torstai 17. marraskuuta 2022

Kirpputorilöydöksiä

 Ei ole tullut todella pitkään aikaan käytyä kirpputorilla.  Noissa paikoissa on aina vähän vaihteleva tilanne: välillä löytyy kaikenlaista, välillä ei yhtään mitään. 

Tänään menin äidin kanssa kirpputorille avoimin mielin ja palasin täysin sylein 😂   Yhden kissanpedin jätin kuitenkin ostamatta, kun huomasin loppusumman nousevan turhankin paljon.   Voihan sen hakea sitten vaikka myöhemmin.... 

Sekin aina mietityttää, että ei oikeastaan tarvi mitään, mutta silti tulee osteltua kaikenlaista, kun on niin halpaa.  Sisäinen Sulo Vilen herää henkiin.  Onko sinussa sisäistä kirppishamstrailijaa? 

Tällaisen kierroksen jälkeen voi sitten pitääkin taas usemman kuukauden tauon. 

Tämä kissa on hyvin pieniruokainen. Se ei myöskään tärvele kukkiani, eikä oksenna matolle.  Halvaksikin se tulee, kun on paastolla.  

Meillä on tällainen iso, litteä, puinen kissa ennestään.  Tämä ei ole litteä, vaan pullea. 



Merri halusi heti tietää, onko sen kestettävä taas uutta kissatulokasta. Se varmisti, että uusi kissa ei aiheuta harmia ja osaa käyttäytyä. 


Frodokin oli kiinnostunut tulokkaasta. Sitä kyllä vähän epäilytti, että  joutuuko se nyt jakamaan Merrin huomion jonkun toisen kissan kanssa. 


Onko Jorid Linvik tuttu nimi?  Hänellä on aivan ihastuttavia neulemalleja. Olen joskus ostanutkin niitä yksittäisinä nettikaupasta. Näkyy nytkin löytyvän kyseinen suunnittelija Ravelrysta, omalta nettisivustoltaan, Instagramista ja Facesta. 
Eihän tällaista kirjaa voi jättää ostamatta! 


Alla muutama otos kirjasta.



Saman suunnittelijan toinenkin kirja.


Muutama maistiainen tästäkin kirjasta. 


Ja Wau!   Alla oleva kirja on ehdoton opas asiasta kiinnostuneille!  Kukapa ei olisi kiinnostunut Hobiteista ja Keski-Maan muista asukkaista???  (Ei varmaan kukaan teistä 😂). 


Minä olen kertakaikkiaan hurahtanut näihin maisemiin ja tapahtumiin. 


Tässä kohtaa väläytän vain muutaman kuvan kirjan sivuilta, mutta vakuutan, että tämä ei tule jäämään tähän! 😁  Odottakaa ja hämmästykää! 



Löysin myös pari tosi kivaa paitaa. 



Kumpikin oli juuri sopiva, sekä väreiltään, että malleiltaan mieleinen.  


Voiko joku vastustaa blyyshipipoa?  Ehkä kuvan perusteella voi, mutta kun siihen on kerran koskenut, se vie mennessään.... 
Olen siitä kummallinen käsityöihminen, että en tykkää pitää neulottuja pipoja.  


Nähtyäni jouluisia teippejä tajusin tarvitsevani juuri niitä.  Ihan oikeasti!   Aina ei voi tietää, mitä tarvitsee, ennen kuin näkee, vai mitä?


Jos eurolla saa näin nätin, jouluisen sohvatyynyn päällisen, voiko sen jättää ostamatta?  Ei tuolla hinnalla kannata ainakaan alkaa itse ompelemaan, vetoketju ja kaikkea.  Veikkaan Merrinkin tykkäävän tästä kankaasta 😄


Vielä kaksi tukevaa lehtikoteloa. Minulla on pahvisia lehtikoteloita käytössä käsityölehdilläni, mutta pitkäaikaisessa käytössä ne ovat alkaneet lösähdellä liikuteltaessa.  Näistä minulla oli siis aivan huutava pula! Hyvä ostos! 😍


Nyt en oikein tiedä, voivatko kissat nukkua oikein missään, kun jäi se kissanpeti ostamatta.....

48 kommenttia:

  1. Tunnustan täällä eräs toinen " Sulo Vilen" kirppis haalija. Kirpparit ovat paikkoja, jossa silmäni levähtävät ammolleen ja
    yhtäkkiä keksisin kaikille jonkun käyttötarkoituksen mitä näen. Vaikka viimeaikoina olen pyrkinyt ostamaan vain tarpeellista, niin joku kumma vetovoima vetää puoleensa koreihin ja valoihin.
    Kivat kirppislöydöt sinulla onkin ja juku nyt on kissoilla ihmettelemistä tuosta uudesta tulokkaasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen nykyisin yrittänyt miettiä kaksi tai kolmekin kertaa, että tarvinko oikeasti ja tuleeko jostain nk. aihiosta lopulta tehtyä mitään vei ei. Toinen vaihtoehto on sitten tämä kirppiskäyntien harventaminen ;)
      Aika hiljainen on nyt tämä uusi tulokas ollut. sillä ei taida olla edes nimeä vielä...

      Poista
  2. Heh, juuri tuon takia yritän välttää kirpputoreja, kun sitten kertyy kaikenlaista, mitä mukamas tarvitsee, mutta mitä en kyllä oikeasti kaipaa jo valmiiksi täysiä nurkkia täyttämään :-D Mutta tuossa on kyllä selvästi hyödyllisiä ja mieleisiä asioita! Voi kissaparkoja, heillä ei varmaan ole yhtäkään hyvää paikkaa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on mahdollista laittaa sitten taas omia "roinia" kiertoon :) ei tunnu niin pahalta kantaa niitä sitten joskus kotiinpäinkään :)
      Kissat ovat nyt aivan onnettomia (vaikka eivät tiedä ko. pesästä mitään). Juuri ja juuri mahtuvat samalle sohvalle lepäämään (mikäli Frodo antaa Merrin olla rauhassa...).

      Poista
  3. Hyviä löytöjä! Erityisesti tykkäsin punatulkuista, vaikka niistä tulikin mieleen äitini kaipaamat, langoista tehdyt, joiden olemassaolosta en ole enää varma... Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä kirjojen ohjeista toteutat ensimmäisenä. Lehtikotelot vaikuttavat tukevilta, hyvä.
    Hyvää loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun pitää tehdä omia look-alike -tulkkuja, samanlaisia, kuin äidin tekemät :)
      En ole oikeastaan vielä edes perehtynyt näiden kirjojen mahdolliseen tehtävään malliin. Pieniä neuleita kyllä tekisi mieli tehdä piakkoin :)
      Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
    2. Kiitos ja kiitos vinkistä! Minäpä jo kuukkeloin ja löysin sopivan ohjeen punatulkuille. Sitten vielä, kun osaisin noudattaa ohjetta ja saada tulkut tehtyä...

      Poista
    3. Kyllä se varmasti sujuu! Teet vaikka kokonaisen parven :) Niistähän voisi tehdä jonkinlaisen mobilen tai laittaa johonkin oksankäkkärään roikkumaan.

      Poista
  4. Mieluisia löytöjä olet tehnyt.
    Hauskoja kuvia kisuliineistä uuteen tulokkaaseen tutustumassa.
    Sitä ei tiedä vaikka puukissa ollut kisuliini tai koira huushollissa, pitää kiehtovia tuoksuja sisällään.:)

    Vuosia sitten tuli katottua elokuva Taru sormusten herrasta. Kyylähän se kiehtova maailma on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaappa luinko kahteen kertaan tuon sanan "puukissa", vaikka itse taisin käyttää samaa sanaa ;D Mietin hetken, että missä puukissa ;D Aivot tekee välillä tepposia.
      Huolestuttaa, kun tuo puukissa ei ole liikahtanutkaan paikoiltaan. Onkohan se vähän arka? ;)
      Minä tykkään tooooosi paljon lähes kaikista fantasiatarinoista. Tästä on kuitenkin muodostunut minulle melkoinen klassikko!

      Poista
  5. Ihana kun sait kuvattua kissojen kohtaamisen 🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensikohtaaminen on aina se parhain. Sitten uudet jutut eivät enää jaksakaan kiinnostaa niin paljon. Harmittaa, kun sitten työntävät pehvan just sopivan kuvakulman eteen, eikä saa sitä ekaa kuvaa ;D

      Poista
  6. Meillä on tuo Hobittikirja esikoiselle. Olen minäkin selannut sen ja varmaan lukenut tekstejä kuopukselle siitä.

    Kun pojat olivat pieniä, niin kävin aika paljon kirpputoreilla. Sieltä on löytynyt kaikenlaista kivaa. Nyt en ole käynyt varmaan useampaan vuoteen. Yritän ostaa mahdollisimman vähän ja lähinnä keskittyä raivailemaan kotia tyhjemmäksi. Usein tulee ennen hankintoja katsottua, että sattuisiko sopivaa löytymään vaikka tori.fistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nettikirpparit ovat minulle vieraampia. Hyvin harvoin tulee sieltä mitään selattua. Olen joskus yrittänyt myydäkin siellä jotain, mutta heikoin menestyksin.
      Nykyisin tulee aika harvakseltaan käytyä myös paikan päällä. Onhan se toisaalta sellaista hauskaa touhua, etenkin, jos on joku kaverina ja voi arvioida, mikä olisi kiva esim. toiselle ;) joskus tärppää ihan oikeasti. Tykkään katsastaa myös kivannäköisiä verhoja, jota sitten lopulta "silppuan" kotona mieleiseeni muotoon.

      Poista
  7. kaverin tytär sanoi aikoinaan että äiti osti kun halvalla sai,kun on omaa sukua vilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on erittäin ratkaiseva tekijä! Sehän suorastaan velvoittaa hamstraamaan ;D

      Poista
  8. Tosi kivoja löytöjä. Hyvin sait kuvattua kissojen reaktion kirpputorilöytöösi.
    Minäkin löysin Lumi Karmitsan "Villit vantuut ja vallattomat villasukat" kirjasta kivan sukkamallin neulottavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin pitää kaivaa kamera esiin, sitten vasta laittaa ihmeteltävä asia esille :) Toisin päin on jo armottomasti myöhässä kuvan kanssa ;)
      Minullakin on Karmitsan sukat taas tulossa.

      Poista
  9. Tosi kivoja kirppislöytöjä! Paidat ihania ja nuo kirjat! Täällä kyllä on Sormusten herrat ja Hobitit luettu ja katsottu, tällä hetkellä Mahtisormukset menossa ja ikää jo yli 60 v :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fantasiamaailma on niin upeaa! Kun on hyvä mielikuvitus, tuntuu, kuin olisi itsekin mukana. onneksi ei kuitenkaan ole tarvinnut osallistua örkkien sotiin. Itse olen lukenut ja katsonut elokuvatkin monen monta kertaa. Parhaat ovat mielestäni sekä Hobittien eka osa ja Taru sormusten herrasta eka osa. Niitä katson useimmin. Suosikkihahmojani ovat mm. Legolas, Aragorn, Merri ja Frodo (huom. kissat nimetty sen mukaan ;) ), Galadriel, Gimli..... ja monet muut. Yritän saada kasaan vielä yhden Barcelona jutun (liittyy aiheeseen), muista tulla kurkkaamaan :)

      Poista
  10. Erinomaisia ostoksia! Tykkään tuosta kissasta. Tänään on meidän koti kuin Kaaoksen kesyttäjistä. Tyhjensin ja järjestelin uudelleen"vaatehuoneen" joka on täynnä käsityö- ja askartelutarvikkeita. Oli kamalan iso homma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. välillä pitää muistaa kurkata roskapostiin, tämä kommentti löytyi juuri nyt sieltä!
      Voin kuvitella, että tuollaisen vaate/ tarvikehuoneen järjestely on kova homma ;D Yleensä se on niin iso juttu, että siihen ei viitsi edes alkaa. Hyvä sinä!

      Poista
  11. Kyllä sieltä kirppikseltä helposti lähtee mielenkiintoisia juttuja helposti mukaan 🤍 Niille sitten kotona etsitään paikkoja ;)
    Mutta hyviä löytöjä olet tehnyt - varsinkin nuo lehtikotelot ovat sellaisia, että kunnollisista ja tukevista koteloista on aina puute. Hobitit ovat kyllä jääneet itselle vieraiksi vaikka monenlaisia fantasia-, scifi- ym. kirjoja on tullut luettua ja sarjoja katsottua.
    Mukavaa marraskuisen viikon jatkoa 🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtikotelot on jo vakaassa käytössä :) Teippiäkin on jo käytetty. Tyynynpäällinen on kohdannut tyynyn ja köllöttää sohvalla. Vaatteet sovitettu ja pyykissä.
      Itse olen niin "syvällä" tuossa hobittijutussa, että hämmennyn aina, kun tajuan, että kaikki eivät ole ;D
      Raikasta viikonloppua sinullekin!

      Poista
  12. Kyllä kannatti käydä kirppiksellä. Hyviä löytöjä teit. Ja kun ei tavaksi tule ostella "turhaa" niin mitäpä se haittaa; kun kerran halvalla saa :-) ja onhan se kierrätys hyvä asia eli toisen roska on toisen aarre. Itse en juurikaan käy nykyään kirppiksillä mutta aikoinaan käytiin ostamassa usein kirjoja joita saatettiin myydä 0, 50-1 euron hintaan. Nyt on kaapit pullollaan niitä. Ja samalla tarttui mukaan aina muutakin :-). Korona laittoi meillä pisteen sille touhulle .Pitäisiköhän käydä taas :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on tuo myymispuoli hiljalleen laantunut täysin. Jos aiemmin saatoin ottaa myyntipaikan, mutta kyllästyin siihen, että sain lopulta viedä kotiin ihan riittävästi sitä samaa tavaraa. jotain meni, suurin osa tuli aina takaisin. Hirveä vaiva käydä siistimässä myyntipaikkaa ja löytää sitten sillä reisulla jotain pientä kotiinviemistä... ;) Vien nykyään mieluummin suoraan käytettyjen tavaroiden keräyksiin, tai annan muuta tietä.
      Eipä tuo taida haitata, jos ei viikottain (tai edes kuukausittain) pyöri kirppareilla haalimassa tavaraa :) Sitä paitsi ei sieltä aina edes löydy mitään.

      Poista
  13. Löysitkö nuo kaikki samalta kirppikseltä? Hyviä hankintoja, varsinkin nuo käsityöoppaat. Kirjat eivät mene miksikään, vaikka kuinka moni ihminen olisi ne kahlannut läpi. Taru sormusten herrasta -kirjat lumosivat heti ensi kerrasta, eikä taika ole kadonnut minnekään. Leffatkin on tullut katsottua useaan kertaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdellä kirpparilla vain käytiin. Se oli kyllä aika iso. Jotain kun alkaa löytymään, niin sitten sitä vaan löytyy ja löytyy. ;)
      Hienoa tuntea olevansa "henkisesti samalla tasolla" jonkun kanssa ;) Joku noissa tarinoissa kiehtoo aina vaan uudelleen. Tykkään kyllä muistakin fantasiamaailmoista. Esim. Harry P on kolahtanut myös aika syvästi :)

      Poista
  14. Aika on mennyt sen ohi, että ostelen kirppikseltä. Vien mieluummin myyntiin, jos joku ostais :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harventuneet ovat minunkin käyntini, mutta välillä sitä vähän riehaantuu :)

      Poista
  15. Olin luokkakokouksessa Tampereella. Joutoaikana kirsin kaikki eteen tulleet kirpparit. Törsäsin 63 senttiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herttileijaa, mikä tuhlari! ja mikä ihme on tuo 3 senttiä?? ;D Vaikuttaa siltä, että etsit jotain, mitä et sitten ehkä löytänyt...?

      Poista
  16. Hyviä löytöjä teit! Minulle iskee kirppareilla usein ahdistus, kun tavaraa on niin paljon. Harvoin tulee ostettua sitten yhtikäs mitään, kun valikoimaa on liikaa. Kissapatsas on kyllä hieno! Nuo käsityökirjatkin vaikuttavat kiinnostavilta, hienoja malleja. Pitäisi kyllä tehdä itsekin taas kirppiskierros. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljon osaan jo nykyään toppuutella itseäni, että ihan kaikki kiinnostava ei jäisi käteen. vuosien varrella olen ostanut monia juttuja ajatuksella, että jatkojalostan tuotetta, mutta jalostus on jäänyt tekemättä... näitä löytyy edelleen kotona odottelemassa ;)
      Kivaa ja inspiroivaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  17. Voi että mitä kirppislöytöjä. Minä käyn harvoin kirppiksellä,mutta kun menen,niiin kyllä Sulo Vileeni iskee päälle ja mopo keulii:) Kyllä mahtava tuo teidän uusi kissa ja siinä on yoden totta toisilla kisuleilla ihmettelemistä. Ihanan suloisia nuo käsityökirjat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissa on ollut aika omissa oloissaan. Vaatii varmaan vähän vielä sopeutumista, että alkaa liikkua enemmän ;D
      Pitää varmaan hiljalleen tehdä jonkinlainen inventaario omien käsityökirjojen kanssa. Osa voisi lähteä kiertoon, kun kerran kannoin uutta sisään :)

      Poista
  18. Kirpputorireissu kannatti ehdottomasti. Noin paljon löytöjä en ole kyllä ikinä tehnyt mistään kirpputorilta. Jorid Linvik on tuttu ja olen joskus lainannut hänen kirjojaan kirjastosta. En ole pitkään aikaan muistanut häntä, eli kiitos vinkistä.
    Neulepipoja en pidä minäkään - ne kutittavat, vaikka olisivat mitä merinoa hyvänsä. Blyyshipipo saattaisi tulla kysymykseen, mutta kampaushan siinä kärsii. Minä käytän vain korvaläppiä ja/tai huppua päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kävin äsken lenkillä blyyshipipossa, jonka päällä oli korvaläpät ;D Minulla on korvat aika herkät kylmälle ;D Käytiin jopa kylässä ja kampaus oli ihan lytyssä (tosin jo heti heräämisestä lähtien).
      Minäkään en ollut hetkeen muistanut tuota suunnittelijaa, mutta ilahduin, kun näin nämä kirjat.

      Poista
  19. Mainioita kirppis löytöjä! Onneksi meiltä on matkaa kirpparille sen verran paljon, että sinne pitää varta vasten lähteä käymään ja silläpä siellä ei tule juurikaan käytyä. Nuo lehtikotelot on kyllä hyvät. Olen perannut omia lehtivarastojani ja totesin juuri hiljattain, että lehtikotelot on tosi rujon näköisiä, asialle pitäisi kai tehdä jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus tulee oikein etsimällä etsittyä jotain tiettyä asiaa ja kierreltyä useilla kirppareilla. Ei silti saata löytyä tarvitsemaansa.
      Lehtivarastoa pitäisi kyllä perata kokonaisuudessaan. :)

      Poista
  20. Hienot ostokset nuo kirjat olisi lähtenyt myös minun mukaani jokainen .Taru sormusten herra leffat on mieluisaa katsottavaa ja kirjat on luettu jo kauan ennenkuin elokuvat tehtiin . Samoin potteri elokuvat viehättää .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko miettinyt, mikä noissa vetää puoleensa yhä uudelleen? Onko se se mielikuvituksellisuus, että maailmassa voisi olla jotain noin upeaa ja erilaista? Tai ajatus siitä, että JOS voisi olla :) Tai että ilon läikähdys siitä, että maailmassa on muitakin, joilla on vilkas mielikuvitus, yhteinen sävel.
      Olen kyllä lukenut ja katsonutkin monia muitakin mielikuvitusmaailmaan sijoittuvia asioita, mutta harva niistä jää mieleen näin vahvasti. Voi kulkea Bilbon tai Frodon vierellä, iloita Harryn surkean lapsuuden päätymisestä voittoon hyvän puolesta.
      Odotellaan lisää ja uusia ihania mielikuvitusmaailmoita!

      Poista
  21. Minua myös viehättää erityisesti niissä käytettyjen paikan nimet etenkin juuri Sormusten herrat kirjoissa ja kaikki ne lavasteet upeita molemmissa sarjoissa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niihin on helppo eläytyä. Toissakesänä löydettiin ihan sattumalta Hobitti -kahvilaan keski-Suomessa. Sekin oli kiva.

      Poista
  22. No jo on "Sulolla" käynyt Vil'enmäinen tuuri.... todellakin oikea löytöjen vuori ja voin vain kuvitella miten puikkosi alkavat suihkia uusien mallien kimpussa... hih... ihanat tutustumiskuvat uuteen kissaystävään molemmilta talon aiemmilta isänniltä!! Ja Hobbitit kiinnostaa toki... Turun Kaupungin teatterissa isolla lavalla, vielä 4 näytöstä jäljellä...
    Ystäväni on Dwalinin roolissa! Joten mehän olimme jo ennen ensi-iltaa sitä katsomassa...
    Kirjatkin löytyy yhä yläkerrasta... myönnän, en itse lukenut... tyttäret oli ihan faneja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi, teillä on ollut hieno teatterinäytös! Dwalin at your service :)
      Alan huolestua tuon uuden kissan terveydestä. Se ei liiku juuri ollenkaan ja kaikkihan tietää, miten tärkeää on liikkua ja pysyä kunnossa!

      Poista
  23. Olin ennen heräteostoksia kirpputoreilta kiertelevä, mutta jokunen vuosi sitten lopetin kirpputoreilla käynnin, kun oli vaikea vastustaa kiusauksia, jos näki jotain kivaa halvalla. Nykyään käyn vain harvoin ja harkitusti, jos etsin jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta tuokin. Kun et näe,, et myöskään huomaa tarvivasi ;D Kovasti on vähentynyt kirppiskiertely täälläkin.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!