maanantai 15. marraskuuta 2021

Tuolin valtaus

 Minulla on uusi tuoli.  Päädyin hankkimaan nojatuolin, koska sohvan nurkassa on erittäin ergonimisestikin huonoa istuskella ja neuloa.  Tuolin kriteerit olivat muodoltaan sellaiset, että selkänoja täytyy olla mahdollisimman suora, että selkä pysyy suorana. Käsinojien täytyy olla niin matalat ja kaukana istujasta,  että kyynärpäät eivät osu neuloessa. Rahi tuli ihan kauppaan kuuluvana, se ei ollut erityisesti toivelistalla. Koetestauksen jälkeen totean, että nyt tarvitsen jonkinlaisen sivupöydän, tai tarjotinpöydän, jossa on pyörät alla.  Neulonta-asento on nimittäin huonontunut entisestään, kun olen joutunut olemaan lähes kaksinkerroin etukenossa, koska ohjeet täytyy olla jossain, tässä tapauksessa rahin päällä. 

On tässä ollut vielä toisenlainenkin hankaluus.  Eräs nimeltä mainitsematon kissa on päättänyt ottaa tuolin omaan käyttöönsä!  

Voin kuvitella, että se on ajatellut näin: Oooh! Minulle on hankittu uusi huonekalu! Otan tämän haltuun välittömästi!  Älä sinä ihminen edes yritä lähestyä tätä tuolia, kun minulla on päiväunet kesken!



Kuten huomaatte, on tuoli sijoitettu takan viereen. Kovin isoja tulia ei kannata poltella, jos aikoo vieressä neuloa😅

Merri suositteli tuolin kokeilemista myös Ruutille, joka tarttui heti tarjoukseen: Hyvältä tuntuu! Voisin jäädä tähän vaikka yöksi! 


Arttua ei niinkään kiinnostanut tuoli, vaan Ruut.  Arttu on aina niin rohkea, mutta nyt sitä jännitti silminnähden. Leikki kuitenkin sujui hyvin, kunnes innostus lopahti vuorotellen molemmilta puolilta.  Koiruuksilla oli liikaa viihdykettä ympärillään. Lisäksi kissat olivat kateissa!  Hajua oli, mutta yhtään maukujaa ei löytynyt mistään!


Maian mielestä homma saikin pysyä tuolla mallilla. Koirat etsiköön heitä, mutta turhaan.  Sen mielestä kissojen kuuluu saada olla rauhassa ilman häslääviä koiria. 


Sam oli samaa mieltä ja kiipesi vielä korkeammalle. Näennäinen rentous säilyy, ellei kukaan lähesty. 


Koirille oli tarjolla vettä ja kissoille sen lisäksi vielä nappulabaari. 
Ihmisille olin valmistanut Kinderpiirakkaa. En ole pitkään aikaan harrastanut uusien leipomusten kokeilua, mutta tätä piti kokeilla. Lopputulos ei ole kauneimmasta päästä alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna, mutta maku on varmasti aika lähellä samaa. 
Ohje on napattu Tarun taikakakuista TÄÄLTÄ.
Maltoin antaa osioiden kunnolla jäähtyä, ja sain tuon pinnankin joten kuten levitettyä. Tämä piirakka maistuu takuuvarmasti tulevalle diabetekselle (anteeksi moinen vertauskuva)!  Makeanhimoisille juuri sopiva herkku. 


Kuvien joukosta löytyi vielä aiemmin tekemieni wienereiden kuva, joten laitan senkin vielä tähän.  Valmiista torttulevyistä saa helposti wienereitä leikkaamalla ne näin, laittamalla paistomarmeladia (vaikka luumun makuista jouluksi), voitelemalla kananmunalla ja ripottamalla päälle raesokeria. 


Vierailupäivän päätteeksi Merri -paralla oli pää aivan pyörällä! Aivan liikaa ohjelmaa.  Lisäksi ihmiset olivat kantaneet sen vessalaatikon eteisen puolelle! Hirveää!   Kävelin Merri sylissä, ja eteisessä se huomasi vessan!  Se pelästyi ja yritti sännätä karkuun. Pari sähistelyäkin tuo väärässä paikassa kököttävä vessa sai 😂

Tästä taas uutta viikkoa aloittelemaan! Joulu hiipii lähemmäs ja lähemmäs.  Pian se on jo aivan nurkan takana! Kääk! Vielä olisi asioita keskeneräisinä, valmiiksi saateltavina!  Jäitä hattuun vaan ja uutta lankaa puikolle! 

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

26 kommenttia:

  1. Hieno tuoli ja koe makaaja on myös hyväksynyt sen. Minäkin hankin uuden nojatuolin,missä on hyvä tehdä käsitöitä. Aina kun tuoli on vapaa,pesonen valtaa sen,ovat jostain syystä kissojen mieleen. Pieni pöytä on tosiaan tarpeen kaikille käsityö tarvikkeille.
    Hyvää viikkoa sinnulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsityötuoli on kai huonekalumaailman uusi aluevaltaus :) Ennen oli vain nojatuoleja ja suurimmalle osalle ihmisiä se on edelleen vain nojatuoli ;)
      Merri vetelee nytkin sikeitä tuolla tuolissa ;D

      Poista
  2. Hyvä tuoli on suosittu :) Aijai miten makean näkösiä leivonnaisia, namm!
    Mukavaa viikkoa myös sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makea on juuri oikea sana! Suorastaan överimakea, jopa minunkin makuun ;D ei pysty kovin montaa syömään ainakaan peräkkäin.

      Poista
  3. Upean värinen tuoli ja toivottavasti saat pian pöydän ohjeille ja tuolin haltuusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdinkin tietysti mainita, että olihan tuo värikriteerikin olemassa. Harmaa sopii kalustukseen. Sohva on punainen, mutta tuskin olisi kuitenkaan löytynyt samaa punaisen sävyä tuoliin.

      Poista
  4. Hyvän tuolin löytäminen kutojalle ei olekaan ihan helppo homma. Sen on täytettävä monta kriteeriä ja oltava mielellään vielä muuhun kalustukseen sopiva. Hyvin sait homman hoidettua. Perheen laatutietoisin testaajakin on selvästi tyytyväinen. Tytär tekee etätöitä kotona. Hän panosti hyvään työtuoliin, jossa selkä ei väsy tietokoneen ääressä istuessa. Vessaan mennessään hänen pitäisi ottaa tuoli mukaan, sillä toinen kissoista valloittaa paikan oitis. Nemo saattaa kärkkyä pöydän kulmalla iät ja ajat odottamassa, että paikka vapautuu. Salamana se nappaa tuolin, kun tytär siitä nousee.
    Herkulliset leipomukset. Jostain syystä en tänä vuonna ole ollenkaan innostunut jouluvalmisteluista. Voisin siirtyä suoraan tammikuuhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vaan montaako tuolia testailin! Meinasi usko loppua :)
      Etätöissä kissat on varmaan mainiota seuraa joka tilanteessa ;D
      Ei minullakaan mitään muita jouluvalmisteluita ole, kuin sukan neulomisia ;D Ainakaan vielä. Työvuorolistoja ei vielä joululle ole, mutta alustavan suunnitelman mukaan olen luultavasti aamuvuorossa.

      Poista
  5. Onpas ihana tuoli ja varmasti hyvä istua ja mitä parasta saat kiepsauttaa jalat
    rahille. Ja niin tuttua meilläkin välillä kiirehditään kissojen kanssa kuka ehtiin vallata löhötuolin paikan.
    Voi suloisuus noita ihanaisia karvakamuja,heistä huokuu oikeen,kuinka nauttivat olostaan.
    Nam! kiitti viinereiden ohjeesta,taidanpa tehdä kanssa joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoli on selvästi ollut nyt parempi, kuin tuo sohvannurkka. Silti neuleohjeen katominen on ollut välillä ihan tuskallista, kun selkä on taitteesa eteenpäin ;) Jotain pitää keksiä, tai alkaa neuloa vain ohjeettomia sukkia.
      Wienerithän vois tehdä vaikka joulutortuiksi, kun on samat ainekset, jättää vaan raesokerin laittamatta.

      Poista
  6. No kyllä sun Merri kelpaa nyt nukkua takan lämmössä. Ajatteleva ihminen sulla! - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Olen yrittänyt vihjailla, että lisää pökköä pesään vaan! ei ne oikein meinaa uskoa.

      Poista
  7. Hieno ja mukavan näköinen tuoli, ja toivottavasti kisut ja koirat antavat sinunkin välillä siellä istua. Teillähän on oikein kunnolla suloisia eläinvieraita :) Minun nojatuolini on ihan Bambin omaksuma, ihan sovulla istun sohvalla enkä siinä;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä eläinten takia voi vähän itse kärvistelläkin. Yöt menee minulla ainakin jalkojen paikkaa etsiessä, kun kääntyilen paljon ja kissa makaa jaloissa ;D Eihän sitä henno poiskaan laittaa. Pitäähän toisen tuntea olevansa osa perhettä, samat mahdollisuudet!

      Poista
  8. Hihii, Merrin ilme on just semmoinen, että älä yritäkään tulla mun valtaistuimelle. Ruutin ilme taas on sellainen kuin hän näkisi silmiensä edessä kymmenen kiloa herkkumakkaraa. :-D Juu lähden tästä kuin raketti, jos pääsen osille. :-D

    Hittolainen, miten hyvän näköinen piirakka. Maistuis varmaan mullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä piirakka (syön sitä nytkin aamupalaksi) on keskikehonrakentajille aivan ehdoton. Vein osan jo töihinkin, ja vielä sitä riittää ;D
      Tunnustan napsauttaneeni sormia vähän ennen Ruutin kuvan nappaamista ;D Valpas koira kääntyi heti katsomaan. Hanakasti meni kyllä nojatuoliin kesken leikin, kun paikka vapautui. Saman tien makaamaan.
      Merrin kanssa täytyy enemmänkin neuvotella, kumpi siinä tuolissa istuu/ makaa. Täytyy olla vähän ovelakin. Viimeksi tuli nopea lähtö, kun kaivoin huilun esiin. Naurattaa aina tuo ilme, kun avaan huilukotelon päälipussin vetoketjun ;D Merri katsoo ihan sen näköisenä, kuin EI VOI OLLA TOTTA,AVASITKO TAAS?? Ei se halua olla kuulolla, vaan etsii paremman (kaukaisemman) paikan.

      Poista
  9. Oi, kun olisikin nojatuoli!!! Itse nökätän täällä Omassa Kotona ikivanhan sängyn reunalla ja äidin luona oli huono nojatuoli sekä liian korkealla oleva sohva.
    Kiitos tuosta leikkaus-/taittelumallista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut tuossa olkkarissa aikojen saatossa kaksikin nojatuolia. Molemmat ovat hajonneet! ;D No ne oli enemmän sellasia löhömalleja ja niihin sitten kai lötsähdettiin koko painolla. Tämä on toivottavasti minun selälle nyt parempi, kun kun kerran elämä on yhtä neulomista, eikä voimistelua ja urheilua, niin kuin selkä toivoisi ;D
      Oliskohan tuo torttumalli jostain koulun köksänkirjasta peräisin. Siellä tais olla jotain muitakin malleja. Niin kuin että kaikki kulmat leikataan noin ja käännetään keskelle, niin saadaan kukan mallinen torttu. Sellaisia näkee välillä suolaisissa piirakoissa.

      Poista
  10. Käsityö on selkeästi välineurheilua! Hyvä istuin on tärkeä, näyttää myös muille, että tässä ei vain suunnitella.
    Rahi rentouttaa jalat ja se toimii myös tarjottimena, joka tarkoittaa, että kake pitää saada viereen.
    Oma tuoli on hyvä hyväksyttää kaikilla. Näyttää oikein passelilta. Tulet uuniin ja nauttimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkoi hymyilyttää tuo kohta, että tuolissa ei vain suunnitella ;) Yhdet sukat on jo valmistuneet siinä! Ostopäätöksen ja oston välillä oli vissiin puoli vuotta väliä, joten hyvin on harkittu tarve ;) Takkaa voisi vähän siirtää, niin ei tulis niin lämmin neuloessa.

      Poista
  11. Tarviihan kissa tuolinsa! Istukoon emäntä lysyssä sohvannurkassa ja polttakoon sen huilunsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Te taidatte kuulua Merrin kanssa molemmat johonkin musiikinvihaajien yhteisöön ;D ;D
      En ole muuten kertaakaan istunut sohvan nurkassa sen jälkeen, kun mies siirsi neulomisvalonkin tuolin viereen. Hänellä ei sitten pinna kestänyt enää kattovalon kanssa ;D Minut on ulkoistettu sohvalta, nojatuoliin, jossa kissa yrittää ulkoistaa minut. Onko minulla enää mitään paikkaa koko olohuoneessa?? Pakko on ottaa kovat keinot käyttöön!

      Poista
  12. Mukavan näköinen tuoli. Ilmankos kelpaa muillekin. Nyt vaan neuvottelemaan tuolivuorot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolivuorot olisivatkin asiaa. Kuka niitä sitten valvoisi? Minä voin käyttää fyysistä voimaa kissan siirtämiseen, mutta kissa ei jaksa. Ei tuppaa edes syliin, kun on kutimet käsissä ;) Rahikin on täynnä ohjeita ja muita neulomisjuttuja.

      Poista
  13. Toivottavasti Merri suo henkilökunnallekin mahdollisuuden käyttää tuolia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on hyvin sopeutuvainen ja ymmärtää, että sen on väistettävä, kun se nostetaan tuolista sohvalle ;)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!