sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Opetus ja lopputulos

 FRODO: Merri, voitko nyt opettaa minulle tätä tarkastamisasiaa? 



MERRI: No aloitetaanpa sitten näistä kainaloista ja hihoista.  Onko niissä tarpeeksi väljyyttä, kun mamma ottaa meidät syliin ja asettaa kädet ympärille?
FRODO: On! Voidaan olla vaikka yhtä aikaa sylissä! 


MERRI: Nyt seuraa testi: tarkastapa sinä ensin se paidan helma, niin tulen sitten katsomaan, onnistuuko. Käännän selän, että en näe, mitä teet. 





FRODO: Tämä on minusta ihan hyvä. En näe mitään vikaa. 


MERRI: Katsopa Frodo vielä tarkkaan kaikki sauman kohdat.  
FRODO: Hyvät on!
MERRI: Kelpaa hyvinkin. Tästä taitavat kyllä puuttua taas taskut. 


FRODO: Älä jätä minua Merri! Minusta tässä hupussa on jotakin vikaa! 
MERRI:  Ei se oikein hyvältä näyttänyt, mutta kaikkea ei kannata ääneen sanoa, tai ei saada enää niin paljon herkkunaksuja.... 



Satu -paitakaavan huppari jälleen. Samanlainen, kuin aiemmin tekemäni tummanharmaa/ musta. Vähän paksuhan tästä tuli. En tiedä, olenko kovinkaan usein näin viluinen.  Ehkä kangas pehmenee ja ohenee pesuissa. 
Kauluksen kanssa oli tosiaan vähän ongelmaa. Saumasta ei tullut päällepäin kovin siisti. Ei sitä kyllä kovin paljon edes näy, kun huppu jää päälle.  
Tästä hupparista osasin tehdä hieman  väljemmän.  Helmaan tein kaitaleen samasta kankaasta, koska huomasin aiemmin ohuempien paitojen kanssa sen hyväksi. Hihat jätin suoriksi ja reilun pituisiksi. 


Ompeluinspiraatio alkaa hieman hiipua.  Jouduin oikein patistamaan itseni ompeluhommiin, että sain tämän ostamani kangaspalan käyttöön.  Enimmäkseen pitäisi oikeastaan tehdä sellaisia kolmeneljäsosahihaisia, hieman ohuempia paitoja. Tykkään kovasti siitä vihreäraidallisesta. Se on ollut eniten käytössäkin.  
Olen katsellut myös muita ohjeita. Ottobre -lehtiä on jonkin verran kerääntynyt, pääasiassa silloin, kun ompelin lapsille. Niissä on  myös joitain aikuisille tarkoitettuja malleja.  Ne vaikuttavat aika selkeiltä.   En oikein tiedä, mitä tekisin seuraavaksi.  Yksi kassimalli näytti kivalta ja olisin käyttänyt siihen "farkkujätettä", mutta juuri se kaava-arkki puuttui lehden välistä, enkä löytänyt sitä mistään.  
Tästä tämä homma taas etenee, tai sitten pysähtyy, kuka sen tietää. 

Vinkeää viinkoloppua kaikille!

44 kommenttia:

  1. Erinomaiset laadunseuraajat; omavalvonta on tärkeää! - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En sitten tiedä mitä pitäisi tehdä, jos tarkastus jää enempi negatiiviselle puolelle ;D Meneekö homma uusiksi vai pitääkö aloittaa alusta.

      Poista
  2. Tarkkaa työtä tuo opettajana oleminen. Kyllä sinun nyt kelpaa hurruutella, kun kaksi kattia huolehtii laadusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää jo tehdä hommia kieli keskellä suuta ja jännittää, meneekö tarkastus läpi vai ei. Jos yhdeltä menee jotain ohi, niin tuplatarkastus alkaa jo olla aika tarkka juttu.

      Poista
  3. Jos ompaeluinto hiipuu, niin voit olla kuitenkin ylpeä siitä, että tämä kaava on hintansa hankkinut, niin monta kivaa vaatetta olet sillä ommellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaava on tosiaan ollut ihan hintansa veroinen ja edelleen käyttökelpoinen, kun siltä tuntuu. Äsken huomasin töistä palatessa, että osa kaavoista ja mittanauha on jo kovaa vauhtia tulossa yläkerran rappuja alaspäin. Ilmeisesti laaduntarkkailu on siirtynyt tarkastamaan työvälineetkin ;)

      Poista
  4. Avustajat vauhdissa taas! Siksipä (tai siitä huolimatta) hieno lopputulos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä onnistui ihan käyttökelpoisesti, jos vaan tulee sellainen kylmempi keli ja tilanne, että voi käyttää ;D

      Poista
  5. Anna hiipua vaan, jos siltä tuntuu. Useamman hupparin sait kuitenkin tehtyä. Hyvin näkyy tämäkin istuvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on huppareita joka lähtöön. Noita kevyempiä paitoja vielä voisi tosiaan tehdä, jos intoa löytyisi. Tosin ohuempi kangas on taas jotenkin hankalampi ommella siististi.

      Poista
  6. Hyvin toimii laaduntarkkailu. Ihanan mallinen huppari. Väri sopii sinulle todella hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopiiko? , kiitos :) Kangas seisoi pöydällä osittain senkin takia, että tunsin ostaneeni ihan väärän väristä kangasta :) Tämä vaalea on hieman väljempi, kuin aiempi tumma, mikä on hyvä juttu.

      Poista
  7. Ihanat "laadun-tarkkailijat" 😻😻,
    Ihan parhaat !
    Ei syytä huoleen,
    työn jälki 10+,niin saumat kuin helmakin.😸😼
    Ennen kaikkea ihailen Merrin kärsivällisyyttä tähän Frodon..kun on killi-lapsi pitää opettaa tassusta pitäen.
    Aivan ihana tarina,

    Kaunis huppari ja malli 👱‍♀️

    Minä niitä hihallisia ruokalappuja tehny,poika eilen reenimatkalta pistäytyi ! tuumasi: Äiti ei enää tarvita ruokalappuja.....kuulemma jo tarpeeksi" 🤣😊🙃.hmm 🥰🤗
    ..taisin saada pikku.inspiksen /kipinän,,,muustakin ompelusta.Kiitos ,Sartsa ja Merri sekä pieni Frodo.

    ...edellistä tarinaasi luin ,ja luin ,ja luin ,,enkä meinannu älytä ,,,🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 = 😻😻

    Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa uutta viikkoa !❄❄❄❄❄🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tassusta pitäen on juuri oikea sanamuoto! Ihan näyttämällä etenee tämä Merrin ohjaus kaikin puolin ;D Esimerkin kautta: Merri menee syömään, Frodokin menee syömään, Merri menee laatikkoon, Frodokin menee samaan pieneen laatikkoon, Merri haluaa olla rauhassa, Frodokin haluaa olla rauhassa, ihan samassa paikassa ;D Kärsivällisyys on Merrin paras hyve, vaikka liika on liikaa.
      Jotkut käsityöjutut on niin kivoja, että niitä tekisi aina vaan ja koko ajan löytyy uusia materiaaleja, josta saman voi toteuttaa :) MInkäs sille voi! Minä olisin tehnyt lisääkin bodeja, mutta niillekään ei ole enää tarvetta kuulemma. Ehkä sitten myöhemmin ...
      Välillä tuntuu, että tuppaan joka juttuun kissoja suut ja silmät täyteen, niin piti kokeilla, onko kissattomalla jutulla enää mitään virkaa ;D Kyllä siitä sanomista tuli.
      Tästä tää viikko taas lähtee... Yritetään pysyä pystyssä ja nokka kohti tuulta!

      Poista
  8. Kyllä sinulla on hyvät laatutarkistajat;D HIeno hupparikin taas. Oikein hyvää tulevaa viikkoa sinulle ja kisuille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdessä hyvä tulee ja totuus tuli myös Merrin suusta, että liikaa ei voi arvostella, tai käy kehnosti ;D
      Hienoinen toive alkaa jo kyteä mielessä näin helmikuun lopulla, että lumivallit alkaisivat jo hiljalleen sulaa...
      Reipasta ja iloista mieltä sinulle!

      Poista
  9. Voi ihanuus❤ en koskaan kyllästy katsomaan noita sinun kissa ihanuuksia. Ovat kerrassaan niin kuvaukselliset.
    Ja loistavat laadunvalvojat.
    Todella ihana huppari,ihan minun näköinen huppari🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupparin malli on tosiaan kiva. Olen kyllä alkanut jo miettiä sitäkin, että millainen olisi paita, jossa olisi vain etu- ja takakappale (ja tietysti hihat..), eikä noita sivukappaleita. Eli alkaako kaava olla jo käsitelty? En kyllä usko, ettei näitä tulisi vielä tehtyä, ohuempia ja lyhythihaisempia ennemmin. Ihan lyhythihaisen paidan tekeminen on vielä kokeilematta.
      Parhaat otokset tuntuvat aina jäävän kuvaajan ulottumattomiin tilanteiden mennessä ohi ;)

      Poista
  10. Huppari näyttää kivalta ja onhan hyvä olla lämpimiäkin vaatteita kylmien päivien varalle. Ihanat nuo sinun "tarkastajasi" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huppari tuntuukin kivalta. Tätä talvea tarkastellessa ei ole montaakaan kertaa ollut, että olisin jotian paksumpaa tarvinnut. Ehkä sitä voisi alkaa harkita käyttämään vaikka ulkona ilmojen lämmetessä. No aika näyttää. ,

      Poista
  11. Minusta kiva toteutus jälleen ja ohuempana olisi käyttöä täälläkin. Minä olen nyt ompelut hetkeksi jättänyt muutaman tyynynpäällisen tein ennen joulua ja taas vanhoista pyyhkeistä rättejä ja niin sen täkin pienensin ja pannulaput. Pitää ne lakanat pienentää vielä siihen täkkiin. Mutta nyt on tullut kudottua vielä jonkinverran ja teen sitä mikä kiinnostaa. Ihanat kisulit ja osaat kyllä hyvin puhua kissojen kieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä kangasvalinnoissakin huomaa, että ei ole tottumusta toimia ompelijana. Pitäisi jo kagasta valitessa osata ajatella ihan kaikkea. Palalaarien valikoimakin on tietysti rajallinen, kun en uskalla ostaa pakalta.
      Täkin pienennys oli kyllä aikamoinen juttu!
      Kissojen kieli on välillä ihan helppoa, välillä ei oikein aina ymmärrä, mitä ne tuijottavat ;D

      Poista
  12. Olet kyllä hyvä ompelemaan; en ymmärrä miten tuommoisen kauluksen saa edes tehtyä! Hienon näköinen sekä kaulus että huppari👍
    Ja Merri ja Frodo niin elementissään😅🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompelu sujuu yrityksen ja erehdyksen kautta ;D Sitä kun on harrastanut, niin jossain kohtaa saattaa tulla välillä mieleen ne aiemmat mokat ja osaa oikaista :) Hihojakaan en ole enää ommellut kiinni nurinpäin, kuten joskus alkuaikoina tuli tehtyä useammankin kerran ;D
      Lattialle kun levittää jotain, niin siinä on heti ainakin yksi kissa ;)

      Poista
  13. Kiva huppari ja ihana tarkastuskoulutus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huppari on aika kivan tuntuinen päällä, mutta mietin tosiaan edelleen, tuleeko noin kylmiä ilmoja täällä Suomen maassa ;)
      Kaikkinainen tarkastus ja kiinnostus herää heti, kun yrittää vaikka kuvata jotain lattialla olevaa ;)

      Poista
  14. Muuten hyvä huppari, mutta taskut puuttuu. :) Melkoisen syynin läpi ompeluksesi kulkevat. Kyllä olisi samanlainen laaduntarkastus syytä olla kaupassa myytävillä vaatteilla myös. Nyt on jo ihana värisuora lapasia valmiina. Oli kiva idea viedä niitä töihin työkavereiden käsiä lämmittämään. Mietinkin, onko sinulla jokin päämäärä, muukin kuin erilaisten palmikoiden tekeminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ohjeessa on taskut ;) Vähän epäluotettava tuo tarkastus on siinä mielessä, kun tarkastajat eivät uskalla mainita kaikista epäkohdista, etteivät jää ilman herkkuja ;)
      Aluksi päämäärä oli palmikoissa, mutta sitten alkoi määrä jo hämmentää itseänikin ;) Ystävänpäivä oli hyvä sauma viedä lapasia töihin, omaan tiimiin. Keltaiset versiot eivät ehtineet tuohon hätään.

      Poista
  15. Hih, varmaan huomasivat että kangas oli sopivan pehmeä ja lämmin. Hieno lopputulos, kylmyyksistä ei tiedä milloin tämä talvi loppuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan sitä olle koleita ilmoja vielä juhannuksenakin, kuten usein on ollutkin ;D

      Poista
  16. Ihana huppari! Lämpöiseltä näyttää! Onneksi sinulla on noin taitavat apurit♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin on. Ehkä ohenee pesuissa. Apurit osallistuvat aina lattialle asetetun tavaran ihmettelyyn ;D

      Poista
  17. Oi mitä söpöläisiä. Olen wannabe-kissaihminen. Entisessä elämässä minulla oli kissa, mutta nykyiseen elämäntilanteeseen se ei valitettavasti sovi. Siksi tykkään kovin katsella kissakuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläimet on niin kuvauksellisia. Eipä ole varmaan turhaan kissa mainittu aina netin eäinvideoiden katsotuimpana :)

      Poista
  18. Hyvää työtä tekevät ylitarkastaja ja nuorempi alitarkastaja :)

    Hupparista tuli hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkkana saa ompelija olla työn edetessä. Jos tekisi vain omille silmille, ei varmaan tulisi oltua niin tarkkana ;)

      Poista
  19. Ehkä se on niin, että aikansa kutakin, vai miten se meni. Hurjan paljon olet jo ommellutkin!

    Merri ja frodo ovat aina yhtä suloisia ja hauskoja. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä koskeeko lamaannus vain ompeluksia, vai yleensäkin minkään asian tekemistä. Lapaset on ainoa asia, joka eteenee, mutta viimeinen väri alkaa sekin olla aika tahmeaa neulottavaa. Alkaa homma mennä ihan kokonaan Merrin ja Frodon tasolle vajoamiseksi työpäivän jälkeen.

      Poista
  20. Hieno huppari. Mainiota että kissat auttoivat 😀😎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata tehdä yksin sitä, minkä voi tehdä porukassa ;D

      Poista
  21. Jestas, en minä nyt niin kauaa ollut poissa: SINÄ olet ollut vain äärimmäisen tehokas, ompelua ja kätten lämmittäjiä kaikissa väreissään, wau!! Vai tekeekö "pikku apulaisesi" muutakin kuin vain tarkastaa, tuli mieleen se Tuhkimon tanssiaisasu, kuka sen nyt ompelikaan? Hih...
    Heleää helmikuun loppua ja miaauuuuliskuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehokkuus on tällä hetkellä viimeinen adjektiivi joka tulee mieleen itsestäni puhuttaessa. Apulaisilla on suuri vastuu ilmapiirin ylläpitämisessä ja kohottamisessa :)

      Poista
  22. Upea huppari ja laaduntarkkailijat vasta upeita ovatkin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huppari ei ole mitään karvapalloihin verrattuna ;) , kiitos :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!