lauantai 18. syyskuuta 2021

Sukkahullutus

 Mikä järjen viisaus saa ihmisen tilaamaan näin monta sukkakirjaa??  Ajatus taisi mennä jotenkin niin, että osta 2, kolmas puoleen  hintaan? En ole enää ihan varma. Tilasin ensisijaisesti  tuon Villit vanttuut -kirjan ja muut sitten kai  "hetken mielijohteesta".  Tein tilauksen  24.5. Nyt kirjat jo tulivat! 😁 Laitoin rastin johonkin ruutuun, että voi lähettää myöhemmin. En silti ajatellut, että NÄIN paljon myöhemmin.  Jännitys on tihentynyt monen kuukauden aikana. 



Näitä kirjoja on varmaan jo monessa paikassa esitelty, joten näytän teille vain mieleisimmät mallini kirjasta napattuina kuvina. 
Vasemmalta lukien Suuri suomalainen toivesukkakirja, Miesten sukat.  Malleja on suunnitellut 10 eri suunnittelijaa.  Moni malli on mielenkiintoinen, mutta  minun top neloseni on tässä. 
Vasemmalla ylhäällä Marjukka Vuorisalon Masokistin päiväuni.  
Oikealla ylhäällä Marjukka Vuorisalon Marjaana Forever.
Vasemmalla alhaalla Maria Pekkasen Silta -sukat.
Oikealla alhaalla Lumi Karmitsan Repolaiset.


Odotetuimmassa kirjassa, eli Lumi Karmitsan Villit vanttuut & vallattomat villasukat 3 oli kaikkein eniten ihastuttavia malleja, joihin tarttua. Minulla on nuo 2 aiempaakin kirjaa, ja olen neulonut niistä monia malleja. 
Tämän kirjan  top -kutoseen pääsivät nämä mallit: 
Vasen yläkuva  Gangstapuput. keskellä C´est la vie ja oikealla  Tuutilullaa -lapaset.
Vasen alakuva Onnen hippusia, keskellä Bambit ja oikealla Taikakettusukat. 


Seuraavat ovat Kati Rahikaisen kirjasta Sano se sukkasin. Hän on halunnut tehdä kirjan täydeltä malleja lahjaksi annettavista sukista. Aiheina on mm. äitienpäivä, yo -juhla, hääjuhla, joulu, konfirmaatio. 
Minun top -kutoseeni pääsivät nämä: 
Vasen yläkuva Rudolf -sukat, oikealla Fall in love -sukat.
Keskellä vasemmalla Keltti -solmut, oikealla Herranenkelit.
Vasen alakuva I heart you ja oikealla Lemmen viemää. 


Ei ole vaikea huomata, että tykkään kirjoneuleista enemmän, kuin palmikkoneuleista, joita ei suosikkieni joukkoon mahtunut.  Niitäkin kirjoista löytyy, erittäinkin upeita.  
Mitenkähän mahtaa olla, että ehdinkö neuloa nämä tämän elämän aikana, tai edes ennen seuraavaa ostohurahdusta?  Eihän tässä mitään  järkeä ollut, mutta missäpä sitä niin aina olisi 😁

Jollain karvapallolla ei meinaa kärsivällisyys riittää tätä kirjoittaessa. Se haluaa jotain! Syliin, pois, syliin pois.  Hyppy tuolin selkänojalle: NÄE MINUT! 


Ja sitten taas syliin. 


Eilen aamulla olivat auton ikkunat ensimmäistä kertaa jäässä.  Eräs henkilö ennusti minulle, että tänä vuonna tulee lumi jo lokakuussa.  Odotellaan. 

Hyvää viikonloppua!

39 kommenttia:

  1. Onpa upeita sukkia. Ostin juuri Arabian ja Novitan sukkalehden.Milloinhan sitä ehdisi neulomaan niitä upeita sukkia?
    Mukavaa alkanutta syksyä ja hyvää viikonloppua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei vielä tuota Arabia -lehteä ole ;D Olen pantannut ja jättänyt ostamatta, kun tiesin, että kohta tulee nämä kirjat. Kyllähän näitä ohjeita aina kerääntyy enemmän, kuin ikinä ehtii neuloa. Ompahan sitten suloinen valinnan mahdollisuus ;)

      Poista
  2. Nyt on ainakin malleja! Jännää, mitkähän on ekat :)

    Mukavaa viikonloppua myös sinne Sartsa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitkähän on ekat ja milloin? Nyt on slipoveria tulossa ja olis ollu pari kokeilevaa omaa ohjettakin suunnitelmissa. Ei haitannut yhtään, että kirjat kesti näin kauan tulla, kun ei vieläkään tiedä, milloin niistä tulee jotain tehtyä ;)

      Poista
  3. Toinen toistaan hienompia sukkia. Uskon, että sinun kannatti ostaa nuo kirjat. Taidoillasi ja tehokkuudellasi moni malli varmasti toteutuu.
    Ymmärrettävästi Merri tuohtuu joutuessaan kilpailemaan huomiosta neulekirjojen kanssa. Kissa syliin ja rapsutukset käyntiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan näissä vähän niin kuin ikuisia malleja, vaikka sitten eläkepäivinä neuloisin, niin vieläkin ovat passelit ;D Kaiken kaikkiaan tuntuvat hyviltä ostoksilta. Saahan sitä sitten laittaa vaikka kiertoon, jos jää seisomaan.

      Poista
  4. Ihania sukkamalleja olet saanut. Nyt sitten vaan puikot heilumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mennä vielä toinen mokoma, ennen kuin ehdin aloittaa näistä :) en haluaisi jättää kesken nykyistä neuletta ja olis ollut pari sukkasuunnitelmaakin mielessä. No katsellaan. Aika tavaran kaupitsee, tai jotain sinne päin :)

      Poista
  5. Hih, mikä hauska vertaistukijuttu tämä hurahdus! Mutta tuo pitkä toimitusaika on kyllä TODELLA pitkä. Tuskin kuvittelit, että valitessasi "myöhemmin" postituksen se tapahtuu kuukausien päästä :-O
    Tilasin juuri Novitan Arabia-astia-aiheisen sukkalehden. Yritän välttää ohjeiden haalimista (ehkä yhtä hyvällä onnistumisprosentilla kuin sinäkin), kun niitä ei tosiaan ehdi tässä elämässä toteuttaa, mutta se oli must have.
    Merri ♥ Pusuja hänelle, ja huomiota, heti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vertaistuesta! Se tulikin tarpeeseen ;) Minulta puuttuu tosiaan vielä tuo Arabia -lehti... ;D Panttasin ostamista, kun oli nämä kirjat tulossa. Ohjeita ja lankoja on niin paljon, että ei niitä tosiaan ehdi tässä elämässä. Ehkä sitten seuraavassa?

      Poista
  6. Onpa upeita sukkia! Ja varmaan tosi vaikeita tehdä (ainakin näin kirjoneuleeseen tottumattoman silmin). Mun suosikki oli Fall in love -sukat. Ihanat värit!

    Itse asiassa mä aloitin taas yhdet helpot kirjoneulesukat, ja melkein jo innostuin. Kuka ties, ehkä jonakin päivänä osaan tehdä monimutkaisempia kirjoneulesukkiakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noihin sukkiin tuo kirjava lanka käy tosi hyvin. Joidenkin mallien kohdalla olisin kaivannut vähän selkeyttä yksivärisillä lankavaihtoehdoilla, esim. nuo enkelisukat. Saahan sitä sitten neuloessa valita mitkä värit huvittaa. Aika harvoin minulla just ohjeen mukaisia onkaan.
      Harjoitusta, harjoitusta (ja vähemmän Barcelonan reissuja ;D ). sinulla on tuo urheiluharrastus, mitä minä toivoisin toteuttavani. Vieläkö jumppaus parvekkeella sujuu?

      Poista
  7. Repolaiset olen neulonut pojalle, neuloin liian paksusta langasta, joten tuli isot, mutta ovat kuulemma käytössä ja tykkää kovasti. Lumi Karmitsan kolmonen on minulla ostoslistalla, toivottavasti muistan ostaa ennen kuin loppuvat. Siitä haluaisin neuloa niitä kissa- ja kettumalleja. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoissakin Karmitsoissa on ollut niin paljon kivoja malleja, että tämän ostaminen oli ihan selviö. Mallit ovat aina selkeitä kuvia ja yleensä ainakin hyvin ohjeistettuja.

      Poista
  8. Todella kauniita sukkia. Varmasti ovat haasteellisia neuloa. Ihana kisuli. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian helppoa ei varmasti ole ja haasteita riittää moneen lähtöön.
      Uusi viikko lähtee taas käyntiin :)

      Poista
  9. Ihan mielettömän hienoja sukkia. Aloin himoitsemaan aivan hurjasti erilaisia sukkia :) Tavaranhimoni on aika hyvin hallinnassa, mutta nyt mun pitäisi saada monet tuollaiset sukat. Mietin, että kenet voisin houkutella sukkatehtailijakseni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä jos kokeilisi lahjoa jonkun tuolla kirjalla ja esittäis samalla muutaman suorasanaisen vihjauksen haluamistaan malleista ;D

      Poista
  10. Aivan upeita kirjoja ja kauniita malleja tykkään. Kiitos esittelystä ja Merrille rapsutukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luovuus on tosiaan oikein purskahtanut villasukkien suunnittelijoilla. Eipä olisi isoäidit aikanaan uskoneet, millaisia luomuksia vielä ilmoille kehkeytyy ;)

      Poista
  11. Uskomattoman hienoja sukkia nykyään tehdään. Ihailen aina näitä. Itse en tee, mutta sain juuri lahjaksi mitä kauneimmat. Niissä oli semmosta junasukkameininkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea on lämpimät jalat ja bonuksena kauniit sukat :)

      Poista
    2. Se on juurikin näin 😃👍
      Arvostan suuresti osaajia!

      Poista
  12. Mahtaa olla valinnan vaikeus..?!
    Olen täällä raivatessani löytänyt läjän käsityölehtiä, joten "uusia" mallejakin olisi. Puikoilla on silti ihan perussukat.
    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki mallit on uusia, jos niitä ei ole neulonut, vaikka ne ois kuinka vanhoja. Minulla on meneillään nk. slipoveri tai liivi, vai sanoinko jo? Sukat saa vielä ootella.
      Samoin sinulle!

      Poista
    2. Ktselin innolla noita upeita kirjoja. Oi,kettusukat,enkelisukat ja kissalapaset. Oli toisetkin upeita. harmi kun mun mieltymykset ovat eri kirjoista:) Oi,oi,tää täällä vihreänä huokailee. Ja kuitenkin mun
      neulokset ovat yksinkertaisia,kun sukkia teen usein miehille ja pojille.
      Voi kisulia,eikö äiti meinaa kylliksi huomioida!

      Poista
    3. Minulla on noita enkeleitä pitkin taloa, joten enkelisukat on ainakin ehdottomasti tehtävä. Toivottavasti kuvio selkiytyy, kun käyttää vain kahta selkeää väriä.
      Pitäis varmaan alkaa vanhemmasta päästä kadottamaan noita ohjelehtiä ja kirjoja.Eihän niitä kukaan niin paljoa tarvi ;D
      Merrille on tullut sylittelykausi. Yleensä se haluaa aina silloin jotain, mutta välillä haluaa muuten vaan. Tämä koskee yleensä vain niitä hetkiä, kun istutaan keittiön pöydän ääressä. Sohvalla se valitsee paikan aina siitä vierestä.

      Poista
  13. Herttileijaa, onpa sulle tullut ihanasti noita sukkakirjoja! Siinäpä onkin haastetta saada kudottua nuo tämän elämän aikana:) Ja todella hienoilta kyllä näyttivät sukkamallit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tosiaan olla, että tämä elämä ei ihan riitä ;D Sitten vielä ne mahdolliset tulevaisuudessa ostettavaksi päätyvät mallikirjat ja lehdet...
      Toimiihan nämä kirjat myös silmänruokana, jos ei muuta.

      Poista
  14. Kivan näköisiä sukkia sivu tolkulla! Kannatti ostaa kirjat, vaikka sitten vain hetken mielijohteesta. Lähetys ei tapahtunut ihan pikapostina. :) Tilasin joskus lehden ja tilausjakso alkoi vasta parin kuukauden kuluttua. Olin kiukkuinen, kun lehti tuli ihan pyytämättä ja yllättäin, kunnes mieleen muistui, että olin sen ihan itse tilannut, kyse ei ollutkaan mistään virheestä. Samaan halpaan en ole sen jälkeen mennyt. Lehdet ja muut tuotteet pitää saada heti tai ei sitten ollenkaan, eihän niitä joskus aikojen päästä enää edes muista tilanneensa. Terkut Merrille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olen tilannut uuden jalkalampun, kun vanha neulomislamppu hajosi. Kaupoista jo katselin, mutta ei löytynyt mieluista. Odotan joka päivä, että lamppu tulisi, kun ei sohvannurkassa tahdo millään nähdä mitä tekee, tai mitä ohjeessa lukee.
      Noinkin voi käydä, ettei enää muista tilanneensa ;D

      Poista
  15. Näyttää todella siltä, että tykkäät kirjoneuleista. Kauniita ovat ja varmaan vaikea päättää mihin ensimmäisenä ryhtyisi. Minulla oli kerran kirjastosta lainassa tuo toivesukkakirja ja juurikin miesten versio. Bongasin sieltä Niina Laitisen Soulmates-mallin, jota olin etsinytkin. Tuossa kirjassa se on perusversiona, eli kuvioneule on vain sukan etupuolella. Muissa NL:n kirjoissa olleissa Soulmates-malleissa kuvioneuletta on takanakin, eikä se minusta toimi (menee lyttyyn) ja on turhakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjastostakin saa hyviä lainoja ja ohjeita. Niillä vaan laina-aika loppuu aikanaan. Muistan yhden kirjan, jossa neulottiin sydämiä. Uusin sen monta kertaa ja tein monta sydäntä.Vieläkin muistuu mieleen, että olipa kiva kirja. romaaneja lainatessa joudun myös usein uusimaan niitä. Harvoin ehdin kuukauden aikana lukea koko kirjaa, joskus en ehdi edes aloittaa ;D
      Niinalla on kyllä komeita palmikkoneuleita, jos niistä tykkää. Minulla oli palmikko-/ pitsisukkavaihe aiemmin tänä vuonna, mutta se oli ohimenevä. Minua kiehtoo kuvat ja kuviot.

      Poista
  16. No huh-huijaa ja silmukka soikoon... saatkin "soitella" ja kilisyttää puikkoja kummasti ennenkuin kaikki mieleiset on tehty... arvannet jo mitkä on Repolaisen mieleen, hih... mulla on jo neljät kettu-sukat, mutta viidennetkin mahtuisi... en vaan kyllä vieläkään innostu kaivamaan puikkoja naftaliinista... en edes tiedä miksi... jotenkin vaan kudoin kai jossain vaiheessa liikaa... en kyllä koskaan noin upeita kirjoneuleita - enemmän vain omasta päästä "mallittomia" kettuja mm. tassuineen/häntineen...
    Mutta villasukkakausi on jo täysillä päällä, ollut jo kauan - ostin taas liian isot maiharitkin, että saan helposti vain sujauttaa ne nauhoja avaamatta villasukkajalkoihini!! Olen kyllä ihan villasukkafriikki - ihanaa nähdä mitkä loihdit ensimmäisenä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa! Minullakin on aina vaan pojalta muutossa tänne jääneet maiharit (kuulemma turvakengät ;D ), joita rakastan. Pidän niitä nyt taas kun kelit on kylmenneet. Nekin on minulle isot,mutta ei haittaa, kun sen villasukan saa sinne, eikä varpaita palele. Töissä en voi niitä pitää, kun käytän usein vaan pusseja kenkien päällä. Niillä kengillä kun tallaa toisen varpaille siinä hääriessä, niin ei naurata enää ketään. Villasukkiakaan en pidä töissä. Ehkä just siksi, kun työkengät on sirompaa tekoa.
      Nyt alkaa tulla jo suorituspaineita näistä kirjoista. Luultavasti teen kaikkea muuta ja tartun näihin vasta kun ovat muhineet kunnolla ;D

      Poista
  17. Ihania kirjahankintoja! Minä olen yrittänyt karsia kodista tavaraa mitä en tarvitse, ainakin lehtiä. Kirjat säästän ja uusia en hanki... Novitan Arabia lehti oli myyty ennen kuin ehdin haaveillakaan. Minusta hyvä tavoite on, että tekee yhden mallin jokaisesta kirjasta ja siihen tavoitteeseen minulla on vielä matkaa. Toisaalta, aika tavaran kaupitsee, kirjassa ohjeet ovat hyvässä tallessa ja tarve voi yllättää milloin vain! Suloinen Merri, oikea Neuleassistentti, mukana laatua valvomassa. Kyllä sinulta luontuu vaikeampikin kirjoneule tahi palmikko kun on Laaduntarkkailija tunnelmoimassa vieressä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtiä minäkin olen yrittänyt inventoida, mutta ne pitää ensin "lukea" ja siinä menee aikaa ;D Tänään olen laittanut muuta tavaraa kiertoon facen annetaan ryhmään. Yläkerran ja askarteluhuoneen siivous on ainakin aavistuksen nytkähtänyt eteenpäin ;)
      Joitain kirjoja on hyllyssä sellaisia, joita ei välttämättä tarvisi säästellä. Niitä voisi laittaa kiertoon vaikka neuloville ystäville. Olen vienyt meidän pieneen kässäkklubiin myös itselleni tekemiä neuleita, joita en sitten ole pitänyt juuri ollenkaan. Pienellä hinnalla ovat menneet, mutta tiedän että eivät enää seiso turhan panttina omassa kaapissa.

      Poista
  18. Toinen toistaan ihanampia sukkakirjoja, siinäpä tekemistä vähäksi aikaa ;) Minullakin noita käsityökirjoja löytyy ihan riittävästi, mutta silti tekee välillä mieli hankkia uusia. Lukemisen ja tekemisen iloa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä näistä kirjoista saa sitten sitä lukemisen iloa, jos ei ehdi neuloa ihan kaikkea ;)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!