sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Jalat ja rahapussi kiittävät

 Kuten matkakertomukset, myös messukertomukset ovat erilaisia. Jokainen kokee asioita omalla tavallaan. 

Me ajelimme Tampereelle neljän sukupolven voimin, auton täydeltä 😊 Matka oli sen verran pitkä, että paikan päällä ei oltu vielä ovien avaamiseen aikaan, vaan vasta lähempänä puolta päivää. 

Auton parkkeeraus oli selkeästi ohjattua toimintaa, mutta autoja oli liikenteessä niin paljon, että paikka löytyi parkkipaikan kaukaisimmasta nurkasta.  Lämpimästä autosta kylmään ulkoilmaan siirtyminen oli raakaa  peliä.  Miten yhden asteen pakkanen voikin tuntua niin kylmältä tähän vuodenaikaan.   Keväällä ollaan  noiden lukemien aikaan jo suorastaan kuumissaan.  Onneksi olin varautunut korvaläpillä ja sormikkailla, vaikka ne lähtöhetkellä naurattivatkin.  

Liput messuille maksoivat 14-16 euroa päivästä riippuen. 

Messut olivat levittäytyneet 4 hallitilaan, joista jokainen oli aivan täynnä ihmisiä.  Paikan päällä tarvittiin siis erityisen pitkää vieteriä, kun joutui matelemaan eteenpäin ja jonottelemaan, jos halusi jotain katsoa. Moni juttu jäi tarkemmin katsomattakin, kun myyntitiskin edessä oli ihmismuuri.  

Myyjiä oli laidasta laitaan: oli harrastelijoita, ammattilaisia,  yrityksiä, järjestöjä.....     Oli erilaisia työnäytöksiä, kuten kangaspuilla kudontaa,  nypläystä,  ompelua, brodeerausta jne, sekä se yksi juttu, joka on ihan jokaikisillä markkinoilla, missä tulee käytyä, eli vihannesleikkurin esittelyä 😂   Aina löytyy uudenlaisia leikkureita ja vihannessilppua.  Anteeksi, jos nauroin tärkeälle asialle. On minulla kotona itsellänikin vihannesleikkuri, ehkä vähän vanhaa mallia, mutta kuitenkin 😉

Ihastelin kauniita makrameetöitä ja tulin sanoneeksi ääneen, että olisi kiva joskus kokeilla.  Kanssakulkijoiden kannustuksesta huomasin, että eipä aikaakaan, kun pussista löytyi nämä kaksi rullaa...   Tunnustan, että en tiedä yhtään, mitä näistä syntyy, tai onko lankaa/ narua edes tarpeeksi, tai minkäkokoiseen juttuun nämä riittävät. Myöskään solmut eivät ole ollenkaan hallussa. Heräteostos siis!  Kotimatkalla tosin tajusin, että näistä voisi myös virkata esim. korin?    Toivottavasti en kuitenkaan liian kauaa näitä kaapissa ala marinoimaan. 


Vain harvakseltaan muistin kaivella kameraa esiin. Tuntuu muutenkin nololta kuvata, jos ei sitten osta mitään.  
 Näistä tontuista tykkään. Ostin viime vuonna yhden potkukelkkatontun.  Äiti osti nyt porolla/ hirvellä ratsastavan tontun. Toipilastonttua emme tunnistaneet 👀 Mistä se mahtoi olla toipumassa? 


Yhdellä seinustalla oli kierrätyspukunäyttely. Parhaana, tai ehkä silmiinpistävimpänä ihastuin Paula Malleuksen Mokka -pukuun.   Mallin hiuksetkin sointuvat puvun väreihin. 
Nähdäänkö kenties tämän vuoden linnanjuhlissa tällainen?   Olisipa hienoa, jos linnan pukukoodina olisi tänä vuonna kierrätys, tavalla tai toisella. 


Näihin "hatturasioihin" ihastuin.  Mökillä voisi olla tällaisia ja sopisivat nätisti mökkiteemaan.  Kannen reiästä voisi pudottaa säilöön tyhjiä pulloja, tai puuastiaan voisi sijoittaa esim. muovinkeräyspussin. 
Ideana mainio, mutta en lähtenyt kanniskelemaan mukanani.   Nappasin kuitenkin verkkokaupan (Vanerikko) osoitteen, jos satun innostumaan myöhemmin. 


Erilaisia lankamyyjiä oli vaikka kuinka monta. Oli erilaisia villalaatuja ja värjäysmenetelmiä. En silti ostanut yhtään lankaa! (vai lasketaanko tuo makramee?).   Ajattelin, että kotona on jo riittävästi ja niillä pitäisi pärjätä. 
Sen sijaan kävin hipelöimässä vaikka kuinka monessa kangasmyynnissä.  Eihän niitäkään olisi tarvinnut ostaa, mutta ei niitä voinut täysin vastustaakaan 😊
Oikeassa reunassa on puuvillakangaspaloja. 
Vasemmanpuoleiset ovat trikoota. Jonkinlaisia suunnitelmia on olemassa. 
Päivän aikana oli muotinäytös, jota katsomaan oli kerääntynyt valtavasti ihmisiä.   Me olimme tyytyväisiä siitä, että käytävillä oli tuolloin väljempää. 

Yksi ostos jääköön tuonnemmaksi.... näytän sen sitten, jos, ja kun siitä jotain kehkeytyy. 

Yhdessä hallissa oli nk. jouluteemana  kaikenlaisia syömisiä ja juomia. 
Maistiaisia oli monessa paikassa 😄
Mukaan lähti  karjalanpiirakoita, kuivalihaa, saaristolaisleipää, makuhunajaa ja metrilakua.  
Kotimatkalla piti vielä käydä syömässä huoltoasemalla.  Olin torkkunut jo kolmet unoset siihen mennessä.  Syödessä tajusin, että en ollut juonut kahvia, kuin aamulla! Ei mikään ihme, että nukutti. 


Merrillä oli jo ihan kamala ikävä kotona.  Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin. Mieli on jo vähän jouluisempi, kuin ennen messuja. 

Heikunkeikun ja uutta viikkoa kohti! 

26 kommenttia:

 1. Messuille olisi kiva mennä, kuten nuo Tampereen messut, tai kirjamessut, tai Habitare, tai matkamessut, mutta se väenpaljous ahdistaa. Maaliskuussa on kädentaidon messut Helsingissä, siihen ehkä satsaan, ellei ala liikaa ahdistamaan. Myös Turkuun on maaliskuussa tulossa messut ja onneksi eri aikaan kuin Helsingissä.
  Kivoja hankintoja olet tehnyt; nyt vaan makramee haltuun.
  Juhla Mokka -mekko on hieno. Onkohan kenelläkään tuollaista linnan juhlissa tänä vuonna? Pitäisi olla ja pääsisi varmasti kaikkien lehtien kuvattavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi olla paras iltapuku -kisan voittaja :)
   Väenpaljous on tosiaan tukalaa. Ei tuollaista kovin usein jaksakaan :)
   pitänee keskittyä tuohon makrameehen ajan kanssa joskus.

   Poista
 2. Tampereen kässämessuilla olisi kiva käydä jonakin vuonna. Hyvin kyllä kuvailet messujen meininkiä, ihmismuureja on ja niissä en minäkään jaksa ryysiä, en jaksanut ennen koronaakaan ja sen jälkeen vielä vähemmän. Kas kummaa, vihannesleikkurit eivät täälläkään kiinnosta :-D Minä en kyllä olisi selvinnyt vain kahdella makrameelankarullalla tuolta! Varmasti eteen olisi tullut vaikka mitä lankahoukutuksia, joita on pakko hankkia, kun sitten niitä ei niin helposti saakaan. Onneksi nykyään on netti ja verkkokaupat, niin voi ottaa kiinnostavia osoitteita sentään muistiin. Mutta värisävyt ja tuntu ovat sellaisia, että niitä ei netin kuvissa ihan täysin selvitä ja siksi ostan mieluimmin lankani livenä.
  Hyvin kuvaat myös tuon lämpötilan, keväällä yksi aste pakkasta onkin helleaalto :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta! Tänään tuo helleaalto on vähän napakoitunut. On jo melkein 3 astetta pakkasta :)
   Olihan tässä reisussa myös tuo oma puolensa, että päästiin sukupolvireisulle.
   Minulla on tosiaan kotona niin paljon lankaa, että lisäostot eivät tunnu järkeviltä, jos ei ole selkeää tarvetta. Tuo värisävyasia on kyllä ihan totta. Samoin hypistelytuntuma, joka on myös tärkeää.

   Poista
 3. Olen käynyt viimeksi Tampereen käsityömessuilla vuosia vuosia sitten Tampereella asuessani ja jo silloin minua ahdisti se väkipaljous. Mitään ei oikein ehdi/pysty katselemaan kun kävellään jonossa ihan kuin asuntomessuilla konsanaan.
  Eipä ole helppoa olla tuotteita esittelemässäkään silloin kun väkeä soljuu massana ohi. Yllättäen myyntiäkin on silloin vähemmän kun ei pysty "tarttumaan" asiakkaisiin kiinni. Olen nimittäin ollut entisessä elämässä joskus messuilla esittelijänä niin terveysmessuilla kuin käsityömessuillakin. Raskasta puuhaa sekin !
  Vähillä ostoksilla selvisit. Hyvä Sinä. Mutta taas yksi kokemus rikkaampana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuota ihan samaa juttua, myyjien kannalta. Oliko messut hyvä tilaisuus myyjille, vai ei, ken tietäis. Ei varmaan mikään halpa myyntipaikkakaan.

   Poista
 4. Tuollainen tungos tapahtumissa on aika harmittavaa. Itse varmaan kävelisin ärsyyntyneenä läpi tapahtuman, mikä tietysti olisi kurjaa kun pääsylipuistakin sai maksaa noin paljon. Upea tuo kierrätysmateriaaleista tehty iltapuku. Tuli mieleen, että mahtaakohan kuulua jännää rapinaa kun tuon puvun kanssa istahtaa :)
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin jo mennessä asennoitua olemaan rauhallinen, vaikka oli tungosta. Helposti alkaa kyllä yleensä vimpasemaan, jos on kovin ruuhkaista.
   Varmasti pehmeä istuskella noiden kahvipussien päällä ;D

   Poista
 5. Minä olen käynyt Tampereen käsityömessuilla kerran vuonna 2010. Silloin oli kivasti ihmisiä liikkeellä, mutta ei mitään tungosta. En arvannut, että tapahtuma on kasvattanut suosiotaan pahaan tungokseen saakka. Minä olen lopettanut Habitaressa käymisen sen takia, että siellä on väkeä aivan liikaa ja vaikea nähdä mitään. Joskus vielä punnerran itseni uudestaan tuonna Tampereen messuille, minulla alkaa olla moni paperiaskartelutarvike lopussa ja kaipaan uusia ideoita. Näyttää siltä, että saattaisin innostua taas askartelemaan enemmänkin kuin muutamat joulukortit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodessa ehtii aina unohtua tuo ruuhka ;) En tiedä, olisinko pelkästään yksin tullut lähteneeksi, tuskin. Tuo oli samalla sellainen yhteisjuttu lähipiirin kanssa.
   Silloin on taottava, kun rauta on kuumaa ;) Eli askartelemaan vaan ja ideoita toteuttamaan.

   Poista
 6. Kiitos reissusta siitä onkin aikaa kun niissä olen käynyt . Lankoja minullakin on todella paljon mökillä kahdessa isossa muovilaatikossa ja kotona yhdessä .Ostan joitakin vaaleanpunaisia lapsenlapsen tarpeisiin . Netistä olen myös tilanut Venla lankoja ovat edullisia jos ovat poistojen joukossa .Pitääkin selailla niiden antia . Erikoisia luomuksia kierrätysmateriaalista .Kierrätys kunniaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkoi minuakin hymyilyttää, kun muistin, että mökillä on tosiaan lisää lankoja ;D Voi kun saisi niitä aina käytettyä pois, mutta monesti puuttuu just oikea vahvuus tai väri, jos on joku malli mielessä.
   Siinä Suuri ompelukisa -ohjelmassa oli joka osassa myös kierrätysosio. Vaatteita syntyi ainakin laskuvarjokankaista, armeijan ylijäämistä jne.

   Poista
 7. Löysit kivoja kankaita. Pressan itsenäisyyspäivän vastaanotto kierrätysteemalla on kannatettava asia. Kaipa siellä kierrätys miellettäisiis kuitenkin nimekkäiden suunnittelijoiden edellisvuosien kostuumeina. Kuinka jäykkä tuo Mokka-puku lienee?
  Tampereen kässämessut kiinnostavat joka vuosi, mutta kokemus vuosien takaisesta tungoksesta saa kiinnostuksen lopahtamaan nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan just noin, että käytettäisiin samoja pukuja uudelleen. Onhan sekin tietysti ihan hyvä. Olisi silti hienoa nähdä erikoisempia kierrätysmateriaaleja juhlakäytössä, ikään kuin sysäyksenä ja inspiraationa kaikille juhlaa katsoville. Mokka puvun kanssa ei varmasti tarvita minkäänlaista korsettia tms. vaatetta ;D
   Minäkin olen useamman kerran päättänyt, että en enää menee messuille. Näköjään rauhalliseksi asennoituminen auttaa.

   Poista
 8. Kyllä hipelöin noita kankaita minäkin, ei vaan ole kenelle tehdä niistä, niin en aatellutkaan ostaa. Kierrätyspuvut oli hienoja, en vaan löytänyt niistä tietoja. Hyvä kun sait jotain Manselaista viemisiksi. Kiva ois oppia makrameeta tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin ostanut jonkun kankaan itsellenikin esim. hupparikankaaksi, mutta en oikein viihdy kovin kirjavissa kankaissa, joten päätin mennä taas tarvittaessa paikallisen kangaskaupan jämäkangaslaareille :)
   Jos nyt innostun tästä makrameesta ihan tosissaan, niin sittenhän pitää tuota "lankaa" ostaa taas lisää :)

   Poista
 9. Ihastuttavia kisukankaita olet löytänyt, kiva nähdä mitä niistä syntyy. Ja samoin makrameelangasta..Itsekin olen vähän sitä mietiskellyt, mutta lanka edelleen ostamatta=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan olisi minultakin jäänyt ostamatta, jollen olisi sattunut näistä haaveistani puhumaan ääneen. Kannustusjoukot olivat heti kannustamassa :) ja minä olin helposti vietävissä.
   Kivoja lapsenomaisia ovat nämä kankaat. Nyt kun osaisi vaan parhaiten hyödyntää kuviot.

   Poista
 10. Työkaveri kysyi tänään, kävinkö käsityömessuilla. En käynyt, kun ahdistaa se tungos. Pitäisi päästä yksityisnäyttelyyn. Olisi kai kannattanut valita miljonääri puolisoksi, niin kaikki onnistuisi, mutta ei sitä puolisoa nyt enää vaihtaakaan viitsi. Mijonäärejä olisi kyllä tarjolla jonoksi asti. 😂 Mutta hyvin sait pidettyä pääsi kylmänä ja mukaan lähti ostoksia ihailtavan maltillisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi miljonääri puolisona (tai voisihan sitä itsekin olla miljonääri..), olisi varmasti ostosten kantajiakin mukana. Voisi järjestää messut vaikka omassa kotona, niin ei tarvitsisi lähteä yhtään mihinkään ;D

   Poista
 11. Varmaan mukavat messut. Messuilta saa aina jotain ideoita omiikin töihin ja piristää ne toki muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostosten lisäksi messuilta saa tosiaan paljon ideoita. Niitä voi itsekin kokeilla, jos vielä muistaa myöhemmin ;)

   Poista
 12. Kiitos Messumatkasta - busseilla olisi täältäkin päässyt, muutamia työkavereita olikin...
  Kerran - mikä lie vuosi olikaan, kun olin... lienen huono messuilija... mutta näin katsellen/lukien kivaa!!
  Sinä varmaan roppakaupalla sait ideoita ja ihanaa kun se joulumielikin jo tarttui... vaikka varmaan rankkakin reisu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein tuntui, kuinka jaloissa voima lisääntyi ja kunto kasvoi ;)
   Olihan siellä paljon nähtävää. Vielä kun muistaisi kaikenlaisia ideoita sitten, kun on aikaa toteuttaa niitä.
   Mukavinta reissussa oli ehkä kuitenkin se, että lähdettiin porukalla ja vietettiin yhteistä aikaa.

   Poista
 13. Kiva lukea messupostauksia mitä mielenkiintoista kukakin on pongannut. Kuvia en ottanut, olis pitänyt pyytää lupa .
  Nautin jokaisesta pyrähdyksestä. Hankalinta oli löytää vesipiste pullon täyttöön.
  Sinulla on kivat ostokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut on pitkälti ihan fiilistelyä ja ideoiden ihmettelyä ja ehkä syntyäkin. Tuo kuvaaminen on minustakin vähän kiusallista, vaikka en usko "tahattoman" mainostuksen olevan pahasta.
   Kankaat odottavat vielä sitä h- hetkeä, eli ns. inspiraation pullahtamista kukkaan ;D

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!