lauantai 3. joulukuuta 2022

Matkan kohokohta

Barcelonan nähtävyyskierroksella hypättiin bussista Del Poble Espanyolin kohdalla.  Alueelle pääsee jykevästä portista, jota vartioivat patsaat. 


Alueella on kaikenlaista käsityötä, taidetta, näyttelyitä ja tapahtumia. Sen on tarkoitus kuvata arkkitehtuuriltaan Espanjan eri osia pienoiskoossa.  Kävelimme kapeita katuja, jyrkkiä portaita, tunnelmallisia kujia.  Kaikkialla oli pieniä ravintoloita, jotka tarjosivat oman maakuntansa mukaisia ruokia.  Meillä ei ruokailu ollut vielä ajankohtaista, joten kuljimme vain katsellen ja  kierrellen. 


Erästä portaikkoa kuljettuamme päädyimme valtavaan telttaan, jonka oletimme olevan jonkinlainen konserttialue.   Kurkistimme sisään ja mitä ihmettä!?  Siellä oli näyttely Hobiteista ja Taru Sormusten Herrasta -hahmoista ja tarinoista!!  Siis wau!   Pitkän ja uuvuttavan kulkemisen aiheuttama väsymys katosi kuin silmäniskusta, kun hyökkäilin pitkin telttaa edestakaisin kuvaamassa kaikkea 😂

Bilbo kirjoittaa muistelmiaan viimeiseen saakka. 


Pelottava ilmestys tämä jättiläinen, mutta onneksi tiedän, että se kivettyi jo aikoja sitten auringonvalossa! 


Paikalla oli myös koululuokka, joka oli melkein yhtä innostunut kuin minäkin. 

Nyt hengittämättä, että sormusaave ei huomaa meitä! Äläkä Frodo havittelekaan laittavasi sitä sormusta sormeesi nyt!


Hellyttävä Klonkku, alias Sméagol parhaimmillaan.  Kala maistuu. Se seuraa mielenkiinnolla, mitä sen uudet ystävät (kiusanhenget) ja kiltit (iljettävät) hobitit oikein puuhaavat.  
Suonikkaat jalkaterät ja kädet...  lihasta ja jännettä koko hobittimainen olemus. 


Sauron, kaiken pahuuden ilmentymä!  Tuokaa mahtisormus minulle, jotta voin hallita teitä kaikkia pahuudella!


Haltiaovi aukenee vain harvoille.


Loputtoman sitkeä, vahva ja mitään pelkäämätön kääpiö Gimli, joka kääpiöiden tavoin vihaa haltioita, kunnes huomaa saaneensa yhdestä ystävän. 


Oikealla ystävyyden ansainnut Legolas (suosikkihahmoni). Niin ketterä, nopea, kepeä ja taitava! 
Aragorn vasemmalla, kuningasainesta. Ylpeä haltiakuningas upealla ratsullaan! Legolasin isä. 

Ilkeät örkkiveijarit Lurtz ja toisen nimeä en muista (yritin tosissani etsiä nimeä netistä, oli pakko luovuttaa..., kerro sinä?). Sormusaave ei huomaa läsnäoloasi, mikäli sinulla ei satu olemaan taskussa taikasormusta, joka hallitsee kaikkea.Gandalf tietää aina, mitä tulee tehdä!Mies antoi minun rauhassa hyökkäillä edestakaisin. Ymmärrystä riitti olla hoputtamatta 😂

Näin päättyi viimeinenkin matkakertomus Barcelonasta. Tästä paikasta ei ole juuri lainkaan kuvia, koska kameran tallennustila loppui kesken 😂😂😂😂😂


22 kommenttia:

 1. Voi että! Poble Espanyol on kyllä muutenkin tosi kiva, mutta että LOTR-näyttely! Vautsi! Kylläpä sattui TARUMAINEN tuuri.
  En kyllä tunne örkkejä nimeltä (ehkä onneksi) :-D Legolas on minunkin lemppari. Hobitti-leffat ei ole niin hyviä, kun niistä puuttuu ihana Legolas melkein täysin ;-) Ei saa lepuuttaa silmiään ihanan eteerisessä mieskauneudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieti sitä hetkeä, kun Legolas juoksee siellä lumisella rinteellä kuin keijukainen, kun toiset ovat vyötäröä myöten uponneet lumeen ;D

   Poista
 2. Mekin käytiin ukkelin kanssa Poble Espanolissa, mutta tämä kyseinen näyttely meni meiltä ihan ohi. Ehkä sitä ei edes ollut silloin Poblessa (varmaan siellä on jotain satunnaisnäyttelyjä?)... Mutta en ole asiasta ihan hirveän pahoillani, koska hobitit jne. ei ole minusta kovin kiinnostavia (koska en edes tiedä niistä mitään), mutta ihanaa, että näyttely osui sinun mieltymyshermoosi! <3 On kyllä ihan parasta, jos päätyy johonkin itseään kiinnostavaan juttuun ilman, että on osannut edes etukäteen odottaa sitä. Ilo on silloin moninkertainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli varmaan vaihtuva näyttely, kun oli vielä sellaisessa hämyisessä teltassa. Todellakin hämmennyin ihan kunnolla ;) Ensin kävellään kilometritolkulla sinne ja tänne ja sitten yht´äkkiä tupsahdetaan suoraan fantasiaan :)

   Poista
 3. Olen todella onnellinen puolestasi!!! ♥ Että löysitkin tuonne, mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuman kauppaa tai ehkä jonkinlainen johdatus tai etiäinen ;)

   Poista
 4. Minäkin olen käynyt tuolla Poble Espanolissa vuosia sitten, mutta eipä ollut LOTR näyttelyä silloin. Hyvä tuuri teillä 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko paikka oli vähän sellainen, että ei ensin saanut kunnolla kiinni sen tarkoituksesta ja sitten pumpsahdettiin tuonne telttaan, joka oli irrallaan kaikesta muusta kaupungin turistipyörityksestä ;)

   Poista
 5. Huh, mitä kuvia. Sateenvarjokatu on aivan ihana. Kiitos kierroksesta Barcelonassa.

  VastaaPoista
 6. Sinulla kävikin tuuri, päädyit yllättäin sormusten herran valtakuntaan. Se varmaan myös kruunasi koko matkan. Hauskoja nuo sateenvarjot. Niistä tulee mieleen Kaarina Kaikkosen pikkutakit roikkumassa kadun yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan pikkutakki -teosta nähnyt, varmaan erikoisuus tuokin.
   Näyttely oli erittäin mukava ylläri joskaan en rehellisyyden nimissä voi pitää sitä koko Barcelonan kohokohtana, vaikka niin vähän hassusti väitinkin ;)

   Poista
 7. Jännittävää ja kiehtovaa nähtävää. Kiitos esittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmakin teltassa oli musiikin ansiosta hyvin erikoinen, jos ei lasketa sitä koululuokkaa ja sen aiheuttamaa hälinää. Opiskelijat olivat yhdessä nurkassa testailemassa roolivaatteitakin. Mies yllytti minuakin, mutta jätin väliin ;)

   Poista
 8. Olipa hieno sattumus törmätä tuohon näyttelyyn. Melkein kuin olisi seikkaillut hahmojen mukana kirjassa tai leffassa. Pakko myöntää, että minäkin tykkään Legolasista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatella, jos olisimme huristelleen bussilla ohi! Näin nimittäin teimme muutaman kohteen kohdalla, kun kuvaus ei tuntunut kovin hetkauttavalta. Tämä oli siis oiva sattuma :) Kirkkojen ja muiden nähtävyyksien jälkeen/ keskellä tuulahdus fantasian tunnelmia oli paikallaan ;) Etenkin jättiläinen oli vaikuttavan kokoinen.
   Legolas on varsinainen selviytyjä! Nopea, näppärä ja rohkea, sekä juoksee, kuin jalat eivät painaisi ollenkaan (kuten allekirjoittaneella ;D ).

   Poista
 9. Tuossa Poble Espanyolissa kävin itsekin Barcelonassa.
  Vau miten upea näyttely, ja hienoja hahmoja. Oli varmaankin hieno kokemus löytää jotain tuollaista. Hyvää uutta viikkoa sinulle Sartsa💐

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahmot olivat tosi näköisiä, en tiedä, miten valmistettu. Tuli mieleen, että voisi täällä meilläkin päin vahakabinetti vähän petrata näköisyydessä... Tai ehkä nämä Klonkut ja muut on tehty jollain koneella. Käsityö on aina käsityötä. Joka tapauksessa erittäin mukava ylläri heti teltan oviluukun takana :)

   Poista
 10. Kiitos esittelystä. Varmasti mielenkiintoinen näyttely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen ja erityisen yllättävä kaiken kirkkojen katselun ja katuvilinän keskellä :)

   Poista
 11. Oi oi mikä upea paikka ja Onpas ollutkin paljon katsottavaa. Tuo Klonkku on hellyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klonkku on kuvattu tosi hellyttäväksi ;) Sehän oli tosiaan hobitti ennen muuntumistaan ja kai sisäisesti vieläkin.
   Tämä oli varmaan joku kiertävä näyttely. Saataiskohan se Suomeenkin..?

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!