lauantai 12. helmikuuta 2022

Pään hoitoa

 Täällä on edetty vauhdilla tähän pisteeseen, että Frodo on puskenut itsensä kissaluukusta häkkiin pari kertaa!  Ihmisten mielestä asia olisi saanut vielä odottaa kissan kasvamista, mutta Frodo päätti toisin. Sen verran tarkkana saa kuitenkin olla, että käy päästämässä kissnapojan takaisin sisälle, kun se näyttää olevan haastavampi operaatio.  Tässä sillä tuli hirveä tarve päästä ulos katsomaan, kun Merri oli minun kanssani ulkoilemassa pihalla.  Siinä se katsoi silmät suurina ja värjötteli kylmässä ilmassa 😻


Työviikko oli todella raskas kaikkine haasteineen ja päivittäisine ylityötunteineen.  Blogikin meinasi jäädä ihan hunningolle, kun ei jaksanut kirjoittaa yhtään mitään, eikä tuntunut olevan asiaakaan, käsitöiden valmistumisesta puhumattakaan.  Muutama kerros neulomista päivittäin.  Ompeluakin haaveilin harrastavani, mutta homma ei tuntunut lähtevän lentoon.  Tunti tuijottelua ja lopputuloksena sama tilanne, kuin alussa 😂 Muistin sentään yhden kivan kaavan, joka minulla on jäänyt jemmaan. Sitä voisi kokeilla ihan eri kankaasta, kuin aiemmin. 

Vapaiden alkaessa olivatkin sitten migreeniainekset jo kasassa.  Kolmas päivä menossa, joten toivoa päättymisestä alkaa taas olemaan, mikäli vanha 3 päivän kaava toteutuu.  Migreenilääkettä, ulkoilmaa, lepoa, kaikkea mahdollista. Yksi keino on yrittää olla huomioimatta taustalla jomottelevaa päätä.  Joskus se jopa tepsii.  Eilen päätin lähteä pitkästä aikaa kirpputorille.  Se sijaitsee Goodwill kierrätyskeskuksen lähellä ja tajusin napata mukaan sinne menossa olevat tavarat. Kerään yhteen kaappiin hiljalleen asioita, jotka saavat lähteä, mutta niiden vieminen tapahtuu aina hyvin hitaasti... 
Päätin samalla pyörähtää myös heidän kierrätysmyymälässään. Tavaraa oli ihan valtavasti.  Hyvä, että ihmiset  lahjoittavat tavaraa ja että on joku paikka mihin voi lahjoittaa. Silti mietin, että kulkeeko se tavara sieltä  poispäin siinä määrin, että hyötyäkin tulee. Käytössä on suuri halli, jossa on kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. 

Minun löytöni ovat alla. Minivispilä euron ja pitkät vetoketjut pari euroa kappale. 


Alkoi käydä selväksi, että ei tämä kiertely auta päänsärkyyn yhtään, päinvastoin. Silti lähdin vielä sinne kirpputorille, jonne olin suunnitellutkin meneväni. Haaveilin löytäväni lisää lukemista.  Muistan kyllä kehuneeni äänikirjapalvelua, mutta ei se silti oikeita kirjoja korvaa, toimii vain niiden lisänä. 
Nyt oli jotenkin huono tuuri, enkä löytänyt, kuin nämä kaksi.  Yksi Kingin kirja olisi ollut, jota en ole vielä lukenut. Luin kuitenkin äskettäin hänen kirjansa Uneton, joka oli mielestäni niin surkea, että epäluulo lukematontakin kohtaan oli liian suuri.  (Kingillä on kyllä  hyviäkin kirjoja). 



Äänikirjana olen kuunnellut Taru sormusten herrasta -kirjaa, joka on niiiiin pitkä, että! 😁 Tuntimäärä taisi alussa lähennellä 20 tuntia.  Haluaisin kuunnella äänikirjoina sellaisia kirjoja, jotka olen jo lukenut, ja joita ei enää itse viitsisi lukea uudelleen, mutta haluaisi kuitenkin kuunnella. Yksi tällainen on tietysti Harry Potter, jonka laitan kuuntelulistalle, kun edellinen kirja on kuultu. Siihen asti voi vaikka katsella elokuvia televisiosta.  Niissä riittää mielenkiintoa koko perheelle (miestä lukuunottamatta). Molemmat kissat hyytyivät katsomaan eilen, kun Hiinokkaa pelastettiin 😄


Löysin kirpputorilta  myös neulekirjan. Tämä on kirja, jota lainasin joskus kirjastosta useita kertoja ja meinasin ostaa omaksikin.  Nyt kun se tuli vastaan, niin olihan se ostettava. 


Tein aiemmin useita sydämiä kirjan ohjeilla. 


Nämä ovat enemmän jouluisia mutta kirjassa näitä on tehty monilla väreillä, jotka käyvät sisustukseen mihin aikaan vuodesta tahansa. 


Toisessa kuvassa on muutama erilainen mukana. Tuolla oikeassa ylänurkassa on pörrölangasta neulottu versio. 


Merrin ei tarvitse itse hoitaa päätään. Frodo pesee sen huolella Merrin nukkuessa.  Näin hyvin hoidettuun päähän ei varmasti migreenikään iske. 


Hei vaan kaikille tasapuolisesti!

29 kommenttia:

  1. Onpa jännä ohjelma, kisutki jähmettyneet kattomaan :) Kauniita sydämiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvästi eläinohjelma, vaikka onkin kyseessä taikaeläin ;)
      Ihastuin näihin sydämiin itsekin kovasti. Nyt voi tehdä lisää.

      Poista
  2. Söpöjä sydämiä ja kiva, kun löysit mieluisan kirjan. Toivottavasti migreeni kohta hellittää. Voi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ei etsi, niin löytää :) Tänään on jo parempi pää, joskaan ei vielä ihan peruspää. Se on melkein aina sen 3 päivää ja sitten hellittää.

      Poista
  3. Kunpa sinunkin työsarallesi lisättäisiin resursseja, ettei tarvitsisi itseään ylitöillä näännyttää. Toivottavasti päänsärky hellittää. Frodon karvainen hellyys kyllä kelpaisi minullekin.
    Teit kirpparilta onnistuneet löydöt. Käsityökirjoista varsinkin on iloa pitkäksi aikaa. Välillä tuntuu, että yhdestä kirjasta on jo kaikki ideat ammentanut ja sitten sama kirja yllättääkin uudelleen. Olen lukenut Adler-Olsenin kirjat kaikki. Pari niistä tehtyä leffaa on näytetty telkkarissakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta. Alkaa usko mennä moisen toiveen toteutumiseen. Päänsärky onneksi laantui lopulta. Onneksi oli vapaat, ettei tarvinnut töissä kituuttaa, vaikka vapaat menikin päänsärkyisenä. Saikkua en migreenin takia ole yleensä ottanut kuin pahimmassa säryssä, jos menee sängyssä makoiluksi. Lääkkeet hillitsee särkyä jonkin verran. Siitä olen kiitollinen, ettei migreeninin ole sitä pahinta laatua, kuten joillain, jotka joutuvat sairaalaan saakka sen takia.
      Tuo A-O on minulle ihan uusi tuttavuus. Olisi ollut toinenkin hänen kirjansa, mutta en arvannut ottaa, jos ei olekaan hyvä. Luen nyt sitten tämän ensin.
      Joskus käy toisinkin päin: ostat hyvän käsityölehden tai -kirjan ja sitten kun yrität tehdä siitä jotain, niin ei siinä sitten ollutkaan mitään, mikä oikeasti kiinnostaisi.

      Poista
  4. Oih❤ silmäni ihastuivat ensimmäiseksi ihaniin sydämiin. Miten upeita,tykkään❤
    Voi ihanuus myös kisuleita ihkut kuvat.
    Mutta tsempit sinulle ja jaksut töihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulit ihan mieleen, kun katselin noita kirjan sivuja ja siellä oli sellaisia ei-jouluisia sydämiä :)
      Eiköhän tässä taas pärjäillä, kun päänsärkykin hellitti otteensa. Enää jäi hömelö olo ;)

      Poista
  5. Tsemppiä työtaakkaan, ja toivottavasti migreenisi pian laantuu. Voi tuota Frodoa, hän on supersuloinen joka kuvassa:) Ja niin tarkkaan katselevat telkkaria tuossa yhdessä kuvassa:) Kierrätyskeskuksen ovat hyviä paikkoja, ja hyödyllisiä tuotteita löysit sieltä.
    Kivat sydämet:) Hyvää viikonloppua, toivottavasti pian ilman migreeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri ei yleensä telkusta jaksa kiinnostua, mutta joskus harvoin pysähtyy oikein tuijottamaan, yleensä jotain luonto-ohjelmaa, josta kuuluu eläinten ääniä. Niitähän tuossakin taisi kuulua, lintujen rääkymistä ;D Frodo tietysti apinoi Merriä: katsotaan telkkua, jookos?! Se ei tajua edes, mitä Merri tekee, kun se katselee ikkunasta ulos.
      Hieno juttu, että on kierrätyskeskuksia, niin on joku paikka, mihin voi viedä tavaroita, että ei tarvi pois heittää ja toisaalta raaskii laittaa pois, kun ajattelee, että joku toinen voi käyttää.
      Migreeni laantui eilisiltana jättäen jälkeensä hömelön pään. Eiköhän se siitä taas huomiseen työpäivään mennessä terästäydy.

      Poista
  6. Kauniita sydämiä
    Toivottavasti migreeni on jo hellittänyt otteensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä saa niin monennäköisiä, vaikka ohje on tavallaan sama koko ajan.
      Pääkoppa tuntuu jo kevyemmältä, eikä jomottele enää. :)

      Poista
  7. Nää on niin kivoja :) Samalla mallilla voi tehdä kirjan ohjeella vaikka pingviinejä, jolloin sydän asetetaan toisin päin ja väritys muutetaan mustavalkoiseksi.

    VastaaPoista
  8. Harmi pitkään jatkuva särky. Ei sitä voi oikein unohtaa, kun jumii. Toivottavasti voit jo paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on jo onneksi taas päheämpi olo ja huomenna taas töihin täyttä höökiä ;D

      Poista
  9. Suloisia sydämiä ❤️💜🧡 mutta kamala kohtalo kärsiä migreenistä useita päiviä.
    Minä selviydyin omistani aina yhdessä päivässä silloin kun vielä oli migreeniä.
    Se on loppunut, hallelujaa 🌹 Toivottavasti sinultakin loppuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tässä odotellut, koska mahtaa loppua, kun monet muutkin niin väittää. Mulla on yks tosi paha päivä tai sitten 3 päivää tälläistä "kevyempää" paukutusta.
      Päänsäryn jälkeinen päivä on kuin uudestisyntymä ;)

      Poista
  10. Kärsin migreenistä monta vuotta. Työtehtäväni meni alta ja työt loppuivat. Niin loppui migreenikin. Oheistuotteena verenpainekin laski ja v-käyrä alkoi laskea normikorkeuksille ;)

    Näytin kattien telkkarikuvaa VH:lle, joka loihe lausumahan: "Nehän on kuin me!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. V-käyrä vaihtelee päivän eri vaiheissa eri suuntiin ;D Minulta ei taida työt mennä alta, vaikka välillä käy aina mielessä, josko joku muu työ olisi vähemmän stressaava. Toisaalta kun näitä nykyisiä työpaikkoja ja -tehtäviä kuuntelee ja katselee, ei taida juuri kukaan päästä turhan helpolla. Kyllähän se tietysti auttaisi, jos olisi joka vuorossa riittävä määrä työkavereita... edes suunnitellusti.
      Ai te siis katselette telkkua tuolta etäisyydeltä? Ette sitten ole ajatelleet hankkia silmälaseja ;D Jähmettyneisyyden aste on kyllä täälläkin sama myös ihmisillä, aika usein ;D

      Poista
  11. Tuo on stressimigreeni, joka iskee kun rasitus on ohi. Tyttäreni reagoi samoin. Hauskat nuo telkkaria tuijottavat kisulit ja oi oi mikä ihana neulekirja. Taitaa nyt sydämiä pukata enemmänkin. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flunssat ja muutkin vaivat iskee tosiaan useimmiten vasta työrupeaman päätteeksi, eli vapaapäivien päälle. Keho taistelee viimeiseen asti saadakseen päätökseen aloittamansa homman ennen kuin voi levätä laakereilla.
      Eiköhän tämä kirja löydy kirjastosta edelleen. Piti nyt kuitenkin ostaa, kun "halvalla sai" ;) Olisi kiva varioida sydämiä eri väreissä oikein ajan kanssa.

      Poista
  12. Toivottavasti migreeni on ohitse. Voisikohan Frodo alkaa hoitamaan sinunkin päätäsi, jos pysyisi säryt loitolla :D

    Mahtava kuva tuo missä kissatkin katsovat Harry Potteria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se nyt jo on taittunut. Pääsee sitten taas paremmalla pääkopalla takaisin töihin huomenissa ;) Frodo hoiti kyllä minun käsivarteni äsken. Tiukkaa tekee, että pystyy olla paikallaan, kun kieli on niin karhea ;D
      Frodo varmaan taas apinoi Merriä, joka pysähtyi katsomaan, mitä telkussa näkyy. Linnut huusivat ja Hiinokka pelastettiin, eli mielenkiintoista ohjelmaa kissallekin.

      Poista
  13. Sinulla on oikein jo kaava migreeniin, kuulostaa karulta. Toivottavasti jomotus on jo poissa ja kiinnostus kaikkea normaalia kohtaan palautunut. Mahtaisiko auttaa, jos Merri tai Frodo alkaisi nukkua hellästi sinunkin pääsi vieressä? Hyvää alkavaa viikkoa! Toivottavasti se sujuu ilman ylitöitä ja ainakin ilman migreeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samalla kuviolla tuo aina tuntuu menevän. Nyt on taas tilanne ohi ja pitää nauttia näistä migreenittömistä ajoista.
      Onneksi kissat eivät nuku pääni vieressä ;D Ihan riittävän hankalaa välillä on nukkuminen, kun jaloissa nukkuu kaksi kissaa. Frodo on tietenkin apinoinut Merriä myös siinä, että missä kannattaa nukkua ;D

      Poista
  14. Kyllä työpaineet on varmasti kovia joka paikassa onneksi ei sitä tarvitse enää miettiä.
    Minulla kirjojen lukeminen on kyllä jäänyt voi sanoa kokonaan ja nyt kun kevät koittaa se jää kyllä varmasti taas.
    Kierrätyskeskuksessa kävin ennen joulua ehkä käyn tässä minäkin jonain päivänä.
    Toivottavasti mikreenisi on hellittänyt ja söpöt kisulit. ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti. Nyky-yhteiskunnassa tuottavuus on mennyt kaiken edelle ja työvoimaa ei tunnu riittävän.
      Pääkoppa on jo taas kunnossa, siinä määrin, kuin se on yleensäkään ilman migreeniä ;) Työt kutsuvat taas vapaiden jälkeen.
      Hitaasti etenee minunkin lukeminen. Yksi kirja kestää useita viikkoja. Äänikirjat ovat siitä hyviä, että niitä voi kuunnella samalla, kun tekee jotain ihan muuta. Minulla on tämä ilmainen kokeilukuukausi vielä meneillään, mutta taidan jatkaa sitä senkin jälkeen :)

      Poista
  15. Jotain helpotusta kun saisit työstressiin, kyllä siinä on migreenin aihetta nykyisin. Onneksi on noita söpöläisiä siellä kotona!
    Ihanat sydämet! Voisin varmaan ostaa iteki tuon ❤ kirjan!
    Olen nyt koettanut katsella ekaa kertaa Harry Potter-elokuvia. Kaksi ensimmäistä sain katsottua, en oikein ole yhtään varma viitsinkö loppuja katsoa. En ihan ihastunut vielä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kirjaa. Lainasin sen tosiaan useita kertoja kirjastosta, kun en saanut siitä tarpeekseni. Lopulta oli pakko palauttaa.
      Minä olen aloittanut Harryt lukemalla. Poika sai ensimmäisen osan kerran jouluksi ja alkoi puhua kaikenmaailman taikasaoja ja muita outoja sanoja. Lopulta päätin lukea itse kirjan, että tietäisin, mistä puhutaan ;) Jäin heti koukkuun. Olen lukenut kolme ensimmäistä englanniksikin. elokuvat katson suurin piirtein kerran vuodessa aina uudelleen. Ensimmäinen on minusta paras, kun käy ilmi, että Harry onkin velho. Koko aiempi surkea elämä alkaa valostua kertaheitolla. Ehkä elokuvista ei oikein pääse samaan fiilikseen, kun ei ole lukenut kirjoja.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!