sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Kenellä on päällä jotain punaista?

 Punainen Myboshi lanka on päätynyt käsineiksi. 



Testauksessa edelleen sen pienen neulekuviokirjan malleja. Itse tykkään eniten alakuvan keskimmäisistä ja oikean alalaidan kämmekkäistä. Taidan pitää ne itse.  Sinisistä yhdet lähtivät jo tyttärelle, toiset työpaikan opiskelijalle läksiäislahjaksi. 
Lankaa kului 460g, eli lähes koko puoli kiloa tuli käytettyä. Tällä hetkellä väri on vaihtunut puikoilla vihreään. On minulla suunnitelmakin näille, mutta sitä varten pitää tehdä lisää lapasia. 
Kämmekkäiden peukalot on tehty kokonaan  joustinneuleena.


Yhteiselo sujuu pääosin hyvin.  Näitä painihetkiä on vähän väliä. Aloittajana 110 prosentin varmuudella Frodo, joka käy Merrin kimppuun, joko häntään, tai sitten useimmiten päähän.  Hyvin usein näkee myös, että Frodo makaa selällään ja Merri nuuhaa naamallaan edestakaisin sen vatsalla. Se näyttää olevan molempien mielestä kivaa. 



Arttu kävi ensimmäisen kerran kylässä.  Frodo kuuli Artun innokkaan haukahtelun ja ryöpimisen eteisessä ja näkyi vain ruskeankirjava viiru, kun se vilisti alakertaan, eikä tullut pois, ennen kuin pitkän ajan päästä vieraiden jo lähdettyä. Se vapisi, mutta alkoi heti haistella Artun jättämiä hajujälkiä. Hännänruippanakin näköjään sai pörhökettä ja paksuutta. 


Pituutta on tullut lisää, sekä takajalat ovat selvästi vahvistuneet. Tässä lepäillään nautinnollisesti matolla takan edustalla.  Frodo osaa todellakin nauttia elämästä. 


Aluksi pelättiin Frodon menevän luukusta kissahäkkiin ja putoavan korkeuksista, kun se apinoi koko ajan Merrin tekemisiä. Pelko on kuitenkin osoittautunut aiheettomaksi. Frodo ainakin toistaiseksi pelkää ulkoilmaa. Kyllä se käy välillä tuossa luukulla haistelemassa, mutta ei pyri ulos.  Ehkä se jo kohta voisi mennäkin häkkiin, jos vain itse uskaltaa. Pitää vaan katsoa, että se pääsee sitten myös sisään, jos ei ymmärrä, miten luukku toimii. 


Toistaiseksi tyydytään viettämään aikaa lämpöpumpun alla. Merri näyttää juuri esimerkkiä, miten lihaksia voi venytellä rappua vasten. Frodo katsoo tarkasti ja kohta varmaan nähdään se samassa asennossa. 


Tässä on asia, jota Merri ei juuri koskaan tee.  Frodo hakeutuu  usein syliin. Aluksi se yrittää epätoivoisesti päästä lankaan käsiksi, mutta lopulta väsähtää. Eilen sitten tapahtui sellainen ihme, että Merri tuli viereeni katselemaan, kun neuloin. Laitoin työn pois käsistäni ja Merri hyppäsi syliin. Se asettui hyvään asentoon ja olisi varmaan ollut siinä vaikka kuinka kauan, ellei ulko-ovi olisi yllättäin auennut. 


Niin sitä voi oppia toinen toisiltaan tässä elämässä, ikään katsomatta. 

Mukavaa lepohetkeä lumitöiden välillä toivotellen, Merri, Frodo ja Sartsa.

38 kommenttia:

  1. Niin, miksi tehdä yhtä paria lapasia tai kämmekkäitä, kun voi tehdä kokonaisen kasan. Hieno kasa!
    Mutta voi miten Frodo-raukka pelkäsi vierasta eläintä - kaikki korvat ja karvat pystyssä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle on iskenyt lapasmania 🤣
      Jospa Frodo ottaisi tässäkin esimerkkiä Merristä, joka veteli sikeitä nojatuolissa Artun vierailun ajan.

      Poista
  2. Niin se minunkin katseeni kiinnittyi ensimmäiseksi noihin keskimmäisiin lapasiin; niissä on jännä vähän niinkuin helmineuletta osassa palmikkoa:)
    Mitähän kaikkea Merri ja Frodo vielä toisiltansa oppivatkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka toinen palmikko on helmineuletta. Ehtii just näkyä kokonaisuus tuossa lapasen selkämyksessä. Näitä kuvioitahan ei ole siis erityisesti tarkoitettu lapasiin, vaan ihan mihin vaan. Malli on muutaman ruudun levyinen ja korkuinen ruudukko.
      Merri ei varmasti tunnusta oppivansa Frodolta mitään ;D

      Poista
  3. Voi näitä kahta! <3 Mutta mitäs se Frodo nyt Arttua säikähti, eikös Arttu ollut varsin säyseä koira. Ai niin, hän olikin koira. Mahtoiko johtua siitä. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frodo ei taida tiedää, mikä on koira, tai ainakin sille kävi selväksi, että se ei tainnut olla kissa, mikäli se paetessaan ehti edes moista otusta nähdä ;D Merri veteli sikeitä nojatuolissa, eli tosi huonoa seuraa Artulle, vaikka se olisi kyllä halunnut leikkiä.

      Poista
  4. Kauniita lapasia ja kämmekkäitä, ja kaunis punainen väri niissä . Täällä täkäläisessä leudossa Välimeren talvessa käytän sellaisia kevyitä kämmekkäitä, joita olen ostanut jostain halpisliikkeestä täällä, juuri sopivat täkäläiseen talveen. Tänä vuonna olenkin sitten saanut käyttää niitä enemmän kuin monena aikaisempana, liian lämpimänä talvena.
    Kivasti leikkivät kisut yhdessä, ja Frodo pikkuinen kyllä niin suloinen , kuten Merrikin, eläinlapset ovat aina niin suloisia. Kiva kun Merrikin oppii jotain Frodolta;D Hyvää tulevaa viikkoa sinulle.,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Siellä ei varmaan talvivaatteita tarvita siinä merkityksessä, kuin täällä. Kämmekkäät on ihan hyvä välimalli, tai sitten toisten käsineiden päälle.
      Merri sai illalla taas melkein hermoromahduksen Frodon kanssa, kun ei nukkumaan käymisestä meinannut tulla mitään. Nyt se nauttii omasta rauhasta, kun Frodo ei vielä huomannutkaan, että joku on hereillä, ja jatkaa uniaan.

      Poista
  5. Jopas olet urakoinut hienoja lapasia!

    Kiva, että Merristäkin on tullut Frodon myötä sylikissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä syntyy aika nopeasti paksun langan ansiosta :)
      Merri tulee silloin yleensä syliin, kun se haluaa jotain. Ehkä se nytkin vain halusi näyttää, että kyllä minäkin voin tulla syliin :)

      Poista
  6. Jopas on kasa punaista! (Eikä mulle tietenkään tullut Vanha rouva mieleen?!) 😅
    Edelleen: osaat ottaa niin ilmeikkäitä kuvia kissoistanne, että KIITOS!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko V.R. jotenkin punakka vai?
      Nyt olen siirtynyt vihreään. Miten hämmentävästi nämä lapasvärini kuvastavat nyt sitä Idiootit -kirjaa!! Keltainenkin on nimittäin vielä neulomatta.

      Poista
    2. Hih, ei hän itse ole punakka, mutta vaatteet usein on samoin kuin langat puikoilla. ;)

      Poista
    3. Heko heko heko!!! Vaan ette arvaakaan, minkäväristä pipoa just väännän - KIRKKAANPUNAISTA!

      Poista
  7. Melkoinen kasa kauniita kämmekkäitä ja lapasia.
    Kivat kuvat nelijalkaisista ystävyksistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paksulla langalla ei tarvitse niin kauaa tikutella :)
      Kissoilla on monta kertaa päivän mittaan niin hupaisia juttuja meneillään. Harvoin ehtii napata kuvaa, saati sitten, että se jollain lailla onnistuisi.

      Poista
  8. Sä olet!
    Upeita käpälänlämmittimiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen on värinä jotenkin hehkuvampi kuin muut ;)

      Poista
  9. Jopas on ihana kasa, on kiemuraa, käämyrää, palmikkoa, nypyrää :)

    VastaaPoista
  10. Ns pilkkikäsineetkin olet kutonut. Kätevä keväisellä järven jäällä istua nuo kädessä ja pilkkiä.
    Niin ja tietenkin valokuvatessa kätevät, sormet vapaina kuvaamaan. :)

    Ihania kuvia eläin ystävistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ajattelin, että eihän kaikkien tarvi olla lapasia ja nyt lanka riitti vielä yhteen lisäpariin, verrattuna sinisiin lapasiin.
      Kämmekkäiden sisään voi laittaa myös esim. nahkahanskat tms.

      Poista
  11. Voi ihanuus noita kisuleita❤
    Niin ihanat kuvat ja hetket ikuistettu.
    Täällä meillä Lulu viettää nyt meidän kanssa aikaa vaan.
    Ihania lämpöisiä lapasia upeilla kuvioilla🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten Lulu on pärjäillyt? Onko ollut ikävissään?
      Merri viettää taas aamun laatuaikaa kanssani, kun Frodo ei jaksanutkaan vielä nousta ylös ;D

      Poista
  12. Wow you are soo clever on that knitting!Icould not do so!Very pretty!Little kitty cat is so cute togheter with the boss ;)
    I am also going to have a little kitty soon!Dreaming of it:))

    Wish you a great week!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. How wonderfull, that you will have a cat! Congratulations!
      Merri is the boss, but it could show it somehow better, in my opinion. The little one teases it alla the time and Merri looks so tired and goes away. Of course they have also good times together. Maybe it will be more cosy, when Frodo grows up.

      Poista
  13. Kaunis kasa käsineitä, oletpa ollut ahkera taas! Ja kisut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielekkään puuha parissa on kiva ahkeroida :) Vastapainoa työlle.

      Poista
  14. Kauniita lapasia ja kämmekkäitä! Minun silmääni osui sarjakuvan vasemmasta yläreunasta lapanen, jossa menee neljä palmikkoa ristiin. Frodohan on suorastaan pelottavan näköinen pörhistellessään turkkiaan. Onneksi Arttu ei nähnyt sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin itsekin sen ja tuon keskimmäisen välillä.
      Arttu olisi tosiaan hämmästynyt muutenkin, jos olisi nähnyt Frodon. Nyt se kävi kylässä ja jäi autuaan tietämättömäksi toisesta kissasta talossa. Jotain outoja hajuja se varmasti ihmetteli :)

      Poista
  15. Aivan ihania punaisia minun yksi lempiväreistä.
    Kyllä nuo kisut ja niiden jutut on sitten mukavia kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaisesta minäkin tykkään. Nyt on meneillään vihreitä lapasia, eikä ne ole minusta yhtään niin kivan näkösiä. En oikein tykkää vihreästä.

      Poista
  16. Vaude mikä ihana punainen kasa lapasia ja kämmekkäitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä synty nopeasti paksusta langasta. Vain peukku on ärsyttävä :)

      Poista
  17. Ihanaa kun Merri opettaa pienempää kuinka ollaan iso kissa.😻 Taitaa Merri kuitenkin olla vähän mustasukkainen kun nyt sillekin kelpaa sylissä olo. Hyvin näyttää teillä ystävyys alkavan. Meillä nahistellaan vielä nytkin kolmen vuoden päästä, mutta sentään mahtuvat jo samaan huoneeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on kissoilla suuret egot ;)
      Kyllä Merriä selvästi harmittaa välillä Frodon kanssa. Pieni olettaa muitta mutkitta, että se voi tehdä ihan samoja juttuja kuin Merrikin, vaikka sitten nukkumista Merrin teltassa tai minun jaloissa. Merri on osoittautunut jotenkin liian kiltiksi. Se ei yhtään yritä näyttää kaapin paikkaa, vaan lähtee vähän surullisen näköisenä pois. Onneksi se ei ala sentään murjottaa ja malttaa leikkiäkin välillä. Onhan se kurjaa, kun joutuu 4 vuoden yksinolon jälkeen jakamaan kaiken.

      Poista
  18. Mahtava kasa neulomuksia <3 Taisi niin sanotusti lähteä lapasesta koko neulomisprojekti :D Ihanan värinen ja muhkean näköinen lanka. Työviikko vei mehut ja eilen illalla en jaksanut neuloa sukkaa kuin 10 cm! Muutoin ilta meni ihan hohhoillessa. Eikö ole melkoista Illan viettoa?! :D Puikoilla on nyt Novitan sukkaboksin pitkät kirjoneulesukat. Viime viikonloppuna neuloin ensimmäisen sukan ja nyt pääsin aloittamaan toisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu täällä. Koko viikko on mennyt niin työteliäissä merkeissä, että kotona ei ole jaksanut/ ehtinyt juuri mitään. Sen perään pukkasi sitten taas kunnon migreenin. Tuskastuttavaa touhua :(
      Boxi taitaa ollaihan hauska idea, johon moni saattaa tarttua. Uudet ideat ja pakkaustavat ovat varmaan mielenkiintoisia tuulahduksia. Etenkin, jos sisällä on aina uusi malli. En ole tutustunut boxiin sen kummemmin itse.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!