistäsi meni nyt vähän ohi, kun keskityin näihin tekemisiisi sukkiin😅t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesti jonkin aikaa, että sain sukat puikoille ja neulominenkin hidastui joulua kohden melkoisesti. Tuo langan valinta oli tooosi hankalaa, kun piti kaivella omasta varastosta mitä löytyi. Olisin kaivannut sellaista ei-ihan-hailakkaa-vaaleanpunaista. Neuloessa tuntui, että kuviokaan ei pääse yhtään oikeuksiinsa noin haaleassa langassa, mutta näkyyhän se kuitenkin tuossa kokonaisuudessa :) Tuon mustan kuvion erotin omin päin siitä pääkuviosta ja minusta tuntuu vieläkin, että se olisi voinut olla vähän murretumpi kokonaisuuteen nähden, esim. tumma vihreä tms.
      Meni silmukat kivasti tasan aina kavennustenkin jälkeen. Ohje oli selkeä. Kiilakavennuksissa ja sukan kärjessä en enää niin tarkasti ohjetta katsellut, vaan tein omin päin. Nilkan kuvioresori on kaunis tuolla välissä.
      Tässä kohtaa tosiaan vasta kunnolla lueskelin tuota Lankajenginkin sivustoa. Se oli mielenkiintoinen ja yllättävän monipuolinenkin. Oletko itse ollut tyytyväinen?
      Sanoin kanssamessuilijoille, että sanokaa, jos Lankajengi tulee vastaan kojupaljoudessa. Onneksi sanoin, sillä minulta olisi mennyt itseltä ohi :) Ei minulla ole näille sukille vielä käyttäjää (ellen sitten pidä itse), vaan pohjimmainen tarkoitus oli vain yllättää sinut :)

      Poista
    2. Kiitoksia vielä kerran; oikein sydäntä lämmittää, että pohjimmainen tarkoituksesi oli yllättää minut❤️❤️Olen ollut todella tyytyväinen Lankajengin asiakkuuteen. On kiva, kun on tällainen paikka, missä ihan tavalliset aloittelevatkin suunnittelijat pääsevät tuomaan ohjeitansa esiin. Ainahan se aloitus on ensin hankalaa, että ohjeet täyttää standardit ja on testineulottu, mutta onneksi siihenkin tulee sitten jonkinlaista rutiinia, kun on muutaman tehnyt. Lankajengin ylläpitäjä on toimelias ja nopsa tekijä; ei kauaa kestä kun on ohje sivuilla, kun sen on lähettänyt ja sitten keksii aina mukavia tempauksiakin, jotta suunnittelijat saisivat näkyvyyttä. Aika harvinaista nykyään, kun tuntuu että suurin osa ajaa vain sitä omaa etuaan. T. Irkku

      Poista
    3. Pitäähän tässä neulomisessakin olla jotain erilaisia kohokohtia, nyt se oli tämä yllätysmomentti ;)
      Katsoinkin, että monipuolinen on tuo sivusto. Onhan tuossa kuitenkin monta estettä ylitettävänä, jos aikoo saada ohjeensa myyntiin. Vähemmän kiinnostunut henkilö voisi heittää hanskat tiskiin, eli tuossa ensin karsitaan jyvät akanoista ;) Onhan tuo ylläpitäjän innokkuus sitten hyväksi koko yhteisölle ja samalla saa itsekin näkyvyyttä.

      Poista
  17. Kauniit sukat jälleen! Hyvää uutta vuotta ja neuleiloa jatkossakin! 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinulle! Puikot suihkii ja lanka kulkee käsien läpi :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!