lauantai 13. marraskuuta 2021

Kuviot solmussa

 Jännittävä postilähetys saapunut!  Kerroinkin jo aiemmin, että tilasin ompelujoulukalenterin.  Unelmallisen nettisivuja selatessani alkoi tehdä mieli myös paidan kaavoja.  Kovasti tekisi mieli ommella, mutta se taito ei aina ole ihan oman käsityskyvyn mukainen.  Lapsille ompelin paljonkin ennen, mutta itselle vain vähän. Yleensä itselle tehdessä ne kaulukset ja muut yksityiskohdat eivät aina oikein kohtaa sitä todellisuutta. 

Lähetys tuli nopeasti,  noin 3 päivässä. ( Joulukalenteri tulee myöhemmin sähköpostiin ja se on tulostettava). 

Ensin oli iso kirje...jonka sisällä oli vaaleanpunaisella silkkipaperilla päälystetty kaavapaketti. 


Luultavasti ompelutaitoni eivät olleet ollenkaan kiinni kaavoista, vaan jostain ihan muusta 😆 Nyt on kuitenkin suuri luotto näihin papereihin!  Verkkokaupasta löytyy monia erilaisia malleja.  Minä valitsin Satu -paitamalliston kaavat.  
Vielä en ehdi näihin tarttua, mutta tuolla askarteluhuoneen pöydällä nämä odottavat ja jännitys tihenee...  
Ehkä voisi taas mennä käymään kangaskaupassakin? (Tämä ei sitten ole mikään mainos, vaan ihan oma tuuletus 😉).


Uusi sukkamallikirja Sano se sukkasin (Kati Rahikainen) on nyt otettu käyttöön. 
Kirjassa konfirmaatiolahjaksi suunnitellut sukat ovat nimeltään Keltti -solmut. Sukat on suunniteltu 7 -veljekselle, jolloin lopputulos olisi kokoa 43. Tein omat sukkani Nallesta, jolloin koosta tuli pienempi, 39.  Lankaa kului 90g, puikoilla nro 3. 


Sukissa kulkiee koko matkan vekkuli resori, jossa silmukat kulkevat toistuvasti kuviolla 3oikein, 1nurin, 1 kiertäen oikein ja 1 nurin.  Resori jatkuu sukan päällä varpaisiin asti. 

Kuvan veitsi on vain rekvisiittaa, eikä luultavasti kelttiläinen ollenkaan. Se on emännän veitsi, käsityönä tehty ja lahjaksi saatu. 
"Emännän veitsi on perinteinen työkalu, jota talojen emännät kantoivat mukanaan, ja käyttivät kaikkiin päivän askareisiin. Perinteinen emännänveitsi taotaan käsin hiiliteräksestä. Emännän veitsessä ei ollut ennen vanhaan puista kahvaa,  ettei se palaisi, mikäli veitsi unohtuu kuumalle hellalle." (wikipedia)



Hoi emäntä! Onko meillä mitään syötäväksi kelpaavaa?  Ei ainakaan tässä pussissa! 

Merri on oikeasti kiltti kissa, eikä syö pöydältä mitään.  Joskus iskee vastustamaton halu katsoa, mitä pussi tai kassi pitää sisällään 😺


Näillä mennään taas!  Mukavaa viikonloppua juuri Sinulle!

24 kommenttia:

  1. Hienot sukat! Tuo kelttikuvio on kiinnostava! Nykyään on lukuisa määrä erilaisia joulukalentereita. Se on kiva juttu! Lapsuudessani oli sellaisis kartonkisia kuvakelentereita ja suklaakakentereita. Tänä jouluna meillä on teekalenterit tyttärille. Joka luukussa on kaksi teepussia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukat vaikuttivat ensin melko tavallisilta, mutta tuo kuvio on tosiaan mielenkiintoinen, smaoin kuin tuo erilainen resorineule.
      Kuvakalentereita oli ja niitä tehtiin itsekin. Sitten tulivat suklaakalenterit ja äidin tekemät omatekemät tavarakalenterit. Nykyään on kyllä kaikenlaisia keksitty tehdä kalenterin muotoon. Ihan kivahan tuo on aikuisellekin :)

      Poista
  2. Eikö ole jännä, että itselle ompelu on aina vaikeinta! rohkeutta vain, aina voi myös onnistua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta :) Sitä tarvitaan. Yleensä ompelu lopahtaa siihen ensimmäiseen ärsyttävään virheeseen, tai sitten vaate ei vaan sovi kaikilta osin. Joskus pitää uskaltaa kokeilla, että voi sitten ehkä paremmalla syyllä jättää homman muille :) Minua kiehtoisi käyttää kierrätyskankaitakin, mutta ensin täytyy varmaan kokeilla, mikä kaava olisi onnistuvin ja mitä muutoksia pitäisi tehdä, jos ompelee toisen samanlaisen.

      Poista
  3. Hienot sukat taas🧦Ja ihan uusi juttu minulle että on olemassa myös ompelujoulukalentereita!, Merri on kivalla tavalla utelias kissa🐱

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei minullakaan ennen ollut tuollaisesta tietoa, mutta onneksi on netti, joka tietää mitä teen, mitä haluan ja mistä tykkään! Joka paikassa törmää ihmeellisiin mainoksiin, jotka on tietysti kohdennettu just minulle, kun on seurailtu liikkeitäni netissä. Minä mainoksen orja sitten menin ja tilasin tuollaisen joulukalenterin :) Useimmiten nuo mainonnat kyllä ärsyttävät. Välillä ei tarvi kun ajatella jotain asiaa, niin jo tulee netissä tarjousta tuon asian hankkimisesta.
      Luulen, että tuosta opelusessiosta riittää minulle ideaa ja tekemistä vielä tuleviksikin jouluiksi ;)

      Poista
  4. Kauniit sukat ja hiukan erikoisemmat. Mitäs Merri siellä yrittää pussista saada :)
    En ole minäkään ennen ompelujoulukalentereista kuullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla pullapussi :) Pääasia, että pussin suu oli levällään, jolloin sinne pitää tietysti kurkottaa. Pää saattaa ainakin mahtua ;)
      Tuossa ylempänä just Jaelillekin mainitsin, miten suunnattua tuo netin mainonta on. Empä olisi minäkään mitään tuollaisesta tiennyt, jos ei olisi silmien eteen mainosta tyrkännyt. Tää oli tosiaan ihan kiva mainos, useimmat ei ole. Harvoin tulee klikattua auki mitään ehdotelmia.

      Poista
  5. Hei, nuo kelttisukat on ihanat! Mä tietäisin yhden irlantilaisen nuoren miehen, jolle ne sopisivat! Siis tyttären poikaystävän. Mä yritän tehdä jotain silloin, kun tytär on täällä joulun vietossa niin, että on sukat sitten vietäviksi.

    Onnea ompeluksiin!

    Meidän Felixissä on aimoannos kissaa. Felix hyppää pöydälle, kun väki kaikkoaa. Tulee toki alas jos jää kiinni. Näyttää vähän nololta, mutta on valmis toistamaan tempun seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne suuntaan aihe vetäisi hyvin! Ehkäpä keksit jonkun "vetävän" ratkaisun sukkien aiheeksi :)
      Nyt hehkutan noiden ompeluksien kanssa niin paljon, kun ei ole aikaa niitä vielä tehdä ;D Varmaan menee inspis ohi siihen mennessä, kun sitä aikaa olis ;)
      Mitä kaikkea eläimet tekeekään, kun ihmiset ei näe ;) Ei tulis kyllä ihan heti mieleen, että koiruus vois hypätä pöydälle :). Merriä en ole koskaan yllättänyt ruokapöydällä olemisesta. Ihme kyllä sen ei tee sinne mielikään. Muilla pöydillä se kyllä kulkee ja kurkistelee niiden päällä ollessaan ikkunoista ulos. Jos joku istuu pöydän toisella puolella, se saattaa joskus keksiä, että nopein reitti syliin on kävellä pöydän yli, mutta sekään ei tapahdu usein :)

      Poista
  6. Waude ompelujoulukalenteri. Loistavaa,että valinnan varaa on kalentereissa löytyy kyllä joka lähtöön kalastuksesta-kosmetiikkaan-ompeluun-askarteluun-tee aiheet -suklaat-tikkarit ym.
    Itse jo hypistelin teekalenteria. Mies vitsaili haluaa autonosien kalenterin😂 sitä ei taida löytyä.
    Lapsosille ostin jo herkkukalenterit.
    Ihanat sukatkin olet tehnyt.
    Mukavaa isänpäivää teidän perheelle 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autonosien kalenteri kelpais varmaan tännekin, hyvin specifioitu versio ;) Tuotteiden myyjät on keksineet oivan tavan markkinoida itseään. Joulukalenteri saa ihan uuden merkityksen.

      Poista
  7. Tyylikäs malli sukissa ja mielenkiintoinen tuo resori. Pitääpä tutustua Sano se sukkasin -kirjaan. Sehän taitaa olla tämän syksyn uutuus ja varmaan kirjastossa pitkän jonon päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja on varmaan uusi, kun se tuli siinä syyskuun tilauksessani. Sinun täytyy kirjoittaa joulupukille? ;)

      Poista
  8. Voi sentään – Merri pussissa! :-D Saikos pussista yhtään saalista?

    Ompelujoulukalenterista en ole ennen kuullutkaan. Ei sen puoleen, tuskin olisin semmoista halunnutkaan, kun ei hermo kestä ompeleista. ;-D Ja tänä vuonna ei tartte muutenkaan miettiä, minkä kalenterin sitä hankkisi, kun olen suurimman osan joulukuusta pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pussin tuoksut eivät houkutelleet. Vain se, että sai työntää pään pussin suusta sisään. Siitä saa varmaan jotain mielihyvää ;)
      Sinähän ompelit niitä tyynyjä ainakin sinne teidän partsille? En minäkään mitään varsinaista kalenteria olisi tarvinnut, mutta tuollainen useamman ompeluun liittyvän idean saaminen ei varmasti ole pahasta? Luultavasti menetän hermot, tai en edes lähde yrittämään ;D Ompelu pitä muutenkin olla sellaista, että sen saa yhdeltä istumalta valmiiksi, vaikka siinä istuessa menisi sitten koko päivä. Jos työn joutuu jättää seuraavalle, tai sitä seuraavalle päivälle, ei siitä seuraa mitään hyvää..
      Aloin tuossa miettimään, että pääsetköhän sinä sittenkään sillä kouvolalaisella passilla yhtään mihinkään..? Jos se onkin vaikka pilailupassi ;D

      Poista
  9. Jestas mihin tahtiin sun puikoilta tipahtelee toinen toistaan mielenkiintoisempia sukkamalleja!!
    Resorivarret on ihanat - pysyvät napakasti kintussakin!! VAi ompeluaiheinen joulukalenteria - mielenkiintoista!!
    Aika-ajoin itsekin pohdin ompelun "herättämistä" - mutta sitä ennen on jo saumurini sanonut sopimuksensa irti - kuulemma huollonkin mukaan päässyt kuivumaan liian kauan... snifff!! Sama homma, lapsille tuli ommeltua, mutta omat kriteerit kai niin korkealla... odotan innolla millaisia Unelmallisia siellä alkaa syntyä... trikookankaita ihastelen usein netissä ja paikallisessa jättirätissä... silti valmisvaatteeseen sorrun - sen saa jotenkin niin nopeasti!! Iloa ja energiaa viikkoosi - taitaa puikot suihkia tälläkin viikolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdet sukat ois kuvaamista vaille ja seuraavista puuttuu toisen sukan kärki ja päättely. Vielä ainakin yhdet pitäis jouluksi saada tehtyä ja siihen alan kohta mallia etsiskelemään :)
      Tuossa itselle ompelemisessa on niin monta mutkaa, että ei uskoiskaan. Varmaan ne omat kriteerit on niin korkealla. Toisaalta mietin, eikö ne sitten lapsille ommellessa ollut? Ehkä aikuinen on niin "kurvikas" sieltä ja täältä, että vaate ei vaan istu, tai kangas ei sittenkään päällä miellytä? Toisaalta tarvitaan jo niin paljon kangasta, että ei se taida olla halvempaakaan tuo ompelu. Valmiissa vaatteessa ei ole valinnanvaraa, kuten kaupan rekistä valitessa. Se on vaan se yks valmis ja sitten päälle. Oliko hyvä? No ei tainnut olla ;D
      Merkilliseltä vaikuttaa, jos ei konetta saa uudelleen öljyttyä?
      Voi olla, että tästä minun ompeluinspiksestäni ei jää mitään järkevää käteen :)

      Poista
    2. Hih, voipa hyvinkin olla kyse, ettei omat kurvit näytä omin käsin Singerillä kurvitelluissa tarpeeksi OK:lta, hih.... ja juu, pettynyt olin huoltoon, kuulemma jos antanut kuivua yli 10-vuotta, niin mennyttä on!! Kuivakausi oli kestänyt varmaan 17-vuotta... yritettiin kyllä, ja teräkin vaihdettiin, mutta EI!!!
      Ja iik miten upean "työtuolin" olet hommannut.... en yhtään ihmettele, että on suosittu myös "pidempivillaisilla"

      Poista
  10. Nyt jään uteliaana odottamaan ompelun tulosta. Minulla nääs on ompelurimakauhu niin korkeissa lukemissa, että jännitän muidenkin ompeluksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt saat kanssajännittää minunkin ompelukset ;D Alkoi nimittäin jännittää nyt minuakin. Ehkä jälkeen päin voi sitten jo naurattaakin ;D

      Poista
  11. Niin hauska tuo kuva Merristä tutkimassa pussin sisältöä.

    Tuo ompelujoulukalenteri olisi hyvin kutkuttava. Ehkä jossain toisessa elämäntilanteessa tilaan sen. Olisi niin ihana ommella pitkästä aikaa. Minä jään odottelemaan sinun ompeluitasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsena oli aina jännittävää tuo joulukalenterin avaaminen. Muistan erityisesti yhden, josta tuli pieniä, litteitä, muovisia figuureja. Äiti taisi kerätä ne myöhemmin talteen ja käyttää seuraavana vuonna uudeleen ;D
      Nyt on "viime vuosina" hiipunut tuo joulukalenteri-innostus. Tämän ompelujutun olisin voinut hommata ilman jouluakin. Saa nähdä mitä sieltä tulee ja ehtiikö niihin joulun alla edes perehtyä. Onneksi niistä jää konkreettinen jälki vielä myöhemmäksikin.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!